Gönderen Konu: LPG Sıralı Sistemler Hakkında Soru-Cevap Köşesi  (Okunma sayısı 746336 defa)

0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
Ynt: LPG Sıralı Sistemler Hakkında Soru-Cevap Köşesi
« Yanıtla #500 : Mart 08, 2011, 20:27:05 »
Merhaba CEM Bey ;
Yaklasık 6 ay once MY07 lerın dagıtımı sona erdı,bu sebeble aracınızdakı sıstem BRC MY110 dur.
Aracınıza takılan ECU nun uzerınde kırmızı etıket ve MY07 yazıyorsa bu sıstem BRC MY07 , ecu nun uzerınde FSS yazıyorsa MY10 dur.Aracınızı yuksek devırlerde kullanıyorsanız yenı yazılımı yukletıp VSR menusunu aktıf ettırebılırsınız.Selamlar...
TEşekkür ederim Mehmet Bey...Aracımı yüksek devierde kullanmıyorum o halde yazılımı yükleymeye gerek yok...

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #500 : Mart 08, 2011, 20:27:05 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: A+
« Yanıtla #501 : Mart 12, 2011, 19:14:49 »
Aracıma BRC marka lpg kiti taktırmak istiyorum..Muğla ya da İZMİR de bildiğiniz tanıdığınız iyi iş yapan usta varsa yardımcı olurlarsanız sevinirm..Teşekkürler
2009 TOYOTA COROLLA COMFORT LX  1.6 A/T

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • 3 kere teşekkür etti
  • 200 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #502 : Mart 13, 2011, 18:26:45 »
Izmır 2A otogaz BRC Ege Bolge bayısıdır.Fırma sahıbı Erkan Cıcek yakın arkadasımdır.Montaja karar vermenız halınde kendılerını arayıp referans olabılrım.
ÖZENÇLER 2A OTOGAZ
BRC İç Anadolu ve Karadeniz Bölge Bayi ,Teknik Destek ve Lojistik Merkezi
www.ozenclerotogaz.com.tr Facebook sayfamız https://facebook.com/BRCOzenclerOtogaz

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #503 : Mart 13, 2011, 21:57:51 »
Izmır 2A otogaz BRC Ege Bolge bayısıdır.Fırma sahıbı Erkan Cıcek yakın arkadasımdır.Montaja karar vermenız halınde kendılerını arayıp referans olabılrım.
Teşşekkürler Mehmet Bey,marmariste oturuyorum bir de muğlayı araştırayım. Uygun referans bulamazsam buralardan sizinle irtibata geçerim...
2009 TOYOTA COROLLA COMFORT LX  1.6 A/T

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Teleflex Türkiye Dist. Tunalı Motolu Araçlar Ltd.
  • Araç: Başka Toyota Modeli
« Yanıtla #504 : Mart 14, 2011, 18:05:12 »
Arkadaşlar LPG Sektörünü yakından ilgilendiren bir konuyu sizlerle paylaşmak istiyorum.
Dünya’nın en büyük LPG Sistemleri üretici firması olan BRC; Zavoli ve Tomasetto Achile şirketlerinden sonra Teleflex - GFI şirketini de satın almıştır.
Böylece bu şirketin elinde bulunan Koltec, AG ve GFI markaları da BRC bünyesine katılmıştır.
Bu satın almanın ardından BRC tarafından yapılan açıklamada; Teleflex markasının satın alım kararının ticari bir beklentiyle yapılmadığı belirtildi.
Satın alınan bu firmanın elinde bulunan bazı patentlerin, BRC’ nin yaptığı Ar-Ge çalışmaları neticesinde ürettiği ve ileride piyasaya süreceği direkt likit enjeksiyonlu kitlerin patenti ile çakışabileceği, bu satın alımla birlikte ürünlerin patent alımlarında oluşabilecek olası tatsızlıkların önüne geçildiği belirtilmiştir.
Yeni AR-GE merkezinde geliştirilen bu yeni kitler şu anda yarış arabalarında (Bildiğiniz gibi BRC İspanya ve İtalya’da pist yarışları yapıyor) kullanılmaktadır.
Tartışmasız olarak güç ve performansı benzine göre kat kat arttıran, Euro5 - Euro 6 araçlar için geliştiren bu likit LPG enjeksiyonlu kitleri çok yakında Türkiye’de de kullanmaya başlayacağız.
Benzin enjektörlerinden likit olarak LPG püskürten bu yeni sistemle LPG enjektörleri ve LPG ECU’su ortadan kalkacak, onun yerine aracın mevcut yakıt sistemi aynen LPG için kullanılacaktır.
Devrim niteliğinde olan bu buluşlardaki gelişmelerle ilgili sizleri sık sık haberdar edeceğim.

Konu : GFI Firması Hakkında Bilgilendirme
Tarih : 14.03.2011

Değerli Arkadaşlar,

2A Mühendislik tarafından çıkarılmış ve ilk önce kendi web sitelerinde yayınlanan, sonrasında tüm BRC bayilerine gönderilmiş, ve forumlarda yayınlanmakta olan “BRC TeleflexGFI’yi satın aldı” haberi tamamen asılsız bir haberdir.
2A firması ne yazdığını bilmeden hergün farklı birşey anlatmaya çalışmakta, önceki gün yazdığı yazıyı ertesi gün değiştirmekte ve insanların kafasını bilerek ve isteyerek sürekli karıştırmaktadır. İş öyle bir noktaya gelmiştir ki artık kendiside ne söylemek istediğini ifade edemez haldedir.
Olayın aslı tamamen şöyledir. 2A’nın belirttiği gibi GFI’ın elinde FSI-TSI araçlara uyumlu direkt enjeksiyonlu çalışabilen ve benzin enjektörleri içerisinden sıvı olarak LPG yakıtı püskürten sistemin patenti vardır. Ve bu çalışma sonuçlanmıştır. Tunalı Motorlu Araçlar tarafından da fuarda tanıtılarak Türkiye piyasasına sunulacaktır.

Böyle bir satın alma olmadığı gibi; IMPCO, BRC, GFI (TeleflexGFI), Zavoli, T.A Gas Technology (Tomasetto Achille) markalarının hepsi FUEL SYSTEMS SOLUTIONS’ a bağlı yan şirketler ve kardeş firmalardır.

17-21 Mart 2011 tarihleri arasında İstanbul CNR’da yapılacak fuar öncesi ortalıkta böyle bir haberin dolaşması, firmamıza ciddi zararlar vermiştir. Bu asılsız yazıyı okuyan, rakiplerimiz, bayilerimiz ve tüketiciler şirketimiz hakkında olumsuz düşüncelere sahip olmuştur. Söz konusu durum hakkında telefonlar, mailler aldık. Maddi ve manevi kayıplara uğradık. GFI LPG Sistemi taktırma aşamasında olan bir çok müşterimiz bu yalan haberden dolayı montajdan vazgeçmişlerdir. Bu asılsız habere karşılık dava açabilir, Rekabet Kurumu’na şikayette bulunabilir ve haberi yayan şirket hakkında milyonlarca TL değerinde maddi ve manevi tazminat talebinde bulunabiliriz. Bu konuda ilgili 2A firmasına gerekli yazılar yazılacak ve şikayet hakkımız saklı kalacaktır. Fakat bizim ticaret ahlak ve değerlerimizde çamur atma, asılsız karalama, fırsatlardan yararlanmak gibi kötü meziyetler bulunmamaktadır. Türkiye LPG piyasasında birçok marka bulunmaktadır. Hiçbir markanın kötülüğünü istememekle beraber, açıklarından da rant elde edecek ticari zihniyete sahip değiliz. Ticari ahlak ve değerler bizde paradan daha önce gelmektedir.

Konuya dair açıklamamızı bildirir, IMPCO ve BRC firması tarafından yapılan orjinalinden tercüme edilmiş açıklama yazılarını ekte bilgilerinize sunarız.

Sizi İzlemeye Devam Edeceğiz....

TUNALI MOTORLU ARAÇLAR
GFI LPG/CNG SYSTEMS
TÜRKİYE DİSTRİBÜTÖRÜ

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
IMPCO TARAFINDAN YAPILAN AÇIKLAMA YAZISI

Tunalı Motorlu Araçlar Ltd. Şti.
İstanbul Yolu 7.km No: 265/1 Macunköy
Ankara
TÜRKİYE

Referansımız Telefon Faks Tarih
RF/JR/B2011-005 +31 (0) 15 274 2550 +31 (0) 15 274 2559 11 Mart 2011

Sayın Tunalı Motorlu Araçlar,

GFI Mülkiyeti ve Marka Değeri

Şunu öğrenmek her zaman hayal kırıklığına neden olmaktadır ki, bazı şirketler el altından ve eksik bilgilendirilmekte ve bu da sadece bizim Marka Değerimizin altını oymaktadır.

GFI markası ve ürünleri ile ilgili olarak Tunalı Motorlu tarafından yapılmış olan çalışmaları ve yatırımları biliyor ve alkışlıyoruz ve sizin şirketinizle işbirliği yapıyor olmaktan gurur duyuyoruz.

Sayısız internet kanalında yer alan son açıklamalar ve yorumlar ışığında teyit edilmiş şu bilgiyi size vermekten memnunuz: IMPCO Technologies BV şirketi, “TeleflexGFI” şirketini ve tüm bağlı yatırımlarını ve fikri mülkiyet haklarını satın almıştır ve buna GFI, AG ve Koltec Necam markaları dâhildir.

Impco Technologies BV, Fuel Systems Solutions Group’un bir parçasıdır.

Fuel Systems Solutions (www.fuelsystemssolutions.com (NASDAQ: FSYS)), gaz yakıt-propan (LPG) ve doğal gaz (CNG) taşınması ve sanayi uygulamaları teknolojisinde önde gelen kuruluşlardan biridir ve birikimler sağlamakta, yayılımı azaltmakta ve enerjide bağımsızlığı teşvik etmektedir.

Ekteki Fuel Systems Solutions Group (FSYS) şirketinin yapısı grafik olarak görülmektedir ki, burada Impo Technologies ve onun bağlı şirketi GFI Control Syatems yer almaktadır.

Daha fazla bilgi FSYS web sitesinde mevcuttur: www.fuelsystemssolutions.com

Tunalı Motorlu, GFI markasını ve teknolojilerini kucaklayıp desteklemiştir ve Türk piyasasında gıpta edilen bir yer edinmiştir. Net bir şekilde görmekteyiz ki, biz ilerleme sağlamakta iken büyüme devam edecek ve kontrolümüz dışında gelişen son olaylar ne bizim durumumuz üzerinde herhangi bir olumsuz etki yaratacak ne de sizin bize olan güveninizi azaltacaktır.

Saygılarımızla,
İMPO TECHNOLOGIES B.V.

(İmza)

Mr. R. Frings
İdari Müdür

----------------------------------------------------------------------------------
BRC TARAFINDAN YAPILAN AÇIKLAMA YAZISI

İlgiliye,

Konu: FSS Organizasyonu

Fuel Systems Solutions bir Amerikan holdingidir ve IMPCO Technologies’in (Santa Ana / ABD’de yerleşik) ve BRC Srl’nin (Cherasco / İtalya’da yerleşik) sahibidir.

GFI Avrupa ve GFI Kanada, Santa Ana / ABD’de yerleşik IMPCO Technologies’e ait aşağıdaki organizasyon şemasında gösterilmişlerdir.

İçten saygılarımla,
Müh. Marco Semand, Pazarlama Direktörü

(Mühür ve imza)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Teknoloji Müdürü
  • *
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 10300
  • Model Yılı: '23
  • 424 kere teşekkür etti
  • 983 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #505 : Mart 15, 2011, 09:40:43 »
Selçuk bey Teleflex'in Türkiye Distribütörü olan Tunalı Motorlu Araçlar Ltd. Şti yetkilisidir, bu mesaj da yöneticilerin bilgisi dahilinde yazılmıştır.
İnsanlar 10'a ayrılır
Binary saymayı bilenler ve bilmeyenler   

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Toyotasız, Araçsız, Yaya :)
  • Model Yılı: -
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #506 : Mart 15, 2011, 09:52:30 »
Konu : GFI Firması Hakkında Bilgilendirme
Tarih : 14.03.2011

Değerli Arkadaşlar,

2A Mühendislik tarafından çıkarılmış ve ilk önce kendi web sitelerinde yayınlanan, sonrasında tüm BRC bayilerine gönderilmiş, ve forumlarda yayınlanmakta olan “BRC TeleflexGFI’yi satın aldı” haberi tamamen asılsız bir haberdir.

Çok afedersiniz Yuh.. :D :D: :D Sadece gülüyorum. Yazıklar olsun diyorum 2A'ya... Ticari ahlak diye bir şey olması lazım  ;) Herhangi bir markada olabilirdi, herhangi bir firmada ;) bu görüşüm değişmezdi... Sistem arayışı içerisinde bayilerinde alamadığım güven bu ve buna benzer yalanlara dalâletmiş demek ;) Hislerimde yanılmamışım BRC markasına katkıda bulunarak ;) Kararımda bir ömür boyu değişmeyecek ayrıca marka ve firma hakkında ;) tamamen netleştirmiş oldum :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • İYİLİK İYİDİR ...
  • Kilometre: 40800
  • Model Yılı: '06
  • 19 kere teşekkür etti
  • 930 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #507 : Mart 15, 2011, 11:14:02 »
Mehmet bey aracımda atiker safefast atiker sıralı sistem takılı .Araç (97 corolla 1,6 )Aracımda son 1 aya kadar herhangi bir anormallik yoktu yaklaşık 1 ay önce benzinden gaza geçtikten sonra araç aşırı derece silkeleme yaptı.daha sonra ara gazı felan verdim 50-100 metre daha devam etti .sonra düzeldi o günden sonra 3-4 kez daha aynı şey oldu.şimdi araç benzinden lpg ye geçince silkelemeler oluyor soguk sıcak fark etmeksizin dönem dönem araç hafif meyilde 3 vites inerken bile gaza basmıyorum kendi  hızına iniyor silkelendigini hissediyorum .Bu sorunun nedeni nedir taktıralı 7-8 ay oldu 4-5 sefer ayara gittim ayar yapıldıgında araç sorunsuz .aradan 1 hafta geçiyor gene aynı hale geliyor bende anlamış degilim.Dikkatime çeken şey 2 devirden sonra bu tip bir sorun olmuyor araç gayet iyi gidiyor.Bazen de şu oluyor araba boş bagırıyor ama gitmiyor aracı sanki biri tutuyormuş gibi oluyor .Baskı balata kontrolü yaptırdım herhangi bir anormallik çıkmadı .Usta gayet iyi abi hiçbir sorun yok dedi . Benzinde bu sorunları yapmıyor
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN ÜSTÜNDEKİ KANDIR ; TOPRAK, EĞER UĞRUNA ÖLEN VARSA VATANDIR

2016  - Corolla Multi Drive S - Advance

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • 3 kere teşekkür etti
« Yanıtla #508 : Mart 15, 2011, 12:56:53 »
Hayırdır Metın Bey ;

Bu ne şiddet!!!? Bu işin aslı şu şekilde;
BRC Teleflexi 2009 yılında satın almıştır ,tıpkı Zavoliyi ve tomasettoyu aldığı gibi (Bu bilgi 2010 yında İtalyada BRC toplantısında bizzat bana verilmişti ve slayt showda gösterilmişti,bknz resim1) fakat daha sonra bu markalar FSS Gurubun çatısı altına alınmıştır.FSS Amerikada Nasdaq Borsasında işlem gören yeni bir şirkettir,bu şirketin büyük ortağı yine BRC nin sahibi Consamania ve yöneticilerinin bir kısmı BRC nin yöneticileridir ve BRC de bu büyük şirketin ana kollarından biridir.2A bu satın alma işlemini açıklamış fakat BRC den gelen bildirim üzerine geri çekmiştir.Çünkü büyük firmalar büyük düşünüyor , her ne kadar bu markalar FSS tarafından satın alınsa da her birinin yönetim kademesi ve satış stratejisi birbirinden farklı ve yine bu markalar ticari kazanç için rekabet halinde olacaktır.Benim bilgilerim bu şekilde,bilgilerinize sunulur, YUHLAMAYA KIZMAYA GEREK YOK...

http://www.hoovers.com/company/Fuel_Systems_Solutions_Inc/rhsxci-1.html
http://www.fuelsystemssolutions.com/subsidiaries.asp#transportation
http://www.brc.it/getcontent.aspx?t=1&nid=98&lang=en

Çok afedersiniz Yuh.. :D :D: :D Sadece gülüyorum. Yazıklar olsun diyorum 2A'ya... Ticari ahlak diye bir şey olması lazım  ;) Herhangi bir markada olabilirdi, herhangi bir firmada ;) bu görüşüm değişmezdi... Sistem arayışı içerisinde bayilerinde alamadığım güven bu ve buna benzer yalanlara dalâletmiş demek ;) Hislerimde yanılmamışım BRC markasına katkıda bulunarak ;) Kararımda bir ömür boyu değişmeyecek ayrıca marka ve firma hakkında ;) tamamen netleştirmiş oldum :)
ÖZENÇLER 2A OTOGAZ
www.ozenclerotogaz.com.tr Facebook sayfamız https://facebook.com/BRCOzenclerOtogaz

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • 3 kere teşekkür etti
« Yanıtla #509 : Mart 15, 2011, 13:03:39 »

Uploaded with ImageShack.us
ÖZENÇLER 2A OTOGAZ

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #510 : Mart 15, 2011, 13:04:32 »
Hayırdır Metın Bey ;

Bu ne şiddet!!!? Bu işin aslı şu şekilde;
BRC Teleflexi 2009 yılında satın almıştır ,tıpkı Zavoliyi ve tomasettoyu aldığı gibi (Bu bilgi 2010 yında İtalyada BRC toplantısında bizzat bana verilmişti ve slayt showda gösterilmişti,bknz resim1) fakat daha sonra bu markalar FSS Gurubun çatısı altına alınmıştır.FSS Amerikada Nasdaq Borsasında işlem gören yeni bir şirkettir,bu şirketin büyük ortağı yine BRC nin sahibi Consamania ve yöneticilerinin bir kısmı BRC nin yöneticileridir ve BRC de bu büyük şirketin ana kollarından biridir.2A bu satın alma işlemini açıklamış fakat BRC den gelen bildirim üzerine geri çekmiştir.Çünkü büyük firmalar büyük düşünüyor , her ne kadar bu markalar FSS tarafından satın alınsa da her birinin yönetim kademesi ve satış stratejisi birbirinden farklı ve yine bu markalar ticari kazanç için rekabet halinde olacaktır.Benim bilgilerim bu şekilde,bilgilerinize sunulur, YUHLAMAYA KIZMAYA GEREK YOK...

http://www.hoovers.com/company/Fuel_Systems_Solutions_Inc/rhsxci-1.html
http://www.fuelsystemssolutions.com/subsidiaries.asp#transportation
http://www.brc.it/getcontent.aspx?t=1&nid=98&lang=en

evet evet, reklam yapıp geri çekmenin markadaki zedelenmeyi düşünmezsek doğru :D Bu arada şiddet falan yok, yarası olan durumu söz konusu ;) O zaman bu kadar büyük yöneticilerden bahsediyorsanız, (yine şiddet olarak algılamayın az önceki mesajımdaki gibi :) ) ciddi kararlar ciddi yönetimlerce etüdü sağlam yapıldıktan sonra işlemler biter ve reklama dönüşür. Satın alma ile ilgili bir haber okuyoruz, heryer reklam oluyor, ardındanda yalan haberleri çok komik duruma düşürmüş sadece ;) Aman siz yine şiddetlenmeyinde, YUH diyen desin, KIZAN kızsın siz teknik bilgi ve tecrübelerinizi paylaşmaya devam edin yeter :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • 3 kere teşekkür etti
« Yanıtla #511 : Mart 15, 2011, 13:10:19 »
Gördüğünüz üzere bu slayt gösterisi Kasım ayında İtalya'da BRC fabrikasında sunulmuştu.Zavoli Telflex Tomasetto yukarda ne zaman satın alındığı yazmakta.BRC nin sahibi ve ceo su kim ? Costamania ,FSS nin büyük ortağı ve CEO su kim yine Constamania ,verdiğim linklerden bunları görebilirsiniz.Burda yalan yok ,fakat erken yapılan diğer firmanın ticari kaybını düşünmeden yapılan bir açıklama olduğu ortada.Büyütmemek lazım.Bu arada ömür boyu düşüncenize saygılıyım : ) Herkesin düşüncesine saygılıyım.Ama olayı kişselleştirmeye sinirlenmeye yuhlamaya yazıklar olsun demeye gerek yok.Dünya globalleşiyor ve firmalar büyüyor ,biz ne yapıyoruz ...? Zenginin malını konuşup çenemizi yoruyoruz!!! Selamlar...
ÖZENÇLER 2A OTOGAZ

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • 3 kere teşekkür etti
« Yanıtla #512 : Mart 15, 2011, 13:17:28 »
Merhaba Yücel Bey ;

Soğuk motorda gaze geçişte sarsıntının temel nedeni lpg enjektörlerinin lpg gazını düzenli şekilde yanma odasına gönderilememesi ile alakalıdır.Daha önce böyle bir sıkıntının olmadığı ve yeni başladığı düşünülürse araçtaki sorunun lpg enjektörleri ile alakalı olduğunu söyleyebilirim.Ayarla fazla ugrasmadan lpg enjektörlerinizi garantiden değiştirmenizi tavsiye ediyorum ve sonucu lütfen paylaşalım.Görüşmek üzere selamlar...

Mehmet bey aracımda atiker safefast atiker sıralı sistem takılı .Araç (97 corolla 1,6 )Aracımda son 1 aya kadar herhangi bir anormallik yoktu yaklaşık 1 ay önce benzinden gaza geçtikten sonra araç aşırı derece silkeleme yaptı.daha sonra ara gazı felan verdim 50-100 metre daha devam etti .sonra düzeldi o günden sonra 3-4 kez daha aynı şey oldu.şimdi araç benzinden lpg ye geçince silkelemeler oluyor soguk sıcak fark etmeksizin dönem dönem araç hafif meyilde 3 vites inerken bile gaza basmıyorum kendi  hızına iniyor silkelendigini hissediyorum .Bu sorunun nedeni nedir taktıralı 7-8 ay oldu 4-5 sefer ayara gittim ayar yapıldıgında araç sorunsuz .aradan 1 hafta geçiyor gene aynı hale geliyor bende anlamış degilim.Dikkatime çeken şey 2 devirden sonra bu tip bir sorun olmuyor araç gayet iyi gidiyor.Bazen de şu oluyor araba boş bagırıyor ama gitmiyor aracı sanki biri tutuyormuş gibi oluyor .Baskı balata kontrolü yaptırdım herhangi bir anormallik çıkmadı .Usta gayet iyi abi hiçbir sorun yok dedi . Benzinde bu sorunları yapmıyor
ÖZENÇLER 2A OTOGAZ

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #513 : Mart 15, 2011, 13:20:38 »
Aynen dediğinizden Mehmet kardeşim.  Size laf söylemiyorum zaten merak etmeyin. Bayiliğini yaptığınız markayı doğal olarak savunmamanız zaten garip olurdu :) Savunmalısınız ki zenginin malını konuşarak çenemizi yoralım :) Sadece ticari bir faaliyeti hava atarak değil, emin adımlarla yapmadan, ortalığa reklamı atıp geri çekmenin ne kadar utanç oluşu benim birazcık dikkatimi çekti. İlk mesajımda belirttiğim gibi farklı bir markada aynı hataya düşebilirdi ;) Marka alımını siz yapmıyorsunuz, sizin ayıbınız değil. Costamania düşünsün :D Klavyemi bu konu için bu kadar üzdüğüm yeter ;) selamlar...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • 3 kere teşekkür etti
« Yanıtla #514 : Mart 15, 2011, 13:37:26 »
Ortak bir noktada buluşmamıza sevindim.Selamlar...
ÖZENÇLER 2A OTOGAZ

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #515 : Mart 15, 2011, 17:59:20 »
bazen bana soruyorlar atiker mi taktırayım brc mi diye ben kesinlikle atiker taktırmayın diyorum atikercilerden tepki görüyorum,kardeşim hiç bir markayla ortaklığım yok benim,atiker taktırıp memnun olanlar azınlıkta burda ben marka kötülemeside yapmıyorum brc=adidas atiker=kinetix kalite ve sorunsuzluk farkı var arada bunu anlatmaya çalışıyorum.
1996 XEİ 1.6 105 bg 16 v / klimalı / km: 60.262 / sony usb mp3 teyp x-plod hoparlörler 190 w / anahtardan kumandalı inwells marka alarm / BRC MY 07 Sıralı LPG sistemi / değişen yok / servis bakımlı /

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • İYİLİK İYİDİR ...
  • Kilometre: 40800
  • Model Yılı: '06
  • 19 kere teşekkür etti
  • 930 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #516 : Mart 15, 2011, 18:36:32 »
mehmet bey bugün taktırdıgım yere gittim kontrollerini yaptırdım ustaya senin söyledigni söyledim baktı kontrol etti abi enjektörlerinde hata yok.Gaz basıncı düşmüş aracın gaz basıncını açtı motor sogukken bakalım ne yapacak .şimdilik çekiş güzel sıkıntı yok.Ama şunu söyleyim şimdiki aklım olsa kesinlikle BRC taktırırdım.
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN ÜSTÜNDEKİ KANDIR ; TOPRAK, EĞER UĞRUNA ÖLEN VARSA VATANDIR

2016  - Corolla Multi Drive S - Advance

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • 3 kere teşekkür etti
« Yanıtla #517 : Mart 16, 2011, 11:18:58 »
Gaz basıncı ile soğuk motorda gaza geçişteki sarsıntıyı çözebilecekler mi ? Umarım sorununuz giderilir Bakalım görelim sonuçları paylaşalım...

mehmet bey bugün taktırdıgım yere gittim kontrollerini yaptırdım ustaya senin söyledigni söyledim baktı kontrol etti abi enjektörlerinde hata yok.Gaz basıncı düşmüş aracın gaz basıncını açtı motor sogukken bakalım ne yapacak .şimdilik çekiş güzel sıkıntı yok.Ama şunu söyleyim şimdiki aklım olsa kesinlikle BRC taktırırdım.
ÖZENÇLER 2A OTOGAZ

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #518 : Mart 16, 2011, 17:43:33 »
selam mehmet bey

aracım 2000 model corolla 1.3 enjeksiyonlu. üzerinde sıralı zavoli var... ancak taktığım yere hep lanet etmişimdri bi türlü sıkıntıdan kurtulamadım... araç takıldıktan 25000 km sonnra karbiratör ve çalışmayan bir enjektörü değiştirlidi. ayar falan da yapıldı ancak araç uzun yolda 20 krş yakıyor gazı 2.07 den alıyorum bu değer bana çok geliyor ve kimse bunu düzeltemiyor en son çare bujileri değiştirecem sizce sorun nedir gazla mı alakalı kaçak mı var rölanti mi yüksek (gerçi giderken rölantinin yakmada bir etkisi yok die biliyorum) ne tavsiye edersiniz...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #519 : Mart 16, 2011, 18:35:21 »
mehmet bey 10 bin bakımıma az,kaldı bu bakımda neler yapılıyor ne kadar bir ücret alınıyor bilgi verebilirmisiniz teşekkürler.
1996 XEİ 1.6 105 bg 16 v / klimalı / km: 60.262 / sony usb mp3 teyp x-plod hoparlörler 190 w / anahtardan kumandalı inwells marka alarm / BRC MY 07 Sıralı LPG sistemi / değişen yok / servis bakımlı /