Gönderen Konu: frene bastığımda araç rolantide çalışırken devir saati 900 den 1100 çıkıp geri t  (Okunma sayısı 33828 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1998 TOYOTA RAV4 2.0
    • atilla abinin araba ve toyota dostları
  • Araç: Rav 4
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 247500
  • Model Yılı: '98
  • 580 kere teşekkür etti
  • 958 kere teşekkür edildi
mehmet kardeş rölanti ayarı normal ayarlanmış (hava ayarı) garbüratörlü motorlarda emme manifolduna bağlı borular(otomatik avans,servo) herhangi biri yerinden çıkarılırsa rölanti hızlanır.hava ayarıda açınca rölanti hızlanır,hava ayarı kapatılarak tam düşmeye başladığı yerden biraz dahaha kapatılır(sallantının mümkün olduğunca azolduğuyerde bırakılır)rölantinin yüksek sallantının az olduğu pozisyonda araba emisyon testini geçemez.
1998 TOYOTA RAV4 2.0 manuel ,http://www.toyotadostlari.com/

Toyota Club Türkiye

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • pahalı zevklerim var, benzin gibi
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A-
  • 10 kere teşekkür edildi
Vayy izmirde yagmurlu hee :9 türkay 2009 da dinlediğin şarkının adını istiyorum ben :D  bu arada bende deneyip geleyim mi 2010 dizelle :D :D
wamdue project-king of my castle :)
türkay üşenmedim garaja gittim,arabayı  çalıştırıp frene bastım bıraktım tekrar bastım devir sabit,arka arkaya hızlı hızlı pompaladım 6-7 kereden sonra 200 rpm yükseldi.bu benim aklıma bir fıkrayı getirdi,duymayanlar için anlatayım;adamın biri tamirciye gitmiş,usta demiş be arabaya biniyorum,üç kere kontağı açıp kapıyorum sonrada iki kez gaza basıp bırakıyorum marşa basınca çok geç çalışıyor,ustademişki peki normal olarak kotağı açıp marşa basınca araba çalışıyormu?adamda evet çalışıyor demiş.tamirci adama uzun uzun bakmış o zaman normal çalıştır be adam demiş.
ya zaten mantıklı olan motora yük bindiğiiçin devrin yükselmesi
ae101 4a-fe+ junyan angel eye+ 8000k xenon+ usdm oem stop+ racing stripes+ 16" astra H jant+ 195/45r16 continental sport contact2 ve michelin pilot sport+ sonax cam filmi+ ışıklı kapı eşiği+ ayak aydınlatması+ beyaz gösterge aydınlatması+ oem anatomik spoyler+ bagaj led aydınlatma+ e34 paspas+ alpine CDE-9873RB teyp+ alpine mrv-f450 amfi+ alpine MRP-M500 mono amfi+ jbl komponent+ fli

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Model Yılı: '11
  • 74 kere teşekkür etti
  • 772 kere teşekkür edildi
VVt i motorlarda devir 1100 civarından başlıyor motor sogukken en sonda 650 civarında sabitliyor.Klima motora aek yük getirdigindendir herhalde cevir 900 1000 kadar çıkıyor.Ancak bende frene pompaladıgımda bir yükselme olmuyor.Arkadaşın aracı eski kasa ae101 onlarda sistem farklı olabilir.Abs olmadıgı için değişik çalısıyordur.,Anlatılanlara göre normal birşeymiş çok kafana takma sende..
2011 d4d Corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
VVt i motorlarda devir 1100 civarından başlıyor motor sogukken en sonda 650 civarında sabitliyor.Klima motora aek yük getirdigindendir herhalde cevir 900 1000 kadar çıkıyor.Ancak bende frene pompaladıgımda bir yükselme olmuyor.Arkadaşın aracı eski kasa ae101 onlarda sistem farklı olabilir.Abs olmadıgı için değişik çalısıyordur.,Anlatılanlara göre normal birşeymiş çok kafana takma sende..
benim 2009 (dual vvt-i) daha yüksek devirlerde çalışıyor soğukken bir süre sonra 1100 civarında sabitleniyor..aslında motor sıcakken denemek lazım..ben yarın onunla çıkarsam denerim, fren pompalayınca onda da oynama oluyordu diye hatırlıyorum sanki..
ae101 4a-fe+ junyan angel eye+ 8000k xenon+ usdm oem stop+ racing stripes+ 16" astra H jant+ 195/45r16 continental sport contact2 ve michelin pilot sport+ sonax cam filmi+ ışıklı kapı eşiği+ ayak aydınlatması+ beyaz gösterge aydınlatması+ oem anatomik spoyler+ bagaj led aydınlatma+ e34 paspas+ alpine CDE-9873RB teyp+ alpine mrv-f450 amfi+ alpine MRP-M500 mono amfi+ jbl komponent+ fli

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Model Yılı: '11
  • 74 kere teşekkür etti
  • 772 kere teşekkür edildi
Abicim benimde bugün aklıma geldi frene bastım çektim devirde yükselme olmadı klima falan açıktı ondan mı olmadı bilmiyorum....Ama ümitin anlattığına göre normal vebalı ümitin boynuna valla..
2011 d4d Corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
Abicim benimde bugün aklıma geldi frene bastım çektim devirde yükselme olmadı klima falan açıktı ondan mı olmadı bilmiyorum....Ama ümitin anlattığına göre normal vebalı ümitin boynuna valla..
ümitin anlattığı direk olarak çalışma prensibi,olması gereken o aslında..ben bugün denerken (hem soğuk motor hem açık klima) çok çok çok çokaz kıpırdanma oldu devirde, o da düşme şeklinde oldu, 98de bariz bir yükselme var, 2009da asla hissedilmeyen bir düşme..ama 2009da sıcak motorla denicem bir ara

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Hergün biraz daha fazla Toyota sevgisi... <3
    • JDM TÜRK
  • Kan Grubu: 0+
  • 6 kere teşekkür edildi
erdem kardeşim arabanı çalıştır ve araç olduğu yerde dururken freni sonuna kadar bas ve çek motorunda ses değişmesi ve rolanti ayarında değişiklik oluyormu ben hala bunun normal bir durum olmadığını düşünüyorum
Evet , benim arabamdada oluyordu , hatta bütün corollalar sıfır kilometre iken bile oluyor , normal olan olması zaten...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: A+
evet arkadaşlar bu durumdan bilen bilmeyen her kez bir şeyler yazmış ellerine sağlık ben şimdi durumu açıklayayım size arabamın ön takımları sökülüp şanzıman inip debriyaj setim değişinceye kadar bu sorun yoktu fakat şimdi bu sorunla karşı karşıyayım bu sorun ilerde açılacak olan bir problemin habercisi yani kısa yada uzun bir zaman sonra aracınızın westenhoause  un içindeki fren körüğü değişmesi gerekecek sanırım bu körük fazla basınç nedeniyle yırtılmış yani motordan ses yukselmesi de frene basıldığı an motorun içine giren yabancı bir maddedir ben aşırı dur kalk aşırı fren yapan bir şöför olduğum için genelde benim kullandığım araçlarda bu sorunlar oluyor önceki aracımdada bu sorun olmuştu fren körüğü delinmişti anlıyacağınız şu an için çokta derin bir delik yok fakat gitgide bu delik büyüyecek ve en sonunda olacağı söyliyim fren körüğü hava kaçırıp sertleşicek ve fren tutmıycak ben bunu bire bire yaşamış biriyim ( toyota çıkarım senle her yola fren körüğün delinmediği sürece :)  arkadaşlar yakında sıfır km bir toyota olacak benim toyotacığım :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
yani frene basıldığı an motordaki ses yukselmesi ve devir saatinin oynaması frene basıldığı an motorun içine giren yabancı havadır bu yabancı hava fren körüğünden kaçak var anlamına gelir .en kısa zamanda değişmesi gerekir bu arada arkadaşlar benim ön takımlar vurmaya başladı galiba top yekün bir tamire giricem offf yağ km si de 11 bine yaklaştı :( ama illede gli illede japon toyota çıkarım senle her yola :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
nasıl yani ya :D sorunu bilip çözümü bilip mi sordunuz soruyu :D o da güzelmiş :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
hayır yaşadığım tecrübe karasaban bir tofaştı  bu araç ileri teknoloji motora sahip bir toyota gli japan   frene basıldığı asla aracın motorunde ses yukselmesi veya devir saati oynamaması gerek inşallah normaldir inşallah ben yanılıyorumdur bu arada turkay kardeşim sen 98 modelinin bir rolantisini kontrol ettin rolantin yuksek gözüküyor benim aracım gazda 1000 benzinde 900 devirdir normal şartlarda !!   sorunun nerden olduğu araştırmasındayım kesin bir bilgi değil bu dedimya debriyaj seti değişmeden önce böyle bir sorun yoktu aracı ilk aldığımda defalarca denemiştim bunu fakat bir fren ayarsızlığı fren sapmasıda olabilir bu ama %90 fren körüğü :(

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
turkay kardeşim aracı çalıştır sonra frenin sonuna kadar bas ve bırakırken motordan ses yukseliyor ve motor yabancı havadan etkilenip devir saati oynuyor iniyor çıkıyor :(

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
bekir kardeşim 94 gli japon

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
devir saati 800/ 900 arası gidip gelemsi normal değildir büyük bir ihtimal yakıt sorunu bu yada sibob ayarı yani motorunuzda sibob ayarsızlığı söz konusu kesik çalışma söz konusu motorun yeterli düzeyde hava alamaması yada fazla hava alması diye düşünüyorum

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
hayır yaşadığım tecrübe karasaban bir tofaştı  bu araç ileri teknoloji motora sahip bir toyota gli japan   frene basıldığı asla aracın motorunde ses yukselmesi veya devir saati oynamaması gerek inşallah normaldir inşallah ben yanılıyorumdur bu arada turkay kardeşim sen 98 modelinin bir rolantisini kontrol ettin rolantin yuksek gözüküyor benim aracım gazda 1000 benzinde 900 devirdir normal şartlarda !!   sorunun nerden olduğu araştırmasındayım kesin bir bilgi değil bu dedimya debriyaj seti değişmeden önce böyle bir sorun yoktu aracı ilk aldığımda defalarca denemiştim bunu fakat bir fren ayarsızlığı fren sapmasıda olabilir bu ama %90 fren körüğü :(
abi hararete baksana motor buz gibi :D otomatik jigle var bunlarda, ısınana kadar devir yüksek oluyor..hayırlısı olsun inşallah sorun değildir dicem ama bendeki gibi bir durum değil heralde sizdeki, tek basışta oluyor, devir oynuyor falan..bilemem o kadarını

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Free Life..., ;-))
  • 4 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
Arkadaşlar bu devirdeki bu hareketlilik çok normaldir.
Klimayı aç kapa, direksiyonu çevir sonda tut, farı aç,  yada frene bas motor sıcak da olsa soğuk da olsa artacaktır.
Doğanın kanunu bu
ne kadar ekmek, o kadar köfte
;-))
Toyota Corolla 1.3 Terra AT/AC
^^>> T.O.S.U.N.U.M <<^^

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1998 TOYOTA RAV4 2.0
    • atilla abinin araba ve toyota dostları
  • Araç: Rav 4
  • Kilometre: 247500
  • Model Yılı: '98
  • 580 kere teşekkür etti
  • 958 kere teşekkür edildi
genç arkadaşlarım otomomobillerin motor devir ayarı manueldir yani gaz pedalıyla arttırılır eksiltilir.motora herhangi bir şekilde yük binerse motor devri düşer.......gaz pedalı iki üniteye kumanda eder,biri hava kelebeği diğeri gaz kelebeği.hava kelebeği motora giren havayı mekanik olarak artırıp eksiltir,gaz kelebeği de bir potansiyometredir ve enjektörlerin çalışma hızını ayarlar.klimayı,farları açarak motora yük bindirdiğinizde devir düşer.araba yokuşa gelip zorlanınca hiç bir araba motor devrini kendi kendine arttırmaz illaki gaza basmak lazımdır.bunları karınca kararınca elimden geldiği kadar çok eski bir ağır vasıta sürücüsü ve philips merkez servis teknisyeni olarak sizlere katkı sağlıyabilmek için yazıyorum.inşallah birkaç saat içinde şarköye doğru yola çıkacağım,tabi ilk önce istanbulda çocuklarımı ziyaret edeceğim.ilk fırsatta forumumuza bağlanmak dileğiyle
1998 TOYOTA RAV4 2.0 manuel ,http://www.toyotadostlari.com/

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
genç arkadaşlarım otomomobillerin motor devir ayarı manueldir yani gaz pedalıyla arttırılır eksiltilir.motora herhangi bir şekilde yük binerse motor devri düşer.......gaz pedalı iki üniteye kumanda eder,biri hava kelebeği diğeri gaz kelebeği.hava kelebeği motora giren havayı mekanik olarak artırıp eksiltir,gaz kelebeği de bir potansiyometredir ve enjektörlerin çalışma hızını ayarlar.klimayı,farları açarak motora yük bindirdiğinizde devir düşer.araba yokuşa gelip zorlanınca hiç bir araba motor devrini kendi kendine arttırmaz illaki gaza basmak lazımdır.bunları karınca kararınca elimden geldiği kadar çok eski bir ağır vasıta sürücüsü ve philips merkez servis teknisyeni olarak sizlere katkı sağlıyabilmek için yazıyorum.inşallah birkaç saat içinde şarköye doğru yola çıkacağım,tabi ilk önce istanbulda çocuklarımı ziyaret edeceğim.ilk fırsatta forumumuza bağlanmak dileğiyle
atilla abi onlar hep eski sistem karbüratörlü arabada olmuyor mu? yeni nesil enjeksiyonlu arabalarda beyin dediğimiz ecu devri yükseltmiyor mu? koyduğum videoda da devir yükseliyor işte

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • "Başkalarının kusurunu örtmekte gece gibi ol"
Araç disklerini bacak gücüyle sıkmamanız için araç aküden güç alarak daha az kuvvetle daha çok fren hidroliği pompalıyor.
Dolayısıyle araç aküden güç aldığı için motorun stop etme ihtimali ortaya çıkıyor.
Motorun stop etmemesi için ve aynı zamanda aküyü şarz etmek için elektronik jikle devreye giriyor.
bunu nerden çıkardınız. böyle bişey ben hiç duymadım. Binek araçların fren sisteminde westinghouse denen bir parça vardır. Bu parça motor çalışırken frenlerin yumuşak olması için emme manifolduna bağlı bir borudan emme kanalındaki vakumu kullanarak ekstra fren gücü sağlar bu sayede frenleriniz yumuşak olur. Frene basıldığı anda westinghousa giden vakum etkisi azaldığı için silindir içine giden hava miktarı çoğalır ve motor devri bir miktar yükselir. Başka bir izahı olduğunu sanmıyorum bu işin.
“Ne söyleyeyim?” diye düşünmek, “Niçin söyledim?” diye düşünmekten hayırlıdır.
Sadi Şirazi

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
motor devir saati yukselmez arkadaşlar gaza basmadığınız sürece devir saati yerinden kımıldamaz ister far fren debriyaj ne yaaprsanız yapın alakası yok aksini söleyenler araçlarınızı kontrol ettirin sizin araçalrınızda benim araç gibi normal değil