0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Çok, çok güzel bir slayt Yasemin Hn., teşekkürler. Şehr-i İstanbul'dan sonra bizi yine duygulandırdınız.[/quote]Ben teşekkür ederim [quote=Coşkun Demiratlı]Bu bana yapılır mı yasemin abla :'([/quote]Seni üzmek istemezdim Çoşkun!
ahhh ulen ahhh herşey güzel ah bir de şu kızlar olmasa. . . mevlanaya döndüm bir an [/quote]Bu da geçer. Ne dertler geçmedi ki? İnsan oğlu herşeye, her derde gebe değil mi?Daha çok gençsin unutursun!!!
Valla bazı sallamalarda var. Ben kendi evliliğimi göz önüne getirdim okurken. Kuaföre söylemiştim bu kadar toka(ordaki adı başka bişeydi) kafaya nasıl takmış diye. Topla topla bitmiyo. Tam 54 tane. Ama Allah'a şükür çatırdıyacağı yerde japonla yapıştı sanki. Kesker alaka diyorum yani. Ve yine slaytta kötülenen erkeler gözüküyo. Neden hep bizlerden kaynaklanıyo. Aslında ben bunu o "cin hikayesi" konusunda (kadınları anlamak) detaylı bi şekilde açıkladım. Birbirinize anlayışlı olduğunuz sürece 50 yaşında kadehde kaldırırsınız, yastıkda dağıtırsınız. Başkalarını değil ev halkını memnun etmeye çalışın. Ama bazı insanlar var ki ne yaparsanız yapın memnun edemezsiniz. Hani tabiri caizse "cazgın" dedikleri...[/quote]İsmail Bey, Kabuk bağlayan yarayı habire kanatmaya çalışıyorsunuz Sadece anlayışla, saygıyla, sevgiyle olmuyor bu işler! Ben 11 senelik evliydim. Bu evlilikten olan 10 yaşındaki kızım, bu evlilik içerisinde babasını belki 1-2 sene ancak görebilmiştir. Sorumsuz, ilgisiz, sahiplenme duygusundan uzak, evine, eşine, kızına, madden ve manen bağlı olmayan biri... Aklına eserse eve gelen 3 ayda 6 ayda 8 ayda hiçbir sebeb yokken sabah evden çıkıyor çıkış o çıkış ne arıyor ne soruyor ne para bırakıyor ne hastalığımıza ne sağlığımıza bakıyor. Bir taraftan işsiz çalışmıyor. Tam 10 senedir çalışmıyor! Öyle cahil cühela biri değil iktisat mezunu!Eve beş kuruş para katkısı olmayan biri.ve 3 ay 6 ay 1 sene eve gelmeyen birini ben çektim ama ne çekme! Evet ben bu insanla sırf evliliğim bozulmasın, kızım babasız kalmasın diye var gücümle yıkılmış bir binaya omuz verdim, var gücümle direndim, zaferi kazanamadım ama direndim. Evim ayakta dursun diye! Evimin tüm ihtiyaç ve giderlerini, kızım 4 yaşına kadar ben, daha sonrada ailem karşıladı ve hala karşılıyorlar!Ha güzel mi değildim?Güzeldim. saygısız birimiydim?saygılıydım bunları bana reva gören, aynı yaşta olmamıza rağmen bu insanın bayramını kutlamak için bayram sabahı elini öpecek kadar! saygılıydım! sevgimi göstermedim? tabiki kızımın babasıydı haketmediği kadar sevdim! evimin hem kadını, hem erkeği oldum. Ben namusuna aşırı derece düşkün, 10 parmağında belki 100 marifet bulunan bir insanım, Kendimi övmek olacak ama övmek değil bu! Ben bunları ve bu mutsuz evliliği hiç haketmedim. sonsuz sabır gösterdikte üstüne daha da ağırlaşan yüklerin altında ezilmek bilemezsiniz çok ağır ve bir o kadar da acı!Bu acıyı ne kızım, ne ben, nede ailem hiçbirimiz haketmedik! Sebeb ne dediğini duyar gibiyim sebeb sadece eşimin çalışmaması! Bana sen git çalış diyen biri! Ailen para yardımında bulunsun diyen biri. Acaba bugün mü düzelir, yarın mı? Hep bu hayalle adam olamamış birinin kahrını biteviye çektim. Benimki sadece umutsuz bir bekleyişti. Takii Babam aniden kötü hastalığa yakalanıp 2 ay içinde ölene kadar! Evet babam benim bu mutsuzluğuma şahit olduğu için kahrından öldü! Babamı kaybettiğimde yaşadığım acıyı tarif bile edemem. Babam hem benim hemde kızımın hem dedesi hem de baba şefkatini bulduğu sarılabildiği bir kişiydi. Bu kayıp hem kızımı hemde beni yıkmıştı. Ben bu acıyı yaşarken onun vurdumduymaz hareketleri, Banene senin baban, benim babam mı diye okunan mevlidlerine, dualarına katılmayan bir insan!Oysa benim babamın ekmeğiyle evimiz geçiniyordu. Ve acı bir olayki babam ölmüştü. Benim sevinçli, hüzünlü, mutlu, mutsuz, korktuğum, hastalandığım, ağladığım, endişe duyduğum, kızımın ateşlendiğinde, hastalandığında, ameliyatında hiçbirinde yanımda olmayan biri beni haketmiyor dedim benim sevgimi ilgimi saygımı haketmiyor. Gel sen bu insanla konuş hadi, onu sonsuz derece dinle ve sev bu mümkün değil!Bir marmara depremi yanında halt etmiş bir evlilik enkazının altından sapasağlam kızımla birlikte çıktım.Yeni yeni kendime geliyorum. Her sinirlendiğimde buzdolabının karşısında kendimi buluyordum. Kollestrolüm, tansiyonum çıkmıştı depresyona girmiştim. Artık tükenmeye başlıyordum. Tekbaşınaydım hayatta her şey kapıyı örttünüzmü dışarda kalıyor ve içerde kendi acılarınızla yoğruluyorsunuz. Nereye gitseniz acınızda sizinle birlikte geliyor. Kanamalı bir rahatsızlık geçirdim. Ayağa bile kalkamıyorum, Beni doktora götürürmüsün dediğimde annenle gidersiniz diye çıktı. çıkış o çıkış bu son gidişti. Yaklaşık 1 sene bekledim. Bu arada görüş alanımı asla kapatmadım yani ev, cep telefonumu arasa her an beni bulabilirdi. Aynı adresteydim. Oysa o evden çıktığı an hiç bir şekilde ne telefonuna, ne adresine nede annesinin telefonlarına ulaşabiliyorduk bu gidişinde artık hiç aramamıştım çünkü ne sevgi, ne saygı duyuyordum ona. Çünkü artık bu yıkıntının altındaki omuzumu bende çekmiş evlilik denen o yapı bütün hışmıyla yıkılmıştı. Artık bu son halimde acı duymuyordum yada acıyı hissetmiyordum. Onu kendi haliyle öyle bırakmıştım ki.Kızım ve ben vardık artık ilk başlarda zor oldu ama şimdi çok iyi yaptım neden daha önce bu boşanma davasını açmadım diye kendime kızıyorum. İçim öyle bir rahat ki! Rahat bir nefes alıyorum, Kızımla, yarınımıza umutla bakmaya çalışıyoruz. Yıkılmadık ayaktayız. İçimde hiç bir üzüntü yok. Şimdilerde spora gidiyorum 10 kilo verdim, daha da vereceğim inşallah. Yeni yeni kendime geliyorum. Kollestrolüm düştü eskisi gibi tansiyonumda artık çıkmıyor! Daha iyiyim. Yani tek başına evlilik yürütmek karşılıksız bir sevgi, saygı, anlayış, alaka tek başına olmuyor. Tek başına yürütemiyorsunuz. Ben ondan evliliğim boyunca hiç bir şey istemedim biliyormusunuz! Sadece bize sahip çıkmasını çalışıp para kazanmasını, ele güne hele çıktığım kapıya muhtaç etmemesini istiyordum. Ondan kürkler, arabalar, evler, katlar, ayakkabılar istemedim.İstediğim sadece biraz sahip çıkması kol kanat germesiydi. Peynir ekmeğe bile razıydım. Çok şeymi istedim? Ben fazla iyi geldim ona, fazla temiz, fazla fedakar, özverili, cesur, tuttuğunu koparan, kültürlü, becerikli,fazla iyi niyetli, fazla güzel oysaki istediğim çok fazla birşey değildi!Ya İsmail Bey, şimdi merakınız gitmiştir umarım sizinle birlikte bana mail atarak kendimi tanımayı isteyenlerinde Kızmadım sakın yanlış anlamayın Sitem de etmedim. Yanlış hiç bir davranışım olmamıştır hayatta! Aşırı namusluyum bunun aksini hiç kimse söyleyemez! Keşkelerimde yok şimdilik, pişmanlıklarımda! Tek bu evlilikten kazancım kızım! o benim hayattaki herşeyim, Varım yoğum, arkadaşım. Yaşıyorsam sırf onun için! Nefes alıyorsam yine onun için, onun benden başka güveneceği hiç kimsesi yok hayatta! Benim için evlilik ve aşk artık yok! Kırıldım, gücendim, belki de küstüm hayata! Zafer direnenlerindir diyor slaytta ama ben direndiysemde tek taraflı olmuyor! Bir de iyi gitmiyorsa evlilik zorlamanın anlamı yok. Buna kanaat getirdim! Uzatmanın anlamı yok. Ne çocuk için ne de kendin için ne de el alem ne der diye! Olan sadece sana oluyor! Tamamen sana, sinirsel, bedensel, ruhsal, çocuk bu mutsuzlukla daha bir mutsuz oluyor! Mutsuz bir ortamda sürekli kavga stres ortamında sevgisiz kalıyor. Hiç kimse ayrılmayı, mutsuz olmayı istemez, bende istemedim ama taktir ilahi böyleymiş alnıma yazılmış bir kere! Silemedim.
Yasemin hanım bu anlattıklarınıza söylecek hiçbirşey bulamıyorum. İnşallah bundan sonraki zamanlarda bunlar gibi kötü olaylar yaşamazsınız. Sağlıcakla kalın...[/quote]Teşekkür ederim. Bu aslında bir evlilik ve aşk adlı slayt için açtığım bir konuydu. Sağolsun İsmail Bey'den dolayıda bu mevzu açıldı. Sizleride üzmek istemezdim ama dün gece çok duygusaldım... Neyse Slaytı izlediniz mi?
Ben daha slaytı izlemedim. Nasıl açılıyor bilmiyorum, çok uğraştım ama beceremedim...Bana yardımcı olur musunuz?[/quote]Demekki benim bütün slaytlarımı da izlemediniz Şaka şaka Neden açamadınız çok kolay!Şimdi ilk baştaki konu bölümünde link verdim çift tıklıyorsunuz. Megashares-drag..diye bir sitenin sayfası açılıyor.Açıldığı zaman yüklenecek dosya adı File size evlilikveask yazısı gibi yazı çıkıyor bu yazıyı görmelisiniz!Şimdi yazıyı görünce hiç bir şey yapmadan bekliyorsunuz sayfa tamamen açılıyor. Aşağıya doğru inerken Click here to Download butonuna basıyorsunuz ve gönderdiğim slayt yüklenmeye başlıyor. Yüklenirken size soruyor zaten aç - kaydet gibi. Bunu ister bilgisayarınıza kaydedebiliyorsunuz yada aç deyip sadece seyrediyorsunuz. Bu yöntemle bu foruma gönderdiğim bütün slaytlarımı izleyebilirsiniz. İzlememeniz büyük kayıp bu slayt gibi hepsi birbirinden güzeldi! Hadi deneyin!! :)Kolay gelsin! Sesi açmayıda unutmayın! Ve yorumlarınızı bekliyorum!
yasemin abla ne yaptın sen bea oku oku valla [/quote]Valla çoşkun bende anlayamadım bir şeyler oldu ama, duygusal anıma denk geldi sanırım Kusura bakma!
bu slaty çok anlamlı ve güzel bir slayt en yalın haliyle anlatmış. evliliği ve beraber birşeyler yaşayabilmeyi. insan berbaber olduğu kişiyle en ufak şeylerden dahi mutluluk çıkartabilmeli bence. çok aşırı ve olmayacak hayaller peşinde koşmamalı. tek dileğim bütün arkadaşlarımızın dostlarımızın çok mutlu bir hayat ve berbaerlik yaşaması.[/quote]Son cümlelerinize bende yürekten katılıyorum. [quote=demir_mert]Yahu Yasemin Hanım sizin amacınız ne? Ne yapmaya çalışıyorsunuz? Beni öldürmek mi istiyorsunuz? Tamam tamam şaka yaptım sadece Vallahi Yasemin Hanım tüylerim diken diken oldu. İçim parçalandı bir an. Eski günler geldi aklıma. Çok doğru şeyler belirtiyor bu slaytta. Keşke herkes bu doğruların farkına varabilse. Bu slaytı hazırlayanın ellerine sağlık. Size de çok teşekkür ederim. Saygılar...[/quote]Ben de teşekkür ederim izlediğiniz için.