0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Korunan nicelik kuru kütledir. Taze kızılcık için kuru kütle tüm ağırlığın % 1'i, yani 10 kg.'dır. Bir kaç gün sonra kızılcıklar % 98 su içerdiği saptandığında 10 kg., toplam kütlenin % 2'sini oluşturur. Öyleyse toplam kütle şimdi 500 kg.'dır. Bir kaç gün içinde suyun % 50'sinden fazlası buharlaşmış demektir. buyrun [/quote]AYDINLANDIM. TESEKKÜR EDERİM.
Tuba Hanım, garsonun el koyduğu (daha doğrusu iç ettiği ) 200 bin TL de hesabın içindedir. Bu şekilde hesap yapıldığı takdirde 200 bin TL mükerrer olarak işlem görmüş olacaktır. Umarın açıklamam aydınlatıcı olmuştur.[/quote]TAMAMDIR. MİNNETTAR OLDUM. SİZDEN DE BİR SORU BEKLİYORUZ.
100'ER BİN TL GERİ ALDIKLARINA GÖRE 900 BİN TL HESAP ÖDEMİŞ OLUYORLAR. 3 KİŞİ 3*900.000 TL = 2.700.000 TL YAPIYOR. [/quote]Anahtar cumle yukarida. Burada basit bir yanıltmaca var, yukarida herkesin 1000-100=900 ödemis oldugu soyleniyor. Ama aslinda hesap soyle -> ilk odedikleri 2500/3 = 833.3. Cunku 500 garsonun elinde ve adamlarin esas odedigi miktar = 833.3 + garsonun verdigi 100 = 933.3. 3000/3 diyerek yaniltma yapiliyor. Sonucta--> (833.3 + Garson'un verdigi 100 ) * 3 + 'ic ettigi 200'= 933.3*3+200 = 3000Bu sekilde de aciklanabilir.
Ben susmaya devam ediyorum [/quote]Konuşun Hakkı Bey, Kim küstürdü sizi???
Konuşun Hakkı Bey, Kim küstürdü sizi???[/quote]Küsmek olur mu Yasemin Hanım Her soruya cevap verirsem, diğer arkadaşlara haksızlık etmiş olurum. Zevki kalmaz. Ben jüri olarak görevime devam edeyim
ne dolabı bu buz dolabımı ![/quote]evet buz dolabıdır
arkadaşlar sorularıma devam ediyorum Yeni SoruAyla, Mualla ve Süheyla aynı apartmanda oturan 3 komşudur ve birlikte tatile gitmeye karar verirler.. Ancak bulundukları bölgede sık sık elektrikler kesilmektedir.. Bu yüzden derin dondurucudaki yiyeceklerin bozulmasından endişelenmektedirler.Ayla: Acaba biz tatildeyken elektrik kesilir mi?Mualla: Bence kesin kesilir.Ayla: İyide nereden bileceğiz kesilip kesilmediğini?Süheyla: Ben bilirim kesildiğini..Neyse bu konuşma uzar gider.. kadınların lafı bitmez.. Sonunda üçü birlikte tatile gider ve geri dönerler.. Ayla evine koşar, dolaba bakar ve gelir..Ayla: Elektrik kesilmemiş.. baktım şimdi dolaptaki her şey donuk duruyor.Mualla: Bende baktım benim dolaba.. en az 1 kez elektrik kesilmiş..Süheyla: Evimdeki dolaba bende baktım ve kesinlikle 2 kez veya fazla elektrik kesildiğini söyleyebilirim..Ayla, Mualla ve Süheyla nasıl bir yol izlemiş ve bu sonuçlara varmıştır?[/quote]erdem bey. bunlar aynı apt.da oturmuyorlar mı. nasıl ayrı ayrı sonuclara vardılar. birbirlerine inat giden komşu bunlar dimi !!!
erdem beyin sorusundan sonra bir soru da benden ....Kral, idama mahkum bir adama bir tavuk vermiş. ‘ sen bu tavuğu nasıl öldürürsen, biz de seni öyle öldüreceğiz’ demiş. Adam kurtulmak için tavuğu nasıl öldürebilir?[/quote]önce bu soruya cevap sonra diiğerine önce tavuğun tüylerini mi yolmuş adamelektrik idaresinimi aramışlar !