Gönderen Konu: İşte Yeni Fiat Linea  (Okunma sayısı 32506 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

(Gizli Üye)

• Ziyaretçi
Ynt: İşte Yeni Fiat Linea
« Yanıtla #60 : Haziran 18, 2008, 16:45:04 »
Bu arada bravo değil brava. bravonun 5 yıldızı gözünüzü kamaştırdı herhalde o yüzden öyle yazdınız.

acaba nası bi teknik veriyle 2 şer yıldızları açıklıyacaksınz çok merak ediyorum

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #60 : Haziran 18, 2008, 16:45:04 »

(Gizli Üye)

• Ziyaretçi
« Yanıtla #61 : Haziran 18, 2008, 16:46:39 »
2005 yılındaki puntonun da 5 yıldızı gözünüzü kamaştırmış olacakki gidip 1997 modelinkini yazmışsınız.

(Gizli Üye)

• Ziyaretçi
« Yanıtla #62 : Haziran 18, 2008, 16:49:01 »
http://www.euroncap.com/carsearch.aspx?make=f6817de5-f181-4ce6-8e53-43acae4e97c5

1998 corolloyla avensis te brava dan pek farklı değil. Toyota ya bakmak aklınıza gelmedi herhalde. (nasıl olsa iyi araba yaaa)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Teknoloji Müdürü
  • *
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 10300
  • Model Yılı: '23
  • 424 kere teşekkür etti
  • 983 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #63 : Haziran 18, 2008, 16:52:37 »
lütfen arka arkaya mesaj yazmak yerine son mesajınızı değiştirin, bu şekilde spam yapmış oluyorsunuz, ve hala tanışma mesajı alabilmiş değiliz.
İnsanlar 10'a ayrılır
Binary saymayı bilenler ve bilmeyenler   

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 1993 corolla gli
  • Araç: Corolla
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #64 : Haziran 18, 2008, 16:54:43 »
arkadaşım sen tam bi komedisin ya  :D
toyotanın 3 yıldızdan aşağı aracı yok
bence at gözlüğü takan sensin
hala görmüyosun
bana laf kalabalığı yapmada
açıklarmısın aradakı yıldız farklarını sadece açıklama başka bişey değil
Her fert istediğini düşünmek, istediğine inanmak, kendine mahsus siyasi bir fikre sahip olmak, seçtiği bir dinin icaplarını yapmak veya yapmamak hak ve hürriyetine sahiptir. Kimsenin fikrine ve vicdanına hakim olunamaz.
M.Kemal Atatürk

(Gizli Üye)

• Ziyaretçi
« Yanıtla #65 : Haziran 18, 2008, 16:57:05 »
Yani biri 2 almış birisi 3 almış (avensis sözde üst sınıf ya) bana tek yıldız için mi övünüyorsun.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Kişiselleştirmeyelim :)
  • Kilometre: 150
  • Model Yılı: '21
  • 119 kere teşekkür etti
  • 206 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #66 : Haziran 18, 2008, 16:58:27 »
Bildiğim kadar üretim bandında 6 Sigma (http://tr.wikipedia.org/wiki/Alt%C4%B1_sigma ve http://www.altisigma.com adreslerinden ne olduğunu inceleyebilirsiniz) kalite politikası uygulayan tek otomobil markası Toyota'dır.

Bu arada dizel motor linea 0-100 km/s hızlanma: 13,8 sn görünüyor arabam.com'un test sayfalarında. Benzinli motor için 9 sn görünüyor. Birde 0 - 100 km süresi düşük araba demek iyi araba demek mi? Linea güzel bir araba olabilir ama ben gidip incelediğimde hoşuma gitmediği için tercih etmedim. Siz tercih etmişsiniz hayırlı olsun, güle güle kullanın. 
Bir gün dünyaya ait büyük bir derdin olursa Rabbine dönüp, "Benim büyük bir derdim var" deme, derdine dönüp "benim büyük bir Rabbim var" de.
"Ey Toprak ! Rabbim Ben'den Razı Olmadan Bana Sarılma.." "Sövene dilsiz, vurana elsiz olmak gerek"
“Bir kişi Allah'tan başka kimseye ihtiyacı olmadığına inanırsa, Allah'da O'nu, başkasına muhtaç etmez!"

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Teknoloji Müdürü
  • *
  • 424 kere teşekkür etti
« Yanıtla #67 : Haziran 18, 2008, 17:13:44 »
Mehmet beyin Tanışma bölümünü göstermek amacı ile kullanıcı grubu değiştirilmiştir, tanışma bölümünde'deki tanışma konusu yöneticiler tarafından onaylanınca forumun geri kalanını görmeye devam edecektir.
İnsanlar 10'a ayrılır

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Model Yılı: -
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #68 : Haziran 18, 2008, 17:20:41 »
 Euro Ncap Açılımını eminim biliyorsunuzdur Mehmet bey ama yinede teknik bilgi bağbında size ayrıyeten söyliyim. (European New Car Assessment Programme)  :)
 Fiat Bravo ve Brava aynı araçtır. (bakınız Fiat sayfası) bilgi olsun diye söylüyorum. Çok teknik değil ama idare edin artık.
 Euro Ncap sonuçları:

Fiat Bravo (Brava)            Rapor: Önden çarpma testinde ön konsolun yaralanma riski taşıdığı ortaya çıktı. Özellikle kalça kemği bölgesi için
 Önden Çarpma   14                  risk oluşturuyor. Yandan çarpmada gögüs kısmının zarar görmesinden dolayı tam puan alamadı. Yaya
 Yandan Çarpma 16                  güvenliğinde ise 2 yıldız alarak vasat bir görüntü çizdi. Sürücü ve ön yolcular çarpışmada kafa ve ayak       
 Yaya               14                  bölgeleri hariç çok güvenli sonuçlar vermedi.  !!!
 Çocuk              40
 Yolcu Güvenliği   5
 Yaya Güvenliği    2
 Çocuk Güvenliği  4

Toyota Auris                   Rapor: Önden çarpmalarda sürücünün diz ve baldır bölgeleri başarılı bir şekilde korundu.   
 Önden Çarpma   15                  Önden çarpmada sürücü ve ön deki yolcunun göğsüne gelen hafif yük neticesinde az miktarda                 Yandan Çarpma 16                    puan kaybetti. Yandan çarpmada ise maksimum puan aldı. Çocuk güvenliğinde yolcu hava yastığının
 Yaya                21                  iptal edilebilmesini açıklayan uyarının sadece ingilizce olması puan kaybettirdi. Yaya güvenliğinde ise
 Çocuk               37                  ön tampon ve kaput yayaların bacak bölgelerine fazla zarar vermezken baş bölgelerini başarılı
 Yolcu Güvenliği   5                    şekilde korudu.
 Yaya Güvenliği    3
 Çocuk Güvenliği   4

Hangi aracın nelerden puan kaybettiğinede dikkatinizi çekerim. :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Teknoloji Müdürü
  • *
  • 424 kere teşekkür etti
« Yanıtla #69 : Haziran 18, 2008, 19:53:00 »
Burda Mehmet bey'in başka bir hesap açarak yazdığı bir cevap vardı, bir kişinin birden fazla hesabı olmasına tahamül edemeyeceğimiz için ikinci hesabı sildim.

ancak mesajı tekrar buraya koyuyorum:
Alıntı
Hakan Bey'in teknik bilgileri fiat brava ile bravoyuda aynı yaptı. İkiside tamamen farklı araçlardır. Bu kişinin daha burada çuvallamasından sonra artık diğer verdiği bilgilere ne kadar güvenilir artık siz karar verin. Ama Hakan Bey zaten bunu hep yapıyor. Yeni değil. O sadece siteye bakıp gülmeyi bilir. (kendisi söyledi)
Benim bu siteye üye olmaktaki amacımda bu gibi kendini birşey biliyor zannetip teknik bilgilerden çok uzak bana göre sana gibi yorum yapan arkadaşları bundan uzaklaştırıp. Şu yapılan teste göre, fabrika verisine göre gibi sanal ve duygusal olmayan yorumlar görmek. Ve gördüğünüz gibi son mesajlarda da bunları görmeye başladık. Benim istediğin de bu çok kişi beni fiat hayranı, başkasının arabasını kötüleyen gibi tanıdı ama size şunu ifade etmek isterim ki benim için ne fiat ne toyota ne vw hiç önemli değil. Ben hepimizi artık bilinçli toplum olma yolunda uyarmaya çalışıyorum. Şu marka iyidir, bu marka kötüdür gibi varsayımlardan kurtulup. İşte a markasının bu avantajı varmış. B markasının şu dezavantajı varmış gibi birlikte konuşup tartışıp gerçekleri görmek. Birisi italyanın arabası diğer japonun bunlarda banane. Hani Türkün arabası varmı. Önemli olan bu bizim için. Keşke tamamen Türk mühendilerin tasarladığı Türkiyede yapılan bir aracımız olsada onunla gurur duysak övünsek. Ama biz kalkmışız burada Japonla İtalyanın Almanın mallarını göklere çıkartıyoruz. Önemli olan biz ne yaptık biz.

Alper Sınav arkadaşımızın yaptığı gibi iki eleştiri yazdım diye gurubumu değiştirmeklede bu iş olmaz. Ben eleştirilerimi yaptım. Bana bir kişide bak burada test edilmiş böyle şeyler yok diyemedi. Çünki hepsi sağlam kaynaklardandı. Bazı kişiler ben inanmıyorum gibi basit bir şekilde eleştirdi.

Dediğim gibi burası anladığım kadarıyla eleştiri kaldırmayan bir forum sitesi. Bende sonlara doğru amacıma ulaşmış bulunmaktayım. Yanlış bile olsa Hakan Öztürk bile artık teknik verilerle konuşmaya başladı. Umarım artık boş laf salatası yerine böyle teknik verilerle devam edilir. artık bilinçli toplum olalım. temennim budur.

Alper Bey bu yazıdanda rahatsız olduysanız hemen gurubumu değiştirin ki. Bir daha bu sitede eleştiri olmasın. Herkes hep iyidir. iyidir. diyen kendini avutup dursun.

Sonlara doğru teknik verilerle yorum yapan arkadaşlara teşekkür ediyorum. (Yanlış teknik veri yazanlar hariç)

Kırılan darılan olduysa özür diliyorum.

Ben açık konuşurum, doğruları söylerim bu yüzden bana kızanlar olur. ancak ben her zaman doğruları söylemeye devam edeceğim.

Hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum.

Bir daha yazamam herhalde Alper bey hemen şimdi gurubumu değiştirir nasıl olsa.

"Bu arada Bravo/Brava nasıl aynı araç olur" diye yazmıştı, aynı aracın iki farklı versiyonudur, umarım bu açıklar:
http://en.wikipedia.org/wiki/Fiat_Brava
İnsanlar 10'a ayrılır

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #70 : Haziran 19, 2008, 12:53:26 »
  Öncelikle forumun bu konu başlığı altındaki tartışma çeşitli sebeplerden farklı boyuta taşındığı ve diğer paylaşımcılara gereksiz tartışma yazıları aktarıldığı için kendi adıma özür dilerim. Burada önemli olan ana tema etrafındaki bilgiler, veriler ve görüşlerdir.
 Tartışma (bence dogma ve çok sığ bir zeminde) arkadaş  !!! tarafından büyük ihtimalle kasıtlı olarak oldukça alt seviyeye çekilip iş karşılıklı atışmaya döndüğü içinde ayrıca üzgünüm. Bildiğiniz gibi uygar insanlar bilgi ve düşüncelerini karşılıklı saygı içinde yürütürler ve bu insan oğlunun evrim süreci içinde gelişmiş bir olaydır. Sanırım ne demek istediğimi anlıyorsunuz. :)

Şimdi adap içinde gerçek konumuza dönersek izninizle birkaç görüşümü aktarayım; Ahmet arkadaşımız çok önemli bir konuya değinmiş. Bu konuda sanırım Ahmet arkadaşımız sanırım daha çok bilgiye sahiptir ancak hatam varsa düzeltin lütfen. Bildiğiniz gibi Ncap testleri sadece Avrupa'ya özgü değildir. Her firmanın kendi özel testleri olduğu gibi ayrıca ABD ya da Japonya gibi ülkelerde kendi içinde benzer testler uygularlar ve bunlar sadece çarpışma ile kısıtlı değildir. Ayrıca bu ülkelerin trafik kanununları ve normlarıda farklılık arzeder. En basitinden Makedonya'da gündüzleride sürücüler araçlarının farlarını yakmak zorundadır ve aksi halde cezası vardır.
 Asıl konumuza dönersek bazı araçların ABD gibi bazı ülkelerde (gerçi eyalet sisteminden dolayı farklılıklar arzedebilir) satılmama (daha doğrusu satılamama) sebebi o ülke kanunlarından dolayıdır. Örneğin bazı bölgelerin çevre koruma yasalarından ötürü kimi araçlara trafiğe çıkma izni verilmez. Ya da yeterli güvenlik koşullarını karşılamadığı için. Hatta yola basması gereken lastik ve jant ölçüleri dahi kimi araçların trafiğe çıkamama sebebi olabilir. Yani her ülke Türkiye kadar bu konuda tavizkar değildir. Örneğin benzin deposu yerleşimi bile çok farklı bir katagoride değerlendirilebilir. Tüm bu düzenlemeler ve fazlası Fiat'ın neden ABD pazarına giremediğini sanırım açıklıyor. Oysa Toyota yıllardır o pazarda ve kendine sağlam bir yer edinmiş olarak varlığını sürdürmekte.
 Buradan kimse en mükemmel araç Toyotadır yorumunu çıkarmaz sanırım. Çünkü zaten Alper arkadaşımızın da dediği gibi Toyota hakkında da olumlu, olumsuz görüşler forum içersinde hep beraber tarışılmakta ve mümkünse de çözümler üretilmektedir. En azından bir veri tabanı oluşmaktadır.
 Her araç kendi değerleri içinde ve kişiden kişiye değişebilecek şekilde değerlendirilmesi gerekir. Kimisine aracın kimi ölçülerinde oluşan 2-3cm.lik fark anlamsız gelebilirken kimisi için gerçekten göz ardı edilemeyecek bir durumdur.
 Bir noktada bilgi olarak (Corolla'nın ön far camlarının dışa bombeli olma sebebini sormuştum). Bu bombe kimilerinde antipati uyandırabilir ve uygar bir insan olarak buna saygı duymaktan başka birşey yapmam söz konusu olamaz. Ama bu soruma yine ben cevap veriyim izninizle. Çünkü bu konuda arkadaşımız tarafından o kadar yargılamaya hedef olmasına rağmen malesef bir BİLGİ alabilmiş değiliz.
 Bildiğiniz gibi günümüz otomobil ön farları artık saydam camlı olarak imal ediliyorlar. Görsel moda amaçlı gerçekleşen bu uygulama hemen hemen tüm oto far üreticileri tarafıdından uygulanmaktadır ve bu sistem özellikle Halojen ampul kullanılan sistemlerde bir sorunuda beraberinde getirmektedir. Bu sorun ışığın yayılma sorunudur. Eski sistemlerde hem far içi yansıtıcısı belli açılar kullanılarak ampulün yaydığı ışığı belli noktalara yansıtırken aynı zamanda far camı üzerindeki şekiller yardımıyla ona yardım etmekte ve ışık yayılımı iyileştirmeklteydi. Oysa günümüz sistemlerinde iç yansıtıcı artık lazer ile şekillendirilmekte ve açılar çok ince hesaplarla verilmektedir. Bu bombeli far camı ise bı ışığın aracın yanlarına da yayılmasına imkan vermekte ve far aydınlatma açısını arttırma göreviyle güvenliğede katkı sağlamaktadır.

Not: Son olarak size ince bir Graffiti aktarayım.

Bilen, ama bildiğini bilmeyen, uyuyor demektir. Uyandırın onu.
 Bilmeyen ve bilmediğini bilmeyen eğitilebilir. Eğitin onu.
 Bilmeyen ama bildiğini zanneden, zavallıdır. Uzak durun ondan.
 Bilen ve bildiğini bilen liderdir. İzleyin onu.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Seni unutmayacağız Burak TOLGA
    • www.IMAN ILE TOYOTA'NIN KIMDE OLDUGU BELLI OLMAZ.com.tr
  • Kilometre: 109000
  • Model Yılı: '12
  • 536 kere teşekkür etti
  • 508 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #71 : Eylül 13, 2008, 16:07:40 »
Sunu belirtmek isterim ki arkadaşlar işin aslını şöyle derinlemesine düşünürsek euro n-cap testleri hep 50km/h ile yapmaktadır.Ve bu değerler 50 km ile yapılınca geçerlidir.120 yada 150 yada geçen olan kazadaki gibi 160 km hız ile yapılınca sonuç ne oluyor.Tabiiki hüsran.Bizler bu yıldız olayına değilde aklımıza canımıza ve sevdiklerimize göre araç kullanalım.Hatam var ise düzeltin.....
Yalan doğrudan, karanlık aydınlıktan kaçar
Güneş yalnızdır ama, etrafına ışık saçar
Üzülme, doğruların kaderidir bu yalnızlık
KARGALAR SÜRÜYLE,KARTALLAR YALNIZ UÇAR

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2007 Auris 1.6 Elegant - 5 İleri Mekanik
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 131000
  • Model Yılı: '07
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #72 : Eylül 29, 2008, 00:03:55 »
Fiat Linea hiçbir zaman Corolla'ya yetişemeyecek bir araba. Başta güvenlik ve sağlamlıktan tutun, araçtaki kullanılan iç malzeme bile çok kötü, ucuza mâl ettirilmiş. Manual şanzımanını hiç sormayın. Resmen geçişlerde tutukluk yapıyor. "Konuşan araba" sloganıyla biraz prim yapmaya çalışıyor yalnızca. Yalnız maliyetinin, yakıt sarfiyatı ve servis giderlerinin düşük olması ile firmaların ve şirketlerin tercihi konumunda şu vakitler. 

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
« Yanıtla #73 : Aralık 14, 2008, 18:11:27 »
BEYLER BILIYOR MUSUNUZ BILMIYORUM AMA FERRARI , ALFA ROMEO, BUGATTI, VB. ARABA FIRMALARI FIAT YAPIMIDIR YANI YAPILAN BU ARACLARIN DONANIMLARI HEP AYNIDIR.BUNA LINEA DA DAHIL.LUTFEN FIAT LA  TOFASI KARISTIRMAYALIM
FIAT:Failure in Italian Automotive Technology
TOFAS:TURKIYE OTO. FEDERASYONU ANONIM SIRKETI GIBI BISEY LINEA DA BIR FIAT ARACIDIR KALITESINDEN ODÜN VERMEZ LÜTFEN BILGILI OLANLAR YAZSINLAR.BIDE GRUR DUYMANIZ LAZIM BU ARAC TURKIYEDE URETILIYO VE PARALAR TURKIYEYE KAZANDIRILIYO BU PARALARIN %37 SI FIAT A %37 SI FIAT AUTO YA GIDIYO BILGILERINIZE...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Teknoloji Müdürü
  • *
  • 424 kere teşekkür etti
« Yanıtla #74 : Aralık 14, 2008, 18:15:02 »
:rofl: :rofl: :rofl: :rofl: :rofl: :rofl: :rofl: :rofl: :rofl: :rofl: :rofl: :rofl: :rofl: :rofl: :rofl: :rofl: :rofl: :rofl: :rofl: :rofl: :rofl: :rofl: :rofl: :rofl: :rofl: :rofl:

alkışı hak ettiniz :)
İnsanlar 10'a ayrılır

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 1993 corolla gli
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #75 : Aralık 14, 2008, 18:15:40 »
BEYLER BILIYOR MUSUNUZ BILMIYORUM AMA FERRARI , ALFA ROMEO, BUGATTI, VB. ARABA FIRMALARI FIAT YAPIMIDIR YANI YAPILAN BU ARACLARIN DONANIMLARI HEP AYNIDIR.BUNA LINEA DA DAHIL.LUTFEN FIAT LA  TOFASI KARISTIRMAYALIM
TOFAS:TURKIYE OTO. FEDERASYONU ANONIM SIRKETI GIBI BISEY LINEA DA BIR FIAT ARACIDIR KALITESINDEN ODÜN VERMEZ LÜTFEN BILGILI OLANLAR YAZSINLAR.BIDE GRUR DUYMANIZ LAZIM BU ARAC TURKIYEDE URETILIYO VE PARALAR TURKIYEYE KAZANDIRILIYO BU PARALARIN %37 SI FIAT A %37 SI FIAT AUTO YA GIDIYO BILGILERINIZE...
hımm şahinlerin çamurluğundaki licancad by fiat yazısı sonradan yapıştırma heralde :D
Her fert istediğini düşünmek, istediğine inanmak, kendine mahsus siyasi bir fikre sahip olmak, seçtiği bir dinin icaplarını yapmak veya yapmamak hak ve hürriyetine sahiptir. Kimsenin fikrine ve vicdanına hakim olunamaz.
M.Kemal Atatürk

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #76 : Aralık 14, 2008, 18:21:18 »
:rofl: :rofl: :rofl: :rofl: :rofl: :rofl: :rofl: :rofl: :rofl: :rofl: :rofl: :rofl: :rofl: :rofl: :rofl: :rofl: :rofl: :rofl: :rofl: :rofl: :rofl: :rofl: :rofl: :rofl: :rofl: :rofl:

alkışı hak ettiniz :)
  :D :D :D  :rofl: :rofl: :rofl: :rofl: :rofl: :rofl: :rofl: :rofl: :rofl: :rofl:
sanayiciye tofaş fiat diyince yüzü gülüyor toyota honda deyince kan ağlıyor :D
97 1.6xei gerektiğinde ferrari gibi,gerektiğinde varyemez :):) seni seviyorum toyota!!!

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2011 Auris 1.4 D-4D comfort extra MM
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: B+
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #77 : Aralık 14, 2008, 18:24:08 »
Tasarım olarak güzel , kalite ve konfor olarak tartışmaya açık bir model

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Teknoloji Müdürü
  • *
  • 424 kere teşekkür etti
« Yanıtla #78 : Aralık 14, 2008, 18:40:04 »
yalnız çağatay beyin mesajı yüzünden hala gülme krizi geçirmekteyim :D

birkaç düzeltme yapayım izninizle.

Bugatti, Fiat'ın değil Volkswagen'in markasıdır. Kurucusu İtalyandır, ancak firma Fransızdır ve Fiat Linea ile uzaktan yakından hiçbir alakası yoktur.

FIAT'ın açılımına gelince: Fabricca Italiano Automobili Torino. Yani Torino İtalyan Otomobil Fabrikaları gibi birşey.
Sizin belirttiğiniz açılım ise Amerikalı'ların FIAT'ı aşağılamak için kullandığı bir açılımdır ve Türkçe karşılığı da: "İtalyan Otomotiv Teknolojisinin Başarısızlığı" dır (Failure = başarısızlık, geri kalanı belli zaten).
Tofaş da: Türkiye Otomobil Fabrikaları AŞ idir, FIAT ve Koç ortak fabrika işletmesinin şirket adıdır. Linea'lar burda birleştirilir.
İnsanlar 10'a ayrılır

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • No pain no gain...
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #79 : Aralık 14, 2008, 18:44:12 »
hımm şahinlerin çamurluğundaki licancad by fiat yazısı sonradan yapıştırma heralde :D
hemen o yazıyı yollayayım: :) (sanki yamuk yapıştırmışız biraz??)
1982 Land Rover Series III 88 inch SWB hobi aracı
2009 Peugeot 207 1.4 Trendy 90 hp hanımın aracı
2011 Citröen C4 1.6 e-Hdi 112 hp şirket aracı