0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Acikcasi ESP yi eger maliyet kaygisi ile eklemiyorlarsa yuh diyorum. ESP ABS sensörleri ile calisir. Acikcasi ek bir masrafinin olacagini (elle tutulur) düsünmüyorum.[/quote] esp'nin olmaması büyük ayıp ama bizim toyota koydu mu, benzinli normal viteslide espyi secemiyoruz. buyuk rezalet bence iki ornekte.
Acikcasi ESP yi eger maliyet kaygisi ile eklemiyorlarsa yuh diyorum. ESP ABS sensörleri ile calisir. Acikcasi ek bir masrafinin olacagini (elle tutulur) düsünmüyorum.[/quote]Punto HB'de ESP 600 küsür lira gibi komik bir fiyata ekleniyordu. Hayret. edit: Şimdi aklıma geldi, sebep ESP maliyeti değil de, Ar-Ge maliyeti olabilir. Çünkü bu araba büyük olasılıkla Punto HB'den yumuşak olacak. Yani yanal hızlanma ve/veya yalpa sensörlerine tekrar ayar çekmek gerekecek.
kardeşime aldıgımız punto 13000 km oldu giç sorunsuz ve tıkırtısız gıdıyor 1,3 multijet motor gayet guzel bence o paralara alınacak en guzel arabalardan bırı[/quote]arabasına kendinden daha iyi bakan bir arkadaşım var. punto 1,4 ondaki grande punto. kapısından ön konsolundan tıkırtılar geliyor. aracı 2,500 km falan. yanılmıyosam 15 veya 16 numaralı araç. ilk satılanlardan yani (soğuk damgası var tavanın kenarında) . tavanındaki kaplamada fazla yapıştırıcı kullanıldığını iddia etmiş servis. yer yer tavanda yapıştırıcı izleri var sarı sarı belli oluyor, davlumbazları çok adi malzeme ve çok ince yağmurlu yolda giderken su sesinden çok rahatsız oluyor, koltuk kaplamaları iyi değil, görüş açısı ciddi kötü, bir kaç şikayeti daha var ama hatırlayamıyorum. bir kaç defa üretim hatalarından dolayı servise gittim dedi ama ayrıntılı bilmiyorum neler olduğunu.tek hoşuma giden özelliğini belirteyim, elektronik direksiyon olayı hakikaten etkileyici.
ben önyargılı davranacağım müsadenizle, şirketimde fiat'ın envai çeşit modelini kullanıyorum, hiç biri bana göre konforlu değil ve güvenlik hissi yok kullanırken. çabuk dökülüyorlar. bu kriterleri bir araya toplayınca linea bence ancak accent'le yarışır. benim gibi ön yargılı insan sayısı çekimserlerden fazla. sırf bu sebeple bile tutmama şansı çok yüksek. ha niye bu kadar çok fiat var derseniz piyasada sadece ucuz olduğu için zannediyorum. ama servisi ciddi pahalı.[/quote]servis konusunu cok iyi yakalamıssınız.fiat araclarını ucuza satıyor ama serviste diger firmalardan farkı yok, hatta toyota'dan pahalı oldugu konular bile mevcut.yalnız grande punto, dynamic, multijet 90bglik modeli bir sure kullandım, kendi toyotamın yanında annemlerin arabasıdır.gp'nin ust modelleri o kadar kotu ve sorunlu araclar degiller. ozellikle multijet uzun yolda keyif veren bir motor. linea da ne yapacaklar o kısım muamma.
ben önyargılı davranacağım müsadenizle, şirketimde fiat'ın envai çeşit modelini kullanıyorum, hiç biri bana göre konforlu değil ve güvenlik hissi yok kullanırken. çabuk dökülüyorlar. bu kriterleri bir araya toplayınca linea bence ancak accent'le yarışır. benim gibi ön yargılı insan sayısı çekimserlerden fazla. sırf bu sebeple bile tutmama şansı çok yüksek. ha niye bu kadar çok fiat var derseniz piyasada sadece ucuz olduğu için zannediyorum. ama servisi ciddi pahalı.[/quote]Katılıyorum, Fİat markasına ön yargı bende de var. Kalitesizliklerini görünce ön yagı ister istemez oluşuyor.
fiat benim gözümde marka bile değil . . . çin malı bi motordan ne beklersinki. . . ?
merhaba.duyduguma göre lineanın yağmur ve ve far sensörlerinde arıza varmış.otomatik modda silecek hızı yavaş geldiğinde eğer sizde manuel olarak çalıştırırsanız (hızı arttırmak için) 30 sn boyunca silcekler kilitleniyormuş.çok tehlikeli.bilgisi olan varmı?
beyler fiat sadece ticari alanda kullanılan yani kullan at bi araba hiç bi şekilde karizması şanı şöhreti olmayan çok adi kalitesiz bi araç bencegöz var nizam var yayani nasıl alıyolar hayretbeni ilgilendirmez ama üzülüyorum yazık o paralara