Gönderen Konu: pendik mi? beylikdüzü mü?  (Okunma sayısı 14094 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • "Başkalarının kusurunu örtmekte gece gibi ol"
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • 10 kere teşekkür edildi
Ynt: pendik mi? beylikdüzü mü?
« Yanıtla #40 : Mayıs 31, 2010, 21:45:30 »
En güzeli irdelememek...

Sahibinden ev bulma konusunda ise, belikdüzünde pek sahibinden görmedim ben. Ev sahipleri bu civarda oturmuyor genelde ve emlakçıya veriyorlar. Gerçi bu benim dediğim satılık konusunda, bizde bir ara bayağı detaylı bakmıştık. Sahibinden kiralık bulunabilir sanırım. Yine de çok seçenek olacağını sanmıyorum.
haklısın nagihan. ben baktım sahibinden pek yok. genelde emlakçılar. onlar da 1 kira bedeli kösüyolar insanı. neyse eğer olursa sahibinden ararım. bulamazsak napalım mecburen öpüleceğiz emlakçılara.

Birde şunu merak ediyorum. Buradan bakırköy ve mecidiyeköye trafiğin aktığı bir zamanda kaç dakikada varılabiliyor özel araçla.
“Ne söyleyeyim?” diye düşünmek, “Niçin söyledim?” diye düşünmekten hayırlıdır.
Sadi Şirazi

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #40 : Mayıs 31, 2010, 21:45:30 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: B+
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #41 : Mayıs 31, 2010, 21:49:13 »
haklısın nagihan. ben baktım sahibinden pek yok. genelde emlakçılar. onlar da 1 kira bedeli kösüyolar insanı. neyse eğer olursa sahibinden ararım. bulamazsak napalım mecburen öpüleceğiz emlakçılara.
Emlakçılar yalnızca bir kira bedeli alırlarsa istanbul ölçülerinde bu onların insaflı olup indirim yaptığını gösterir. Bir yıllık kiranın %12'sini alıyorlar, bu da bir yıl 12 ay bu da %12 diye bir kira bedeli gibi algılanıyor ama aslında bir kira bedelinden yüksek bir miktar. Ama o çevrede bol miktarda boş kiralık ev varken mecburen indirim yapıyorlar. Beşiktaş, Fatih vb. gibi merkezi ve kalabalık semtlerde emlakçıların hiç insafı yok.
All I ask is a tall ship and a star to steer her by...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #42 : Mayıs 31, 2010, 21:54:11 »
Emlakçılar yalnızca bir kira bedeli alırlarsa istanbul ölçülerinde bu onların insaflı olup indirim yaptığını gösterir. Bir yıllık kiranın %12'sini alıyorlar, bu da bir yıl 12 ay bu da %12 diye bir kira bedeli gibi algılanıyor ama aslında bir kira bedelinden yüksek bir miktar. Ama o çevrede bol miktarda boş kiralık ev varken mecburen indirim yapıyorlar. Beşiktaş, Fatih vb. gibi merkezi ve kalabalık semtlerde emlakçıların hiç insafı yok.
istanbul fırsatlar (yada fırsatçılar) şehri  diye boşuna söylenmiyor demekki. Biz konyada 1 aylık kira bedelinde bile indirim yaptırıyoruz emlakçılara. genelde yarım kira bedeline anlaşılabiliyor.
Sadi Şirazi

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 158000
  • Model Yılı: '08
  • 5 kere teşekkür etti
  • 24 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #43 : Mayıs 31, 2010, 22:16:48 »
Açıkçası kiralık evler konusunda pek bir fikrim yok yine de sormak danışmak araştırmak lazım. Acele de etmemek lazım, havuzlu güvenlikli yeşil alanı bol park sorunu olmayan bir sürü yeni siteler var, araba da var diyorsunuz zaten içeri taraflarda da bulursunuz bence. Yolun akıcı olduğu saatlerde bakırköy 20, m.köy 30 dk. pek bir şey sürmez yani.
''Çocukları, yasaların ulaşamayacağı yerlerde saklayınız."

dissapointment=expectations/reality

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: ---
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #44 : Mayıs 31, 2010, 22:31:23 »
ikisi de aynı ikiside istanbulun bir ucu (nagihan sen alınma) :D

birde pendik varoş falan denmiş. ben o çevrede (pendik) çalıştım bi süre tanıdığım pek çok fabrika müdürü, mühendis falan o bölgede oturuyordu.

kurtköyde 1+1 65-70 m2 500-600TL kiralı ve aidatı aylık 400TL olan dairelerde var yani öyle herkes oturamaz ;)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #45 : Mayıs 31, 2010, 22:32:33 »
herkes oturamaz derken yanlış anlaşılmam umarım :D :D izmirden gelen varoş kelimesine binayen ;)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 5 kere teşekkür etti
« Yanıtla #46 : Mayıs 31, 2010, 22:36:49 »

birde pendik varoş falan denmiş. ben o çevrede (pendik) çalıştım bi süre tanıdığım pek çok fabrika müdürü, mühendis falan o bölgede oturuyordu.

kurtköyde 1+1 65-70 m2 500-600TL kiralı ve aidatı aylık 400TL olan dairelerde var yani öyle herkes oturamaz ;)

400 aidat da azmış biraz sanki =)

Alınmama gerek yok, gerçekler acıdır bu arada =) Yarın öbür gün ne olacağı belli olmaz da işim gücüm burada olsun isterdim yani. Yoruyor İstanbul beni, daralıyorum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #47 : Mayıs 31, 2010, 22:39:40 »
400 aidat da azmış biraz sanki =)

Alınmama gerek yok, gerçekler acıdır bu arada =) Yarın öbür gün ne olacağı belli olmaz da işim gücüm burada olsun isterdim yani. Yoruyor İstanbul beni, daralıyorum.
ben bi ara dumankaya konsept falan filan sardırmıştım da oradan biliyorum. efendim havuzumuz hergün temizleniyor falan diye giriyolarsa anla ki ... :D :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #48 : Mayıs 31, 2010, 22:43:08 »

600 TL kira + 400 TL aidat = 110 TL yapar.
Mesela Beşiktaş gibi merkzi bir yerde 1100TL'ye içinde ailecek oturulabilecek gibi bir ev bulmak zor. Bu hesabı yapınca şehirdışındaki siteler daha ekonomik oluyor. Bir arkadaşım iki yıl önce Beylikdüzüne taşındı. Şehir merkezindeki iki oda bir salon küçük ve yaşlı (bina 100 yıllık) bir binadaki evine 750 TL kira veriyordu, havuzlu, güvenlikli güzel bir sitede 3 oda bir salon geniş bir ev tuttu, 450 lira kira + kışın merkazi sistem ısınma da dahil ayda 200 TL aidat veriyor ve burası daha ucuza geldi diyordu. Şehir merkezindeki bir evin kışın aylık doğalgaz masrafı 250TL'yi geçtiğini düşünürsek ve ayda 200 tl aidat ödenen bir sitedeki merkezi sistem ısıtmanın rahatlığına bakarsak sitede oturmak karlı oluyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #49 : Mayıs 31, 2010, 22:44:02 »
Aslında benim istediğim şey de bu sakinlik. Yani istanbul merkezine sadece gezmek için gitmek istiyorum. Bunun dışında sakin bir yaşama sahip bir bölgede yaşamak istediğim için bu iki bölgeyi tercih ediyorum. Aslında daha güzel ve kent merkezine daha yakın yerler de var  biliyorum ama oralardan ev kiralarsak maaş kartını ev sahibine vermek gerekiyor malesef. Birde o tür yerlerde binalar genelde eski ve düzensiz yapılaşma var.
Sadi Şirazi

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 5 kere teşekkür etti
« Yanıtla #50 : Mayıs 31, 2010, 22:46:40 »
Doğruya doğru ben siteme gelince nefes aldığımı hissediyorum. Site girişinden geçtiğim anda eve gelene kadar camları sonuna kadar açmanın zevki bir başka. Hem yarim rahatlıyor hem ben :-[

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #51 : Mayıs 31, 2010, 22:51:48 »
Aslında benim geçmişte istanbul da yaşama deneyimim var. 1994-1996 yılları arasında marmara ünv. göztepe kampüsünde öğrenciydim. Bakırköy den hergün göztepeye gider gelirdim. Tam 1 saat sürüyordu. Sonra bıktım trafikten ve Kadıköy merkez de oturmaya başladım. Kadıköy çok gözde bir yer ol :Dmasına rağmen yaşanacak bir yer değildi. Sokaklar dar binalar eski. Bir çok yönden sıkıntılıydı.
Tek güzel yanı vardı benim için FB stadına yakın olunca bütün maçlara giderdim. Üstelik ilk 15 dk sonra stadın kapıları açılır ve maçlara bedava girerdik   :D
Sadi Şirazi

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #52 : Mayıs 31, 2010, 22:58:02 »
Doğruya doğru ben siteme gelince nefes aldığımı hissediyorum. Site girişinden geçtiğim anda eve gelene kadar camları sonuna kadar açmanın zevki bir başka. Hem yarim rahatlıyor hem ben :-[

"Hem yari(s)m rahatlıyor hem ben" şeklinde yaz daha güzel olur. Ya sizin siteye de bakmak lazım kiralık için. Havası bile değişik galiba. :D
Sadi Şirazi

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 5 kere teşekkür etti
« Yanıtla #53 : Mayıs 31, 2010, 22:59:19 »
Kardeşim beşiktaşta arkadaşıyla eve çıktı, her gün 4-5 saat yolu çekmek zor geldi. Benim işime gelmesinin yanında yaşanılası bir yer değil. Bina boşluğu olmayan daire göremedik bütçemize uygun. Bütçe derken beşiktaşa göre uygun olam 800-900 lira yani. En sonunda en azından muftak dolabı olan, banyosu düzgün bir yer buldular çıktılar da yok yani merkezi diye çekilecek çile değil bence. Gündüz vakti ışık yakmak bana göre değil.

Kesinlikle haklısınız biraz daha uzak yerlerde yaşamayı isteme konusunda.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 5 kere teşekkür etti
« Yanıtla #54 : Mayıs 31, 2010, 23:02:14 »
"Hem yari(s)im rahatlıyor hem ben" şeklinde yaz daha güzel olur. Ya sizin siteye de bakmak lazım kiralık için. Havası bile değişik galiba. :D

Öyle yazmamın ne mahsuru var onu anlamadım yalnız?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #55 : Mayıs 31, 2010, 23:04:04 »
Öyle yazmamın ne mahsuru var onu anlamadım yalnız?

şekil olur manasında demiş sanırım :D bence herkes gebzeye taşınsın :P

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #56 : Mayıs 31, 2010, 23:05:39 »
yok mahsuru olduğu için demedim. S harfi  ekleyerek  iki kelimeyi birden ifade etmiş olurdunuz. o anlamda güzel olurdu dedim.
Sadi Şirazi

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 5 kere teşekkür etti
« Yanıtla #57 : Mayıs 31, 2010, 23:08:14 »
yok mahsuru olduğu için demedim. S harfi  ekleyerek  iki kelimeyi birden ifade etmiş olurdunuz. o anlamda güzel olurdu dedim.

Eskiden öyle yazardım da artık forumdaşlarımın anladığını ve alıştığını düşünerek "s"lerden tasarruf etmeye karar verdim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #58 : Mayıs 31, 2010, 23:36:00 »

iki ilçe arası tam 72 km. ama enteresan olanı pendik mecidiyeköy e beylikdüzü nden 1 km daha yakın.
Sadi Şirazi

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #59 : Mayıs 31, 2010, 23:44:42 »

iki ilçe arası tam 72 km. ama enteresan olanı pendik mecidiyeköy e beylikdüzü nden 1 km daha yakın.
Eğer işe Mecidiyeköy'e gidecekseniz Pendik tam bir işkence olur. Her gün köprü trafiği çekilmez.
Beylikdüzü'ne taşının, orada bir Toyotacılar ekibi kuralım.