Gönderen Konu: beyaz far takana 62 lira ceza kesilecek...  (Okunma sayısı 21301 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2009 avensis 1.6 valvematic elegant m/t
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 150
  • Model Yılı: '09
  • 5 kere teşekkür etti
  • 47 kere teşekkür edildi
Ynt: beyaz far takana 62 lira ceza kesilecek...
« Yanıtla #40 : Nisan 04, 2010, 23:17:51 »
türkay bey konu saptı ama yeni avensislerde malesef sunroof seçeneği yok..
AvensiStyle

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #40 : Nisan 04, 2010, 23:17:51 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • pahalı zevklerim var, benzin gibi
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A-
  • 10 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #41 : Nisan 04, 2010, 23:22:17 »
türkay bey konu saptı ama yeni avensislerde malesef sunroof seçeneği yok..
inanamadım açtım sitesinden kontrol ettim..hakkaten de yok..CC varmış ama 2.0 olanların premium paketlerinde..
ae101 4a-fe+ junyan angel eye+ 8000k xenon+ usdm oem stop+ racing stripes+ 16" astra H jant+ 195/45r16 continental sport contact2 ve michelin pilot sport+ sonax cam filmi+ ışıklı kapı eşiği+ ayak aydınlatması+ beyaz gösterge aydınlatması+ oem anatomik spoyler+ bagaj led aydınlatma+ e34 paspas+ alpine CDE-9873RB teyp+ alpine mrv-f450 amfi+ alpine MRP-M500 mono amfi+ jbl komponent+ fli

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: A+
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #42 : Nisan 04, 2010, 23:28:51 »
Bu tasarının ucu açık nereye çekersen gider.E12 lerde orjinallerinde yok ama servis orjinal diyerek mtec takıyo.Yeni kasa corollalar,yeni civiclerin hemen hemen hepsi merceksiz.Nasıl bişey uygulancak?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2009 avensis 1.6 valvematic elegant m/t
  • Araç: Avensis
  • Kilometre: 150
  • Model Yılı: '09
  • 5 kere teşekkür etti
  • 47 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #43 : Nisan 04, 2010, 23:35:43 »
hocam elegantla premium arasında fark edilecek 3 fark var ama arasındaki fiyat çok uçuk...

cc control
bi xenon
deri seçeneği
2000 cc ama arada 30.000 tl küsür fark var...

yok premiumda 11 hoparlör varmış perde varmış bunları kale almıyorum bile...
AvensiStyle

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kan Grubu: B+
  • 2 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #44 : Nisan 05, 2010, 00:20:25 »
30 bin lira farkmı var ? Abartılı değil mi araba fiyatı neredeyse.
İnsanın en büyük hatası sevmek değil, Sevmeye layık olmayan birinden sevilmeyi beklemektir !
[paul auster]

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • screw you guys,i am going home!
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #45 : Nisan 05, 2010, 02:15:33 »
ne yani xenon ruhsata mı işlenecek?
iyice saçmaladılar artık.araçların yarısından çoğunda yangın söndürücü yoktur,varsa da en son 5 yıl önce doldurulmuştur.

devlet iyice soygunculuğa döktü işi...zaten saçma sapan park cezalarının haddi hesabı yok.

sabır allahım sabır...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 100
  • Model Yılı: '14
« Yanıtla #46 : Nisan 05, 2010, 03:28:14 »
Toyota hala japonya için ara tasarlıyor.Çünkü hala benzın oralarda ucuz,Bizim ülkemizde'de benzin ucuz olsayı emın olun hıc kımse ne dizel nede 1.6 avensis'e bınerdi yanlısmıyım :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Resim gençliğimden (42 yaşımdayken)
  • Araç: Başka Marka
  • 15 kere teşekkür etti
  • 84 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #47 : Nisan 05, 2010, 05:25:27 »
Kendinizi avutmaya çalışıyorsunuz arkadaşlar

Anladığım kadarıyla epey arkadaş beyaz ampülleri takmış geziyor...

Canlarının yanacağını bildikleri içinde ya anlamak istemiyorlar, ya da gerçekten bilmiyorsunuz

Bilmeyenler için basit yoldan açıklayayım

Xenon farlar çok fazla arabada kullanılmıyor, ancak yeni model lüx araçlarda var

oysaki yollarımızda 90 model veya daha eski xenonludan geçilmiyor,

bırakın farlarını kendisi dahi üretimden kalkmış bazı kuş'lar falan bile beyaz ampulleriyle sırıta sırıta seyrülalem ediyorlar trafikte

Trafik polislerinin elinde bir liste olacak, bu listede orijinal xenon lu modeller belirtilmiş olacak, bunun dışındaki tüm çakma xnonlar önce her fırsatta ceza yazılarak yolunacak, daha sonraki etaplarda ise araba trafikten men edilebilecek
ne yazıkki burada ampulün modeline rengine ışık şiddetine falan bakılmayacak

mesela türkay yakalandığında "abi benim ampuller orijinal xenon "  diyerek sıyıramayacak, çünki o medellerde xenon yoktu

mesela nagihan yakalandığında "benim renk tonları açık, xenondan bile sayılmaz" diyerek yırtamayacak, çünki o modellerde xenon yok

polis sadece elindeki listede mevcut olan sayılı  miktardaki orijinal fabrika çıkışlı xenon bulunan modelleri salacak, gerisi yandı

Uygulama doğru olabilir, yanlış olabilir, kızabilirsiniz... ama ikide bir yolunmak istemiyorsanız değiştirin lambalarınızı

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 100
  • Model Yılı: '14
« Yanıtla #48 : Nisan 05, 2010, 05:41:31 »
ayrıca sisleride beyaz ampul takarak kendınızı tehlıkeye atıyorsunuz.Benim cogu arkadasımda yaptı beyaz ampuller siste hıcbir işe yaramıyor.Zamanında bu xenon yuzunden iki conconla kavga ettığımı yazmıstım.Bana kızmayın ama merceklimi değilmi bilmem ama.Luks otolardakı xenonlar bile göz alıyor her gece karşılasıyorum.bu önlemın alınması cok ıyı olmus,Görsellik için hayatlarla oynanmasına karşıyım.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • pahalı zevklerim var, benzin gibi
  • Kan Grubu: A-
  • 10 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #49 : Nisan 05, 2010, 09:03:11 »
tamam göz alan xenonlardan nefret ediyorum..ayrıca göz alma olayı xenon yüzünden değil, far ayarı yüzünden, sadece xenon daha fazla göz alıyor, ben hele arabayı alçalttıktan sonra kör gibi geziyorum akşamları herkesin farları gözüme gözüme giriyor..ilginçtir ama tüv-türk olayından sonra böyle oldu..ondan önce göz alma sorunu vs yoktu.benim 98 corollada kullandığım xenon bir kişinin bile gözünü alıyorsa söker atarım! önceki yüksek haline göre ayarlamıştım, ne göz alıyordu ne sorun vardı şimdi burnu aşağıya bakıyor farları tekrar ayarlamadım, farlar resmen hemen önünü aydınlatıyor, göz almasının en küçük bir ihtimali bile yok. bu olay göz almayla vs ilgisi olamaz.. göz alması söz konusuysa alırlar en basitinden far kontrol cihazı çatır çatır çevirip far ayarına göre toplarlar para..hem benim kör gezmem sona erer, hem trafikteki zilyon tane göz alan far tarih olur, hem devlete de deli gibi para girer..yahu odak noktası olmayan farlar bile mevcut, benim gözümün önünde xenon taktılar bir araca, odak bulamıyoruz dediler far ayarlarken, ona rağmen taktılar..deli gibi de göz alıyordu.o adama yazın ceza, nezarette geçirsin bir gece falan..ama aylarca uğraşan benim günahım ne ? o merceği boşuna mı taktım ? dümdüz bir çizgi, düzgün bir kırılma noktası...boşuna mı yani, kime ağlıcaz ? kime derdimizi yancaz ? AİHM bakar mı buna ? çok ciddiyim..www.geceucusu.com gibi siteler ne düşünüyorlar acaba?
ae101 4a-fe+ junyan angel eye+ 8000k xenon+ usdm oem stop+ racing stripes+ 16" astra H jant+ 195/45r16 continental sport contact2 ve michelin pilot sport+ sonax cam filmi+ ışıklı kapı eşiği+ ayak aydınlatması+ beyaz gösterge aydınlatması+ oem anatomik spoyler+ bagaj led aydınlatma+ e34 paspas+ alpine CDE-9873RB teyp+ alpine mrv-f450 amfi+ alpine MRP-M500 mono amfi+ jbl komponent+ fli

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Achtung! Adolf Hakkı ohne Toyota Yaris Twin-Turbo
  • Araç: ---
  • 17 kere teşekkür etti
  • 41 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #50 : Nisan 05, 2010, 09:25:18 »
muayene ist. görevli ile ettiğim sohbette meselenin renk olmaması..
herhangi bir kaza anında camın kırılıp dışarı çıkmanın zorlaşması bakımından cam filminin yasak olduğunu söyledi..
e kardeş bu cam filminin adı güvenlik filmi değilmi ??cam dağıldığında parçaları arabadaki büyük küçük bireye zarar vermezmi ?? e cam kırıldığında elini yumruk yapıp dayandığında kalıp gibi parça halinde düşmüyomu bu ?.bu film 4 mm kalınlığında kopmaz yırtılmaz birşeymi ?..
artık görevli sakin konuşmamın altında yatan fakat ona karşı olmayan sinirimi anladı ve napalım abi.esas sen haklısın.ne diyecen bizde emir kuluyuz.gelenin camını yoluyoz diyor :)

Caner, cam filminin öyle bir riski olsa ABD gibi güvenlik konusunda kılı kırk yaran bir ülkede izin verilir mi sence? Bu argümanı öne sürenlere bunu sormak lazım :)
Folgsamkeit macht frei...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #51 : Nisan 05, 2010, 09:28:16 »
AİHM bakar mı buna ? çok ciddiyim..www.geceucusu.com gibi siteler ne düşünüyorlar acaba?

+1

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 99 Avensis 2.0 Manuel L/B idi...
    • 2011 1.6 comfort corolla...
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #52 : Nisan 05, 2010, 09:33:28 »
türkayı kaybettik arkadaşlar. fena sıyırdı, orjinal balatasını bulabilir miyiz? hangi marka kullanalım, işçilikle birlikte bize maliyeti ne olur? :D
haklısın türkay, sana sonuna kadar hak veriyorum ama yapacak bişey yok :( kurunun yanında yaş da yanıyor. mesela polis araba gelirken göz alıyor mu almıyor mu tesbit etse de ona göre ceza yazsa diyeceğim ama Türk polisine bukadar insiyatif vermeye gelmez. (dürüst ve namuslu polislerimiz elbette çoğunlukta, onlar üstüne alınmasın.)
Eğer bir gün dünyaya ait çok büyük bir derdin olursa...
Rabbine dönüp "Benim büyük bir derdim var." deme.
Derdine dönüp "Benim çok büyük bir rabbim Var.' De....
Mevlâna                                                                                                                                                                                                        2011 1.6 comfort corolla...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #53 : Nisan 05, 2010, 09:39:25 »
Adama sıyırttınız en sonunda helal olsun ulu devletim !!! :rofl:

Bazı zamanlar banada olur, her olumsuzluğa aksiliğe haksızlığa kafanı takar, asileşir, kızar isyan edersin. Bir süre sonra o hal üstünden kalkar, hakaret etseler duymaz olursun. Bi öyle olur bir böyle olursun işte böyle sürüp gider....

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • fastest 3zzf(t)e in turkey :)
« Yanıtla #54 : Nisan 05, 2010, 11:33:38 »
bi iş yapcaklar ama yine düşünmeden yapmışlar xenon yada halojende değil bu iş ayarsız farda xenondan daha çok halojen farlılar ayarsız geziyor....merceksiz fara xenon yasak olcak....göz almasın diye gittim mercekli far yaptım istediği mesafeden geçsin baksın eğer belinden yukarı çıkarsa o farın ayarı farları kırıcam böle saçma sapan şey mi olur ya
ayrıca cam filmi içinde girişi yasal ama kullanılması yasal değil mesela şöle örnek vereyim bi egzost aldınız burdan adam sana alma demiyor sadece karayollarında kullanma diyor yani her türlü alım satımı serbest ama kullanılması yasak git pistte yada offroad arazide kullan ama karatyollarında yasak diyor....yani o gümrük parası kdv si falan hepsini alıp kenara çekiliyor sana elindeki parçayı sadece pist arabanda kullanabilme şansı veriyor....ülkede o kadar önem veriyor ki otomobil sporlarına pist kapatıyor etraftaki binalar sesten rahatsız diye.....bu ülkenin otomobile bakış açısı "teknolojik at arabası"......onlar için otomobil anlaması çok zor en ufak değişiklikte(orjinal parçalar dışında) ölümcül olabilen bi metal yığını.....bide şu var sen gidersin yolu daha iyi görebilmek için aydınlatma sistemine bi dünya para verirsin farını en doğru şekilde ayarlatırsın gerekirse far getirirsin bide bi apaçi gelir dandik bişiler yapar ayarsız uygunsuz onunla aynı kefeye konursun.....düşünme ve sorgulama olayı beyinden kalktığı zaman makina gibi sadece komutlara uyarsın işte aynen bundan bahsediyoruz orjinal değilse yasaktır........
3sgte swaped rolla?awd?

skyrolla01@yahoo.com.tr
ufuk L. yalçın

(Gizli Üye)

• Ziyaretçi
« Yanıtla #55 : Nisan 05, 2010, 11:41:13 »
Xenon denetimi iyi olmuş ama şu filmden neden vazgeçmiyorlar artık :)

bu fikre katılıyorum Erhan bey.....
orjinal olmayan tüm far sistemlerine ceza gelmeli bence.
millet artislik yapıcam diye karşıdakinin canına mal olacak.
nası kafasızlar dolu yahu şu memlekette.
bu konuda da Yaman beye katılıyorum.....

düzenleme gelmeli ve tüvden geçtiğinde herhangi bir yere takılmamalı.....

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 2 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #56 : Nisan 05, 2010, 11:48:29 »
Son kasa Corolla ve Civic lerden başlayabilirler, free form far iki modelde ve xenonlu değiller. Hatta ben Corollanın vsc xenon lu modelinindeki xenonunada karşıyım. Göz alma meselesindede far ayarı çok iyi bile yapılmış olsa ışık yoğunluğu halojene göre çok çok fazla olduğu için farın dışına taşıyor ışık. Merceklerin zaten tek amacı bu, iç yapısına bakan inceleyen oldumu bilmiyorum ama merceğin arka bölümde ayna var aynen normal far gibi, sonra odak noktasının önünde metal perde var kesilme çizgisinide bu belirliyor, İstesede göz almaz ( tepe çıkarken, tümsekten geçerken v.s. istisnai durum)... Yapılan uygulama çok yerinde bence, bizi kızdıran olay farı yanmayan, uzunla dolaşan far ayarından bi haber dolaşan sürücüler için. Kanunların kuralların yapılma amacı düzen sağlamaksa düzeni sadece bu beyaz farlı e fabrikasından böyle çıkmamış çevir yaz mantığına teşekkürler.
İnsanın en büyük hatası sevmek değil, Sevmeye layık olmayan birinden sevilmeyi beklemektir !
[paul auster]

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 15 kere teşekkür etti
« Yanıtla #57 : Nisan 05, 2010, 13:42:59 »
Alıntı
türkayı kaybettik arkadaşlar. fena sıyırdı, orjinal balatasını bulabilir miyiz? hangi marka kullanalım, işçilikle birlikte bize maliyeti ne olur?
:rofl: :rofl: :rofl: :rofl: :rofl: :rofl: :rofl:

Alıntı
bi iş yapcaklar ama yine düşünmeden yapmışlar xenon yada halojende değil bu iş ayarsız farda xenondan daha çok halojen farlılar ayarsız geziyor....merceksiz fara xenon yasak olcak....göz almasın diye gittim mercekli far yaptım istediği mesafeden geçsin baksın eğer belinden yukarı çıkarsa o farın ayarı farları kırıcam böle saçma sapan şey mi olur ya

dilimde tüy bitti valla...ya ne yaparsan yap, adam açıkça söylüyor, fabrika çıkışı dışında hiç birine izin yokkkk

Alıntı
bu fikre katılıyorum Erhan bey.....bu konuda da Yaman beye katılıyorum.....

düzenleme gelmeli ve tüvden geçtiğinde herhangi bir yere takılmamalı.....

Alıntı
TÜV den zaten kusurlu ibaresiyle geçiyor

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Betonn
  • Kan Grubu: ---
« Yanıtla #58 : Nisan 05, 2010, 13:57:18 »
bizde çamur yapar ergün ü ararız zorla veririz servis diye oda uyaır var der kardeşim.onların der paketi yüksek paketi paketii :D
sabır suskunluk değil..işitilmeyen bir feryattır

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 15 kere teşekkür etti
« Yanıtla #59 : Nisan 05, 2010, 13:58:56 »
bunların birde türkçe meali ni rica etsek