Gönderen Konu: pendik mi? beylikdüzü mü?  (Okunma sayısı 14096 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • "Başkalarının kusurunu örtmekte gece gibi ol"
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • 10 kere teşekkür edildi
pendik mi? beylikdüzü mü?
« : Mayıs 30, 2010, 15:51:32 »
Arkadaşlar bu iki ilçe arasında yaşamak için bir seçim yapmak gerekirse sizce hangisi tercih edilir ve neden?
sosyal çevre, konut kiraları, ulaşım, vs. yönünden değerlendirirseniz çok memnun olurum.
“Ne söyleyeyim?” diye düşünmek, “Niçin söyledim?” diye düşünmekten hayırlıdır.
Sadi Şirazi

Toyota Club Türkiye

pendik mi? beylikdüzü mü?
« : Mayıs 30, 2010, 15:51:32 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: ---
  • 3 kere teşekkür edildi
Ynt: pendik mi? beylikdüzü mü?
« Yanıtla #1 : Mayıs 30, 2010, 16:07:43 »
pardon ama soru çok alakasız değil mi ?
ikisnin arası 70km falan. işiniz hangisine yakınsa onu tercih edin.
ben pendik de doyup buyudugum icin pendigi tercih ederim. ama merkezini sahilde vs.
Saygılar, Yaman.
2010 Captiva  Beyaz 2.0 CDTI Auto
Daha eski: Corsa, Corolla, Mini cooper, Twingo, Uno, Justy

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #2 : Mayıs 30, 2010, 16:28:41 »
arkadaşlar her iki ilçeyi bilenler cevap verirse sevinirim. iş konusu bu kıyaslamada önemli değil.
Sadi Şirazi

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #3 : Mayıs 30, 2010, 16:30:36 »
pardon ama soru çok alakasız değil mi ?
ikisnin arası 70km falan. işiniz hangisine yakınsa onu tercih edin.
ben pendik de doyup buyudugum icin pendigi tercih ederim. ama merkezini sahilde vs.

ikisi arasında alaka kurmanıza gerek yok ben sadece ikisi arasında kıyaslama istiyorum. yaşama açısından.
Sadi Şirazi

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 317000
  • Model Yılı: '94
  • 14 kere teşekkür etti
  • 33 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Mayıs 30, 2010, 16:43:20 »
Beylikduzu'nu bilmiyorum, ama Pendik bir Anadolu kenti havasinda.Ogrenciyken bir sure kaldim Pendik'te.Ben begenmistim ortami, carsi-pazar fiyatlarini vs.Ama kiralari bilmiyorum. Insallah en hayirlisi hangisiyse onu tercih edersiniz.
Fe... :-)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #5 : Mayıs 30, 2010, 16:46:49 »
Beylikduzu'nu bilmiyorum, ama Pendik bir Anadolu kenti havasinda.Ogrenciyken bir sure kaldim Pendik'te.Ben begenmistim ortami, carsi-pazar fiyatlarini vs.Ama kiralari bilmiyorum. Insallah en hayirlisi hangisiyse onu tercih edersiniz.
inşallah hayırlısı tabiki.
Sadi Şirazi

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 30000
  • Model Yılı: '16
  • 2 kere teşekkür etti
  • 8 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Mayıs 30, 2010, 19:39:32 »
Bence de Anadolu yakası daha sakin, Pendik diyorum ben de ;)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Resim gençliğimden (42 yaşımdayken)
  • Kan Grubu: B+
  • 15 kere teşekkür etti
  • 84 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Mayıs 30, 2010, 19:43:17 »
Pendik varoş

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 317000
  • Model Yılı: '94
  • 14 kere teşekkür etti
  • 33 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Mayıs 30, 2010, 20:59:47 »
Iyi ya Kemal Agabey.Daha ne istiyorsun? Aristokrasinin, burjuvazinin yasadigi yerlerde yasamak daha mi iyi Allah askina?
Fe... :-)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • E12 SPORT 3ZZ-FE (Auris - Yaris D4D MMT) Civic EK9
    • Model araçlar, uçaklar, helikopterler
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: A-
  • Model Yılı: -
  • 482 kere teşekkür etti
  • 760 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Mayıs 30, 2010, 21:06:55 »
Pendik varoş

yine herzamanki gibi herşeye muhalefet ! ! !

Pendik gayet güzel, tabiki bi taksim havası yok ama tüm ihtiyaçlarınızı karşılıycak her türlü şey var, ister iş ister eğlence yönünden.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Mayıs 30, 2010, 21:51:31 »
 Bizim adaş hep işin gırgırında  :DBen Pendik'i 60 yıldan beri bilirim.Çok güzel bir yerdir.Denizi doldurduktan sonra sahil değişime uğradı. İstanbulun neresi değişmedi ki? Varoş her yerde var. İsteyen orada, isteyen burada oturur.Pendik'i tercih ederim.
98 Corolla 1.6 GLI Special

Düşüncelerle karşılaşınca,zayıflar korkar,aptallar karşı gelir,akıllılar karar verir,ustalar da yönetir.
''Mme Jeanne Roland''

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 2009 (YK) Verso Elegant
    • AB çalýþmalarým
  • Araç: Verso
  • Kan Grubu: 0+
« Yanıtla #11 : Mayıs 30, 2010, 22:01:00 »
Zühtü bey, tam olarak beklentinizi yazarsanız zannedersem size daha iyi yardımcı olabiliriz. Şahsen ben yazları zaman zaman Beylikdüzünde kalıyorum yerine göre de gezmeye Pendiğe gidiyorum, her iki tarafı da kendi çapımda yorum yazabilecek kadar biliyorum
... yine yeniden Toyota

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Corolla 1.4 D4D Comfort
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Mayıs 30, 2010, 22:17:33 »
Kesinlikle BEYLİKDÜZÜ her yönden daha gelişmiş ve düzenli bir blok şehir yaşamı.Fazla mahalle arası ortamı yok geneli site ve blok daireler büyük AVM ler her yöne ulaşım ve şehir merkezlerini aratmayacak belediyelerin yapmış olduğu sosyal tesisler parklar sahil tesisleri vs.Bence kendi gözünüzle görmeniz daha iyi olacaktır Pendik yolüstü kasabası gibi başı sonu belli olmayan bir yer gibi B.Düzünde bakıldığında da siteleri çok olduğu yüksek binalarda yaşayan maalesef komşunu bile tanımadığın asansörde karşılaştığın ortak sosyal yaşam noktaları AVM olan insanların olduğu bir yer.Kararı siz verin.
Amatörler ekipmanları için endişelenir, profesyoneller para için endişelenir, ustalar ışık hangi açıdan geliyor diye endişelenir.
http://www.resimupload.com/ds913095222_dscf0904.html

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #13 : Mayıs 30, 2010, 22:18:30 »
Zühtü bey, tam olarak beklentinizi yazarsanız zannedersem size daha iyi yardımcı olabiliriz. Şahsen ben yazları zaman zaman Beylikdüzünde kalıyorum yerine göre de gezmeye Pendiğe gidiyorum, her iki tarafı da kendi çapımda yorum yazabilecek kadar biliyorum

Ben her iki tarafı da bilmiyorum. Sakinlik, bölgenin temiz olması, kira fiyatlarının çok yüksek olmaması, planlı ve site tarzı yapılaşmanın olması  (800 lira ve üzeri çoktur bana göre) insan profilinin çok eğitimsiz olmaması, ulaşım imkanlarının iyi olması (merkezi yerlere ulaşımda sorun yaşamamak), eğitim, eğlence merkezi, avm gibi sosyal olanaklarının iyi olması. Bu tür şartları hangisi daha iyi karşılarsa orada yaşamayı istiyorum.
Sadi Şirazi

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #14 : Mayıs 30, 2010, 22:22:36 »
Kesinlikle BEYLİKDÜZÜ her yönden daha gelişmiş ve düzenli bir blok şehir yaşamı.Fazla mahalle arası ortamı yok geneli site ve blok daireler büyük AVM ler her yöne ulaşım ve şehir merkezlerini aratmayacak belediyelerin yapmış olduğu sosyal tesisler parklar sahil tesisleri vs.Bence kendi gözünüzle görmeniz daha iyi olacaktır Pendik yolüstü kasabası gibi başı sonu belli olmayan bir yer gibi B.Düzünde bakıldığında da siteleri çok olduğu yüksek binalarda yaşayan maalesef komşunu bile tanımadığın asansörde karşılaştığın ortak sosyal yaşam noktaları AVM olan insanların olduğu bir yer.Kararı siz verin.
beylikdüzü bana daha mantıklı geliyor. Ancak Pendikte yaşayan bir kaç arkadaşım var. Onlar da Pendik hakkında pek olumsuz birşey söylemediler.
Sadi Şirazi

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Corolla 1.4 D4D Comfort
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #15 : Mayıs 30, 2010, 22:29:14 »
beylikdüzü bana daha mantıklı geliyor. Ancak Pendikte yaşayan bir kaç arkadaşım var. Onlar da Pendik hakkında pek olumsuz birşey söylemediler.
ikisinede gidin görün mutlaka karar sizin
Amatörler ekipmanları için endişelenir, profesyoneller para için endişelenir, ustalar ışık hangi açıdan geliyor diye endişelenir.
http://www.resimupload.com/ds913095222_dscf0904.html

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Two Brother One Fate (Babo'Leee And Toyota)
    • Otomobil'den Detay
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #16 : Mayıs 30, 2010, 22:42:23 »
abi bu site beni sıkmaya başladı :D diğer sitelerde araç sorun ıkartır her kez onu konuşur.Toyota  sorun çıkarmıyor bide emlak'a kadar geldik :D :D allah sonumuzu hayır etsin :D
bence beylikdüzü gelişmekte olan bir yer....
Bana saygı nutuğu atanlar.Önce kendi yaşınıza fiziki olarak değil,Beyin olarak gelin.....
http://fc04.deviantart.net/fs12/i/2006/301/c/5/Toyota_Trueno_AE86__by_AEvsFD.gif

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #17 : Mayıs 30, 2010, 22:57:40 »
Ben de şehir merkezinde yaşamaktan sıkıldım, Beylikdüzü ya da Büyükçekmece taraflarına taşınmayı düşünen biri olarak biraz araştırma yaptım. Beylikdüzünde kiralar çok uygun, havuzlu falan düzgün sitelerde kocaman dairelerin kirası 600 lira civarında. Oraya taşınsam üstüne de her gün Taksimdeki işyerime arabayla gidip gelmenin benzin parasını eklesem şehirmerkezindeki şimdi oturduğum dandik bir ara sokaktaki dandik bir apartmandaki küçük bir daireye verdiğim kiradan daha ucuza geliyor. Bu bile ikna olmak için bir neden. Ben zaten işyerime de ayda bir toplantı için gidiyorum, evden çalışan biri olarak şehir merkezinde oturmanın benim için bir artısı kalmadı.
Son birkaç aydır eşimi de ikna ettim, haftasonları arabaya binip o taraflara gezmeye gidiyoruz. Eşim öğretmen olduğu için o taraflarda bir okula tayin isteyecek, bugün de sabha arabaya atlayıp Beylikdüzü tarafına gittik, cadde cadde dolaşıp okullara baktık tayin tercihlerini belirlemek için. Beylikdüzü, Gürpınar (Beylikdüzü'nin sahil tarafı gibi kalıyor) ve Büyükçekmece güzel yerler. Beylikdüzü ve Gürpınar'ın yukarı tarafları hep düzgün planlı siteler. Yollar rahat, sitelerin otopark sorunu yok, arabaya atladın 10 dakikada Büyükçekmece sahilindesin, yarım saat yürüyüş yapsan bir çay içsen günlük sıkıntın geçer. Büyükçekmece zaten istanbulda bir yer gibi değil bir tatil kasabası gibi. Ev ararken önce Büyükçekmece, olmazsa Beylikdüzü taraflarına bakacağız. Benim istediğim Büyükçekmece tabi ki, canım sıkıldığında yürüyerek sahile inebileyim istiyorum. Belki bir de bisiklet alırım taşınırsam. Büyükçekmece sahilindeki ortam da güzel, etrafı rahatsız eden insanlar yok, oralarda dolaşanlar genellikle bebek arabasıyla çocuğunu gezdiren aileler ya da torunun gezdirmeye çıkmış emekli tipler. Etraftaki gençler bile etrafı rahatsız etmeden eğlenecek kadar efendi davranan tipler gibi göründü gözüme. Bu bakımdan o tarafları tercih ederim.

Bugün de oralarda dolaşırken özellikle sahil tarafları tatil kasabası gibiydi, insanlar denize girmeye başlamışlar, omzuna havlusunu atmış yürüye yürüye sahile inen insanlar vardı. Aaa, buraya yaz gelmiş dedim.  8-)

Bu forumda Nagihan kardeşimiz de sanırım Beylikdüzünde oturuyor, oralarda yaşayan biri olarak daha doğru bilgiyi ondan alırız tabi ama ben oralarda yaşayanlardan kötü birşey duymadım henüz.

Hatta komik bir olay anlatayım. Eşim öğretmen, tayin istemek için Milli Eğitim'den okulların listesini almış, hangisinde açık var sormak için telefonla aradığı bir okuldaki müdür yardımcısı okulunuzda açık var mı diye sorunca gülmüş, hahhaha, buraya gelen başka bir yere gitmek istemez ki diye dalga geçmiş.
All I ask is a tall ship and a star to steer her by...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #18 : Mayıs 30, 2010, 22:58:35 »
ikisinede gidin görün mutlaka karar sizin
Haklısınız ancak pek gidip görme ve uzun uzun inceleme şansım pek  yok. Kısa bir süre ( 4 gün) içinde bu kararı vermem gerekiyor. Hayırlısı artık. Sanırım her iki bölge de pek problemli değil yaşama açısından. En azından istanbul keşmekeşinden uzak bölgeler.
Sadi Şirazi

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #19 : Mayıs 30, 2010, 23:00:17 »
abi bu site beni sıkmaya başladı :D diğer sitelerde araç sorun ıkartır her kez onu konuşur.Toyota  sorun çıkarmıyor bide emlak'a kadar geldik :D :D allah sonumuzu hayır etsin :D
bence beylikdüzü gelişmekte olan bir yer....

Aaaa, madem öyle dedin, konuyu araç sorununa bağlayayım. Bugün Beylikdüzü taraflarında bilmediğim cadde sokaklarda kaybola kaybola, neredeyim ki ben diyerek gezerken o yokuşlarda arabam çok yaktı. Normalde ortalama yakıt tüketim göstergesi şehiriçinde 6-6.5 arası olurdu, bugün 7.5-8 gördüm.

Beylikdüzünde arabalar çok yakıyor sonucu çıkarabilir miyiz bu durumdan?    :islik:
All I ask is a tall ship and a star to steer her by...