Gönderen Konu: frene bastığımda araç rolantide çalışırken devir saati 900 den 1100 çıkıp geri t  (Okunma sayısı 33831 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • 2 kere teşekkür edildi
Kırmayın birbirinizin kalplerini şu üç günlük dünyada.... Herkes annesinin karnından süper şoför olarak doğmuyor ki... Hepimiz bu forumda birşeyler öğreniyoruz birbirimizden... Bilgiye açık olursak öğreniyoruz tab, illa benim dediğim diyen olursa hiçbirşey öğrenemez, öğrenmediği gibi de kişileri yalnış bilgilendirebilir. ( Atilla Amca, sizi tenzih ederim )

Şimdi bu konuşma neticesinde ben şöyle bir sonuç çıkardım,

****Test şartları: Hava Parçalı bulutlu, araç rolantide, Bir ATM basınçta, oda sıcaklığında, depoda shell95 :D ****

-Frene normal olarak basıldığında devir yükselmesi söz konusu değilken,

-En az 3 ve üstü olacak suretle popalama yapıldığında, pompalamanın hızına göre devir yükselebiliyor. Devir yükselmesinin yanı sıra, fren pedalı da sertleşebiliyor.

Toyota Club Türkiye

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 99 Avensis 2.0 Manuel L/B idi...
    • 2011 1.6 comfort corolla...
  • 2 kere teşekkür edildi
Eğer bir gün dünyaya ait çok büyük bir derdin olursa...
Rabbine dönüp "Benim büyük bir derdim var." deme.
Derdine dönüp "Benim çok büyük bir rabbim Var.' De....
Mevlâna                                                                                                                                                                                                        2011 1.6 comfort corolla...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: ---
  • 2 kere teşekkür edildi
Denizlerin deryaların benki taşkın delisi
Ehli gönül muhabbetin benki şaşkın delisi
Benki kelamın yolcusu benki aşkın delisi
Beni benden alan almış kula mihnet eylemem

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • pahalı zevklerim var, benzin gibi
  • Kan Grubu: A-
  • 10 kere teşekkür edildi
murat ve mehmet abilerim :D yorumlarınızı gördüm benim yüzüm de öyle oldu...yani ;

+1 :)
ae101 4a-fe+ junyan angel eye+ 8000k xenon+ usdm oem stop+ racing stripes+ 16" astra H jant+ 195/45r16 continental sport contact2 ve michelin pilot sport+ sonax cam filmi+ ışıklı kapı eşiği+ ayak aydınlatması+ beyaz gösterge aydınlatması+ oem anatomik spoyler+ bagaj led aydınlatma+ e34 paspas+ alpine CDE-9873RB teyp+ alpine mrv-f450 amfi+ alpine MRP-M500 mono amfi+ jbl komponent+ fli

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • E12 HB Corolla D-Sport 2.0 D4D (Tek Kapı)
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 332000
  • Model Yılı: '02
  • 208 kere teşekkür etti
  • 421 kere teşekkür edildi
Abi şimdi bişey diyeceğim tartışmaya farklı bir boyut gelicek :D  ^sayfadan sonra az önc eüşnemedim otoparka indim normalde 900lerd olan rolanti devri freni pompaladığımda 200e kadar düştü arabayı sarsmaya başladı :D :D :D D

Haydaa bu ne şimdi :D :D :D :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
Abi şimdi bişey diyeceğim tartışmaya farklı bir boyut gelicek :D  ^sayfadan sonra az önc eüşnemedim otoparka indim normalde 900lerd olan rolanti devri freni pompaladığımda 200e kadar düştü arabayı sarsmaya başladı :D :D :D D

seninki 1.3 garbüratörlü yeğen :) bizde devri ecu yükseltiyor, sende güç çalınca devir düşüyor, yükselten bir şey de yok :P
ae101 4a-fe+ junyan angel eye+ 8000k xenon+ usdm oem stop+ racing stripes+ 16" astra H jant+ 195/45r16 continental sport contact2 ve michelin pilot sport+ sonax cam filmi+ ışıklı kapı eşiği+ ayak aydınlatması+ beyaz gösterge aydınlatması+ oem anatomik spoyler+ bagaj led aydınlatma+ e34 paspas+ alpine CDE-9873RB teyp+ alpine mrv-f450 amfi+ alpine MRP-M500 mono amfi+ jbl komponent+ fli

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 208 kere teşekkür etti
seninki 1.3 garbüratörlü yeğen :) bizde devri ecu yükseltiyor, sende güç çalınca devir düşüyor, yükselten bir şey de yok :P

Beklediğim cevap :D :D :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2 kere teşekkür edildi
Anaaa Ahmedimin corolla'sı 1,3 lt'mi?

Türkeii, 1,3 lt olanları toyotadan sayıyormuyduk? Yoksa toyota görünümlü kağnı'mı diyorduk :P

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı

Türkeii, 1,3 lt olanları toyotadan sayıyormuyduk? Yoksa toyota görünümlü kağnı'mı diyorduk :P
zuauhauh :D yapma ya öyle :D ama varya ben dehep öyle derdim, bu lanet oğuzhan yüzünden 1.3 sevmeye başladım..adamın araba 1.3 düplü..motor kadar yakıyor yaa :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 208 kere teşekkür etti

zuauhauh :D yapma ya öyle :D ama varya ben dehep öyle derdim, bu lanet oğuzhan yüzünden 1.3 sevmeye başladım..adamın araba 1.3 düplü..motor kadar yakıyor yaa :D

O zaman bu muhabbeti hatırlar ağlarsın kardeşim :zombi:

hahahahha haasss ta mısın bro :D  

Ben memnunun valla :D  20 Tlye 200şehir içi gerisi şehirlerarası 420km giden biri daha varsa gelsin arabada dolu 4 şahidim var :dans2: :dans2:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2 kere teşekkür edildi
20 TL'ye olmaz o iş yaaa. Dur dur vazgeçtim olabilr tabi, ne de olsa 1,3 motorlar bildiğin suzuki marutti :D

Hasss tayım ben yaa :P

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 208 kere teşekkür etti
20 TL'ye olmaz o iş yaaa. Dur dur vazgeçtim olabilr tabi, ne de olsa 1,3 motorlar bildiğin suzuki marutti :D

Hasss tayım ben yaa :P

Benim bildiğim bi suzuki maruti yok :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı

Benim bildiğim bi suzuki maruti yok :D
nasssı yani :D marutiyi bilmiyor musun ya :blink:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
arkadaşlar bahse konu olan araba 1,3 motorda olsa toyotadır saygı duyun lütfen :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 208 kere teşekkür etti
nasssı yani :D marutiyi bilmiyor musun ya :blink:

Yok bro biliyorum tabiki hatta sanayide çalıştığım dönemde yanda bi kaprotacı vardı 3 ayda anca toplamıştı öyle bi anısı var bende :D :D :D :D

Yav şimdi anlatamadım bizim aramızda böyle bi geyik varda o bakımdan öyle dedim hani klasik o deyişe karşı 'bildiğin (herhangi bişi derler) ya :D

Amaan dokanmayın la bana son saatlerim forumda :D

bilmiyom marutide bilmiyom muratıda bilmiyom forumuda bilmiyom :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
aboo garip bi mutluluk var adamın üstünde..bilirim o hissi bilirim :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2 kere teşekkür edildi
Abi şimdi bişey diyeceğim tartışmaya farklı bir boyut gelicek :D  ^sayfadan sonra az önc eüşnemedim otoparka indim normalde 900lerd olan rolanti devri freni pompaladığımda 200e kadar düştü arabayı sarsmaya başladı :D :D :D D

4 sayfalık tartışmanın sonudur bence. garbüratörünen-enjektörün, distribütörünen-ecunun farkıdır bu... :polis:

fren sistemin de motorun da sağlam gokan bey, tabi garbüratörlü değilse... :polis:

önemli olan hacmi değil yeğen... önemli olan işlevi... :polis:

toyota olsun çamurdan olsun... :polis:
Mevlâna                                                                                                                                                                                                        2011 1.6 comfort corolla...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: ---
  • 2 kere teşekkür edildi
Çakma Toyota olmasın 1.3'ler. Bazıları benim araca çakma toyota diyor; diğer toyotalara benzemedi için :D
Denizlerin deryaların benki taşkın delisi
Ehli gönül muhabbetin benki şaşkın delisi
Benki kelamın yolcusu benki aşkın delisi
Beni benden alan almış kula mihnet eylemem

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 100
  • Model Yılı: '14
arkadaşlar bahse konu olan araba 1,3 motorda olsa toyotadır saygı duyun lütfen :)

Benim eski 95 xl neden cok yakıyordu yaa  :wacko:  :wacko: 20 tl lik gaz  koyuyordum 200 km zor gidiyordum  :wacko: :wacko:

Bizim dukkanda çalışan Cafer abi var onda 90 model 1.0 swift var 3 silindirli  20 tl gazla 350.km gidiyor adam  :wacko: sırf şehir içinde bide yaa :S ben 25 tl lik mazotla 300 km gidiyorum şehir içinde  :wacko:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2 kere teşekkür edildi
swift kaç kg? yakıtın arabanın motorundan çok ağırlığı ile doğrudan ilişkisi var...