Gönderen Konu: TCT'de dostluk bağları  (Okunma sayısı 13979 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: -
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
Ynt: TCT'de dostluk bağları
« Yanıtla #60 : Haziran 30, 2010, 16:32:29 »
  Güzel bir soru, gerçekten de karşımızdakinin mimiklerini izlemek yakınlaşma için çok önemlidir, en azından benim açımdan. Ama dostluğun tanımını yaparken yüz yüze görüşme şartı olabilir mi, belki. Peki yüz yüze görüşme ile yakınlaşma sağlamada fiziksel özellikler mi etkilidir? Öyle ise bu da yanıltıcı olabilir.! :)

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #60 : Haziran 30, 2010, 16:32:29 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • chappuler
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • 34 kere teşekkür etti
  • 52 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #61 : Haziran 30, 2010, 16:37:33 »
evet işte ben bu noktada tıkanıyorum.... :)
Tüm üye ve üye olacakların dikkatine! lütfen forum kurallarını gözden geçiriniz....
http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=3.0
"Bir insanın bildiğini zannettiği bir şeyi öğrenmesi imkansızdır..."

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • ***AVENSIS***
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 110000
  • Model Yılı: '13
  • 3 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #62 : Haziran 30, 2010, 18:19:06 »
Arkadaşlar ilk başlarda insanda bir çekince oluyor buluşma ortamlarında. Acabalar yerini iyikilere bırakıyor buluşmalardan sonra. Düşünsenize burda teorik olarak karşılaşma ihtimali çok düşük olan insanlar birbiriyle karşılaşıyor ve fikir alışverişinde bulunuyor ve de yüzyüze görüşüp kaynaşıyor. Kalabalıklaştıkça yalnızlaşan bireyler olmak yerine birbirleriyle iletişim içerisinde olan bir topluluk haline geliyoruz. Herkes birbirine o kadar yabancı ki ben çevremdekilere forum arkadaşlarım dediğim zaman yadırgıyorlar. Burdaki arkadaşlarımın çoğu bana göre çevremdeki çok insandan daha iyi.

Hatta burda geçirdiğim zaman diğer arkadaşlarımla geçirdiğim zamandan daha fazla.  Bu kadar olunca da forumda sevmediğim kimse olmuyor. Fikir tartışmalarını normal bireysel tartışma ortamına çevirmeden konu dışında arkadaşlığı bozulmayan bir uzaylı grubu işte TCT :D

Allah kem gözlerden korusun.

Geçenlerde bir başka foruma üye oldum (o da diğer bir markanın forumu)
Arkadaşlar forum bilgi paylaşmaktan ziyade tiaceret yapmak için kurulmuş sanki ve nedense o kadar soğuk geldi ki üye olduktan sonra bir daha girmedim o foruma.

Hakan abi bir de profil fotona her bakışımda LOST taki Sawyer aklıma geliyo. Çok acaip andırıyosun. :)
2013 Avensis 1.6 Elegant Extra

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
« Yanıtla #63 : Haziran 30, 2010, 18:27:10 »
  :) O mu bana benziyor, ben mi ona?

Bu arada görüşlerin ve anlatımın bence çok güzel Hazım. Aynı düşünceleri bende paylaşıyorum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • ***AVENSIS***
  • 3 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #64 : Haziran 30, 2010, 18:32:29 »
Teşekkür ederim Hakan Abi.
Bu arada o sana benziyor hatta sana benzediği için sağda solda hava atıyomuş :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Durum: Sakin
  • Araç: Verso
  • Kan Grubu: A-
  • 22 kere teşekkür etti
  • 22 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #65 : Haziran 30, 2010, 18:39:29 »
Teşekkür ederim Hakan Abi.
Bu arada o sana benziyor hatta sana benzediği için sağda solda hava atıyomuş :D
Vay namıssız :D
397-393-389-385-381 yok dolacak gibi değil.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • pahalı zevklerim var, benzin gibi
  • 10 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #66 : Haziran 30, 2010, 18:41:55 »
valla hande ablaya da hazım abiye de katılıyorum..garip bir konu bu..bu siteden önce sorsaydınız, saçmalama hadi yol al derdim :)
 internetten birileriyle tanışcam, onlarla gerçek hayatta görüşcem, kimisiyle tekne turuna çıkcam kimisiyle gecenin bir vakti kokoreç yemeğe gitcem falan çok garip şeylerdi benim için..şaşırtıcı bir sıcaklığı var buranın, hazım abinin dediğigibi diğer sitelerdeki soğukluk yok burda..
sanırım onun nedeni sıcak olmayana direk saldırıp kaçırmamız olabilir :D adam kendini tanıtmamışsa sorunu ne olursa olsun yardım bile edilmiyor :) yardım alma yeri değil de bir arkadaş topluluğu gibi..kendini tanıtmış, artık arkadaşımız olmuş insanlara yardım ederken de herkes kendi işiymiş gibi yardım ediyor..süper bir olay bence..

ancak yüzyüze görüştükten sonra insan çok daha ısınıyor, daha başka seviyor, forum arkadaşı değil de başka bir yerden arkadaşmış gibi..ayrıca arkadaş olmak artık çocukluktaki gibi değil ki..insanların tanışması için kumdan kale yapması, aynı mahallede bisiklete binmesi yetmiyor..ortak bir şeyler paylaşıp bir şekilde tanışması gerekiyor, artık annelerimiz yaşıtlarımızla tanıştırmıyor "bak kardeş sana" şeklinde..forum ortamı da -eğer bu site gibiyse- tanışmak için bir ortam olarak görüyorum artık..bilmemne kursu, iş yeri, okul gibi..ama hala daha internetten arkadaş arayanlara asosyel gözüyle bakıyorum o ayrı..

bir soru da ben sorayım;

buradaki sıcaklık isimlerimizi, resimlerimizi vs kullanmadığımız, rumuzlar kullanılan bir site olsaydı yine olur muydu? yoksa diğer sitelerdeki gibi bir soğukluk mu olurdu?
ae101 4a-fe+ junyan angel eye+ 8000k xenon+ usdm oem stop+ racing stripes+ 16" astra H jant+ 195/45r16 continental sport contact2 ve michelin pilot sport+ sonax cam filmi+ ışıklı kapı eşiği+ ayak aydınlatması+ beyaz gösterge aydınlatması+ oem anatomik spoyler+ bagaj led aydınlatma+ e34 paspas+ alpine CDE-9873RB teyp+ alpine mrv-f450 amfi+ alpine MRP-M500 mono amfi+ jbl komponent+ fli

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
« Yanıtla #67 : Haziran 30, 2010, 18:50:04 »
''sanırım onun nedeni sıcak olmayana direk saldırıp kaçırmamız olabilir ''
 Türkay, çok iyi bir gözlem bence. :):):) Ya da onlar burada birşey yapamayacaklarını anlıyorlardır.
 Sende bence çok güzel tespitler yapmışsın. Sanırım iyi niyetli, doğru ve akıllı insanların duygusal açlığı var ve bunun farkındalar. Bu açlığıda burada hep beraber gideriyoruz birbirimiz için. Tabi kimileri bunu kabul etmeyebilir ama bana öyle gibi geliyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Yaris
  • Kilometre: 158000
  • Model Yılı: '08
  • 5 kere teşekkür etti
  • 24 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #68 : Haziran 30, 2010, 18:52:57 »
Hazım bey de sende çok güzel yazmışsınız Türkay, söylediklerinize harfiyen katılıyorum. Soruna gelince Türkay,

isimler, resimler, hayat hikayeleri, kişilerin anıları, yaşları vs vs belirtilmeyen bir site olsaydı buluşmalara katılmazdım. :) Güven önemli bir şey... Tabii isim yazınca güveniyor musun yani diyeceksin ama sadece isimle bitmiyor. Üslup çok önemli. Hepsinden önce yöneticiler ve yöneticiler kadar duyarlı olan üyeler olması önemli. Bir bayan olarak rahatça bu sitede takılabiliyorsam, koşa koşa forumdaşlarımı görmeye gidiyorsam, gerçek hayatta da forumdaki insanlarla görüşebiliyorsam o zaman vardır bir farkı ve ben bu farklı siteyi çok seviyorum. İlla ki herkes herkesle aynı derecede anlaşamaz ama bu sitenin "dostluk bağları" bambaşka bir kavram :-[
''Çocukları, yasaların ulaşamayacağı yerlerde saklayınız."

dissapointment=expectations/reality

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #69 : Haziran 30, 2010, 19:02:47 »
baltalar elimizde uzun ip belimizde biz gideriz ormana hey ormaaanaa :D

ya yanlış mesaj yazdım düzeltip böyle dam üstünde saksağan yapayım dedim :P
ae101 4a-fe+ junyan angel eye+ 8000k xenon+ usdm oem stop+ racing stripes+ 16" astra H jant+ 195/45r16 continental sport contact2 ve michelin pilot sport+ sonax cam filmi+ ışıklı kapı eşiği+ ayak aydınlatması+ beyaz gösterge aydınlatması+ oem anatomik spoyler+ bagaj led aydınlatma+ e34 paspas+ alpine CDE-9873RB teyp+ alpine mrv-f450 amfi+ alpine MRP-M500 mono amfi+ jbl komponent+ fli

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 22 kere teşekkür etti
« Yanıtla #70 : Haziran 30, 2010, 19:10:27 »
''sanırım onun nedeni sıcak olmayana direk saldırıp kaçırmamız olabilir ''
 Türkay, çok iyi bir gözlem bence. :):):) Ya da onlar burada birşey yapamayacaklarını anlıyorlardır.
 Sende bence çok güzel tespitler yapmışsın. Sanırım iyi niyetli, doğru ve akıllı insanların duygusal açlığı var ve bunun farkındalar. Bu açlığıda burada hep beraber gideriyoruz birbirimiz için. Tabi kimileri bunu kabul etmeyebilir ama bana öyle gibi geliyor.
     Foruma kayıt olmadan önce, aracımı uzun süre satmayacağım için forumu inceleyerek üye oldum ve sıcak bir karşılama için adlı konuyu okudum. Sıcak karşılanmak için elimden geleni yaptım :D. Sıcakta karşılandım saolasınız :D.

Sitedeki ilk izlenim tertip ve düzendi benim için. Sonrasında gerçek isim kullanılması etkiledi. Ardından buluşmalar düzenlendiğini okuduğumda ortamın sıcaklığını farkettim. Kişilerin renkliliği ve muhabbetleri de sıcak ortama kapak oldu :D.

Bende bu sıcaklığı hissederek ve güvenerek, yeni kayıt olduğum bu forumun buluşmasına, eşim ve çocuğumla katıldım. İyiki katılmış ve sizlerle tanışmışım. Duygusal olarak yüklüyüm şu sıralar, bahane arıyorum. Dokunmayın ağlarım :).

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
« Yanıtla #71 : Haziran 30, 2010, 19:24:43 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 22 kere teşekkür etti
« Yanıtla #72 : Haziran 30, 2010, 19:26:32 »
Abi dürtme :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #73 : Haziran 30, 2010, 19:34:20 »
biraz da ben dürteyim vedat abiyi ;

John Williams - Theme from Schindler's List

inşallah youtube çalışıyordur vedat abi :P

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
« Yanıtla #74 : Haziran 30, 2010, 19:42:37 »
  Çok iyi birşey hatırlattın Türkay.

The last Mohican instrumental Indiogenes

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 22 kere teşekkür etti
« Yanıtla #75 : Haziran 30, 2010, 19:43:01 »
Ya Türkayım, youtube çalışıyor şükür. Çocuklara yapılanlara, çocuk sahibi olmadan öncede çok öfkelenirdim. Hatta müdahale bile ederdim ama çocuk sahibi olduktan sonra kontrolden çıkıyorum nerdeyse.

Hitler zaten zalimin biriymiş, çoluk çocuk ayırmamış, "üstün ırkı" ideolojisinin en tepe noktasındaki adam ilan ediyorum onu. Zulme uğrayan kim olursa olsun mazlumdur. Heleki çocuklar.  :(

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • ***AVENSIS***
  • 3 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #76 : Haziran 30, 2010, 20:07:50 »
Nagihan seninle tanışmıyoruz öyle ama senden büyüğün olarak bir ricam olacak. Bana abi dersen sevinirim. Bey takısını oldum olası pek sevemedim. Bana insanlar arasında mesafe bırakıyor gibi gelir hep. Burdan senin vasıtanla diğer forumdaş arkadaşlara da sesleniyorum . Küçükler Abi yaşıtlarım ve büyükler de direk ismimle hitap edebilir.
 İşyerinde de bey dendiği zaman bir tuhaf oluyorum.

Bu yazıyı görmem de tam kafamda bazı düşüncelerin olduğu sırada oldu.

Sokakta bir çocuğu seveyim diyorum. İçimden bir ses karşıdaki şu düşüncededir diyor. Allah allah niye durduk yere böyle bir karekette bulundu acaba bişey mi yapacak çocuğa ya da ne biliyim buna benzer şeyler. Ya da yolda giderken birisine kıyafetinin çok güzel olduğunu veya yakıştığını söylemek ya da birisine güzel/yakışıklı olduğunu söylemek.  Tuhaf hatta imkansız gibi bir şey. Çünkü söylenince nasıl bir tepkiyle karşılaşacaksın belli değil.
Dediğim gibi insanlar gün geçtikçe birbirinden uzaklaşıyor ve korkar oluyor.
Tabi bunlar benim izlenimlerim.
Bilmiyorumö sizce ne kadar geçerli.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
« Yanıtla #77 : Haziran 30, 2010, 20:25:05 »
Sokakta bir çocuğu seveyim diyorum. İçimden bir ses karşıdaki şu düşüncededir diyor. Allah allah niye durduk yere böyle bir karekette bulundu acaba bişey mi yapacak çocuğa ya da ne biliyim buna benzer şeyler. Ya da yolda giderken birisine kıyafetinin çok güzel olduğunu veya yakıştığını söylemek ya da birisine güzel/yakışıklı olduğunu söylemek.  Tuhaf hatta imkansız gibi bir şey. Çünkü söylenince nasıl bir tepkiyle karşılaşacaksın belli değil.
Dediğim gibi insanlar gün geçtikçe birbirinden uzaklaşıyor ve korkar oluyor.
Tabi bunlar benim izlenimlerim.
Bilmiyorumö sizce ne kadar geçerli.
Aynen katılıyorum ama genelde pek çekinmem, söylerim. Anlayanda olur, anlamayanda. Ama artık insanların birbirinden çekindiği, korktuğu doğru.
 Yine seneler önce bir gün iki arkadaş İstiklal Caddesinde biryerden çıkmış eve doğru gidiyorduk. Caddede tam yürürken 8-9 kişilik bir grup etrafa laf ata ata ve herkesi rahatsız ede ede gidiyordu. Dağınık halde yürüyorlardı. Bende onlara laf attım. :) İlk önce anlamadılar, sonra baktılar kendileri kalabalık dönüp geldiler. Ben onların anlayabileceği şekilde adam olmalarını söyledim. Tabi şok oldular. Sonra daha da yüklendim, iyice şaşırdılar. O sırada yoldan geçen 1-2 kişi daha bize katıldı. :) Sonra insanlar toplanmaya başladı. Sanırım sonucu anladılar ve gittiler, en azından düzgün bir şekilde. Yalnız oraya kadar kimsenin birşey söylememiş olması ya da müdahale etmemiş olmasıda ayrıyaten düşünülmesi gereken bir durum bence.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 5 kere teşekkür etti
« Yanıtla #78 : Haziran 30, 2010, 20:28:50 »
Peki Hazım abi :-[

Ben genelde içimden geldiği gibi davranırım aslında :) Kıyafetini, göz rengini, kirpiklerini, yaptığı herhangi bir şeyi beğendiğim birine anında söylerim bunu :D Ters bir tepkiyle karşılaşmadım bu yüzden çünkü hepsi güzel tepkiler. Bir de eleştir bakayımm :S :D Bence gelecek tepkiyi düşünerek kendimizi sıkmanın bi manası yok. Hayat eleştirileriyle ve iltifatlarıyla gayet güzel :) Sevgiyi gösterirken de kendimizi sınırlamayalım. Mesela şuan yaptığımız çok güzel. İçimizden geldiği gibi buranın ne kadar güzel olduğunu buraya sevgimizi dile getiriyoruz.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 5 kere teşekkür etti
« Yanıtla #79 : Haziran 30, 2010, 20:30:30 »
Aynen katılıyorum ama genelde pek çekinmem, söylerim. Anlayanda olur, anlamayanda. Ama artık insanların birbirinden çekindiği, korktuğu doğru.
 Yine seneler önce bir gün iki arkadaş İstiklal Caddesinde biryerden çıkmış eve doğru gidiyorduk. Caddede tam yürürken 8-9 kişilik bir grup etrafa laf ata ata ve herkesi rahatsız ede ede gidiyordu. Dağınık halde yürüyorlardı. Bende onlara laf attım. :) İlk önce anlamadılar, sonra baktılar kendileri kalabalık dönüp geldiler. Ben onların anlayabileceği şekilde adam olmalarını söyledim. Tabi şok oldular. Sonra daha da yüklendim, iyice şaşırdılar. O sırada yoldan geçen 1-2 kişi daha bize katıldı. :) Sonra insanlar toplanmaya başladı. Sanırım sonucu anladılar ve gittiler, en azından düzgün bir şekilde. Yalnız oraya kadar kimsenin birşey söylememiş olması ya da müdahale etmemiş olmasıda ayrıyaten düşünülmesi gereken bir durum bence.

O sırada yoldan geçen 1-2 kişi daha bize katıldı. :) Sonra insanlar toplanmaya başladı.

Bu durum da olmayabilirdi yalnız :)