Gönderen Konu: E12 Corolla Farına Mercek Montajı  (Okunma sayısı 35727 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • E12 SPORT 3ZZ-FE (Auris - Yaris D4D MMT) Civic EK9
    • Model araçlar, uçaklar, helikopterler
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: A-
  • Model Yılı: -
  • 482 kere teşekkür etti
  • 760 kere teşekkür edildi
Ynt: E12 Corolla Farına Mercek Montajı
« Yanıtla #80 : Haziran 08, 2010, 14:48:15 »
Arkadaşlar bi sorum olacaktı. Montaj aşamasında merceklerinizin ayarını (yani hem sağ sol hem de yükseklik olarak yerini) tam olarak nasıl yaptınız? Biliyorsunuz ki merceğin bir çizgisi vardır. Yüzde yüz olmasa da bu çizginin bir ayarı olmalıdır. Bu konuda hiç bir açıklamaya rastlamadım..

İlhan bey sizin bu sorunuzu birçok konuda rastladım, çok fazla trakıyorsunuz bu konuya :D  ben herşeyi hallediyorum merak etmeyin ;) aracın üzerine farlar takılıp servisten aldığım bilgiye göre  yükseklik ayarı 1,5 (birbuçuk) iken ayar yapıyorum ;) bu arada yükseklik alçaklık ayarı yaptığım her 2 aracın farındada çalışıyor, siz yaptırmıştınız ama iptal olmuştu sanırım ! ! ! !

buda ayarlanmış hali

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #80 : Haziran 08, 2010, 14:48:15 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: B+
« Yanıtla #81 : Haziran 08, 2010, 15:11:53 »
  Bravo çok güzel olmuş. Takıyorum biraz kusura bakmayın çünkü işin püf noktası bu sanırım. Yükseklik ayarına gelince bahçelievlerdeki kartal denen arkadaşın yaptığı işte iptal olmuştu..Paralarda boşa gitmişti. Başka bi yerde yaptırdım.Şimdi yükseklik ayarı çalışıyor.
 Benim sizinkinden farkım tornada yaptırdığım aliminyum çerçeveler olmuştu. O yüzden sizin nasıl yaptığınızı merak ettim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: ---
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #82 : Haziran 08, 2010, 15:34:26 »
  Bravo çok güzel olmuş. Takıyorum biraz kusura bakmayın çünkü işin püf noktası bu sanırım. Yükseklik ayarına gelince bahçelievlerdeki kartal denen arkadaşın yaptığı işte iptal olmuştu..Paralarda boşa gitmişti. Başka bi yerde yaptırdım.Şimdi yükseklik ayarı çalışıyor.
 Benim sizinkinden farkım tornada yaptırdığım aliminyum çerçeveler olmuştu. O yüzden sizin nasıl yaptığınızı merak ettim.

heeee :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • 482 kere teşekkür etti
« Yanıtla #83 : Haziran 08, 2010, 15:39:02 »

teşekkür ederim öncelikle :) Fotosu varmı yaptırdığınız çerçevenin :) ben direk mercek ve kendi yansıtıcısını monte ettim farlarımın içine :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #84 : Haziran 08, 2010, 15:50:19 »
 arkadaşlar çok becerikli değilim bu resim konusunda.Güç bela o zaman kendi konumda imageshack olarak vermiştim linki.Ama konuya gözatanlar Özcan beyin cevabında resimleri görebilirler.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #85 : Haziran 08, 2010, 15:57:11 »
Mesut abi, bizim h4-3 olan xenon'lara mercek dönüşümü nasıl yaparız? Bu konu hakkında nasıl bir fikir verebilirsin? Nasıl bir yol izlemeliyiz :zombi: Mesut abi çıldırır :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • 482 kere teşekkür etti
« Yanıtla #86 : Haziran 08, 2010, 16:19:09 »
arkadaşlar çok becerikli değilim bu resim konusunda.Güç bela o zaman kendi konumda imageshack olarak vermiştim linki.Ama konuya gözatanlar Özcan beyin cevabında resimleri görebilirler.

İlhan bey konunuzun linki ekliyebilirmisiniz ordan bakalım :)

Mesut abi, bizim h4-3 olan xenon'lara mercek dönüşümü nasıl yaparız? Bu konu hakkında nasıl bir fikir verebilirsin? Nasıl bir yol izlemeliyiz :zombi: Mesut abi çıldırır :D

Ümit bunda ne sorun var anlamadım, sadece bu bahsettiğin ampule uygun bir mercek lazım okdar :) elektrik sistemi uydurulur onda bir sıkıntı olmaz ;)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #88 : Haziran 08, 2010, 16:39:58 »
aBİ H4-3'E göre mercek yokmuş bildiğim kadarıyla. Uzunlu-kısalı motorlu xenon benimkisi. İyi de para vermiştim değiştirmek istemiyorum :(

Hadi diyelim mercek uydurduk, peki sonra tek mercekli olunca motorsiklet gibi durmaz mı abi? Şöyle h3-h7 tarzında bir dönüşüm mü yapılmalı? Ya da h4-3 mercek monte ederiz , sonra bir h7 yuvası daha monte eder uzunları yaktığında hem xenon hem h7 yanmış olur. :blink:

Abi ae101'e mercek yapan varmı? örnek gördün mü hiç? Ben görmedim, göremedim. Bir tek Utku ÇAY yapmıştı ama o da ortalıkta yok. Sonra şeffaf camı nasıl uydururz? Hadi onu uydurduk, muayene de yada trafikte sıkıntı olur mu?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #89 : Haziran 08, 2010, 16:42:34 »
http://img200.imageshack.us/gal.php?g=a000.jpg
bugün bi absurdluğum üzerimde yağmurdanmıdır nedir..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #90 : Haziran 08, 2010, 16:44:51 »
bi de benimkisi bixenon hella  mercek..sahibinden com dan almıştım çifti 80 tl ye

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • 482 kere teşekkür etti
« Yanıtla #91 : Haziran 08, 2010, 17:17:28 »
çok pardon...unutmuşum...
http://www.toyotaclubtr.com/modifikasyon/2006-d-4d-mercekli-far-modifiyesi-mtec-xenon-kit-en-sonunda!!!!/

sizin aluminyumdan kastınız merceğin etrafındaki kısımmıydı ? ben pek sevmiyorum bu görüntüyü, aslında sizin araca orjinale yakın durmuş ama benim aracımda hiç gitmezdi :)  bu arada parkları ne yaptınız ? par lambası yerleri boş kalmışta ! sinyallere bağlatsaydınız parklarınızı en azından !

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • 482 kere teşekkür etti
« Yanıtla #92 : Haziran 08, 2010, 17:21:15 »
aBİ H4-3'E göre mercek yokmuş bildiğim kadarıyla. Uzunlu-kısalı motorlu xenon benimkisi. İyi de para vermiştim değiştirmek istemiyorum :(

Hadi diyelim mercek uydurduk, peki sonra tek mercekli olunca motorsiklet gibi durmaz mı abi? Şöyle h3-h7 tarzında bir dönüşüm mü yapılmalı? Ya da h4-3 mercek monte ederiz , sonra bir h7 yuvası daha monte eder uzunları yaktığında hem xenon hem h7 yanmış olur. :blink:

Abi ae101'e mercek yapan varmı? örnek gördün mü hiç? Ben görmedim, göremedim. Bir tek Utku ÇAY yapmıştı ama o da ortalıkta yok. Sonra şeffaf camı nasıl uydururz? Hadi onu uydurduk, muayene de yada trafikte sıkıntı olur mu?

Ümit senin aracına göre hazır far zaten satılıyor sen naaptın yahu :D ne işlere kalkışıyorsun :) ön camı şeffaf yapmak istersen bi enjeksiyon kalıpçısına gidiceksin farını vericeksin bunun ön camını şeffaf istiyorum pleksiglastan diyceksin ;) yalnız en az 150 200 TL sadece o işleme isterler haberin olsun :D sen bunu hallet gerisini düşünürüz :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #93 : Haziran 08, 2010, 17:28:35 »
:D En güzeli angel eye alıp xenonları değiştirmek :(

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • No Stock+
  • Kan Grubu: A+
  • 1 kere teşekkür etti
  • 22 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #94 : Haziran 08, 2010, 18:09:30 »
Ümit senin aracına göre hazır far zaten satılıyor sen naaptın yahu :D ne işlere kalkışıyorsun :) ön camı şeffaf yapmak istersen bi enjeksiyon kalıpçısına gidiceksin farını vericeksin bunun ön camını şeffaf istiyorum pleksiglastan diyceksin ;) yalnız en az 150 200 TL sadece o işleme isterler haberin olsun :D sen bunu hallet gerisini düşünürüz :)
Şeffaf camlı farları da var AE101 lerin.Yedek camlarını bulabilirsen ölçüleri aynıdır.Camları değiştirdin mi oldu bitti gitti. :)
Merceklerde de merceğin ampul yuvası H7 ise H4 e uyarlanabilir gibime geliyor.Yanlış hatırlamıyorsam İsmail karaoğlu mercek uygulaması yaparken de ampul yuvasında oynma yaparak farklı xenon kiti takmıştı.
2005 Corolla 1.6 (2005 - 2018)
2013 Avensis 1.6 (2018 -         )

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #95 : Haziran 08, 2010, 18:18:43 »

sizin aluminyumdan kastınız merceğin etrafındaki kısımmıydı ? ben pek sevmiyorum bu görüntüyü, aslında sizin araca orjinale yakın durmuş ama benim aracımda hiç gitmezdi :)  bu arada parkları ne yaptınız ? par lambası yerleri boş kalmışta ! sinyallere bağlatsaydınız parklarınızı en azından !

parklar burada yokken çekilmiş foto bu. gene mtec in mavi renkte beyaz ampülleri vardı. Onlardan taktırdım daha sonra. Gerçi biri patladı sonradan ama her neyse..Resimdeki aliminyum çerçeveler aslında baya bi ağır ..Yani plastik reflektör  onu nasıl taşıyor hala anlayabilmiş değilim..  

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Auris
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #96 : Haziran 09, 2010, 00:21:14 »

parklar burada yokken çekilmiş foto bu. gene mtec in mavi renkte beyaz ampülleri vardı. Onlardan taktırdım daha sonra. Gerçi biri patladı sonradan ama her neyse..Resimdeki aliminyum çerçeveler aslında baya bi ağır ..Yani plastik reflektör  onu nasıl taşıyor hala anlayabilmiş değilim..  

reflektör plastik değil ;) seramik tozu. sanırsam plastik o ısıda erir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • EY ÖZENTİ GENÇLİK! TİTRE VE KENDİNE GEL!
  • 6 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #97 : Haziran 09, 2010, 00:54:59 »
Mesuttttttttttt benim zze 11 e nasıl olsa parça yok sana göndersem ben farları :D
Erdinç AKIN
2002 Toyota Corolla 1.4 vvt-i
B Rh+

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #98 : Haziran 09, 2010, 00:59:06 »
mesut abi ellerine sağlık 2 sene önce çok uğraştım çok paralar döktüm hiçbiri içime sinmedi istediğim gibi olmadı 2 takım farı çöpe attım şubat ayında 1 çift takım daha far aldım fırsat olursa halletiricem onuda,tebrikler ama umarım fazla ısıda o silikona bişe olmaz.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • 482 kere teşekkür etti
« Yanıtla #99 : Haziran 09, 2010, 08:42:25 »
Mesuttttttttttt benim zze 11 e nasıl olsa parça yok sana göndersem ben farları :D

:islik:  :islik:  :islik:  :islik: bi düşünmem lazım :D :D

mesut abi ellerine sağlık 2 sene önce çok uğraştım çok paralar döktüm hiçbiri içime sinmedi istediğim gibi olmadı 2 takım farı çöpe attım şubat ayında 1 çift takım daha far aldım fırsat olursa halletiricem onuda,tebrikler ama umarım fazla ısıda o silikona bişe olmaz.

Onur uzun zamandır kayıpsın hoşgeldin öncelikle :) merak etme hiçbirşey olmaz, zayten o silikon değil çekomastik :) ayrıca çekomastik ısının biriktiği yerde değil, sadece merceği tutturmak için kullanıldı, benim farlardada aynısını yaptım ben, 2 3 haftadır kullanıyorum ve geçenlerde 4 5 saat yolculuk yaptım farlar hep açıktı hiçbir sorun olmadı çok şükür :) merak etme sen Onur ben soutma kanalı bıraktım merceğin altında ;)