Gönderen Konu: beyaz far takana 62 lira ceza kesilecek...  (Okunma sayısı 21295 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 100
  • Model Yılı: '14
Ynt: beyaz far takana 62 lira ceza kesilecek...
« Yanıtla #120 : Mayıs 14, 2010, 11:32:13 »
Dün akşam babamın nerden aklına geldiyse gelmiş sisleri yakmış bi bakmış kısalardan daha uzağı gösteriyor :D 8000 k falan olması lazım.Servis'in 350 tl e taktıkları 6000 k onlarda sorun yok merceksız olmasına rağmen.Göz falan almıyor zaten far ayarını en düşüğe ayarlamıştım ama anlatamıyorum babama bugün hepsi sökülecek serviste emir büyük yerden :( 350 tl kısalara 200 tl sislere vermıstım şimdi çöpe gıdıcek :( tabı babam bu paraları verdıgımı bılmıyor bılse evlatlıktan red eder :)

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #120 : Mayıs 14, 2010, 11:32:13 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • pahalı zevklerim var, benzin gibi
  • Kan Grubu: A-
  • 10 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #121 : Mayıs 14, 2010, 11:35:52 »
Dün akşam babamın nerden aklına geldiyse gelmiş sisleri yakmış bi bakmış kısalardan daha uzağı gösteriyor :D 8000 k falan olması lazım.Servis'in 350 tl e taktıkları 6000 k onlarda sorun yok merceksız olmasına rağmen.Göz falan almıyor zaten far ayarını en düşüğe ayarlamıştım ama anlatamıyorum babama bugün hepsi sökülecek serviste emir büyük yerden :( 350 tl kısalara 200 tl sislere vermıstım şimdi çöpe gıdıcek :( tabı babam bu paraları verdıgımı bılmıyor bılse evlatlıktan red eder :)
taylanım kelvin değeri sadece renk..8000k olunca daha güçlü olmuyor..daha mavi oluyor...6000k daha aydınlık oluyor hatta, beyaz bir ışığı var..güç değeri değil o, rengi belirleyen ısı değeri...ayar yapılsa göz almaz yeni corollada..ben takmadm 2009a, takarsam da direk mercekli far alır öyle takarım o ayrı konu ama far aynası müsait olması lazım yeni corollada..trafikte dikkat ettim, önündeki aracın tamponunda dümdüz bir çizgi vardı resmen (yukarıya doğru kırılan)
ae101 4a-fe+ junyan angel eye+ 8000k xenon+ usdm oem stop+ racing stripes+ 16" astra H jant+ 195/45r16 continental sport contact2 ve michelin pilot sport+ sonax cam filmi+ ışıklı kapı eşiği+ ayak aydınlatması+ beyaz gösterge aydınlatması+ oem anatomik spoyler+ bagaj led aydınlatma+ e34 paspas+ alpine CDE-9873RB teyp+ alpine mrv-f450 amfi+ alpine MRP-M500 mono amfi+ jbl komponent+ fli

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #122 : Mayıs 14, 2010, 11:58:05 »
Bi ara ciddi ciddi karanlıkta fotoğraf çekimleri yapmam lazım. Hani benim yayınladığım beyaz bir ae102 tuoring versiyon vardı hatırlıyormusun? Beyaz önden foto vardı. O far merceksiz şekilde göz alırmı acaba? Buzlu camı yok ya, yeni corolladaki gibi düz çizgili ışık verirmi dersin?

Bu arada o konuyu bulamadım yaaa :(

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #123 : Mayıs 14, 2010, 12:05:32 »
Bi ara ciddi ciddi karanlıkta fotoğraf çekimleri yapmam lazım. Hani benim yayınladığım beyaz bir ae102 tuoring versiyon vardı hatırlıyormusun? Beyaz önden foto vardı. O far merceksiz şekilde göz alırmı acaba? Buzlu camı yok ya, yeni corolladaki gibi düz çizgili ışık verirmi dersin?

Bu arada o konuyu bulamadım yaaa :(

sanmam ümit ya, yani far aynası xenon için tasarlanmışsa bilemem..ama dağılır illa ki..mercek şart abi ya..mercekli farları beğenmiyor musun?
ae101 4a-fe+ junyan angel eye+ 8000k xenon+ usdm oem stop+ racing stripes+ 16" astra H jant+ 195/45r16 continental sport contact2 ve michelin pilot sport+ sonax cam filmi+ ışıklı kapı eşiği+ ayak aydınlatması+ beyaz gösterge aydınlatması+ oem anatomik spoyler+ bagaj led aydınlatma+ e34 paspas+ alpine CDE-9873RB teyp+ alpine mrv-f450 amfi+ alpine MRP-M500 mono amfi+ jbl komponent+ fli

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #124 : Mayıs 14, 2010, 12:21:33 »
Abiiii, bende isterim mercek ama benim xenonlar motorlu h4-3 :( Far projesi içinde uygun vakit ve nakitim yoktu. Üstelik bunları denedimde aldım yani, ve hiç bugüne kadar uyarı da almadım. Kardeş arabayı toplatmaya verdiğimde bi denerim bakalım.
H4-3 için mercek bakmıştım ama bu seferde farın içerisinde tek mercek+uzun yuvası olmayacak, motorsiklet gibi geldi gözüme..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #125 : Mayıs 14, 2010, 12:27:05 »
Abiiii, bende isterim mercek ama benim xenonlar motorlu h4-3 :( Far projesi içinde uygun vakit ve nakitim yoktu. Üstelik bunları denedimde aldım yani, ve hiç bugüne kadar uyarı da almadım. Kardeş arabayı toplatmaya verdiğimde bi denerim bakalım.
H4-3 için mercek bakmıştım ama bu seferde farın içerisinde tek mercek+uzun yuvası olmayacak, motorsiklet gibi geldi gözüme..

bu siteden utku çay abimizin arabası, el emeği göz nuru h4 xenonları..isteyince olur ümit ;) en kötü ihtimalle çıkma falan angel eye alırsın hazır mercekli far işte ;) mercekleri çok kötü ama, değiştirmek gerekebilir

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 100
« Yanıtla #126 : Mayıs 14, 2010, 21:13:13 »
taylanım kelvin değeri sadece renk..8000k olunca daha güçlü olmuyor..daha mavi oluyor...6000k daha aydınlık oluyor hatta, beyaz bir ışığı var..güç değeri değil o, rengi belirleyen ısı değeri...ayar yapılsa göz almaz yeni corollada..ben takmadm 2009a, takarsam da direk mercekli far alır öyle takarım o ayrı konu ama far aynası müsait olması lazım yeni corollada..trafikte dikkat ettim, önündeki aracın tamponunda dümdüz bir çizgi vardı resmen (yukarıya doğru kırılan)

Şimdi çanakkale'den geliyorum malesef söktürdüm eski ampülleri taktırdım.Zaten aracın orta konsolu elle tutunca sallanıyordu söktürüp onuda sağlamlaştırdım.ama xenonlara çok üzüldüm, sözde kısalarla gitmesine rağmen 1-2 araç ona uzun kısa yapmış diye söktürttü bana kısmet artık angel almak :(

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #127 : Mayıs 15, 2010, 08:43:25 »
İyi olmuş taylan, kimbilir belki de ALLAH korusun, birisinin kaza ya da kaza geçirme olasılığına sebep olacaktın. İnşallah yaparsın bi angel ;)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 23000
  • 10 kere teşekkür etti
  • 13 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #128 : Mayıs 25, 2010, 12:46:58 »
Yazsınlar desteklerim.Adam verecek 50 lira takacak bembeyaz bir çift top karşıdan geliyor gör yolu görebilirsen.
Led olayında da suyunu çıkardık zaten adam onları biz şahine takalım diye tasarlamamış bakın bakalım hangi audi de karşıdan gelenin gözünü alıyor.Ne modifiyeden anlarız nede kovalaklıktan vazgeçeriz :)
Herşeyi bilmene Gerek Yok. Haddini Bil yeter !

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Auris
« Yanıtla #129 : Eylül 20, 2010, 12:13:25 »
Merceksiz ve ayarsiz xenon farla gezen ve birde uzerine sis fari acan arkadaslar, bencillikten baska birsey yapmiyor. Trafikte saygi sart.
Mercek fiyatlari cokta pahali degil. Yurtdisindan da siparis verebilirsiniz. 300 euroya kadar gumruke takilmiyorsunuz.

Fahri trafik mufettisi olursam ilk gozume carpan bu davranislardir :)
Merceksiz Xenon fardan gozu rahatsiz olan-Auris comfort extra kullanicisi

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Kan Grubu: A+
« Yanıtla #130 : Eylül 21, 2010, 14:17:39 »
far yıkama sistemi olmayan araçlara kesilecekmiş cezalar diye duydum zira artık far yıkama sistemi olmayan araçlar xenon takılı ise tüvden geçirmiyorlarmış diye duydum ne kadar doğrudur bilemiyorum