0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
uff erdem abi dagıttın beni bea [/quote]Çoşkun gerçekten dağılmış görünüyorsun!!! Yengemiz de güzelmiş! selamlar
Çoşkun gerçekten dağılmış görünüyorsun!!! Yengemiz de güzelmiş! selamlar sağol yasemın abla bu aralar cok dagınıgım iş okul sıkıstım kaldım.valla bı denem askım da olmasa bıttım ben [/quote]Aman allah ayırmasın! Bir yastıkta kocarsınız inşallah
Yeni SoruBir lokantada yuvarlak bir masanın çevresinde oturup yemek yiyen 5 kişi var:Pastacı, Fizikçi ile Tiyatrocu’nun arasında oturuyor. Aysel, Kenan ile Futbolcu arasında oturuyor. Fizikçi, Aysel ile Yasin arasında oturuyor. Selim'in solunda Pilot, sağında Tiyatrocu oturuyor. Hesabı Temel ödedi.Bu kişilerin mesleklerini bulabilirmisiniz?[/quote]-->Tiyatrocu = Temel---- Pastaci = Yasin ---- Fizikci = Kenan ---- Pilot = Aysel ------ Futbolcu = Selim -->şeklinde olabilir mesela .
-->Tiyatrocu = Temel---- Pastaci = Yasin ---- Fizikci = Kenan ---- Pilot = Aysel ------ Futbolcu = Selim -->şeklinde olabilir mesela .[/quote]doğru cevap aysel - pilotselim - futbolcutemel - tiyatrocuyasin - pastacıkenan - fizikci
yani aysel bayan olarak pilot olmamalı diye düşünmüştüm.niye olmasın tabii. bayanlar her işi yapabilir. kem küm bir soru şimdi bendenB.İ.Ü.D.B.A.? bu sıralamnın sonuna ne gelicek..[/quote]Yedi'nin Y'si gelecek
Yeni Soru:Geniş ve karanlık bir odada duvardan duvara uzanan madeni bir boru bulunmaktadır. İçinden su akan bu boruyu delmeden ve açmadan suyun hangi yöne aktığını nasıl anlarsınız?...[/quote]Şöyle bir tahminde bulunayım. Borunun ucundan birisi metale vurur. Ses katılarda sıvılardan daha iyi iletir. Borunun öbür ucunda (odanın geniş olması bu yüzden sanırım yeterli algılama süresi olsun diye) önce metalde iletimden dolayı duyar tınlamayı diğer uçtan dinleyen. Eğer su dinleyenin yönüne akıyorsa ve sudan dolayı aktarılan ses metalden daha yavaş iletildiğinden ilk sesin devamını duyarsın. Eğer su dinleyen kişinin aksine akıyorsa sudan kaynaklanan ses devamı falan duymazsın sadece metalin tok tınlamasını duyarsın... diye atayım. Ama cevap bu olmayabilir çünkü çözümde bir yerlerde ışıkla ilgili bir olay olmasi lazim sanki...