Gönderen Konu: DVD+Navigasyon Cihazı, Gümrük İşlemleri ve Cihaz Değerlendirmesi  (Okunma sayısı 28888 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
Merhaba arkadaşlar.

Daha önceden söz verdiğim üzere yurtdışından getirttiğim DVD Player+Navigasyon cihazı ile ilgili yaşamış olduğum tecrübeleri sizlerle paylaşmak isterim, siz de böyle bir cihaz almayı düşünüyorsanız yol gösterici olabilir. Biraz uzun bir yazı oldu, kusura bakmayın.

2008 Corollam var, buna uygun cihazları internetten uzunca bir süre araştırdım, özelliklerini karşılaştırdım. Sonunda http://www.autodvdgps.com/toyota-corolla-gps-navigation-system-with-dvd-player-and-7-hd-touchscreen-and-ipod-pip-rds-virtualcdc-p-733.html adresindeki cihazda karar kıldım. Cihazın temel özelliklerini bu adresten bulabilirsiniz.

Cihaz fiyatı normalde 417 $ olmasına karşılık gelecekte digital karasal yayıncılığın yaygınlaşacağından dolayı +60 $ verip bu yayınları alabilecek özelliği de eklettim. Cihazın fiyatı şu anda biraz daha düşmüş durumda. Her şeyden önce şunu söyleyeyim, firma yetkilileri gerçekten yardımcı oluyorlar, bütün sorularınızın cevabını alıyorsunuz, İngilizceniz varsa internet üzerinden de konuşabiliyorsunuz (elbette saat farkını da göz önünde bulundurmanız gerekir). Adamlar cihazı almadan kullanım kitapçığını elektronik formatta gönderdiler.

Gel gelelim kargo meselesine: Normal kargo (DHL, UPS vs.) 66 $ olmasına karşın 50 $ fazla verip özellikle posta ile göndermelerini istedim. Bu arada Çin Posta servisinin adı EMS. EMS ile gönderilen kargoları burada bizim PTT teslim alıyor. DHL, UPS 2-5 günde getirebilmesine karşılık EMS ile gönderilen paketler 10 günde Türkiye’ye gelebiliyor. Oradan kargoya verdikleri zaman cihazınızın nerede olduğunu internet üzerinden takip edebiliyorsunuz. Cihaz bedelini ve kargo ücretini paypal ile gönderebiliyorsunuz. Ancak benimkinde bir sorun oldu, paypal ile gönderemedik. Western Union ile banka üzerinden gönderdim. Bunun için de 47 $ ilave ücret ödemek zorunda kaldım. Her ne ise, toplam ücreti ödedik, siparişi verdik. Gerçekten de 10 gün sonra PTT’den bir kağıt geldi, paketim gelmiş, gidip teslim almam gerekiyormuş. Tabi bu kâğıdın gelmesi aynı zamanda paketin gümrüğe takıldığını gösteriyor. Yoksa paketin doğrudan adresinize gelmesi gerekiyor. Ben ödeme yaptığım kâğıdı, sipariş belgesini vs. toparlayıp gittim. Bir de konu ile ilgili Gümrükler Genel Müdürlüğü’nün 2009/72 sayılı genelgesi var. Ne olur ne olmaz diye onu da yanıma aldım. 

Benim paketi buldular, ödeme yapılan kâğıdı ve sipariş formunu istediler. Eğer kredi kartı ile ödeme yapmışsanız (paypal ödemeleri de kredi kartına işleniyor) bankadan onaylı ekstreyi istiyorlar. Ben Western Union ödeme havalesini gösterdim. Oradaki toplam ücret 588 $’dı (kargo ücreti dâhil). Bu ücret üzerinden % 20 gümrük vergisi kesiyorlar. Cihaz ile gelen fatura ile hiç ilgilenmiyorlar. Artık onlar da uyanmış. Çünkü Çin’deki adamlara 90 €’luk fatura kesmelerini ve postaya da bu tutarı ibraz etmelerini söylemiştim. Gerçekten de öyle yapmışlar ama dediğim gibi gümrüktekiler bu faturaya değil de banka ödeme kâğıdına bakıyorlar. Bu yüzden 175 TL bir gümrük ücreti çıkardılar. Ben de bu duruma itiraz ettim ve yanımda getirdiğim genelgeyi gösterim. Orada çok açık şekilde yazılmış. “Gümrük vergisi sadece cihaz için ödenecektir, kargo ücretine gümrük vergisi tahakkuk ettirilemez” diye. Ayrıca “% 10 oranında gümrük vergisi uygulanır” diye hüküm var. Altında Genel Müdür’ün imzası olmasına rağmen hiç takmadılar bile. Bir de hakkımı aradığım için daha da bir bozuldular. Yarım saat adamlarla tartıştım, ortalığı birbirine kattım ama hiçbir sonuç alamadım. “Peki dedim, bana makbuzları verin, ben de hakkımı mahkemede arayacağım.” Bir de cihazla ilgili sorular sordular. Radyo ve TV özellikleri var mı yok mu onu öğrenmek istiyorlar akılları sırasınca. Kutunun üzerinde cihaz özellikleri yazıyordu. O yüzden radyo özelliğini inkâr edemedim. TV için ısrarcı olmadılar, TV özelliği opsiyonel dedim. Radyo için TRT bandrol ücreti 45 € alıyorlar. TV için 100 € üzerinde idi bu ücret, tam rakamı hatırlamıyorum. Dolayısı ile % 20 gümrük vergisi + Bandrol ücreti + depo bedeli vs. Toplam 265 TL ödedim. Bu konuda aynı sıkıntıları yaşamamak için söyle bir yol izleyin:

1.   Kutu büyük olduğundan %99 gümrüğe takılıyor.
2.   Satın aldığınız firmaya söyleyin orijinal kutusunda göndermesinler. Kitapçık vs bile koymasınlar kutuya, elektronik formatta göndersinler kitapçığı.
3.   Fatura bedeli olarak 90 €’luk fatura kessinler ve bu bedeli ibraz etsinler.
4.   Yapacağınız ödemeyi tek kalemde değil, 2 kalemde yapın. Yani 500 $’lık bir cihaz aldıysanız 100 $ ve 400 $’lık iki ayrı ödeme yapın. Belki maliyeti biraz artar ama burada gümrükten kurtulursunuz. Buradaki gümrükçülere de 100 $’lık ödeme bilgilerinizi gösterirsiniz, hiçbir şey yapamazlar.
5.   Kesinlikle Posta ile göndermelerini isteyin. Benimki gibi gümrüğe takılsa bile DHL’den daha az bir ücret ödersiniz.
6.   Gümrükçülerle boşuna tartışmayın, önündeki belgeyi okumaktan acizler. Hakkınızı mahkemede arayın. Ben de öyle yaptım. Tüketici Mahkemesine başvurdum, bakalım ne çıkacak.

Her neyse, sonuçta cihazı aldım, montaj için yer araştırmaya başladım. Yenimahalle’de ME-TE elektronik diye bir yer buldum. Gittim konuştum, gerçekten işini bilen profesyonel insanlar. Daha önce de benzer montajları yapmışlar. Arzu eden olursa telefonunu ve adresini de verebilirim. Levent Usta işinde gerçekten çok iyi. Göğsü sökmeden yandaki çıtaları açtı, montaj süresi yarım saati bile geçmemiştir. Montaj fotoğraflarını da ekledim. Hiçbir kablo vs. kesilmiyor. Orijinal teybin konnektörleri çıkartılıyor, yeni cihazın konnektörleri takılıyor o kadar. Zaten cihazın arkasında hangi çıkışın ne olduğu gayet açık yazılmış, kendiniz bile yapabilirsiniz. Cihazı monte ettik çalıştırdık, gayet güzel. O gün ters tarafımdan kalktığımdan her şey ters gitmek zorunda tabii, o yüzden yine bir terslik yaşadım. Tam her şey bitti gidiyoruz derken ekrandaki görüntü baş aşağı döndü!!! Biz düğmelerle ayarlarla oynadık ama mümkün değil düzelmiyor. Moralim bozuldu, eve döndüm, hemen firmaya e-mail attım. Ekran görüntüsünü de gönderdim. Aynı gün e-maile cevap verdiler, “cihazı bize gönderin tamir edelim” diye. Yeni bir cihaz alıyorsunuz, binbir zahmetle, dünyanın parasını vermişsiniz, bir de bozuk çıkıyor. “Gönderirim ama kargo ücretini ve gümrüğü verir misiniz” dedim, “sadece Çin’den Türkiye’ye olan kargoyu karşılarız” dediler. Oturdum hesap yaptım, cihazın gönderilmesi, o kadar süre beklenmesi, sonra buradaki gerizekalı gümrükçülerle tekrar papaz olmak vs. hiç mantıklı değil, götürdüm cihazı Levent Usta’ya. Tamir edeceğini söyledi, 40 TL ücret karşılığında gerçekten de tamir etti. Soğuk Lehim problemi varmış. Sonuçta Çin malı bir ürün arkadaşlar, A kalite beklemeyin. Cihazın montajı bitti ve onca zahmete ve probleme karşılık bu zamana kadar herhangi bir problem olmadan kullandım.

Türkiye’den aynı cihazı almaya kalktığınızda bundan çok daha fazla bir ücret ödemeniz gerekiyor. İstanbul Doğubank’ta sormuştum, özellikleri bundan çok çok daha kötü bir cihaz için 1750 TL istemişlerdi.

Şimdi de cihaz ile ilgili değerlendirmeyi yapayım:

1.   Cihazın ölçüleri birebir uyuyor. Renk farkı, ton farkı yok. Birçok insan cihazın orijinal olduğunu zannetti  :)
2.   Ekran çözünürlüğü benzer cihazlardan daha yüksek. Renkler gerçekten canlı.
3.   Bir adet önde ve bir adet arkada olmak üzere 2 USB girişi var. Cihaz ile USB uzatma kablosu gelmişti. Onu arkaya bağlayıp torpido gözüne çıkarttım. Çok temiz oluyor, ortada görünen hiçbir şey yok. Dilerseniz öndeki USB girişini de kullanabilirsiniz. 16 GB’a kadar USB desteği var. Denedim, gerçekten de çalışıyor.
4.   IPOD çıkışı var. IPhone ve ya IPOD’unuz varsa buraya takıp IPOD’daki içeriğe ulaşabilirsiniz.
5.   Cihaz ile birlikte dokunma kalemi ve uzaktan kumanda geliyor. Dokunmatik bir cihazda kumandaya ne gerek var anlamadım. Hiç kullanmadım kumandayı zaten. Dokunma algılayıcısı çok iyi. O yüzden kalemi hiç kullanmadım, parmakla halledebiliyorsunuz her şeyi. Ekran çok hassas, dokunmatik telefonlardaki hassasiyeti yakalamışlar. İsterseniz dokunmatik ekranı tekrar kalibre edebiliyorsunuz.
6.   Sanal diskler oluşturabiliyorsunuz. Şöyle oluyor: Normal ses cd’si taktığınızda cihaz bunu mp3’e dönüştürüp kendi hafızasına kaydediyor. Bu şekilde 6 tane CD için sanal disk oluşturabiliyorsunuz. USB girişi varken gereksiz bir özellik, hiç kullanmadım.
7.   DVD seyredebiliyorsunuz. Görüntü kalitesi çok iyi
8.   MP3 player’ı beğendim. Ekolayzer da koymuşlar. Ses kalitesi çok iyi ama profesyonel düzeyde bir kalite de beklemeyin. Yalnız MP3’lerde kullanılan ID Tag’leri göstermede bazen problem oluyor. Bu alanlarda bildiğiniz gibi şarkıcı ismi, şarkı ismi, albüm ismi vs. gibi bilgiler bulunur. Özellikle Türkçe karakterler varsa göstermede sıkıntı oluyor. İstediğiniz şarkının üzerine dokunduğunuzda çalmaya başlıyor. Şarkı ileri-geri için direksiyondaki tuşları veya cihaz üzerindeki tuşları kullanabilirsiniz.
9.   Direksiyon üzerindeki tuşlar fonksiyonel. SETUP’a girip istediğiniz tuşa istediğiniz fonksiyonu atayabiliyorsunuz. Sadece MODE düğmesinde sıkıntı yaşadım, orjinaldekine benzer FM1-FM2-FM3-AM bant değiştirmeye karşılık gelen fonksiyon yok. O yüzden başka bir fonksiyon atadım.
10.   Radyo kalitesi orjinaldeki kadar iyi değil. Bazen, bazı istasyonlarda cızırtılar gelebiliyor. Radyo RDS’yi destekliyor, yani kanal ismi, şarkı ismi vs. ekrana geliyor ama bunun için çok küçük bir alan ayırmışlar. Bir de kanallara isim veremiyorsunuz. Bence büyük bir eksiklik.
11.   3 farklı düğme ışığı kullanılmış: Turuncu, kırmızı ve yeşil.. Turuncuyu seçerseniz aracın diğer ışıkları ile tam bir uyum sağlıyor.
12.   Ekran parlaklığı için 2 ayrı konum var. Tabii ki en parlak olan ayarda kullanıyorum. Gündüz bile çok net.
13.   Açılış logosunu değiştirebiliyorsunuz. Ben Toyota amblemi olan logoyu kullanıyorum. Ancak bunu değiştirebiliyorsunuz, isterseniz kendi resminizi de kullanabilirsiniz.
14.   JPEG resimleri gösterebiliyor. Bu özellik önemli çünkü cihazda 2 adet SD kart girişi var. Bir tanesinde GPS dataları var. Diğerine fotoğraf makinenizin SD kartını takıp resimlere bakabiliyorsunuz. Veya bu karta da şarkı veya film atıp bakabilirsiniz.
15.   Cihazı alırkan uyarmıştım, Türkiye haritasını yüklediler GPS’e. 2 GB’lık bir SD kartı da cihazla birlikte gönderdiler.
16.   Navigasyon yazılımı olarak IGO kullanıyor. Başarsoft’un en güncel haritasını da yüklemişler. Türkçe seslendirme seçeneği de mevcut. Navigasyon ÇOK ÇOK ÇOK başarılı. Sırf bu yüzden bile cihaz övgüyü hak ediyor. GPS antenini ön camın sağ köşesine koydurdum. Sinyal kalitesi çok iyi. Navigasyon menüsünü Türkçe yapabiliyorsunuz. Sesli uyarılarda kullanılan Türkçe de gayet anlaşılır.
17.   Dijital TV anteni montajı biraz sıkıntılı. Ön göğüste şık durmuyor. Araç dışına monte edilmesi gerekli. Bu da kaputun delinmesi demek. Aracı sürerken TV seyredemeyeceğinize göre anten montajı yaptırmamak en iyisi diye düşündüm. Anten bağlantısını yaptırıp anteni torpidoya koydum. Anten yaklaşık 10 cm kadar bir büyüklüğe sahip. TV izlemek istediğim zaman anteni camdan çıkarıp aracın üstüne koyuyorum. Altta mıknatıs var, gayet pratik oluyor. Ancak temelli bir çözüm isterseniz kaputun delinmesi gerekli. Şimdilik sadece bir kanal (TRT) yayın yapıyor. Ancak çok kısa bir süre içerisinde diğer kanallar da yayın yapmak zorunda kalacak. Bu yüzden 60 $’lık bir ilave ödemeye değer.
18.   Geri vites kamerasını da taktırdım. Çok faydalı, kesinlikle sizler de yaptırın. Yalnız kamera alırken dikkat edin. Mirror özelliği olması gerekli. Yoksa arkadaki görüntüyü ters görürsünüz, yani sağdakini solda, soldakini sağda. Ankaralılar bilir, Konya sokakta bu kameraları bulabilirsiniz. Fiyatı 100-120 TL civarında. Yalnız bu ters görüntü özelliğini bir çok satıcı dahi bilmiyor. Ben gösterince onlar da şaşırdı. Bu yüzden almadan önce kesinlikle deneyip öyle alın. Ben gece görüş özelliği olan kamera aldım. Zifiri karanlıkta bile görüntü alabiliyorsunuz. Bunun için arka tamponun delinmesi gerekiyor. Kamera sudan etkilenmiyor. Geri vitese taktığınızda otomatik olarak devreye giriyor.
19.   Bence cihazın en önemli artısı PIP yani resim içinde resim özelliği. Bu sayede MP3 veya radyo dinlerken ufak bir pencere açıp oradan Navigasyonu takip edebiliyorsunuz. Açılan pencereyi boyutlandırabiliyorsunuz, ya da parmağınızla ekranın bir köşesinden başka bir yere taşıyabiliyorsunuz. Çok güzel bir özellik. Müzik dinlerken navigasyon devreye giriyor, müziği kesip uyarıyı yaptıktan sonra müzik kaldığı yerden devam ediyor.
20.   Bluetooth özelliği var. Bluetooth özellikli bir telefonunuz varsa (herhalde bu özellik olmayan bir telefon piyasada artık yok) cihaz üzerinden telefon görüşmenizi yapabiliyorsunuz. Çok faydalı bir özellik. Yoğun trafikte çok işe yarıyor. Bunun için telefonunuzu bir defalık cihaza tanıtıyorsunuz, o kadar. Ondan sonra ne zaman cihazı çalıştırırsanız artık otomatik olarak telefonunuza bağlanıyor. Bir çağrı geldiğinde müzik vs. kesiliyor, ekranda yeşile basıp çağrıyı cevaplıyorsunuz ya da kırmızıya basıp reddediyorsunuz. İsterseniz ekrandaki düğmeye basıp normal telefon üzerinden konuşuyorsunuz. Ses kalitesi çok net, karşı taraf için de sesin çok net geldiğini söylediler. Yalnız cihazdaki rehbere telefon no kaydettirmeyi başaramadım. Kitapçığa da baktım ama faydası olmadı.
21.   Sonuç olarak, en şanssız olaylar başıma geldi. Ama sizler tavsiyelerime dikkat ederseniz bu sıkıntıları yaşamazsınız diye düşünüyorum. Cihazınız bozuk bile gelse önemli değil, Levent Usta var  :)
22.   Arabanızın havasını çok değiştiriyor, bu cihazı daha önce getirtmediğim için pişmanım. Bütün arkadaşlara tavsiye ederim. Ben cihaza genel olarak 10 üzerinden 8 veriyorum.

Selamlar

Corolla 2008 M/M Benzinli

Toyota Club Türkiye

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • 64 kere teşekkür edildi
Hayırlı olsun.
Ekonomimi düzeltince ilk alacağım şeylerden biri.
(Sadece kamera ile bir ekleme yapacağım. Ben bu kamerayı 20$a getirttim. )
Ford Focus 3 Titanium Smart TECHNO...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
Teşekkürler Özer Bey.
Umarım siz de kısa sürede alırsınız. Çok keyifli

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
Sizi çok uğraştırmış ama buna değmiş. Peki ileride aracınızı değiştirmeniz gerekirse ne yapmayı düşünüyorsunuz?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 317000
  • Model Yılı: '94
  • 14 kere teşekkür etti
  • 33 kere teşekkür edildi
Gumrukculeri bilirim.Hepsi demeyelim de bir kismi boyle iste.Belki dertleri baskaydi...
Madem bir kanun, yonetmelik, genelge var, memur buna uymakla memur.
Neyse, hakkinizi arayin, insallah kisa zamanda olumlu bir sonuc alinir.
Cihazi gule gule kullanin.
Fe... :-)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
Teşekkürler Ahmet Bey.

İlerde aracımı satarsam cihazla birlikte satarım, tabii farkını isteyerek. Satın almazlarsa internetten başka bir Toyota kullanıcısına satarım.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: B+
selam Mehmet bey cihaz  çok yakışmış güle güle kullanın..
bir hafta önce bu cihazın aynısı (sanırım) hediye olarak geldi. Aracıma taktırdım ama navigasyon için haritanın yüklü olmadığını gördüm. cihaza harita yüklemesi nasıl yaparız. bilginiz varsa paylaşırsanız sevinirim..(başka arkadaşların bilgilerini de bekliyorum)
cihazın modelini felan bilmiyorum üzerinde bir şey yazmıyor. gerekirse fotolarını çekerim.. ama mehmet beyin cihazının aynısı sadece menü farklılığı var
corolla 2010 A/T

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Corolla 1.4 D4D Comfort
  • 1 kere teşekkür edildi
çok masraflı olmuş hemde kalitesi düşük diyorsunuz!! değmişe benziyor güle güle kullanın satarsanız ben alıcısı olurum şimdiden söyleyeyim ;)
Amatörler ekipmanları için endişelenir, profesyoneller para için endişelenir, ustalar ışık hangi açıdan geliyor diye endişelenir.
http://www.resimupload.com/ds913095222_dscf0904.html

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 64 kere teşekkür edildi
selam Mehmet bey cihaz  çok yakışmış güle güle kullanın..
bir hafta önce bu cihazın aynısı (sanırım) hediye olarak geldi. Aracıma taktırdım ama navigasyon için haritanın yüklü olmadığını gördüm. cihaza harita yüklemesi nasıl yaparız. bilginiz varsa paylaşırsanız sevinirim..(başka arkadaşların bilgilerini de bekliyorum)
cihazın modelini felan bilmiyorum üzerinde bir şey yazmıyor. gerekirse fotolarını çekerim.. ama mehmet beyin cihazının aynısı sadece menü farklılığı var

(UYGUN DEĞİLSE BU MESAJ SİLİNEBİLİR)
www.forumnavigation.com
sitesine üye olun. Orada iGO8 paketleri var. Türkiye paketini indirin. Cihazınızın SD kartına kopyalayın.
Burada dikkat edilecek husus cihaz navigasyon tuşuna basıldığında neredeki hangi isimle bir program çalıştırıyor. Bunu kullanma kılavuzundan öğrenebilirsiniz.
Veya Mehmet Bey kendi cihazının SD kartına bakıp buraya aktarabilir.
Diyelim ki şöyle bir PATH tanımlı olsun;
SDCard/igo8/igo.exe
veya
storagecard/GPS/gps.exe
gibi.
Siz de SD kartınıza aynı PATH oluşturup cihazınıza takarsanız sorun çıkmaz.
(O sitede araç  markalarına göre bilgi de bulabilirsiniz.)
Ford Focus 3 Titanium Smart TECHNO...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
Ynt: DVD+Navigasyon Cihazı, Gümrük İşlemleri ve Cihaz Değerlendirmesi
« Yanıtla #10 : Haziran 25, 2010, 01:51:17 »
güle güle kullanın... çok süppppppeeeeer olmuş... emeğinize ve yorgunluğunuza değdiğine göre gerisi unutuluyor... hayırlı günlerde kullanın...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 1996 Honda VTEC
« Yanıtla #11 : Haziran 25, 2010, 02:23:26 »
gerçekten çok hoş olmuş :)
..::тcт αηкαяα::..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Haziran 25, 2010, 08:29:30 »
Güzel olmuş, güle güle kullanın, maşallah :)

Sadece geri vites görüntüsünde ufak bir hata var. Mesafe ve boyut göstergesi normalde ekran üzerinde yere parelel görünmeli. Emin değilim ama belki tampon üzerine tam oturmadı yada delik tamponun çok üst tarafına açılmış olabilir. Tabi diğer bir seçenek olarak, eğer bu mesafe çizgileri cihaz üzerinden açı ayarlamalarına izin veriyorsa, bu yollada sorun çözülebilir ;)
Denizlerin deryaların benki taşkın delisi
Ehli gönül muhabbetin benki şaşkın delisi
Benki kelamın yolcusu benki aşkın delisi
Beni benden alan almış kula mihnet eylemem

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: -
  • 164 kere teşekkür etti
  • 115 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Haziran 25, 2010, 09:37:33 »
Cihaz çok güzel, güle güle kullanın.
Bu güzel paylaşım için teşekkürler.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Teknoloji Müdürü
  • *
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 10300
  • Model Yılı: '23
  • 424 kere teşekkür etti
  • 983 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #14 : Haziran 25, 2010, 11:14:36 »
PTT gümrüğünde hala 2 tane bayan mı var bu işlere bakan? Ben de %10 diye biliyordum. Gerçi benim subwoofer getirdiğim zamanda %22 ÖTV + %18 KDV idi.

ME-TE deki elemandan jantlarımı almıştım, ilginç biridir :)

Hayırlı olsun, güzel olmuş. Artık toyotanın bu tür navigasyonları Elegant standart donanıma dahil etmesi lazım...
İnsanlar 10'a ayrılır
Binary saymayı bilenler ve bilmeyenler   

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #15 : Haziran 25, 2010, 20:50:31 »
Özer bey, ben de 4.3 inç lik harici bir navigasyon var. onun sd kartın da Türkiye haritalı ıgo8 yüklü. sd kartı çıkarıp cihaza taktığımda çalışmıyor. sd kartı boş görüyor.
corolla 2010 A/T

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 30000
  • Model Yılı: '16
  • 2 kere teşekkür etti
  • 8 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #16 : Haziran 25, 2010, 21:29:00 »
Çok harika duruyor, güle güle kullanın. Emeğinize değmiş bence de, keyfini sürün :) Ayrıca ayrıntılı bilgilendirme için teşekkürler...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #17 : Haziran 25, 2010, 21:41:23 »
navi tuşuna basınca -navı not exıst- (navigasyon mevcut değil diyor) acaba cihaz navigasyonsuz mu?
corolla 2010 A/T

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #18 : Haziran 26, 2010, 01:21:51 »
çevirimiçi olan arkadaş yokmu lütfen acil yardım.
corolla 2010 A/T

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Resim gençliğimden (42 yaşımdayken)
  • 15 kere teşekkür etti
  • 84 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #19 : Haziran 26, 2010, 02:47:31 »
@Rıdvan sen en iyisi bi elektronikçiye falan göster, navigasyonu mutlaka vardır, yoksa o yazı (-navı not exıst- (navigasyon mevcut değil) yazısı çıkmaz, büyük ihtimalle basit bir şeydir ve kolayca tamir edilebilir

@Mehmet Kara kardeş, nasıl olsa yarı fiyatına denk getirmişsin, boş ver mahkemeleri falan
hem çok uğraşırsın, hem bi sürü masraf edersin, hemde sonuç alamazsın; malum it iti ısırmaz derler