Gönderen Konu: beyaz far takana 62 lira ceza kesilecek...  (Okunma sayısı 21298 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: A+
Ynt: beyaz far takana 62 lira ceza kesilecek...
« Yanıtla #20 : Nisan 03, 2010, 22:24:17 »
ben size şimdiden söyliyeyim :D bu gidişle , tuning sektörü 1 seneye kalmaz batar :D

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #20 : Nisan 03, 2010, 22:24:17 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #21 : Nisan 03, 2010, 22:59:45 »
orjinal değil bu al içeri al al !!!

:)

Desene halimiz duman... Abimadem kontrol yapacaklar, farı ayarsız olanlara yapsınlar. Basit bir far ayar makinesi ile çevirme yaptıkları araca uygulasınlar o zaman tamam derim. Ben TÜV'den xenon ile geçtim. Ama nasıl geçtim? Adam akıllı far ayarı ile. Hiçte gözü mözü almıyor kaç defalarca denemiştim hata arabamı başkasına veripte denedim bu durumda kurunun yanında YAŞ !!! olanda yanacak..

nasıl olsa aynı muameleyle karşı karşıya kalacağım..bu kararları veren kişilere derin sevgilerim, saygılarımla...
+9.999

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kan Grubu: B+
  • 2 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #22 : Nisan 03, 2010, 23:04:49 »
Valla Ümit bizdede durum aynı istesemde göz almaz, farlar diz kapağı hizasında çünkü :)
İnsanın en büyük hatası sevmek değil, Sevmeye layık olmayan birinden sevilmeyi beklemektir !
[paul auster]

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • pahalı zevklerim var, benzin gibi
  • Kan Grubu: A-
  • 10 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #23 : Nisan 03, 2010, 23:12:14 »
Valla Ümit bizdede durum aynı istesemde göz almaz, farlar diz kapağı hizasında çünkü :)
hele bizde mercek var bir de...direk çizgi halinde...
ae101 4a-fe+ junyan angel eye+ 8000k xenon+ usdm oem stop+ racing stripes+ 16" astra H jant+ 195/45r16 continental sport contact2 ve michelin pilot sport+ sonax cam filmi+ ışıklı kapı eşiği+ ayak aydınlatması+ beyaz gösterge aydınlatması+ oem anatomik spoyler+ bagaj led aydınlatma+ e34 paspas+ alpine CDE-9873RB teyp+ alpine mrv-f450 amfi+ alpine MRP-M500 mono amfi+ jbl komponent+ fli

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kan Grubu: B+
  • 2 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #24 : Nisan 03, 2010, 23:14:39 »
hele bizde mercek var bir de...direk çizgi halinde...
+1.000.000 :) gökkuşağı çıkarıyo bu farlar cezalık derlermiş... Bagajda orjilerle gezeriz alıştık zaten sökülüp takılmasına ;)...
İnsanın en büyük hatası sevmek değil, Sevmeye layık olmayan birinden sevilmeyi beklemektir !
[paul auster]

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kilometre: 56000
  • Model Yılı: '11
  • 2 kere teşekkür etti
  • 13 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #25 : Nisan 03, 2010, 23:18:21 »
Düzenleme gerekli fakat bunun yetkili merci polis olunca işin içinden çıkılması zor olur.
Git şimdi memura anlat derdini benim xenon orjinal diye.

Cadı avına çıkar gibi beyaz yanan araba farı avına çıkarlar artık.

Bugünlerde birkaç araçta parlak beyaz ve pembemsi yanan farlar görmeye başladım. Hem iğrenç duruyor
hemde karşıdakinin gözlerinin canına okuyor.
Deli sormuş deliye aşk nedir diye? deli gülmüş deliye ben niye delirdim diye!  ***TOYOTA  Auris 1,33 Comfort  ( 2011 ) ***

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Teknoloji Müdürü
  • *
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 10300
  • Model Yılı: '23
  • 424 kere teşekkür etti
  • 983 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #26 : Nisan 03, 2010, 23:21:21 »
Crystalvisionları satmanın zamanı geldi demek ki :D
İnsanlar 10'a ayrılır
Binary saymayı bilenler ve bilmeyenler   

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Seni unutmayacağız Burak TOLGA
    • www.IMAN ILE TOYOTA'NIN KIMDE OLDUGU BELLI OLMAZ.com.tr
  • Kilometre: 109000
  • Model Yılı: '12
  • 536 kere teşekkür etti
  • 508 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #27 : Nisan 04, 2010, 01:25:52 »
   Geçen hafta cuma günü Hatay'a giderken trafik ekipleri Ankara'yönünde çevirme yapıyordular.Sol farı yanmayan Polo'yu durdururlar diye düşündüm ama maalesef o araç o çevirmeden durmadan devam etti.Özellikle hızımı düşürüp aynadan baktım durdururlarmı diye ama durdurmadılar...BU nedenle işimiz çok zor arkadaşlar.Allah hepimize kolaylıklar versin
Yalan doğrudan, karanlık aydınlıktan kaçar
Güneş yalnızdır ama, etrafına ışık saçar
Üzülme, doğruların kaderidir bu yalnızlık
KARGALAR SÜRÜYLE,KARTALLAR YALNIZ UÇAR

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Yaris
  • 24 kere teşekkür etti
  • 43 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #28 : Nisan 04, 2010, 01:40:49 »
ooo taklaya geldik desenize,tamda film yaptırmayı düşünüyordum yahu
bi çizgi belirlesinler baride bizde işimizi bilelim
2007 Manuel 1,3 cc Saten gümüş Yaris Terra
Dalga geçme,Tokatlanırsın

http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=32687.new#new

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Seni unutmayacağız Burak TOLGA
    • www.IMAN ILE TOYOTA'NIN KIMDE OLDUGU BELLI OLMAZ.com.tr
  • Kilometre: 109000
  • Model Yılı: '12
  • 536 kere teşekkür etti
  • 508 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #29 : Nisan 04, 2010, 01:50:41 »
   Bu konuda da belirteyim tekrar.İlgili kanunun ucu çok açık arkadaşlar.Memur ceza yazmak istedikten sonra bu kanun ile aynı anda birden çok ceza kesebilir.Yani oyun hamuru gibi birşey bu kanun.Nereye çekerseniz,ne şekil verirseniz o şekli alır.Bu kanun maddesi değişmediği sürece her türlü ilginçlikler ile karşı karşıya kalacağız.Hükûmet zaten yeni yılda da açıklara devam ediyor.Yakıttan alınan vergiler yetmediğinden mütevellit böyle ekstra ceza uygulamalarına başlıyor.Tamam bu beyaz/xenon uygulamaları bir çok araçta bilinçsizce yapıldığından trafik güvenliği için bir tehdit unsuru.Ama yarın polis kalkarda aracımdaki yada xenonlu bir araca bu orjinal değil derse orada bir çok sorun baş gösterecektir.
Yalan doğrudan, karanlık aydınlıktan kaçar
Güneş yalnızdır ama, etrafına ışık saçar
Üzülme, doğruların kaderidir bu yalnızlık
KARGALAR SÜRÜYLE,KARTALLAR YALNIZ UÇAR

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • No Stock+
  • Model Yılı: -
  • 1 kere teşekkür etti
  • 22 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #30 : Nisan 04, 2010, 03:52:16 »
Ben gebze de farında xenon olan polis aracı gördüm.İnanamadım tekrar baktım beyaz ampul olmasın diye ama bildiğimiz xenon takılıydı.Bu da mı orjinal?
2005 Corolla 1.6 (2005 - 2018)
2013 Avensis 1.6 (2018 -         )

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Best of Techno Bass
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #31 : Nisan 04, 2010, 10:32:41 »
geçen kontrol vardı.Radardı yavaştım.son dakka dur dur dedi.Farların niye yaniyor dedi.Yanmaması için bi sebebmi var dedim.Göz almıyor etmiyor.Gündüz farlarınızı açın sizi herkes görsün diye tv de söylediler dedim.Baktı güldü tamam devam et dedi.
ya xenon diye niye bahane ediyorlarki.Bütün üyelerimiz biliyor bunu sarı olupta far ayarı olmadığı zaman yine göz aldığını! ben xenonla sürüyle kontrolden geçtim.Daha 3 gün evel karıştı.
short shift,jdm real tails,American Front Bumper,8000K Monza Xenon,,,,, MADE IN JAPAN

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • çıkarım senle her yola toyota
  • Kan Grubu: AB+
« Yanıtla #32 : Nisan 04, 2010, 11:44:33 »
iyice abarttılar artık valla akıl mantık işimi orjinalden olanlara ceza yok, sonradan taktıranlara ceza kes emniyet nerden para kazancagını şaşırdı yemin ederim :) madem göz alma olayına bukadar dikkat ediyorlar bütün araçlara uygulansın kanun, firmalarda xenonlu araç üretmesin. sonradan takılan xenon göz alıyorda orjinal olan almıyormuymuş sanki saçmalık böyle birşey olsa gerek :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Betonn
  • Kan Grubu: ---
« Yanıtla #33 : Nisan 04, 2010, 14:35:38 »
maksat farklı...
sinekten yağ çıkarmaya uğraşınca böyle oluyor..
sabır suskunluk değil..işitilmeyen bir feryattır

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 99 Avensis 2.0 Manuel L/B idi...
    • 2011 1.6 comfort corolla...
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #34 : Nisan 04, 2010, 16:19:43 »
benim far orjinal, ama ampüller değil. çok güzel aydınlatan süper bi ampül bulduğumu düşünüyordum tam ki bu mesajı okudum. kısalarım neredeyse uzunlar kadar aydınlatıyor. ampüller beyaz değil sarı, şu ana kadar selektör falan yemedim, umarım kimseyi rahatsız etmiyorumdur, ve yine umarım ceza yemem...

edit: ampülümün özelliklerinde okludum umarım doğrudur:
"•Ürün Özellikleri:
•Güçlü Işığı sayesinde daha uzun bir mesafeyi aydınlatarak yola odaklanmanızı kolaylaştırır.
Karşıdan gelen sürücüyü rahatsız etmeden daha net bir görüş imkanı sağlar.
•Normal piyasa ampullerine göre 5 kat daha uzun ömürlüdür.
•PHILIPS’in tüm ürünlerinde olduğu gibi bu ürün de UV-Block Quartz camdan üretilmiştir.
UV ışınlarını kestiği için far aynasına zarar vermemekte ve ampül camının suyla teması halinde dahi çalışmasına devam etmektedir. Bu özellik sadece PHILIPS otomotiv far ampüllerinde bulunmaktadır.
•Cisimlerin formunu bozarak ışımayı düşüren ultraviyole ışınlarından etkilenmeyen termal şoklara dayanıklı, far camı kırıldığında ampule gelen su damlalarının ampulü patlatmasını engelleyen PLASMA QUARTZ camdan imal edilmiştir."
benim için en önemlileri kırmızı olanlar.
Eğer bir gün dünyaya ait çok büyük bir derdin olursa...
Rabbine dönüp "Benim büyük bir derdim var." deme.
Derdine dönüp "Benim çok büyük bir rabbim Var.' De....
Mevlâna                                                                                                                                                                                                        2011 1.6 comfort corolla...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 66 kere teşekkür etti
  • 254 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #35 : Nisan 04, 2010, 22:42:14 »
Fabrikasyon xenonlu filimli müzik tesisatlı bady kitli yerle bir Toyota istiyoruz.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #36 : Nisan 04, 2010, 22:52:00 »
acaba bugün beyaz farlarından ceza yiyen olmuş mudur ? :D :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2009 avensis 1.6 valvematic elegant m/t
  • Araç: Avensis
  • Kilometre: 150
  • Model Yılı: '09
  • 5 kere teşekkür etti
  • 47 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #37 : Nisan 04, 2010, 23:08:13 »
Arkadaşlar yeni avensis 1.6 alanlar bilir. aracımda far yıkama var mercek var ama xenon yok  :) böyle bir şey olabilir mi  :) bende servisten 4300k philips xenon taktırdım 300 küsür tl ye  :) ama toyotanın satış politakısını hala daha anlamış değilim... sunroof seçeneği yok deri seçeneği yok en önemlisi cc control yok.. ozaman diyeceksiniz niye aldın avensis.. bunlara rağmen toyota benim için çok başka... 16 yaşında corollamız var bizi bir kere bile yolda bırakmadı.. sağlamlığı sorunsuzluğu ve kalitesi asla tartışılmaz.. verdiğimiz paranın hakkını sonuna kadar verir...
AvensiStyle

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • pahalı zevklerim var, benzin gibi
  • Kan Grubu: A-
  • 10 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #38 : Nisan 04, 2010, 23:12:07 »
Arkadaşlar yeni avensis 1.6 alanlar bilir. aracımda far yıkama var mercek var ama xenon yok  :) böyle bir şey olabilir mi  :) bende servisten 4300k philips xenon taktırdım 300 küsür tl ye  :) ama toyotanın satış politakısını hala daha anlamış değilim... sunroof seçeneği yok deri seçeneği yok en önemlisi cc control yok.. ozaman diyeceksiniz niye aldın avensis.. bunlara rağmen toyota benim için çok başka... 16 yaşında corollamız var bizi bir kere bile yolda bırakmadı.. sağlamlığı sorunsuzluğu ve kalitesi asla tartışılmaz.. verdiğimiz paranın hakkını sonuna kadar verir...
aslında konunun yeri burası değil ama ben yine de yazayım ; toyotanın donanım seçenekleri çok ilginç.. avensis kasasında 1.6 motora üvey evlat muamelesi yapılıyor, 2.0 d4 motorlu olsaydı deri koltuk da vardı, sunroof da.eski kasada öyle yani, yeniyi bilmiyorum ama onda da öyledir..dizelde bile değil, benzinli 2.0 olanlara sunuluyor üst donanımlar..
ae101 4a-fe+ junyan angel eye+ 8000k xenon+ usdm oem stop+ racing stripes+ 16" astra H jant+ 195/45r16 continental sport contact2 ve michelin pilot sport+ sonax cam filmi+ ışıklı kapı eşiği+ ayak aydınlatması+ beyaz gösterge aydınlatması+ oem anatomik spoyler+ bagaj led aydınlatma+ e34 paspas+ alpine CDE-9873RB teyp+ alpine mrv-f450 amfi+ alpine MRP-M500 mono amfi+ jbl komponent+ fli

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 99 Avensis 2.0 Manuel L/B idi...
    • 2011 1.6 comfort corolla...
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #39 : Nisan 04, 2010, 23:14:49 »
aslında konunun yeri burası değil ama ben yine de yazayım ; toyotanın donanım seçenekleri çok ilginç.. avensis kasasında 1.6 motora üvey evlat muamelesi yapılıyor, 2.0 d4 motorlu olsaydı deri koltuk da vardı, sunroof da.eski kasada öyle yani, yeniyi bilmiyorum ama onda da öyledir..dizelde bile değil, benzinli 2.0 olanlara sunuluyor üst donanımlar..
evet küçük ve dizel motorlara üvey evlat muamelesi yapılıyor. aurisde de öyle. mesela eller serbest donanımı sadece benzinli elegantta var, dizelde yok.
Eğer bir gün dünyaya ait çok büyük bir derdin olursa...
Rabbine dönüp "Benim büyük bir derdim var." deme.
Derdine dönüp "Benim çok büyük bir rabbim Var.' De....
Mevlâna                                                                                                                                                                                                        2011 1.6 comfort corolla...