Gönderen Konu: beyaz far takana 62 lira ceza kesilecek...  (Okunma sayısı 21297 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: B+
  • 6 kere teşekkür etti
  • 4 kere teşekkür edildi
beyaz far takana 62 lira ceza kesilecek...
« : Nisan 03, 2010, 09:54:51 »
Kısa far durumunda bile uzun far gibi sürücülerin gözünü alan farlara karşı emniyet yeni bir denetim programı geliştirdi.

81 ilde yapılacak denetimlerde aracın orijinalinde olmayan standart dışı xenon far takanlara 62 lira para cezası verilecek. Standart dışı xenon farlar hakkında yapılan şikâyetler trafik ekiplerinin yeni denetime çıkmasına sebep oldu.

Polisler, hız, alkol, emniyet kemeri, cep telefonu gibi denetimlerin yanı sıra artık xenon far kontrolü de yapacak. Standart dışı xenon far taktıran araçlara "Karayolunu kullananlar için tehlike yaratacak şekilde ışık donanımı kullanmaktan" 62 lira ceza kesilecek. Bu farların araçların orijinalinde bulunması halinde ise herhangi bir ceza uygulanmayacak. Bu arada ekipler, xenon farların yanı sıra önümüzdeki günlerde cam filmli araçlara dönük de sıkı bir denetim gerçekleştirecek. Filmli araç kullananlara ilgili kanun maddesine göre cezai işlem yapılacak.

(Zaman)

(haber 7)

Toyota Club Türkiye

beyaz far takana 62 lira ceza kesilecek...
« : Nisan 03, 2010, 09:54:51 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: 0+
  • Model Yılı: -
  • 3 kere teşekkür edildi
Ynt: beyaz far takana 62 lira ceza kesilecek...
« Yanıtla #1 : Nisan 03, 2010, 10:00:50 »
Xenon denetimi iyi olmuş ama şu filmden neden vazgeçmiyorlar artık :)
Opel Astra GTC

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Model Yılı: '02
« Yanıtla #2 : Nisan 03, 2010, 10:06:10 »
Yazsınlar yazsınlar, aracını trafiğe çıkarana bile ceza yazsınlar.
SIU Corolla T-Sport

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Achtung! Adolf Hakkı ohne Toyota Yaris Twin-Turbo
  • Araç: ---
  • 17 kere teşekkür etti
  • 41 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Nisan 03, 2010, 10:30:21 »
Böyle giderse modifiye sektöründen ekmek yiyenlerin hali duman.
Folgsamkeit macht frei...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #4 : Nisan 03, 2010, 10:31:39 »
benim ön parklarda mavi lambalar var.onlarada ceza var mı acaba?
NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE!

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Kan Grubu: A+
  • 2908 kere teşekkür etti
  • 3274 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Nisan 03, 2010, 10:35:24 »
  Güzel paylaşım.
 Modifiye sektörüne de belli standartlar getirmeleri lazım. Örneğin cam filmi. Her yerde araçlara cam filmi takan yerler mevcut, ama nedense araca film takılınca sürücüye, daha doğrusu araç sahibine ceza yazılıyor. :)
 Bu ampuller konusunda da belli standartların gelmesi zaten bekleniyordu ama dediğim gibi her ampule ceza yazılmamalı, belli standartlar getirilmeli.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #6 : Nisan 03, 2010, 10:40:01 »
yahu  bide şu led ışıklar var yeni çıktı.. audi'nin tasarımından etkilenip doğan şahine yaptıran adamlar var insanın gözünü alıo deli gibi onlarda bu kapsamdadır umarım..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Yaris
  • Kilometre: 158000
  • Model Yılı: '08
  • 5 kere teşekkür etti
  • 24 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Nisan 03, 2010, 10:42:19 »
 Güzel paylaşım.
 Modifiye sektörüne de belli standartlar getirmeleri lazım. Örneğin cam filmi. Her yerde araçlara cam filmi takan yerler mevcut, ama nedense araca film takılınca sürücüye, daha doğrusu araç sahibine ceza yazılıyor. :)
 Bu ampuller konusunda da belli standartların gelmesi zaten bekleniyordu ama dediğim gibi her ampule ceza yazılmamalı, belli standartlar getirilmeli.

Kesinlikle katılıyorum.

Madem cam filmi uygulaması her şekilde yasak, monteside yasak olsun o zaman. Ayrıca ampüller konusunda kesinlikle standartlar dahilinde işlem yapılmalı. Şahsen benim ampüllerim xenon kadar güçlü değil, normal ampüllere göre %10-15 daha güçlü o kadar. Sadece rengi beyaz diye ceza yazacaklarsa... Neyse...
''Çocukları, yasaların ulaşamayacağı yerlerde saklayınız."

dissapointment=expectations/reality

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: ---
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Nisan 03, 2010, 11:26:47 »
orjinal olmayan tüm far sistemlerine ceza gelmeli bence.
millet artislik yapıcam diye karşıdakinin canına mal olacak.
nası kafasızlar dolu yahu şu memlekette.
Saygılar, Yaman.
2010 Captiva  Beyaz 2.0 CDTI Auto
Daha eski: Corsa, Corolla, Mini cooper, Twingo, Uno, Justy

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Gülümseyin...
  • Araç: Yaris
  • 1 kere teşekkür etti
  • 18 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Nisan 03, 2010, 11:31:40 »
Off yaaa Türkiye'ye bu ürünleri satmak uygulamak için ithal edenlerden para almasını biliyor ve izin veriyorlar sonrada yasak diyorlar
Madem yasaklayacaksın ithalde ettirme.
Hem TÜV'den geçer alan araçlar var birde bunlar mı denetleyecek o zaman TÜV niye kuruldu ???????????

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 6 kere teşekkür etti
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Nisan 03, 2010, 12:05:18 »
xenon konusunda doğru bir uygulama olduğunu düşünüyorum ama şu cam filmi olayını bi çözüme kavuştursunlar artık. 1 veya 2 numaralı cam filminin yararının zararından daha çok olduğunu kanısındayım.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • 2908 kere teşekkür etti
  • 3274 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Nisan 03, 2010, 13:10:05 »

Kesinlikle katılıyorum.

Madem cam filmi uygulaması her şekilde yasak, monteside yasak olsun o zaman. Ayrıca ampüller konusunda kesinlikle standartlar dahilinde işlem yapılmalı. Şahsen benim ampüllerim xenon kadar güçlü değil, normal ampüllere göre %10-15 daha güçlü o kadar. Sadece rengi beyaz diye ceza yazacaklarsa... Neyse...
Genel olarak modifiye ve aksesuar sektörüne manıtksal bir düzenleme getirilmesi şart, hem bizler, hemde karşımızdakiler için.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2009 avensis 1.6 valvematic elegant m/t
  • Araç: Avensis
  • Kilometre: 150
  • Model Yılı: '09
  • 5 kere teşekkür etti
  • 47 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Nisan 03, 2010, 17:28:51 »
hocam xenona engel olamazlar.. avrupa birliğine üye olan ülkelerde xenon yasak değil! merceksiz olan xenon yasak! hem nasıl anlaşılacak orjinal xenon mu değil mi diye. farları açıp bakacak halleri yok anca muayenede olur bu.  bazı orjinal xenonları açtığınızda yukarı aşağıya hareket edip odaklanıyor ama her orjinal xenon bunu yapmıyor! muayenelerde denetim dahada artacaktır bu yasaya göre.. merceksiz ve ayarsız xeononlar muayeneden geçemeyecektir.. xenon için belli bir kelvin değeri belirlenecektir bence.. birde bütün arçaların üstünde gelen orjinal xenonların hepsi 4300 k fabrika çıkışlıdır.. 6000k üstü gereksiz ve zararlı bence.. 6000 k sınır olabilir.. cam film içinse saçma ama yapılacak bir şey yok..
AvensiStyle

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • ﺖ ﻯ ﺕ
« Yanıtla #13 : Nisan 03, 2010, 18:55:26 »
Şu standartları bir an önce belirleselerde insanlar ikilimden kurtulsa..
Müslüman müslümanın kardeşidir. Ona zulmetmez, onu düşmanına teslim etmez. Kim kardeşinin bir ihtiyacını giderirse Allah da onun bir ihtiyacını giderir. Kim müslümanı bir sıkıntıdan kurtarırsa, bu sebeple Allah da onu kıyamet günü sıkıntılarının birinden kurtarır.Kim bir müslümanın kusurunu örterse, Allah da kıyamet günü onun bir kusurunu örter.(Hadis-i Şerif)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Auris
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #14 : Nisan 03, 2010, 19:46:01 »
Şu standartları bir an önce belirleselerde insanlar ikilimden kurtulsa..

+1 bu kadar basit aslında.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Betonn
« Yanıtla #15 : Nisan 03, 2010, 20:34:41 »
muayene ist. görevli ile ettiğim sohbette meselenin renk olmaması..
herhangi bir kaza anında camın kırılıp dışarı çıkmanın zorlaşması bakımından cam filminin yasak olduğunu söyledi..
e kardeş bu cam filminin adı güvenlik filmi değilmi ??cam dağıldığında parçaları arabadaki büyük küçük bireye zarar vermezmi ?? e cam kırıldığında elini yumruk yapıp dayandığında kalıp gibi parça halinde düşmüyomu bu ?.bu film 4 mm kalınlığında kopmaz yırtılmaz birşeymi ?..
artık görevli sakin konuşmamın altında yatan fakat ona karşı olmayan sinirimi anladı ve napalım abi.esas sen haklısın.ne diyecen bizde emir kuluyuz.gelenin camını yoluyoz diyor :)
sabır suskunluk değil..işitilmeyen bir feryattır

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #16 : Nisan 03, 2010, 20:41:33 »
Off yaaa Türkiye'ye bu ürünleri satmak uygulamak için ithal edenlerden para almasını biliyor ve izin veriyorlar sonrada yasak diyorlar
Madem yasaklayacaksın ithalde ettirme.
Hem TÜV'den geçer alan araçlar var birde bunlar mı denetleyecek o zaman TÜV niye kuruldu ???????????
kesinlikle katılıyorum sana abi , nerden çıkıyor kim çıkarıyor böyle saçma kuralları anlamıyorum , gelişmiş bütün avrupa ülkelerinde modifiye serbest , türkiye neden geri kalıyor şimdi daha iyi anlıyorum , tabi nereden ekmek yiyeceklerini çok iyi biliyorlar , nereden rüşvet koparacağını iyi biliyorlar...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • pahalı zevklerim var, benzin gibi
  • Kan Grubu: A-
  • 10 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #17 : Nisan 03, 2010, 20:51:57 »
orjinal xenon kavramı nedir şimdi..hakkaten nerden anlayacaklar..ben boşuna uğraşmışım mercek olsun diye..direk dayasaymışım xenon farı oooh..boşuna uğraşmışım amerikadan getirteyim, özellikle xenon için tasarlanan farı getirteyim diye (halojen ve xenon mercekleri farklıdır, benim aldığım farda da iki farklı seçenek var xenon ve halojen diye) cam filmi için de aynı şekilde, çok çok uzun bir şekilde araştırdım, direk boşunaymış..gidip sonaxtan taktırmama hiç gerek yokmuş, gidip 50 liraya taktırsaymışım keşke..nasıl olsa aynı muameleyle karşı karşıya kalacağım..bu kararları veren kişilere derin sevgilerim, saygılarımla...
ae101 4a-fe+ junyan angel eye+ 8000k xenon+ usdm oem stop+ racing stripes+ 16" astra H jant+ 195/45r16 continental sport contact2 ve michelin pilot sport+ sonax cam filmi+ ışıklı kapı eşiği+ ayak aydınlatması+ beyaz gösterge aydınlatması+ oem anatomik spoyler+ bagaj led aydınlatma+ e34 paspas+ alpine CDE-9873RB teyp+ alpine mrv-f450 amfi+ alpine MRP-M500 mono amfi+ jbl komponent+ fli

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 6 kere teşekkür etti
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #18 : Nisan 03, 2010, 21:00:25 »
muayene ist. görevli ile ettiğim sohbette meselenin renk olmaması..
herhangi bir kaza anında camın kırılıp dışarı çıkmanın zorlaşması bakımından cam filminin yasak olduğunu söyledi..

bende bunu anlamıyorum...gerektiğinde makam araçları için anında balyozu bulup o sonderece güvenli camları kırılabiliyorlar.. 

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 2 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #19 : Nisan 03, 2010, 22:17:21 »
Merceklilere ceza yazmazlar inş. :) orjinal değil bu al içeri al al !!!
İnsanın en büyük hatası sevmek değil, Sevmeye layık olmayan birinden sevilmeyi beklemektir !
[paul auster]