Gönderen Konu: İşte Yeni Fiat Linea  (Okunma sayısı 32501 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

(Gizli Üye)

• Ziyaretçi
İşte Yeni Fiat Linea
« : Nisan 29, 2007, 10:52:13 »
Grande Punto'nun Sedanı görünümlü ama dış yapı olarak tasarımı güzel olan bi araç bence. Benim hoşuma gitti. Ama alırmıyım. Asla. Varsa yoksa Toyota... www.sizianlayanotomobil.com sitesine girip çekilişlere katılın.
Burdan inceleyin: Fiat / Linea Sağ tarafta altta 4 adet küçük fotosu var. Tıklatın size 7-8 tane fotosunu inceleyebileceğiniz büyük fotolarını açıyor.
Motorları 1.6 ve 1.8 benzinli olarak Çin'de üretilecekmiş.    Çin malı motorla geliyo. Görünüşte C segmenti gibi bi araç duruyo ama fitatlarıda 28.500 ytl den başlıcakmış. Düşünsenize bi Avensis en az 45.000 ytl den başlarken bu aracın en full ü o fiyata bile ulaşamaz. Ama daha küçük yani B segmenti de olabilir bilmiyorum. Görünüşte dedim zaten. Hadi hayırlısı bakalım. Mayısın ilk haftası piyasaya çıkacakmış.

Toyota Club Türkiye

İşte Yeni Fiat Linea
« : Nisan 29, 2007, 10:52:13 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Teknoloji Müdürü
  • *
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 10300
  • Model Yılı: '23
  • 424 kere teşekkür etti
  • 983 kere teşekkür edildi
İşte Yeni Fiat Linea
« Yanıtla #1 : Nisan 29, 2007, 13:15:38 »
Tasarım olarak çok beğendim açıkçası, ama nedense bunda da kelebek camlar var... nedir bu kelebek cam sevdası be?
İnsanlar 10'a ayrılır
Binary saymayı bilenler ve bilmeyenler   

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Mercedes CLA 180d AMG
    • Kendi Sitem
  • Kilometre: 100000
  • Model Yılı: '14
  • 2 kere teşekkür edildi
İşte Yeni Fiat Linea
« Yanıtla #2 : Nisan 29, 2007, 14:52:21 »
Alıntı yapılan: Alper Sinav
Tasarım olarak çok beğendim açıkçası, ama nedense bunda da kelebek camlar var... nedir bu kelebek cam sevdası be?
[/quote]

sana katılıyorum alper hiç sevmem önde kelebek cam olan araçları
www.envarencok.com
Lider dediğin...
ATATÜRK gibi OLmaLı......OLdu mu VATAN....ÖLdü mü EFSANE

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
İşte Yeni Fiat Linea
« Yanıtla #3 : Nisan 29, 2007, 20:20:32 »
Alıntı yapılan: İsmail H. Timurcioğlu
Grande Punto'nun Sedanı görünümlü ama dış yapı olarak tasarımı güzel olan bi araç bence. Benim hoşuma gitti. Ama alırmıyım. Asla. Varsa yoksa Toyota... [url=http://www.senianlayanotomobil.com]www.senianlayanotomobil.com[/url] sitesine girip çekilişlere katılın.
Burdan inceleyin: Fiat / Linea Sağ tarafta altta 4 adet küçük fotosu var. Tıklatın size 7-8 tane fotosunu inceleyebileceğiniz büyük fotolarını açıyor.
Motorları 1.6 ve 1.8 benzinli olarak Çin'de üretilecekmiş.    Çin malı motorla geliyo. Görünüşte C segmenti gibi bi araç duruyo ama fitatlarıda 28.500 ytl den başlıcakmış. Düşünsenize bi Avensis en az 45.000 ytl den başlarken bu aracın en full ü o fiyata bile ulaşamaz. Ama daha küçük yani B segmenti de olabilir bilmiyorum. Görünüşte dedim zaten. Hadi hayırlısı bakalım. Mayısın ilk haftası piyasaya çıkacakmış.
[/quote]

ismail bey,

linea c segmentinde ciddi bir rakip olarak geliyor. kesinlikle kucumsememek lazım.

ben efsane kasa corolla kullanmama, teyzemin arabasının bir onceki model sedan corolla olmasına ragmen annemlerin multijet 90bglik grande puntosu nedeniyle fiatlara alıskınım.

simdi lineanın 90 bglik multijet motorlu ful modeli piyasa 36,5'tan girecek. emotion modeli, blue&me gibi bir guzellik var. aracın tek sıkıntısı esp'yi ekleyememis olmaları, sanıyorum maliyet kaygısı var.

g.p. dizelle uzun yola cıkmıs bir sofor olarak multijet motorun epey iyi oldugunu soyleyebilirim dizelde. fiat kendini toparladı ve ceki duzen verdi. gp hem fren mesafesinde, hemde yol tutusta dengi yaristen daha iyi. ben yaris yerine gp yi tercih ederim.

ha, aslında linea bizimkilerin yarattıgı bir konsept. sanıyorum grande punto'nun sedanı da cıkacak, tahminimce bunu bir alt segmente, honda city'nin dengi olarak surecekler.

ama fiat'ın asıl bombası bravo ile geliyor, bu golf, auris dengi bir arac. aracın numarası 2008 basında eklenecek 1,6 hacimce en az 120 bglik dizel motoru olacak.

autoshow dergisi, yanlı testlerinden birinde bravo'yu epey kotulemis, almanlar genelde ciddi rakiplerini kotuleme egilimindedir.

bakalım, bravo'yu bekliyorum bende merakla.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Çakma Jaguarım :DD
    • AUTORALL
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: B-
İşte Yeni Fiat Linea
« Yanıtla #4 : Nisan 29, 2007, 20:47:09 »
Tasarım olarak çok beğendim açıkçası, ama nedense bunda da kelebek camlar var... nedir bu kelebek cam sevdası be? [/quote]

aynen bende kelebek camları hic sevmiyorum hatta aurisdede var ic hosuma gitmedi bide bu kelebek cam hırsızlar icin birebir butun bir camı kırmak yerine oradan kırıp kapıyı acıyorlar bence cok mantıksız kelebek cam

Fiatıda tasarım olarak begendim ama bi ara yanlıs hatırlamıyorsam arabanın ismi atmaca olacaktı dogrumu hatırlıyorum?
(Volkswagen Transporter) {53} 240D MERCEDES (Toyota Corolla 00)
Sevdaluk ede ede       Ben daha dayanamam
Yandı yüreğim yandı    Can boğaza dayandı

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
İşte Yeni Fiat Linea
« Yanıtla #5 : Nisan 29, 2007, 23:32:46 »
Yandan sanki megane ile focusu anımsattı bana.Ama ciddi bi rakip değil.
''Toyota için kalite yalnızca bir vaat değil, bir yaşam biçimidir.''

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Achtung! Adolf Hakkı ohne Toyota Yaris Twin-Turbo
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: B+
  • 17 kere teşekkür etti
  • 41 kere teşekkür edildi
İşte Yeni Fiat Linea
« Yanıtla #6 : Nisan 30, 2007, 14:38:27 »
Önden Audi A3, arkadan Megane Sedan'a benziyor. Ama sonuçta Fiat. Bazen önyargılı olduğumu düşünüyorum ama benim gözümde marka değeri yok. Amerikalılar boşuna "Fix it again, Tony" diye kısaltmıyorlar Fiat'ı.  

Alıntı yapılan: Erdem Sarac
Fiatıda tasarım olarak begendim ama bi ara yanlıs hatırlamıyorsam arabanın ismi atmaca olacaktı dogrumu hatırlıyorum?
[/quote]

Türkçe ismi kabul ettiremediler.

Folgsamkeit macht frei...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Teknoloji Müdürü
  • *
  • 424 kere teşekkür etti
İşte Yeni Fiat Linea
« Yanıtla #7 : Nisan 30, 2007, 15:43:40 »
Atmaca bize güzel bir isim olarak gelebilir ama bir alman veya ingilizin telafuz etmesi imkansız bence

"Fix it again Tony" lafını da ilk kez duyuyorum  Amerika'da zaten Fiat yok ki. (Renault, Pejo, Citroen vs de yok) Ayrıca onların bunu demeye hakkı da yok, Chevrolet'nin Amerikan modelleri kadar dayanıksız araba başka hiçbir yerde görmedim.
İnsanlar 10'a ayrılır

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Achtung! Adolf Hakkı ohne Toyota Yaris Twin-Turbo
  • Kan Grubu: B+
  • 17 kere teşekkür etti
  • 41 kere teşekkür edildi
İşte Yeni Fiat Linea
« Yanıtla #8 : Nisan 30, 2007, 16:01:10 »
"Fix it again Tony" lafını da ilk kez duyuyorum  Amerika'da zaten Fiat yok ki. (Renault, Pejo, Citroen vs de yok) Ayrıca onların bunu demeye hakkı da yok, Chevrolet'nin Amerikan modelleri kadar dayanıksız araba başka hiçbir yerde görmedim.
[/quote]

Bir Amerikan otomobil forumunda görmüştüm. Her marka için çok güzel şeyler uydurmuşlardı. Mesela Chevrolet için de "Cheap, Hardly Efficient, Virtually Runs On Luck Every Time" diyorlardı  
Folgsamkeit macht frei...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
    • carfreaksblog.blogspot.com
  • Kan Grubu: ---
İşte Yeni Fiat Linea
« Yanıtla #9 : Nisan 30, 2007, 18:08:12 »
linea corollaya rakip olur.avensis d segmentinde.bravo sadece yanlı testlerde değil birçok başka testlerde de kötü dereceler elde ediyor.büyük firmaların ürerimlerini uzakdoğu ülkelerine kaydırmalarının sebebi ise kaliteden çok işgücü ucuzluğu...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
İşte Yeni Fiat Linea
« Yanıtla #10 : Nisan 30, 2007, 20:46:55 »
Alıntı
bu honda city sınıfında filan olur.1.8 benzinli gelmez buralara.avensisle karşılastırmak biraz komik olmuş.çinde üretilecek olması çin malı motor olduğu anlamına gelmez.corolla yanlış hatırlamıyosam yeni zellanda nike creative filan vietnam çinde filan üretiliyor.adamlar oralara kadar gittiyse demekki fabrika standartların üstünde.bravonun kötülenme amacı yanlıs hatırlamıyorsam fiyatı yüzündendi.e haklılarda oralarda golf filan ucuzdur bravoyu kim ne yapsın.bravonun tutacağını düşünmüyorum ayrıca buralarda.

tutabilir, hic belli olmaz. 120 bglik, 1,6 multijet motorlar gelirlerse, fiyatlarınıda bizim auris'e benzetmezlerse, belli olmaz.

(Gizli Üye)

• Ziyaretçi
İşte Yeni Fiat Linea
« Yanıtla #11 : Mayıs 01, 2007, 11:33:11 »
Reklam işleri yaz kampanyaları ile artar sanırım. Ama şu segment işini ben tam kavrayamadım.
şimdi:
yaris, 206, getz gibi araçlar A
corolla, 307, accent era, jetta B
passat, mondeo, avensis gibi araçlar C olmuyormu
Avensis D segmenti denmişte. D segmenti daha büyük araçlar mercedes 500 sel gibi olabilir mi? veya audi a6 a8 gibi.
tam olarak bilen varmı?
Şimdi bu fiat line B mi C mi D mi? yani kıyaslansa corolla ilemi avensis ilemi kıyaslanır. eğer B segmenti ise grante punto yada albea hangi segmentte?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
İşte Yeni Fiat Linea
« Yanıtla #12 : Mayıs 01, 2007, 11:49:30 »
Bi doğru düzgün debriyaj pedalı koysunlar şu arabaya.

Kelebek camı bana kolaycılık gibi geliyor. Onun nedeni ön camın aşırı öne ve yukarıya doğru uzatılması. Ön camın ileride olması ve kaputun da yüksek olması rüzgar direnci, rüzgar gürültüsü, yaya güvenliği gibi üç konunun kolay yoldan çözülmesi için avantajlı. Ama sürücü hiç bir şey göremiyor, arabanın içi fazla ısınıyor, iyi tasarlanmamış arabalarda da(Punto/Linea kesinlikle bunlardan biri bence) cam fazla eğik olduğu için güneşli havalarda konsolun yansıması camda görünüyor ve sürücü yolu net göremiyor. Bu sorunu çözmek için de konsolun simsiyah ve parlamayan bir malzemeden yapılması gerekiyor. Bu da döşeme rengiyle uyumlu konsol olayını tamamen bitiriyor. Şimdi bazı P307'lerde yarısı krem yarısı siyah konsol var. Çok merak ediyorum güneşli havalarda nasıl görünüyor. Bi test arabası filan bulmam lazım.

Bu arada bu araba Palio sınıfı. Yani B segmenti sedan. Bence fiyatına bakmak lazım bir sınıfa sokarken.
Kaliteli marka aslında müşteriyle ebedi aşk ister. Ve aslında her sadık müşteri, şöyle ilk karşılaşmada fosfor fosfor sırıtıp laubali olmayan

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Teknoloji Müdürü
  • *
  • 424 kere teşekkür etti
İşte Yeni Fiat Linea
« Yanıtla #13 : Mayıs 01, 2007, 15:17:58 »
fotoğraflarda nedense büyük duruyor, passat falan gibi... öyle gösterebilmek de beceri
İnsanlar 10'a ayrılır

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
İşte Yeni Fiat Linea
« Yanıtla #14 : Mayıs 01, 2007, 17:05:30 »
araç C segmenti.coeollaya falan rakip

A : aygo,fox,107
B : yaris,polo,207
C :corolla,golf,307
D :avensis,passat,407
E: camry,...,607

a8,s serisi falan da lüks sınıf olarak geçiyor...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Lazy Black Sheep
    • www.toyotaclubtr.com
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 55000
  • Model Yılı: '08
  • 96 kere teşekkür etti
  • 126 kere teşekkür edildi
İşte Yeni Fiat Linea
« Yanıtla #15 : Mayıs 01, 2007, 20:29:54 »
Acikcasi ESP yi eger maliyet kaygisi ile eklemiyorlarsa yuh diyorum.
ESP ABS sensörleri ile calisir. Acikcasi ek bir masrafinin olacagini (elle tutulur) düsünmüyorum.
Ey Türk Gencligi, birinci vazifeni hic bir zaman unutma!

"The hottest places in hell are reserved for those who in times of great moral crises maintain their neutrality" Dante

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
İşte Yeni Fiat Linea
« Yanıtla #16 : Mayıs 01, 2007, 22:33:24 »
aslında accent B sınıfı ama hyundai çeşitli nedenlerle onu C sınıfında konumlandırıyor...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Teknoloji Müdürü
  • *
  • 424 kere teşekkür etti
İşte Yeni Fiat Linea
« Yanıtla #17 : Mayıs 02, 2007, 09:35:10 »
Alıntı yapılan: Murat Küden
Acikcasi ESP yi eger maliyet kaygisi ile eklemiyorlarsa yuh diyorum.
ESP ABS sensörleri ile calisir. Acikcasi ek bir masrafinin olacagini (elle tutulur) düsünmüyorum.
[/quote]

evet, wikipedi'den:

ALINTI
Cost

According to National Highway Traffic Safety Administration research, Vehicle costs are estimated to be $368 (in 2005 dollars) for anti-lock brakes (ABS) and an additional $111 for electronic stability control for a total system cost of $479 per vehicle.

The main additional components of the ESC system in comparison to an ABS system include yahu  Rate/Lateral Acceleration Sensors, a Steering Wheel Sensor, and an upgraded Integrated Control Unit.[/quote]

yani ekstra 111 dolar
İnsanlar 10'a ayrılır

(Gizli Üye)

• Ziyaretçi
İşte Yeni Fiat Linea
« Yanıtla #18 : Mayıs 02, 2007, 14:25:22 »
punto dan tek farkı bıraz daha fazla camı var.puntoda heryer sac onunu goremıyo ınsan vatana mıllete cın malı hayırlı olsun ne dıyelım . . . .

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Başka Toyota Modeli
İşte Yeni Fiat Linea
« Yanıtla #19 : Mayıs 03, 2007, 13:57:57 »
bence bu kadar kötülemeyin,tipi çok güzel ve C segmentinin en uzun aracı olacakmış...Yani Corolla ve Civic e ciddi bir rakip geliyor.Zaten Fiat yıllardır C segmentte bu eksikliği giderme çabası içindeydi...Bilsem plastik kalitesi iyi olacak,1 senede içi dökülmeyecek gider alırım ama hiç umudum yok...
2009 TİBURON