Gönderen Konu: pendik mi? beylikdüzü mü?  (Okunma sayısı 14446 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • "Başkalarının kusurunu örtmekte gece gibi ol"
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • 10 kere teşekkür edildi
Ynt: pendik mi? beylikdüzü mü?
« Yanıtla #20 : Mayıs 30, 2010, 23:03:27 »
Aaaa, madem öyle dedin, konuyu araç sorununa bağlayayım. Bugün Beylikdüzü taraflarında bilmediğim cadde sokaklarda kaybola kaybola, neredeyim ki ben diyerek gezerken o yokuşlarda arabam çok yaktı. Normalde ortalama yakıt tüketim göstergesi şehiriçinde 6-6.5 arası olurdu, bugün 7.5-8 gördüm.

Beylikdüzünde arabalar çok yakıyor sonucu çıkarabilir miyiz bu durumdan?    :islik:
Ben de şehir merkezinde yaşamaktan sıkıldım, Beylikdüzü ya da Büyükçekmece taraflarına taşınmayı düşünen biri olarak biraz araştırma yaptım. Beylikdüzünde kiralar çok uygun, havuzlu falan düzgün sitelerde kocaman dairelerin kirası 600 lira civarında. Oraya taşınsam üstüne de her gün Taksimdeki işyerime arabayla gidip gelmenin benzin parasını eklesem şehirmerkezindeki şimdi oturduğum dandik bir ara sokaktaki dandik bir apartmandaki küçük bir daireye verdiğim kiradan daha ucuza geliyor. Bu bile ikna olmak için bir neden. Ben zaten işyerime de ayda bir toplantı için gidiyorum, evden çalışan biri olarak şehir merkezinde oturmanın benim için bir artısı kalmadı.
Son birkaç aydır eşimi de ikna ettim, haftasonları arabaya binip o taraflara gezmeye gidiyoruz. Eşim öğretmen olduğu için o taraflarda bir okula tayin isteyecek, bugün de sabha arabaya atlayıp Beylikdüzü tarafına gittik, cadde cadde dolaşıp okullara baktık tayin tercihlerini belirlemek için. Beylikdüzü, Gürpınar (Beylikdüzü'nin sahil tarafı gibi kalıyor) ve Büyükçekmece güzel yerler. Beylikdüzü ve Gürpınar'ın yukarı tarafları hep düzgün planlı siteler. Yollar rahat, sitelerin otopark sorunu yok, arabaya atladın 10 dakikada Büyükçekmece sahilindesin, yarım saat yürüyüş yapsan bir çay içsen günlük sıkıntın geçer. Büyükçekmece zaten istanbulda bir yer gibi değil bir tatil kasabası gibi. Ev ararken önce Büyükçekmece, olmazsa Beylikdüzü taraflarına bakacağız. Benim istediğim Büyükçekmece tabi ki, canım sıkıldığında yürüyerek sahile inebileyim istiyorum. Belki bir de bisiklet alırım taşınırsam. Büyükçekmece sahilindeki ortam da güzel, etrafı rahatsız eden insanlar yok, oralarda dolaşanlar genellikle bebek arabasıyla çocuğunu gezdiren aileler ya da torunun gezdirmeye çıkmış emekli tipler. Etraftaki gençler bile etrafı rahatsız etmeden eğlenecek kadar efendi davranan tipler gibi göründü gözüme. Bu bakımdan o tarafları tercih ederim.

Bugün de oralarda dolaşırken özellikle sahil tarafları tatil kasabası gibiydi, insanlar denize girmeye başlamışlar, omzuna havlusunu atmış yürüye yürüye sahile inen insanlar vardı. Aaa, buraya yaz gelmiş dedim.  8-)

Bu forumda Nagihan kardeşimiz de sanırım Beylikdüzünde oturuyor, oralarda yaşayan biri olarak daha doğru bilgiyi ondan alırız tabi ama ben oralarda yaşayanlardan kötü birşey duymadım henüz.

Hatta komik bir olay anlatayım. Eşim öğretmen, tayin istemek için Milli Eğitim'den okulların listesini almış, hangisinde açık var sormak için telefonla aradığı bir okuldaki müdür yardımcısı okulunuzda açık var mı diye sorunca gülmüş, hahhaha, buraya gelen başka bir yere gitmek istemez ki diye dalga geçmiş.

beylikdüzü için yeterince bilgilendirici mesaj teşekkürler.
ayrıca beylikdüzü düz bir yer değil mi yahu. nasıl beylikdüzü burası. Yokuş falan demişsiniz. :)
“Ne söyleyeyim?” diye düşünmek, “Niçin söyledim?” diye düşünmekten hayırlıdır.
Sadi Şirazi

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #20 : Mayıs 30, 2010, 23:03:27 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Resim gençliğimden (42 yaşımdayken)
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: B+
  • 15 kere teşekkür etti
  • 84 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #21 : Mayıs 30, 2010, 23:04:50 »
hahhaha, buraya gelen başka bir yere gitmek istemez ki diye dalga geçmiş.

hahhaha; çok komik

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Yaris
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #22 : Mayıs 30, 2010, 23:05:50 »
Haklısınız ancak pek gidip görme ve uzun uzun inceleme şansım pek  yok. Kısa bir süre ( 4 gün) içinde bu kararı vermem gerekiyor. Hayırlısı artık. Sanırım her iki bölge de pek problemli değil yaşama açısından. En azından istanbul keşmekeşinden uzak bölgeler.

Madem öyle Beylikdüzü'ne ya da Büyükçekmece'ye taşının. Beylikdüzünden Beykent tarafından Büyükçekmeceye inen güzel bir cadde var. Caddenin adını bilmiyorum ama refüjün ortasına penguen, fok vb. hoş heykelleri olan biraz dik bir yokuş. O yokuşun iki tarafında siteler var havuzlu, fazla yüksek olmayan lüks görünümlü, o sitelerde kiralar Beşiktaş'taki iki oda bir salon küçük, eski, dandik dairelerin yarı fiyatına, hem Büyükçekmece sahiline gitmesi de kolay hem site ortamı, isterseniz sahile inersiniz, isterseniz Beylükdüzündeki AVM'lere gidersiniz.

Bir ilave daha, benim şimdi yaşadığım yerde araba yıkamacılar zam yapmış, 17 lira alıyorlar yıkama için. Buna kızıp iki aydır araba pis pis geziyordum, bugün akşamüzeri dönüşte bir de AVM gezelim nasılmış diye Beylikdüzünde bir AVM'ye uğradık, otoparktaki araba yıkamacıya fiyat sordum 12 lira deyince hemen yıkattım, gayet güzel yıkamışlar, içinde de temizlemişler, camlarda bez izi falan bile kalmamış. Araba yıkamacıları bile daha ucuz ve daha özenliler daha ne olsun. :)
All I ask is a tall ship and a star to steer her by...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #23 : Mayıs 30, 2010, 23:06:43 »

hahhaha; çok komik
bence doğru olabilir. Eğer ortam güzelse insanlar pek yer değiştirmek istemez. Kim rahatı bozulsun isterki.
Sadi Şirazi

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #24 : Mayıs 30, 2010, 23:07:07 »
beylikdüzü için yeterince bilgilendirici mesaj teşekkürler.
ayrıca beylikdüzü düz bir yer değil mi yahu. nasıl beylikdüzü burası. Yokuş falan demişsiniz. :)
Beylikdüzü'nün kendisi düz ama tepenün üzerinde bir düzlük, aşağıya deniz tarafına Gürpınar ya da Büyükçekmeceye giderken yollar çok yokuş.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Two Brother One Fate (Babo'Leee And Toyota)
    • Otomobil'den Detay
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #25 : Mayıs 30, 2010, 23:10:43 »
abi araba 1.0 ise ve sen yokuşları çıkarken biraz kullanış tarzı oalrak sertsen normal diyeceğim ama.banada rakamlar biraz fazla geldi.
Bana saygı nutuğu atanlar.Önce kendi yaşınıza fiziki olarak değil,Beyin olarak gelin.....
http://fc04.deviantart.net/fs12/i/2006/301/c/5/Toyota_Trueno_AE86__by_AEvsFD.gif

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #26 : Mayıs 30, 2010, 23:16:55 »
abi araba 1.0 ise ve sen yokuşları çıkarken biraz kullanış tarzı oalrak sertsen normal diyeceğim ama.banada rakamlar biraz fazla geldi.
Araba 1.0. Ben normalde çok sakin kullanıyorum, şehirmerkezinde bile 6-6.5 ortalama ile gidiyorum, şehirdışında da 90'ı hiç geçmem bile, gaza hafifçe dokunurum, yokuş inerken gazdan çekip inerim falan ama o yokuşlarda bir de yolları bilmeden kaybolmuşken telaş yapınca gaza fazla basmış olabilirim haliyle araba çok yaktı tabi ki.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #27 : Mayıs 30, 2010, 23:17:06 »
İstanbul şehir merkezinde işi olanların çoğu artık şehir dışında oturmayı tercih ediyor. Timuçin beyin dediği gibi hem daha yeni güzel yapılaşma var hemde sakin. Bende bunları gözününde bulundurarak bu bölgeleri tercih ediyorum. İstanbul malum deprem bölgesi. Özellikle marmara depreminden sonra yapılan binalarda oturmak daha mantıklı. Bundan dolayı yeni yerleşim yerleri tercihi daha doğru bir yaklaşım gibi geliyor bana. Eski semtler hem plansız hemde bir çok sorunları var. Arabanız olsa doğru dürüst park yeriniz olmaz. Sokağınız dar olur. Evinizin içinde belki güneşi bile göremezsiniz plansız yapılaşma nedeniyle.
Sadi Şirazi

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #28 : Mayıs 30, 2010, 23:20:17 »
İstanbul şehir merkezinde işi olanların çoğu artık şehir dışında oturmayı tercih ediyor. Timuçin beyin dediği gibi hem daha yeni güzel yapılaşma var hemde sakin. Bende bunları gözününde bulundurarak bu bölgeleri tercih ediyorum. İstanbul malum deprem bölgesi. Özellikle marmara depreminden sonra yapılan binalarda oturmak daha mantıklı. Bundan dolayı yeni yerleşim yerleri tercihi daha doğru bir yaklaşım gibi geliyor bana. Eski semtler hem plansız hemde bir çok sorunları var. Arabanız olsa doğru dürüst park yeriniz olmaz. Sokağınız dar olur. Evinizin içinde belki güneşi bile göremezsiniz plansız yapılaşma nedeniyle.

Şimdi şehirmerkezinde oturuyorum. Arabayla bir yere gidip geri dönünce en az 15 dakika park yeri arıyorum. Sokaklar çok dar, arabanın heryeri çizildi bu dar sokaklarda. Çocuklara oyun yeri yok, sokakta top oynayanlar yüzünde arabada top izleri bile var.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Two Brother One Fate (Babo'Leee And Toyota)
    • Otomobil'den Detay
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #29 : Mayıs 30, 2010, 23:22:13 »
abi yokuş inerken 1 takıp gaza basmayın araç cut off bağlıyor.benin srfiyatı sıfır oluyor
Bana saygı nutuğu atanlar.Önce kendi yaşınıza fiziki olarak değil,Beyin olarak gelin.....
http://fc04.deviantart.net/fs12/i/2006/301/c/5/Toyota_Trueno_AE86__by_AEvsFD.gif

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 158000
  • Model Yılı: '08
  • 5 kere teşekkür etti
  • 24 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #30 : Mayıs 30, 2010, 23:26:23 »
Bu forumda Nagihan kardeşimiz de sanırım Beylikdüzünde oturuyor, oralarda yaşayan biri olarak daha doğru bilgiyi ondan alırız tabi ama ben oralarda yaşayanlardan kötü birşey duymadım henüz.

Buraya taşınalı 12 sene olacak Haziran 16'da :) Yerlisi sayılırım, biz geldiğimizde beylikdüzü çayır idü çimen idü :P Bizimkent gibi yola yakın siteler vardı sadece, bir de beylikdüzüne özgü piramit blokları. Sitede yaşamanın çok artısı gördüm hele ki site içerisinde olan bir okulda okumanın ileride kendi çocuklarım için Allah kısmet ederse aynı şartlar olsun isterim. Otopark sorunu diye bir şey yok çoğu yerde. Takip edemeyeceğim bir şekilde gelişiyor ve kalabalıklaşıyor Beylikdüzü yalnız. Buradan bile sıkıldım açıkçası. Otoban büyük rahatlık ama hergün de 3,20 verilmez hepsini geçtim otobanda bile trafik oluyor artık belli saatlerde (b.çekmece-beylikdüzü-bahçeşehir sağolsun). Aradığınızı bulma konusunda hiç bir sıkıntınız olmasın, fabrika satış mağazaları sayısını bilmediğim alışveriş merkezleri çok fazla olmasa da canlı müzik mekanları parklar bahçeler spor yapabileceğiniz mekanlar, vs. yeterince var.

Büyükçekmece'den bahsetmek gerekirse, benim için özeldir orası. Sahili, kumsalı, cafeleri, vs. tüm günümü sahilde bir bankta oturarak geçirebilirim. Yazlık bir şehir evet, kışın sakinliği yazın hareketliliği tam tadındadır. Tek sıkıntısı, şehir merkezine uzak olması.
''Çocukları, yasaların ulaşamayacağı yerlerde saklayınız."

dissapointment=expectations/reality

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #31 : Mayıs 30, 2010, 23:36:57 »
Buraya taşınalı 12 sene olacak Haziran 16'da :) Yerlisi sayılırım, biz geldiğimizde beylikdüzü çayır idü çimen idü :P Bizimkent gibi yola yakın siteler vardı sadece, bir de beylikdüzüne özgü piramit blokları. Sitede yaşamanın çok artısı gördüm hele ki site içerisinde olan bir okulda okumanın ileride kendi çocuklarım için Allah kısmet ederse aynı şartlar olsun isterim. Otopark sorunu diye bir şey yok çoğu yerde. Takip edemeyeceğim bir şekilde gelişiyor ve kalabalıklaşıyor Beylikdüzü yalnız. Buradan bile sıkıldım açıkçası. Otoban büyük rahatlık ama hergün de 3,20 verilmez hepsini geçtim otobanda bile trafik oluyor artık belli saatlerde (b.çekmece-beylikdüzü-bahçeşehir sağolsun). Aradığınızı bulma konusunda hiç bir sıkıntınız olmasın, fabrika satış mağazaları sayısını bilmediğim alışveriş merkezleri çok fazla olmasa da canlı müzik mekanları parklar bahçeler spor yapabileceğiniz mekanlar, vs. yeterince var.

Büyükçekmece'den bahsetmek gerekirse, benim için özeldir orası. Sahili, kumsalı, cafeleri, vs. tüm günümü sahilde bir bankta oturarak geçirebilirim. Yazlık bir şehir evet, kışın sakinliği yazın hareketliliği tam tadındadır. Tek sıkıntısı, şehir merkezine uzak olması.

çok güzel. sizin orada yaşamanız ve memnun olmanız sevindirici bir haber. Eğer o bölgeye taşınma kararı verirsem ev konusunda ( mahalle seçiminde) da size danışırım artık. Borusan End. Meslek Lisesinde çalışacağım oraya gelirsem. Google maps ten incelediğim kadarıyla E5 yolunun hemen kenarında bu okul.
Sadi Şirazi

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 5 kere teşekkür etti
« Yanıtla #32 : Mayıs 30, 2010, 23:48:34 »
çok güzel. sizin orada yaşamanız ve memnun olmanız sevindirici bir haber. Eğer o bölgeye taşınma kararı verirsem ev konusunda ( mahalle seçiminde) da size danışırım artık. Borusan End. Meslek Lisesinde çalışacağım oraya gelirsem. Google maps ten incelediğim kadarıyla E5 yolunun hemen kenarında bu okul.

Aynen hemen kenarında yolun. Mahalle seçimi derken bence e-5 e yakın bloklarından birine taşınmalısınız. İçeri tarafa da giriyor gerçi otobüsler vs ama yol kenarına yakın olursanız yola çıktığınız anda okula gitmek için herhangi bir araca binebilirsiniz bekleme olayı yok. Buraları bayağı bir hakim olan Delta emlak var, bir sürü şubesi var bölge bölge bakıyorlar resmen =) Oraya gidip danışabilirsiniz.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #33 : Mayıs 30, 2010, 23:55:38 »
Aynen hemen kenarında yolun. Mahalle seçimi derken bence e-5 e yakın bloklarından birine taşınmalısınız. İçeri tarafa da giriyor gerçi otobüsler vs ama yol kenarına yakın olursanız yola çıktığınız anda okula gitmek için herhangi bir araca binebilirsiniz bekleme olayı yok. Buraları bayağı bir hakim olan Delta emlak var, bir sürü şubesi var bölge bölge bakıyorlar resmen =) Oraya gidip danışabilirsiniz.

Ben 8-10 km civarda herhangi iyi bir yerde oturabilirim. İşe giderken kendi aracımla gidip gelirim. Dolmuş vs geçmesi çok mühim değil. Yeterki oturulabilecek iyi bir site yada mahalle olsun.
Sadi Şirazi

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 2 kere teşekkür etti
« Yanıtla #34 : Mayıs 30, 2010, 23:59:31 »
beylikdüzü tiyatro-sinemaları-AVM leri-hatta voleybol salonu olan..dersanelerin kaliteli olduğu okulların kalitesinin iyi olduğu bir ilçemiz.
pendik anadolunun uç bölgesinde sahili ve ya iç kısmına görede farklıdır üstelik...
beylikdüzü tepeden deniz görür...mimaroba da sahil var.orasıda olduköa yakın...
bir öğretmen olarak 4 yıldır b.düzünde çalışıyorum.güzel bir yer eğer bahçeli evim olmasa o koca apartman dairelerinde oturmak zorunda kalsam iyi güvenlikli bir sitede havuzlu olabilir..kesin otururdum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: ---
  • Model Yılı: -
  • 2 kere teşekkür etti
« Yanıtla #35 : Mayıs 31, 2010, 00:00:31 »
sahibinden com dan arayın emlakçılara güvenmeyin hele satılıksa 10 bin lira fark koyuyorlar araya ona göre..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 30000
  • Model Yılı: '16
  • 2 kere teşekkür etti
  • 8 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #36 : Mayıs 31, 2010, 10:27:42 »
Pendik varoş

hahhaha; çok komik

Eeee? Sonuç? Nereyi istesin Zühtü Bey ??? İzmire yanına gelsin en iyisi :rofl:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Resim gençliğimden (42 yaşımdayken)
  • 15 kere teşekkür etti
  • 84 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #37 : Mayıs 31, 2010, 17:33:53 »
Espriyi anlamamışsın emre :P

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 30000
  • Model Yılı: '16
  • 2 kere teşekkür etti
  • 8 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #38 : Mayıs 31, 2010, 18:01:50 »
Espriyi anlamamışsın emre :P
Anlayıp da anlamazdan geliyorumdur belki ;) :D :D :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 5 kere teşekkür etti
« Yanıtla #39 : Mayıs 31, 2010, 21:09:01 »
Anlayıp da anlamazdan geliyorumdur belki ;) :D :D :D

En güzeli irdelememek...

Sahibinden ev bulma konusunda ise, belikdüzünde pek sahibinden görmedim ben. Ev sahipleri bu civarda oturmuyor genelde ve emlakçıya veriyorlar. Gerçi bu benim dediğim satılık konusunda, bizde bir ara bayağı detaylı bakmıştık. Sahibinden kiralık bulunabilir sanırım. Yine de çok seçenek olacağını sanmıyorum.