Gönderen Konu: İşte Yeni Fiat Linea  (Okunma sayısı 32505 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
İşte Yeni Fiat Linea
« Yanıtla #20 : Mayıs 04, 2007, 11:47:45 »
Alıntı yapılan: Murat Küden
Acikcasi ESP yi eger maliyet kaygisi ile eklemiyorlarsa yuh diyorum.
ESP ABS sensörleri ile calisir. Acikcasi ek bir masrafinin olacagini (elle tutulur) düsünmüyorum.
[/quote]

esp'nin olmaması büyük ayıp ama bizim toyota koydu mu, benzinli normal viteslide espyi secemiyoruz. buyuk rezalet bence iki ornekte.

Toyota Club Türkiye

İşte Yeni Fiat Linea
« Yanıtla #20 : Mayıs 04, 2007, 11:47:45 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
İşte Yeni Fiat Linea
« Yanıtla #21 : Mayıs 04, 2007, 16:16:20 »
Alıntı yapılan: Murat Küden
Acikcasi ESP yi eger maliyet kaygisi ile eklemiyorlarsa yuh diyorum.
ESP ABS sensörleri ile calisir. Acikcasi ek bir masrafinin olacagini (elle tutulur) düsünmüyorum.
[/quote]
Punto HB'de ESP 600 küsür lira gibi komik bir fiyata ekleniyordu. Hayret.

edit: Şimdi aklıma geldi, sebep ESP maliyeti değil de, Ar-Ge maliyeti olabilir. Çünkü bu araba büyük olasılıkla Punto HB'den yumuşak olacak. Yani yanal hızlanma ve/veya yalpa sensörlerine tekrar ayar çekmek gerekecek.
Kaliteli marka aslında müşteriyle ebedi aşk ister. Ve aslında her sadık müşteri, şöyle ilk karşılaşmada fosfor fosfor sırıtıp laubali olmayan

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: AB+
İşte Yeni Fiat Linea
« Yanıtla #22 : Mayıs 05, 2007, 13:53:46 »
ben önyargılı davranacağım müsadenizle, şirketimde fiat'ın envai çeşit modelini kullanıyorum, hiç biri bana göre konforlu değil ve güvenlik hissi yok kullanırken. çabuk dökülüyorlar. bu kriterleri bir araya toplayınca linea bence ancak accent'le yarışır. benim gibi ön yargılı insan sayısı çekimserlerden fazla. sırf bu sebeple bile tutmama şansı çok yüksek.
ha niye bu kadar çok fiat var derseniz piyasada sadece ucuz olduğu için zannediyorum. ama servisi ciddi pahalı.
99 / T22 / 2.0 / SOL

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
İşte Yeni Fiat Linea
« Yanıtla #23 : Mayıs 05, 2007, 15:22:02 »
kardeşime aldıgımız punto 13000 km oldu giç sorunsuz ve tıkırtısız gıdıyor 1,3 multijet motor gayet guzel bence o paralara alınacak en guzel arabalardan bırı
2001 avensis 1,8 - 1998 carina e 2,0

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: AB+
İşte Yeni Fiat Linea
« Yanıtla #24 : Mayıs 05, 2007, 17:56:17 »
Alıntı yapılan: Fatih Keskin
kardeşime aldıgımız punto 13000 km oldu giç sorunsuz ve tıkırtısız gıdıyor 1,3 multijet motor gayet guzel bence o paralara alınacak en guzel arabalardan bırı
[/quote]

arabasına kendinden daha iyi bakan bir arkadaşım var. punto 1,4 ondaki grande punto. kapısından ön konsolundan tıkırtılar geliyor. aracı 2,500 km falan. yanılmıyosam 15 veya 16 numaralı araç. ilk satılanlardan yani (soğuk damgası var tavanın kenarında) . tavanındaki kaplamada fazla yapıştırıcı kullanıldığını iddia etmiş servis. yer yer tavanda yapıştırıcı izleri var sarı sarı belli oluyor, davlumbazları çok adi malzeme ve çok ince yağmurlu yolda giderken su sesinden çok rahatsız oluyor, koltuk kaplamaları iyi değil, görüş açısı ciddi kötü, bir kaç şikayeti daha var ama hatırlayamıyorum. bir kaç defa üretim hatalarından dolayı servise gittim dedi ama ayrıntılı bilmiyorum neler olduğunu.

tek hoşuma giden özelliğini belirteyim, elektronik direksiyon olayı hakikaten etkileyici.
99 / T22 / 2.0 / SOL

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
İşte Yeni Fiat Linea
« Yanıtla #25 : Mayıs 05, 2007, 20:25:54 »
Alıntı yapılan: selim kara
ben önyargılı davranacağım müsadenizle, şirketimde fiat'ın envai çeşit modelini kullanıyorum, hiç biri bana göre konforlu değil ve güvenlik hissi yok kullanırken. çabuk dökülüyorlar. bu kriterleri bir araya toplayınca linea bence ancak accent'le yarışır. benim gibi ön yargılı insan sayısı çekimserlerden fazla. sırf bu sebeple bile tutmama şansı çok yüksek.
ha niye bu kadar çok fiat var derseniz piyasada sadece ucuz olduğu için zannediyorum. ama servisi ciddi pahalı.
[/quote]

servis konusunu cok iyi yakalamıssınız.

fiat araclarını ucuza satıyor ama serviste diger firmalardan farkı yok, hatta toyota'dan pahalı oldugu konular bile  mevcut.

yalnız grande punto, dynamic, multijet 90bglik modeli bir sure kullandım, kendi toyotamın yanında annemlerin arabasıdır.

gp'nin ust modelleri o kadar kotu ve sorunlu araclar degiller. ozellikle multijet uzun yolda keyif veren bir motor. linea da ne yapacaklar o kısım muamma.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
    • hkup@mynet.com
  • Kan Grubu: ---
İşte Yeni Fiat Linea
« Yanıtla #26 : Mayıs 05, 2007, 22:37:00 »
arç fena değil.zaten az emeğim geçmedi lineada.ha bu arada işyerinde
1takım linea kapısı mevcut sağ ön arka  okutmam lazım.
98 euro civic 1,4is

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 16000
  • Model Yılı: '11
  • 97 kere teşekkür etti
  • 36 kere teşekkür edildi
İşte Yeni Fiat Linea
« Yanıtla #27 : Mayıs 08, 2007, 07:13:48 »
Alıntı yapılan: selim kara
[/quote]

Katılıyorum, Fİat markasına ön yargı bende de var. Kalitesizliklerini görünce ön yagı ister istemez oluşuyor.
((2017  COROLL@...ADVANCE MDS    * 2018-         ))
(( 2011 COROLL@...ELEGANT  A/T    * 2015-2017 ))
(( 2006 COROLL@...SOL                        * 2009-2015))
(( 2000 COROLL@...TERRA SPECIAL  * 2006-2009))

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Teknoloji Müdürü
  • *
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 10300
  • Model Yılı: '23
  • 424 kere teşekkür etti
  • 983 kere teşekkür edildi
İşte Yeni Fiat Linea
« Yanıtla #28 : Mayıs 08, 2007, 09:20:46 »
Sitesinden bulduğum fiyatlarını yazıyorum:

ALINTI
LINEA 1.4 FIRE ACTIVE DAB ABS AC - 27.000
LINEA 1.4 FIRE DYNAMIC DAB ABS AC - 29.750
LINEA 1.4 16V TURBO DYNAMIC 6AB ABS AC - 33.500
LINEA 1.4 16V TURBO EMOTION 6AB ABS ECC AJ - 35.800
LINEA MULTIJET 90HP ACTIVE DAB ABS AC - 31.750
LINEA MULTIJET 90HP DYNAMIC DAB ABS AC - 34.500
LINEA MULTIJET 90HP EMOTION 6AB ABS ECC AJ - 37.800
Tavsiye Edilen Opsiyon Fiyatları    Tavsiye Edilen
Anahtar Teslim Fiyatı
YTL.
GÜVENLİK PAKETİ (LINEA 1.4 ACTIVE & DYNAMIC, MULTIJET ACTIVE & DYNAMIC)    1.000
STİL PAKETİ 1 (LINEA 1.4 DYNAMIC, MULTIJET DYNAMIC)    1.000
STİL PAKETİ 2 (LINEA 1.4 TURBO DYNAMIC)    1.000
ESP & HIZ SABİTLEME SİSTEMİ (LINEA 1.4 TURBO DYNAMIC & EMOTION)    1.000
DERİ KOLTUK (LINEA 1.4 TURBO EMOTION, MULTIJET EMOTION)    2.000
16"ALAŞIM JANT (LINEA MULTIJET EMOTION)    250
GÜVENLİK PAKETİ: YAN VE TAVAN HAVAYASTIKLARI
STİL PAKETİ 1: ÖN SİS FARLARI, 15'' ALAŞIM JANTLAR, PARK SENSÖRÜ
STİL PAKETİ 2: ÖN SİS FARLARI, 16'' ALAŞIM JANTLAR, PARK SENSÖRÜ[/quote]

Yazdım

Demek ESP'ye 1000YTL istiyorlar...
İnsanlar 10'a ayrılır
Binary saymayı bilenler ve bilmeyenler   

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Başka Toyota Modeli
İşte Yeni Fiat Linea
« Yanıtla #29 : Mayıs 08, 2007, 17:21:01 »
Az önce test sürüşünden geldim...Genel olarak düşüncelerim olumsuz oldu...DEĞERLENDİRMELERİM:
OLUMLU:
- BÜYÜK BAGAJ
- SESSİZ MotoR ( DİZEL İ BİLE BENZİNLİ KADAR SESSİZ )
- İYİ performans ( ÖZELLİKLE EYLÜL DE GELECEK OLAN T-JET 1.4 LİTRE 120 BEYGİR MOTOR 0-100 KM HIZLANMASI 9,0 SN İLE ÇOK ÇOK İYİ)
- GENİŞ İÇ MEKAN
OLUMSUZ
- GRANDE PUNTOYA ÇOK BENZER ÖN TASARIM
- ÖNDEN DAR GÖRÜNÜŞ ( C SEGMENT GİBİ DURMUYOR HİÇDE)
- GP İLE AYNI ÖN GÖĞÜS( BÜYÜKLÜĞÜ BİLE AYNI...BU ARABA NASIL C SEGMENT OLARAK LANSE EDİLİYO ANLAMADIM )
- KALİTESİZ VE SERT İÇ PLASTİK
- KALİTESİZ KOLTUK KUMAŞLARI
2009 TİBURON

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1.viteste farkı hisset . . .
  • Kan Grubu: 0+
İşte Yeni Fiat Linea
« Yanıtla #30 : Aralık 09, 2007, 11:46:11 »
fiat benim gözümde marka bile değil . .  . çin malı bi motordan ne beklersinki. . . ?
2005 COROLLA 1.6 SEDAN SOL  BUZ MAVİSİ . . . """""" MAVİ ŞEYTAN""""""   :)
2007 YARİS 1.3

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
    • www.toyotaclubtr.com/
  • Araç: ---
İşte Yeni Fiat Linea
« Yanıtla #31 : Nisan 05, 2008, 13:08:48 »
Daha önce bir Toyota Corolla SOL kullanıcısı olarak ve şimdide bir Fiat Linea multijet dynamic kullanıcısı olarak;
Güzel araba ama kesinlikle bir Toyota ile karşılartırmamak lazım. Benim ki attan indim eşşeğe bindim hesabı.
Toyotamı aramıyor değilim. Yalnız yakıt tüketimi her zaman içimi rahatlatıyor
Eski bir Toyota'cı...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 99270
  • Model Yılı: '97
  • 1 kere teşekkür edildi
İşte Yeni Fiat Linea
« Yanıtla #32 : Nisan 06, 2008, 00:18:14 »
1 sene fıat tipoya bindikten sonra bendede o önyargı olustu artık önünde fıat amlemi gördügüm her aractan öcü görmüs gibi kacıyorum ne olursa olsun fıat fıattır

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: ---
  • 1 kere teşekkür edildi
İşte Yeni Fiat Linea
« Yanıtla #33 : Nisan 07, 2008, 12:59:03 »
merhaba.
duyduguma göre lineanın yağmur ve ve far sensörlerinde arıza varmış.otomatik modda  silecek hızı yavaş geldiğinde eğer sizde manuel olarak çalıştırırsanız (hızı arttırmak için) 30 sn boyunca silcekler kilitleniyormuş.çok tehlikeli.bilgisi olan varmı?
2010 toyota avensis 1.6 elegant

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
Ynt: İşte Yeni Fiat Linea
« Yanıtla #34 : Haziran 13, 2008, 11:09:37 »
fiat benim gözümde marka bile değil . .  . çin malı bi motordan ne beklersinki. . . ?

araştırırsan multijet in çin olmadığını öğrenirsin dostum bende hem 2008 corolla d4d hemde fiat linea 13 multijet var ikisinide kullanıyorum öncelikle toyotanın servis giderlerinden başım döndü aldığıma almışıma pişmanım geri giderken yaptığı bir sesi aylarca çözemediler en son bakım 555 ytl aynı işlemlerle linea 245 ytl tuttu faturalarında yazanlar neredeyse aynı linea corolladan daha atak ama corolla daha sessiz corollada aksesuar olarak sunulan bazı şeyler lineada standart iki arabada güzel ama fiat türkiyenin gerçeği iki arabaya da aynı yerden mazot alıyoruz mecburen cari çalışıyoruz corolla turbo arızası yaptı servis yakıttan diyor corolla 35000km linea 73000km daha tık yok seneye corollayı satacağım bir tane daha linea alacağım ama t jet bir dizel bir benzinli olsun buradaki arkadsaşların çoğu biraz ön yargılı tamam insanın sahip olduğu araba dünyanın en iyi arabasıdır ama gerçeklerede at gözlüğü takmayalım toyotanın parçaları ve servisi çok pahalı babamın audi a 6 sı aynı paraya servis yapıyor acıyorum ben verdiğim paralara kaldıki corolla ile uzun yolculuk çok sıkıcı camları çok dar içi kasvetli linea ferah en azından corollanın 2nci vitesi yok gibi birşey turbo boşluğu çok fazla linelara ek yazılım yapıp bunu giderdiler tamam toyota ile fiat mukayese edilmez tabiki toyota daha profosyonel ama fiat türkiyenin gerçeği her yerde parçasını bulursunuz corolla üzüyor beni rahatsızım son olarak esp iki aracımda da yok ve linea corolladan az yakıyor iyi günler dilerim tespitte hata olmaz bunlar kendi görüşlerimdir... 

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
« Yanıtla #35 : Haziran 13, 2008, 11:13:11 »
esp değil corollanın hiçbir dizelinde olmayan hız sabitleme + esp 1000 ytl şimdi kampanya var 600 ytl ikisi

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
« Yanıtla #36 : Haziran 13, 2008, 11:14:57 »
merhaba.
duyduguma göre lineanın yağmur ve ve far sensörlerinde arıza varmış.otomatik modda  silecek hızı yavaş geldiğinde eğer sizde manuel olarak çalıştırırsanız (hızı arttırmak için) 30 sn boyunca silcekler kilitleniyormuş.çok tehlikeli.bilgisi olan varmı?

evet doğru sadece emotion modellerinde olay mahkemeye yansıdı ve sürüyor fiat çözemedi olayı çakışan yazılım var muhtemelen

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #37 : Haziran 13, 2008, 11:17:54 »
nedendir bilmem ama italyan ve fransız malı otolara alerjim var.o kadar ki fiat tutup deseki mercedes ayarında araç yaptım ...ııı  ıhh    hikaye.almayayım.
corol-laz

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 1993 corolla gli
  • Kan Grubu: A+
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #38 : Haziran 13, 2008, 11:21:28 »
beyler fiat sadece ticari alanda kullanılan
yani kullan at bi araba
hiç bi şekilde karizması şanı şöhreti olmayan çok adi kalitesiz bi araç bence
göz var nizam var ya
yani nasıl alıyolar hayret
beni ilgilendirmez ama üzülüyorum yazık o paralara
Her fert istediğini düşünmek, istediğine inanmak, kendine mahsus siyasi bir fikre sahip olmak, seçtiği bir dinin icaplarını yapmak veya yapmamak hak ve hürriyetine sahiptir. Kimsenin fikrine ve vicdanına hakim olunamaz.
M.Kemal Atatürk

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
« Yanıtla #39 : Haziran 16, 2008, 11:13:58 »
beyler fiat sadece ticari alanda kullanılan
yani kullan at bi araba
hiç bi şekilde karizması şanı şöhreti olmayan çok adi kalitesiz bi araç bence
göz var nizam var ya
yani nasıl alıyolar hayret
beni ilgilendirmez ama üzülüyorum yazık o paralara

o yüzden satış rakamları böyle değilmi ticari alanda rakiplerinin çok üzerinde ikinci elde ölüsü bile alıcı bulabiliyor değer kaybı birçok markadan daha az nasıl alındığına gelince araştırıyorsun fiyat kalite fayda hesapları yapıyorsun bu paraya en iyi bu diyorsun alıyorsun