0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
motor devir saati yukselmez arkadaşlar gaza basmadığınız sürece devir saati yerinden kımıldamaz ister far fren debriyaj ne yaaprsanız yapın alakası yok aksini söleyenler araçlarınızı kontrol ettirin sizin araçalrınızda benim araç gibi normal değil
yani frene basıldığı an motordaki ses yukselmesi ve devir saatinin oynaması frene basıldığı an motorun içine giren yabancı havadır bu yabancı hava fren körüğünden kaçak var anlamına gelir .en kısa zamanda değişmesi gerekir bu arada arkadaşlar benim ön takımlar vurmaya başladı galiba top yekün bir tamire giricem offf yağ km si de 11 bine yaklaştı ama illede gli illede japon toyota çıkarım senle her yola
genç arkadaşlarım otomomobillerin motor devir ayarı manueldir yani gaz pedalıyla arttırılır eksiltilir.motora herhangi bir şekilde yük binerse motor devri düşer.......
mehmet bey bir şeyi paylaşmak değil bir problem var araçta aracım elektroniikmi bilmiyorum japonyadan gelen gli modeli ben pek anlamıyorum arabalardan özellikle toyotadan ama debriyaj seti değişmeden önce böyle frene basıldığında rolanti yerinden oynamıyordu ve motorda ses değişikliği olmuyordu daha önce tofaş aracımda aynı problemi yaşamıştım ve fren körüğünü değiştirdiğimde bu problem ortadan kalkmıştı toyata tofaş motoru gibi olmadığından tam emin olmayarak aracın fren körüğü patlakmı değilmi bunu öğrenmek istiyorum yada sorun başka bir yerdemi sorun var bunu öğrenmek ve en kısa zamanda bu sorunu çözmek istiyorum çünkü diğer tofaş aracımdaki olan rolanti yukselmesi fren kaçırması sorununu el freni çekerek durarak çözmüştüm aynı tehlikeyi bir daha yaşamak istemiyorum biri çıksın kesin bu normal desin benimde içim rahat etsin
Atilla bey, karbüratörlü araçlarda böyle bir durum olursa devir daha da düşer, yükselmez. ECU'ya sahip araçlarda eğer yeteri kadar büyük bir motor bunu hissetmezsiniz ama motor küçükse (belki 2000cc aşağısı) motor oluşan güç açığını kapatmak için (bu farları da açsanız, klimayı da, dreksiyonuda çevirseniz vs durumlarda) düşen motor devrini normal çalışma düzeyine getirmek isteyen ECU önce aracın durmaması için rölantiyi yükseltir, daha sonra rölantiyi tekrar denge durumuna taşır. Sizin söyledikleriniz de sistemden kaynaklanan açıkları kapatmak için geçerli olan bir durumdur. ama bizim bahsettiğimizde durum tekrar denge noktasına taşınır, sizin bahsettiğiniz durumda denge noktası oluşmadığı için bu gerçekleşmez; rölanti sürekli yüksek kalır.Rölantide ne kadar yükselme olabileceği aynı aracı kullanan arkadaşlar daha iyi biliyordur. Ben bu konuda (rölantide ki değişmenin sizin aracınızda ne kadar olacağı konusunda) emin değilim. Murat hocam o kadar fark olmadığını yazmış ama onun aracının motoru sizinkisinden daha büyük olduğu için karşılaştırma yapmak çok sağlıklı olmaz sanırım
normal değil diyen arkadaşları denemesi için arabalarına davet ediyorum..kapının önünde iki tane corolla var, ikisinde de denediğim ilk başlarda benim de şaşırdığım bir durumdur bu..ümite de helal olsun süper anlatmış frene bir kere basınca öyle abartı bir yükselme olmuyordu sanırım ama pompalayınca devir 1100lere kadar belki daha bile fazla çıkıyor, direksiyon çevirince de aynı şekilde..hatta üşenmeyim bir video çekip geleyimanca yüklendi video çok uzun sürdü yüklenmesi..sesi açıp izleyin fren pompalıyorum..motor soğukken denedim iki arabada da sadece 98de devir yükseldi, 2009da bir yükselme olmadı..video çekerken kapatmayı unutmuşum iki araba arasında kamera tutuşum vs her şey çıkmış oldu
nasıl yani ya sorunu bilip çözümü bilip mi sordunuz soruyu o da güzelmiş
bu arada turkay kardeşim sen 98 modelinin bir rolantisini kontrol ettin rolantin yuksek gözüküyor benim aracım gazda 1000 benzinde 900 devirdir normal şartlarda !!
aynasız sana çok gücendim,mehmet kardeş benim ağzımın payını verdiği için alkışlamışsın.
normal değil diyen arkadaşları denemesi için arabalarına davet ediyorum..kapının önünde iki tane corolla var, ikisinde de denediğim ilk başlarda benim de şaşırdığım bir durumdur bu..ümite de helal olsun süper anlatmış frene bir kere basınca öyle abartı bir yükselme olmuyordu sanırım ama pompalayınca devir 1100lere kadar belki daha bile fazla çıkıyor, direksiyon çevirince de aynı şekilde..hatta üşenmeyim bir video çekip geleyimanca yüklendi video çok uzun sürdü yüklenmesi..sesi açıp izleyin fren pompalıyorum..motor soğukken denedim iki arabada da sadece 98de devir yükseldi, 2009da bir yükselme olmadı..video çekerken kapatmayı unutmuşum iki araba arasında kamera tutuşum vs her şey çıkmış olduhttp://s13.photobucket.com/albums/a275/since89/?action=view¤t=MOV06382.flv
Gökhan abi, sen beni dinle. Bu çoook normal bir durum. Yani olması gereken bu anlatabiliyormuyum? Frenin aküden maküden güç aldığı yoktur. Motor kaputunu açtığında büyük yuvarlak dikine duran bir cisim görürsün, şoför tarafında. O servo ünitesidir. Fren merkezi, araç sürücüsünün fren pedalı yardımıyla servo frene ve servo frende şiddeti yükseltilen mekanik kuvveti, hidrolik fren basıncına dönüştürerek, ana merkezin üzerindeki rezarvuarda bulunan fren hidrolik yağını, tekerleklerdeki sıkıştırma elemanlarına aktarır. Peki fren şiddetini servo ünitesi nasıl yükseltir? Emme manifoldu ile bağlantı yaparak. Yani şoför fren pedalına bastığında servo ünitesi, emme manifoldundan bir miktar hava alır. Motor ise çalınan bu havayı takviye etmek için devrini otomatik yükseltir. Bunu klimaya da benzetebilirsin. Motordan güç çaldığın zaman, kayıp gücü yerine getirmek için devir yükselir. Aracının motoru çalışmazken fren pedalına bir kaç kez bastığında sertleşeceğini göreceksin. Bu servo ünitesindeki havanın boşaldığı anlamına gelir. Motorunu çalıştırdığında fren pedalına basarsan servo ünitesinin hava ile dolduğunu göreceksin. Tekrar fren pedalına bastığında dolan hava, hidroliği servo yardımıyla disklere kadar iter ve frenleme bu şekilde gerçekleşir. Karışık mı anlattım ne
sevgili kardeşlerim benim gücenme mesajım işin espirisiydi.motorun devir kumandası hangi sistem olursa olsun sürücüye bırakılmlştır.klimayı farları açtığımızda devir düşüyor çünki motora yük biniyor.motorun gücü ne kadar fazlaysa devir düşümü o kadar az olur.birinci viteste giderken gazı bırakıp frene basıp durmaya çalışın ne olur motor titrer ve araba dururken istop eder,o anda motor bana yük biniyor diye devir arttırırmı ,artırmaz.bu değişmez bir durum.