Gönderen Konu: İşte Yeni Fiat Linea  (Okunma sayısı 32500 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: -
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
Ynt: İşte Yeni Fiat Linea
« Yanıtla #40 : Haziran 17, 2008, 15:55:18 »
  Selam.
 Bmw ya da Mercedes'de sorunsuz araçlar değildir. Yol tutuşda kim hangi model aracından ve nasıl şikayetçi bunu açıklarsanız daha anlamlı bir tartışma olur. Yani amortisörlei %20 çalışabilen eski model bir Corolladan mı bahsediyoruz?
 Örneğin Lotus performansı, yol tutuşu ile meşhur bir araçtır ancak bir o kadar da sorunludur. Bu örnekleri tamamen rassal olarak verdim değişik şeyler her marka için kısmen söylenebilir ama bunlardan hangisi 30Mil. dan fazla satış adedi gerçekleştirmiştir? Bu arada kimse Toyota'ya mükemmel falan da demiyor sanırım. Sonuç olarak o da ticari bir firma. Eksiklikler hepsinde var bence. Nasıl ki araçlar markadan markaya farklılık gösteriyorsa modelden modele de farklılık gösteriyor.
 Mesela Türkiye'de pek satılmayan Fiat'ın Sitilo modeli bazı ülkelerde oldukça çok sayıda satmaktadır.(bende onların özellikle sport olanlarından görsel olarak hoşlanmıştım)Ama Türkiye koşullarında tabiki satın alıma kriterleri oldukça farklılık gösteriyor.
 Bence birbirimize kaba kelimelerle hitap etmektense araçların hoşlandığınız ve hoşlanmadığınız yönlerini aktarmak daha mantıklı ve hoş olur.

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #40 : Haziran 17, 2008, 15:55:18 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Model Yılı: -
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #41 : Haziran 17, 2008, 16:19:03 »
  Mehmet anladım ama bende bundan birkaç ay önce otohaberin testin okumuştum ve Linea 40M nin üzerinde durabiliyordu 100Km/s. hızda. Corolla ise 39 M. nin altında. Ayrıca Linea'nın yol uttuşunu beğenmemişlerdi. Oysa Corolla'nın oldukça iyi olduğunu söylemişlerdi. Malzeme kalitesinde ise zaten bişey demeye gerek yok.
 Virajda savrulan Corolla'nın modeli neydi? Lastikleri ne durumdaydı? Yanlış hızda ve yanlış çizgide viraja girip girmediğini biliyormusunuz? Virajın bir noktasında lastiklerin kaygan ya da bozuk zemine gelip gelmediğini biliyormusunuz?
 Ben yoldan çıkıp takla atan Porsche'de gördüm malesef. Ama buradan Porscheler kötü yol tutar anlamı çıkmaz bence.
 Bu arada Fiat bence geride kaldığı için bazı Japon ve Alman markalarından, yeni politikalra izleyip aradaki farkı kapatma düşüncesinde. Gelişme bence var ama henüz diğerleri ile aynı seviyede değiller bence.

(Gizli Üye)

• Ziyaretçi
« Yanıtla #42 : Haziran 17, 2008, 16:26:41 »
Farklı modele bakmış olabilirsiniz. Bneim dediğim Linea T-Jet 120 hp. olan modeli. Bu arada arabam.com da okursanız corolla modellerinde virajlarda savrulma olayı mevcut. Bu genel bir problem hatta lastikleri genişletmelerine rağmen bunu engelleyememişler gibi yorumları var. Frenlerinin iyi dozlanmadığı bunlar bilindik şeyler. Bu arada hatta arabam.com da fiatı test ederken herşeye ön yargıyla yaklaşır. Buna rağmen yo tutuşunu ve frenlerini çok beğenmişler. Dğerlerde zaten ortada 38 m. 0-100 km. 9,2 sn.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 1993 corolla gli
  • Araç: Corolla
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #43 : Haziran 17, 2008, 16:27:12 »
 Mehmet anladım ama bende bundan birkaç ay önce otohaberin testin okumuştum ve Linea 40M nin üzerinde durabiliyordu 100Km/s. hızda. Corolla ise 39 M. nin altında. Ayrıca Linea'nın yol uttuşunu beğenmemişlerdi. Oysa Corolla'nın oldukça iyi olduğunu söylemişlerdi. Malzeme kalitesinde ise zaten bişey demeye gerek yok.
 Virajda savrulan Corolla'nın modeli neydi? Lastikleri ne durumdaydı? Yanlış hızda ve yanlış çizgide viraja girip girmediğini biliyormusunuz? Virajın bir noktasında lastiklerin kaygan ya da bozuk zemine gelip gelmediğini biliyormusunuz?
 Ben yoldan çıkıp takla atan Porsche'de gördüm malesef. Ama buradan Porscheler kötü yol tutar anlamı çıkmaz bence.
 Bu arada Fiat bence geride kaldığı için bazı Japon ve Alman markalarından, yeni politikalra izleyip aradaki farkı kapatma düşüncesinde. Gelişme bence var ama henüz diğerleri ile aynı seviyede değiller bence.
:alkis:
Her fert istediğini düşünmek, istediğine inanmak, kendine mahsus siyasi bir fikre sahip olmak, seçtiği bir dinin icaplarını yapmak veya yapmamak hak ve hürriyetine sahiptir. Kimsenin fikrine ve vicdanına hakim olunamaz.
M.Kemal Atatürk

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #44 : Haziran 18, 2008, 13:20:04 »
linea yı corolla dan daha iyi gösteren arkadas jd power şirketinin yaptığı listeye bi bakın.113 aracın karşılastırıldığı listede ilk onda 6 tane toyota var.
yol tutuşu arabam com belirlemiyor.o testlere pek de güvenmemek lazım.linea kullananların bazıları mahkemelik oldular.silecek olayından kazaya sebebiyetten.toyota sitesine gelip linea yı övüyorsun.linea yı bilmesek mercedes diye yutturacaksın.kusura bakma.
linea yı da biliyoruz corolla yı da.
saygılar.
2010 toyota avensis 1.6 elegant

(Gizli Üye)

• Ziyaretçi
« Yanıtla #45 : Haziran 18, 2008, 14:15:19 »
İşinize gelen yerleri olunca doğru, işinize gelmeyen yerleri olunca arabam.com a güvenmemek lazım. Sizede bu yakışır.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #46 : Haziran 18, 2008, 14:47:44 »
İşinize gelen yerleri olunca doğru, işinize gelmeyen yerleri olunca arabam.com a güvenmemek lazım. Sizede bu yakışır.

arkadasım ne alıp veremediğin var bu toyotayla.canını yaktı galiba.
beni nerden tanıyorsunda size de bu yakışır gibi laflar edip gereksiz ve boş konusuyorsunuz.
fiat servisi daha sorununa nasıl çözüm bulacağını bilmiyolar.aracı yapamadılar adamda mahkemeye vverdi.bende mmt var her yokuşda da kalkıyor.sorun sadece o arabada.ama lineaların hepsinde bu sorun var.
toyota nın sorunsuzluğunu dünyanın en büyük araştırma şirketi bile belgeledi siz inanmasınzda olur önemli değil.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #47 : Haziran 18, 2008, 14:49:56 »
İşte mesele orada neyi iyi diyorum teknik bilgiyle gelen yok. Toyoya iyidir mantığıyla iyi olmaz. Teknik kanıtlar gerekir diyorum. Benim demek istediğim bu. Ben teknik olarak negatif yönlerini yazdım. Biriside çıksın teknik olarak pozitif yönlerini yazsın. Ama maalesef buforum sitesinde bu yok. Takılmış plak gibi iyidir, iyidir. o kadar. Teknik bilgi sıfır.

ben bu aracın 2 hafta boyunca toyota tarafından verilen eğitimlerini aldım.teknik olarak ne bilmek istiyorsan sor o zaman.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 1993 corolla gli
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #48 : Haziran 18, 2008, 15:17:00 »
hangi marka benim arabam yolda kalmaz diye cesur reklam yapabiliyo!
2003 avensis kullanmışsın iyi bende marea kullandım 5 para etmez etmiyoda zaten piyasada
tüm dünya kabul etmiş toyota kalitesini sen etmesende olur.....
wv bile hedefi toyotayı geçmek.......
fiat sadece şirketlerde kullanılan ucuz kullan at araç olarak geldi ve gidecek
eminim bunu kendileri bile kabul etmiştir........
Her fert istediğini düşünmek, istediğine inanmak, kendine mahsus siyasi bir fikre sahip olmak, seçtiği bir dinin icaplarını yapmak veya yapmamak hak ve hürriyetine sahiptir. Kimsenin fikrine ve vicdanına hakim olunamaz.
M.Kemal Atatürk

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Teknoloji Müdürü
  • *
  • Kilometre: 10300
  • Model Yılı: '23
  • 424 kere teşekkür etti
  • 983 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #49 : Haziran 18, 2008, 15:32:58 »
marka düşmanlığı sezinliyorum,

niye üye olduğunuzu sorabilir miyim acaba? Ayrıca kurallarımız gereği Tanışma bölümünde tanışma amaçlı ilk mesajınızı görebilir miyiz lütfen.
İnsanlar 10'a ayrılır
Binary saymayı bilenler ve bilmeyenler   

(Gizli Üye)

• Ziyaretçi
« Yanıtla #50 : Haziran 18, 2008, 16:02:18 »
İyi marea kullandığınız iyi olmuş. 1997 model mareanın kullanım rahatlığı ve özellikleri 2003 avensis'ten çok daha fazla. arada 6 sene var ve sözde avensis üst sınıf diye piyasaya çıkmış bir araç neyi üst sınıfsa o da tartışılır. 

hangi marka benim arabam yolda kalmaz diye cesur reklam yapabiliyo!
2003 avensis kullanmışsın iyi bende marea kullandım 5 para etmez etmiyoda zaten piyasada
tüm dünya kabul etmiş toyota kalitesini sen etmesende olur.....
wv bile hedefi toyotayı geçmek.......
fiat sadece şirketlerde kullanılan ucuz kullan at araç olarak geldi ve gidecek
eminim bunu kendileri bile kabul etmiştir........

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 1993 corolla gli
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #51 : Haziran 18, 2008, 16:11:58 »
teknik veri istiyiodun al sana teknik veri:
2000 marea euro ncap güvenlik test sonucu:
yolcu güvenliği 2 yıldız ,   yaya ve arka koltuk çocuk güv. teste tabi tutmaya gerek görülmemiş........
M.Kemal Atatürk

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 1993 corolla gli
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #52 : Haziran 18, 2008, 16:13:51 »
97 punto 2 yıldız
M.Kemal Atatürk

(Gizli Üye)

• Ziyaretçi
« Yanıtla #53 : Haziran 18, 2008, 16:16:23 »
Bilgi veriğiniz sitenin adresini copy yaparmısınız. mesela http://www.arabam.com/testDetay.aspx?id=405 gibi

teknik veri istiyiodun al sana teknik veri:
2000 marea euro ncap güvenlik test sonucu:
yolcu güvenliği 2 yıldız ,   yaya ve arka koltuk çocuk güv. teste tabi tutmaya gerek görülmemiş........

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Teknoloji Müdürü
  • *
  • Kilometre: 10300
  • Model Yılı: '23
  • 424 kere teşekkür etti
  • 983 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #54 : Haziran 18, 2008, 16:16:57 »
Mehmet bey, medeni insanlar gibi forumdaki bilgilere kaktıda bulunacaksanız lütfen kendinizi tanışma bölümünde tanıtmakla başlayın.

Eğer fiat vs toyota, linea vs corolla, marea vs avensis'e getirecekseniz konuyu şimdiden söyleyin, tüm mesajlarınızla birlikte hesabınızı da sileyim. Burası "Toyota Über alles" mantığı ile kurulmuş bir platform değildir, fikir ve bilgilerinizi paylaşabilirsiniz, ancak sadece medeni biçimde.
İnsanlar 10'a ayrılır
Binary saymayı bilenler ve bilmeyenler   

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 1993 corolla gli
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #55 : Haziran 18, 2008, 16:23:57 »
http://www.euroncap.com/carsearch.aspx?make=143abd18-8b11-4d9f-be51-45ec03ab3c36
tam karşına çıkarsenin verdiğin site kadar resmi olmasada idare eder
euro ncap ın resmi sitesi
bide atıp tutuyosun burdaki insanlar kafadan atıyo diye
aynaya bak
M.Kemal Atatürk

(Gizli Üye)

• Ziyaretçi
« Yanıtla #56 : Haziran 18, 2008, 16:30:23 »
Bu sitede marea yok. Fiatın son çıkan modellerinin testleride gayet güzel.

http://www.euroncap.com/carsearch.aspx?make=143abd18-8b11-4d9f-be51-45ec03ab3c36
tam karşına çıkarsenin verdiğin site kadar resmi olmasada idare eder
euro ncap ın resmi sitesi
bide atıp tutuyosun burdaki insanlar kafadan atıyo diye
aynaya bak

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 1993 corolla gli
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #57 : Haziran 18, 2008, 16:31:57 »
 bravo ve punto var
nası göremediniz 2 şer yıldızlı
M.Kemal Atatürk

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 1993 corolla gli
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #58 : Haziran 18, 2008, 16:40:55 »
acaba nası bi teknik veriyle 2 şer yıldızları açıklıyacaksınz çok merak ediyorum
M.Kemal Atatürk

(Gizli Üye)

• Ziyaretçi
« Yanıtla #59 : Haziran 18, 2008, 16:42:16 »
Siz o zaman önce doğru bilgi vermesini bir öğrenin. Marea bir anda bravo ve puntoya mı dönüştü.

bravo ve punto var
nası göremediniz 2 şer yıldızlı