0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
erdem beyin sorusundan sonra bir soru da benden ....Kral, idama mahkum bir adama bir tavuk vermiş. ‘ sen bu tavuğu nasıl öldürürsen, biz de seni öyle öldüreceğiz’ demiş. Adam kurtulmak için tavuğu nasıl öldürebilir?[/quote]Aslında bunu sormasaydınızda hiç deyilse kafalar karışmasaydı bende soru dolu ama hepsini bir arada verirsem çok karma karışık olur !!!!çok sert olduysa özür dilerim
Elektrik tekrar geldiğinde su donacaktır. Elektrik 2. defa kesildiğinde buz erimeye başlayacaktır. Fakat donarken hacmi genişlediği için dışarı taşan bölümünün bir kısmı erirken kabın dışına akacaktır. [/quote]Bu suyun donarken kabın dışına taştığını varsayarsak geçerli. Buzun yukarı doğru da genişlemesi de olası değil mi?
Aslında bunu sormasaydınızda hiç deyilse kafalar karışmasaydı bende soru dolu ama hepsini bir arada verirsem çok karma karışık olur !!!!çok sert olduysa özür dilerim[/quote]sizde soruların cok olduğunun farkındayım. ben arada cesni olsun diye birşeyler yazıyorum. verilecek cevapları (bütün sorulara) dört gözle bekliyorum. doğru, kafalar karısabilir. ama bu kadar zeki insanın olduğu bir forumda kimsenin dert edeceğini zannetmiyorum. ama yinede buyrun soruları tabiiki siz sorun.yazdıklarınız sert de gelmez, dert etmeyin. kırılmayacak kadar aştım mevzuları ben.yeni sorularınızı bekliyorum
Bu suyun donarken kabın dışına taştığını varsayarsak geçerli. Buzun yukarı doğru da genişlemesi de olası değil mi?[/quote]Ziya Bey, olayı grafikle açıklamaya çalışayım.Buzu 1. şekildeki gibi yerleştirdiğimiz düşünelim. Elektrik 1. defa kesildiğinde buz eriyecek ve su, kabı 2. şekildeki gibi tam olarak dolduracaktır. Kabın şeklinden dolayı dışa taşma olmayacaktır. Elektrik geldiğinde su en üst kısmından başlayarak donmaya başlayacağı için kabın dışına doğru bir taşma olmadan genişleyecek ve 3. şekildeki gibi bir form alacaktır. Elektrik 2. defa kesildiğinde buz en üst kısmından erimeye başlayacaktır. Eriyen su, altındaki buz kütlesi nedeniyle kabın içine akamıyacağı için, dışa taşacaktır. Umarım aydınlatıcı olmuştur.
Yanlış anlaşılma olmasın diye araya gireyim dedim Tuba Hanım, Erdem beyin demek istediği bir sorunun cevabı bulunmadan ikincisi sorulmasındır. Elbetteki sizde soru sorabilirsiniz, bir başkası da ...Saygılar ..[/quote]neyse burda nokta diyelim. yanlış anlaşılma olmadı ok. hakkı bey soruyu cevaplamış. doğru cevapmıdır ?
Eriyen su, altındaki buz kütlesi nedeniyle kabın içine akamıyacağı için, dışa taşacaktır. Umarım aydınlatıcı olmuştur.[/quote]tesekkurler, guzel cozum olmus.
erdem beyin sorusundan sonra bir soru da benden ....Kral, idama mahkum bir adama bir tavuk vermiş. ‘ sen bu tavuğu nasıl öldürürsen, biz de seni öyle öldüreceğiz’ demiş. Adam kurtulmak için tavuğu nasıl öldürebilir?[/quote]Biz de derken celladı kastediyorsa kolay, adam koparıverir tavuğun kafasını ağzıyla kurtulur. Nasıl olsa celladın ağzı aynısını yapabilecek kadar geniş değildir. Ama kral, "Tavuğu nasıl öldürürsen, sen de öyle öldürüleceksin." derse işin içinden çıkabileceğimizi sanmıyorum.Sıradaki soru lütfen
Tavuğa sadece hayvanları öldüren bi zehir enjekte eder. Boylece kendisine verilince ölmez uyduruk oldu ama idare edin[/quote]komik bir cevap.hakkı beyi tebrik ediyoruz. sıradaki soruyu kendisinden bekliyoruz ki bize fırsat kalsın dimi