Gönderen Konu: arabam banyoda, fırça sünger yok...  (Okunma sayısı 14320 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 158000
  • Model Yılı: '08
  • 5 kere teşekkür etti
  • 24 kere teşekkür edildi
Ynt: arabam banyoda, fırça sünger yok...
« Yanıtla #60 : Mayıs 26, 2010, 19:59:30 »
O değil de bu köpük iyi temizlemiyor aracı zaten  >:( bej rengi kurulama bezimde var leş gibi oluyorlar valla, eve gelip deterjanlı suya bastırıyorum resmen kurulama bezini  >:(

''Çocukları, yasaların ulaşamayacağı yerlerde saklayınız."

dissapointment=expectations/reality

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #60 : Mayıs 26, 2010, 19:59:30 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • pahalı zevklerim var, benzin gibi
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A-
  • 10 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #61 : Mayıs 26, 2010, 20:12:38 »
O değil de bu köpük iyi temizlemiyor aracı zaten  >:( bej rengi kurulama bezimde var leş gibi oluyorlar valla, eve gelip deterjanlı suya bastırıyorum resmen kurulama bezini  >:(

yanlış formüldür, köpüğü doğru kullanmamışlardır vs.. doğru köpükle, ıslanmamış kirli arabaya sıkınca o kirlerin böyle aşağı kaydığını görürsün, sonra da tazyikli suyu vurursun, hiç bir şeycik kalmaz :D
ae101 4a-fe+ junyan angel eye+ 8000k xenon+ usdm oem stop+ racing stripes+ 16" astra H jant+ 195/45r16 continental sport contact2 ve michelin pilot sport+ sonax cam filmi+ ışıklı kapı eşiği+ ayak aydınlatması+ beyaz gösterge aydınlatması+ oem anatomik spoyler+ bagaj led aydınlatma+ e34 paspas+ alpine CDE-9873RB teyp+ alpine mrv-f450 amfi+ alpine MRP-M500 mono amfi+ jbl komponent+ fli

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Yaris
  • Kilometre: 158000
  • 5 kere teşekkür etti
  • 24 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #62 : Mayıs 26, 2010, 20:35:20 »
yanlış formüldür, köpüğü doğru kullanmamışlardır vs.. doğru köpükle, ıslanmamış kirli arabaya sıkınca o kirlerin böyle aşağı kaydığını görürsün, sonra da tazyikli suyu vurursun, hiç bir şeycik kalmaz :D

Gayet kuruyken uyguluyorlar ve tazyikli suyla duruluyorlar. Ayrıca öyle kirli falan da değildi bugün mesela, benzin alırken had dedim yıkatayım. Aman neyse yahu, bedava işte olduğu kadar. Gerçi hizmetleri sonuçta babalarının hayrına yapmıyorlar görevleri işlerini layıkıyla yapmak ama neyse...
''Çocukları, yasaların ulaşamayacağı yerlerde saklayınız."

dissapointment=expectations/reality

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Resim gençliğimden (42 yaşımdayken)
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: B+
  • 15 kere teşekkür etti
  • 84 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #63 : Mayıs 26, 2010, 20:35:35 »
atlar tepişir olan eşşeğe olur... :)

benim cila için uğraşalım kavga etmeden dövüşün....

İzmire yolun düşerse cila işini ben hallederim, hatta davet edeyim , küçük bir izmir tatili iyi gider, konuğumuz olursun, sonrada tıp tarihine geçersin " arabasını izmirde cilalatan doktor" diye ::)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • chappuler
  • Araç: Corolla
  • 34 kere teşekkür etti
  • 52 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #64 : Mayıs 28, 2010, 22:58:18 »

atlar tepişir olan eşşeğe olur... :)

benim cila için uğraşalım kavga etmeden dövüşün....

duyduğuma göre esprim yanlış anlaşılmış.....

atlar tepişir derken türkayla özcan beyin tartışmasını "eşek" derken bizzat kendimi kastetmiştim alınan üyelerden özür dilerim....

İzmire yolun düşerse cila işini ben hallederim, hatta davet edeyim , küçük bir izmir tatili iyi gider, konuğumuz olursun, sonrada tıp tarihine geçersin " arabasını izmirde cilalatan doktor" diye ::)

kemal bey inşallah diyelim...
Tüm üye ve üye olacakların dikkatine! lütfen forum kurallarını gözden geçiriniz....
http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=3.0
"Bir insanın bildiğini zannettiği bir şeyi öğrenmesi imkansızdır..."

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Seni unutmayacağız Burak TOLGA
    • www.IMAN ILE TOYOTA'NIN KIMDE OLDUGU BELLI OLMAZ.com.tr
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 109000
  • Model Yılı: '12
  • 536 kere teşekkür etti
  • 508 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #65 : Mayıs 30, 2010, 00:32:34 »
duyduğuma göre esprim yanlış anlaşılmış.....

atlar tepişir derken türkayla özcan beyin tartışmasını "eşek" derken bizzat kendimi kastetmiştim alınan üyelerden özür dilerim....
   Oldumu şimdi doktor hanım....Hani bu konu kapanmıtı :( :( :( :(
   Ben bir kaç günlüğüne Bingöl'e gidip geleceğim.Doktorumuzunda sıkıntıları falan geçerse bu arada gerekirse arabaya ben bile el atarım.Crafter'ı 4 saatte yaptıysam Corolla'yı oooo çok kısa sürede yaparım.Ama sadece cila.İşin işine pasta girerse işi ustasına bırakırım.Neme lazım :)
Yalan doğrudan, karanlık aydınlıktan kaçar
Güneş yalnızdır ama, etrafına ışık saçar
Üzülme, doğruların kaderidir bu yalnızlık
KARGALAR SÜRÜYLE,KARTALLAR YALNIZ UÇAR

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Resim gençliğimden (42 yaşımdayken)
  • 15 kere teşekkür etti
  • 84 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #66 : Mayıs 30, 2010, 13:57:05 »
Pasta atmanında korkacak bi şeyi yok be Özcan, arabanın durumuna göre gerekirse ince pasta atarsın, hani o beyaz olan varya, çok hafiftir, sadece ölü tabakayı alır, boyaya hiç bi zarar vermez

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 536 kere teşekkür etti
« Yanıtla #67 : Ocak 27, 2015, 00:31:25 »
.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 100 kere teşekkür etti
  • 425 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #68 : Ocak 27, 2015, 11:32:56 »
Köpügün içinde degisik maddeler var bazi yikamalar  fircasiz sungersiz yikama diyr basiyor çözücü aşindirici kimyasallari oluyor size  firçasiz süngersiz oto yikama :) tabi siz düzenli peroiyotlarda orda aracinizi yikatirsaniz boyadaki matlaşmayi izleyebilirsiniz ki kendim 3 sene öncr böyle bir yikamada çaliştim müşterilere araçlarini hep mat şekilde veriyoduk  arkadaşimda getirdi yikatti onun arabasindada ayni şeyleri gözlemledik  , benzinliklerde kullanilan köpükler hepsi ilaçtan farki yok içinde cila yok veya çok az köpük aracin üzerinde bekletilmeli akmali ondan sonra su vurulmali yine yikamada çaliştigim için biliyorum malzemeler aslinda çok ucuz kocaman araç yikama kopugu 15 lirayada var yaklasik 25 litre falan 85 lirayada var 85 liralik olanin içinde cila bazi daha fazla ve yikadigimiz araçlar hep parlak çikardi hatta 85 liralik cilayi kullanan yerin sahibi ayriyeten hizli cila koyuyodu kopuk tankina her isletmeden isletmeye fark var bilemezsiniz yani :)
E12 COROLLA SİMOTA AİR INTAKE

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 536 kere teşekkür etti
« Yanıtla #69 : Ocak 27, 2015, 11:38:02 »
Konuyu istemeden hortlatmışım :D

Köpüklü yıkama zaman+işçilik bakımından işin kolaya kaçılmasıdır.Dükkanında köpüklü yıkama olsun kabul ama köpük yerine benim ürünlerim (şampuan,sünger) kullanılsın dediğinizde adama sanki ana avrat küfretmiş gibi pis pis bakıyorlar.
Ayrıca köpüklü yıkama yapılacağı zaman araç ıslatılmadan komple köpüklenmeli.Bazı uyanıklar aracın yarısını köpüklüyor diğer yarısını da FIRÇA yardımı ile arabaya yayıyor.Hani sünger fırça yoktu?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 100 kere teşekkür etti
« Yanıtla #70 : Ocak 27, 2015, 11:40:07 »

Köpüklü yıkama zaman+işçilik bakımından işin kolaya kaçılmasıdır.Dükkanında köpüklü yıkama olsun kabul ama köpük yerine benim ürünlerim (şampuan,sünger) kullanılsın dediğinizde adama sanki ana avrat küfretmiş gibi pis pis bakıyorlar.
Aynen :rofl: kova sunger yapmak zorlarina gidiyor ve hafta sonu hiçbir yikama o işi kabul etmez :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 536 kere teşekkür etti
« Yanıtla #71 : Ocak 27, 2015, 11:45:22 »
Ben koca Crafter'ı bile sünger,sonax şampuan ile yıkıyordum.Ve bence en zevkli yıkama sünger ile yapılandır.Arabanı okşaya okşaya severek yıkıyorsun.Kirli yer kalma olasılığı fırça veya köpüğe göre daha az

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kilometre: 51000
  • 277 kere teşekkür etti
  • 67 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #72 : Ocak 27, 2015, 12:28:56 »
Ben koca Crafter'ı bile sünger,sonax şampuan ile yıkıyordum.Ve bence en zevkli yıkama sünger ile yapılandır.Arabanı okşaya okşaya severek yıkıyorsun.Kirli yer kalma olasılığı fırça veya köpüğe göre daha az

geçen arabayı yıkattım ve kenarda siliyordum iki bayan arabanın az yakınında durdu konuşuyorlar;

-arabayı cam gibi yaptı bak!
-evet çok temiz sildi,parlıyor
-acaba evde de eline silme bezi alıyormudur  :wacko:
-güldüler...

bana cevap hakkı doğdu; yanlış anlaşılmaya mahal vermemek için sadece tebessüm ettim :)))

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 333
  • Model Yılı: '15
  • 636 kere teşekkür etti
  • 964 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #73 : Şubat 03, 2015, 11:44:03 »

Ayrıca köpüklü yıkama yapılacağı zaman araç ıslatılmadan komple köpüklenmeli.Bazı uyanıklar aracın yarısını köpüklüyor diğer yarısını da FIRÇA yardımı ile arabaya yayıyor.Hani sünger fırça yoktu?

Abi ucuz etin yahnisi olmaz diye boşuna demiyorlar. 10 liraya dış yıkamadan ne beklenir başka. Süngerlisi ise 40 50 tl. Adamlar su tutuyor. Süngerle sabunluyor. Tekrar su tutuyor. Üstüne bir sıvı püskürtüyorlar bekliyorlar. Sonra tekrar su sıkıyor. Akabin de suyu silip ara boşluklarda kalan suyu havayla alıyorlar. Sonuç şahane.
"Herkesin polisi kendi vicdanıdır, fakat polis vicdanı olmayanların karşısındadır."

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 100 kere teşekkür etti
« Yanıtla #74 : Şubat 03, 2015, 12:51:30 »

Abi ucuz etin yahnisi olmaz diye boşuna demiyorlar. 10 liraya dış yıkamadan ne beklenir başka. Süngerlisi ise 40 50 tl. Adamlar su tutuyor. Süngerle sabunluyor. Tekrar su tutuyor. Üstüne bir sıvı püskürtüyorlar bekliyorlar. Sonra tekrar su sıkıyor. Akabin de suyu silip ara boşluklarda kalan suyu havayla alıyorlar. Sonuç şahane.

Muşteri arabayi birakirsa ve giderse yikamada kimse yoksa bakti araba cok pis her zaman fircasi sungeri olur insafina kalmiş alir sunger vurur ki ben her yikamada sunger vururum  veya firca vurur  araba pis degilse zaten onun kimyasallari halleder bizim buralarda yikama fiyatlari 25 30 civari

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Omega 2.5 - V6
  • Kilometre: 198000
  • Model Yılı: '99
  • 85 kere teşekkür etti
  • 83 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #75 : Şubat 03, 2015, 13:38:44 »
Valla o dediğiniz şeyler iyi hoşta kapalı yere araçlarını koyamayan insanlar için haftada benim gibi mecburen 2-3 kere araba yıkayanlar birde sürekli martı pisliğine maruz kalan araç olunca kimse kusura bakmasın benzinliğe gidip önce bi güzel su tutuyorum sonra köpüğü sıkıp fırça üstüne bida su yapacak hiçbirşey yok yıkamalar o denilen işlere bön bön bakıyor hoş her hafta kalkıpta 25-30 lira bi yıkamaya para bayılamam zaten  :)

Benzinlikte neden önce su sonra köpük fırça su tutuyorum diye çoğu yerle kavga ettim hep fazla zaman alıyormuş diye..demem o ki batıda araba falan yıkanmıyor,doğuda her benzinlikte su sınırsız al kovanı süngerini 20 defa yıka kimse gık demiyor onun için artık sıktı araç yıkamak..

Bende hiç kasmıyorum ayda bir cila atıyorum ne haresi kalıyor ne çiziği,benim gibi kuş pisliklerinden mecbur yıkayan hiçbir insan haftada 3 kere gidipte milletin suratsız tipini çekemez..Ne zaman ki kendi yerim olur o zaman hakeder o araba o temizliği :)
94 D.slx / 88 Mercedes B.230E / 99 Pug 306 / 07 Corolla / 74 Taunus / 84 T.131 / 91 taunus / 87 Gold Taunus(mefta) / 96 Vectra cd / 03 TDCI Mondeo /  İmpreza 08 / Mini Çupra İbiza / 99 Omega

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 333
  • Model Yılı: '15
  • 636 kere teşekkür etti
  • 964 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #76 : Şubat 03, 2015, 14:45:27 »
Valla o dediğiniz şeyler iyi hoşta kapalı yere araçlarını koyamayan insanlar için haftada benim gibi mecburen 2-3 kere araba yıkayanlar birde sürekli martı pisliğine maruz kalan araç olunca kimse kusura bakmasın benzinliğe gidip önce bi güzel su tutuyorum sonra köpüğü sıkıp fırça üstüne bida su yapacak hiçbirşey yok yıkamalar o denilen işlere bön bön bakıyor hoş her hafta kalkıpta 25-30 lira bi yıkamaya para bayılamam zaten  :)

Benzinlikte neden önce su sonra köpük fırça su tutuyorum diye çoğu yerle kavga ettim hep fazla zaman alıyormuş diye..demem o ki batıda araba falan yıkanmıyor,doğuda her benzinlikte su sınırsız al kovanı süngerini 20 defa yıka kimse gık demiyor onun için artık sıktı araç yıkamak..

Bende hiç kasmıyorum ayda bir cila atıyorum ne haresi kalıyor ne çiziği,benim gibi kuş pisliklerinden mecbur yıkayan hiçbir insan haftada 3 kere gidipte milletin suratsız tipini çekemez..Ne zaman ki kendi yerim olur o zaman hakeder o araba o temizliği :)

Alpere sonuna kadar katılıyorum. Hafta da 30 tl den ayda 120 tel eder. Zaten o paranın yarısına bir insan kendi başına boya koruma yapabilir. Su köpük su. Üstüne de fiber bezle silindi mi 10 numara olur. Araba evvel cilalıysa zaten boya kendini belli eder. Cilası olmayan arabayı nasıl yıkarsan yıka kuruyunca yine mat boya çıkıyor ortaya.
"Herkesin polisi kendi vicdanıdır, fakat polis vicdanı olmayanların karşısındadır."

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 536 kere teşekkür etti
« Yanıtla #77 : Şubat 03, 2015, 15:50:01 »
   Ben aracımı kendim yıkıyorum.Alpet'e gidiyorum 1 TL köpük,1 TL su 1 TL'de süpürgeye harcıyorum buna rağmen bir cok yikamacidan daha temiz yıkıyorum.
Köpükle yıkamaya hala karşıyım ama aracımın boyası bakım istediği icin şimdilik önemsemiyorum.Boya bakımını yaptıktan sonra yine her zaman ki gibi sampuan süngere devam.
Kısaca süngerle araba yıkama
- Tazikli su ile araba bastan aşağı üstünde toz pislik tortu kalmayacak sekilde islatilir
- Temiz bir sünger ile araba tavandan aşağıya kadar bol sabunu su ile yıkanır.Kapi aralarını da bu sünger ile yıkayınız.
- Tamponların alt kısımları, Jantlar ve lastikleri ayrı bir sünger ile yıkayınız.Lastikler kirliyse kovaya bir miktar bulaşık deterjani (Pril veya Fairy onerimdir) eklerseniz pırıl pırıl olur.
- Arabayı durularken yine tavandan tabana doğru ininiz.Kapı aralarını halıları islatmadan yıkamak icin sona doğru kapıları yarım açık bırakıp öyle tazik tutarsanız temizlemiş olursunuz.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • SUBARU Forester SG
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 114000
  • Model Yılı: '07
  • 195 kere teşekkür etti
  • 286 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #78 : Şubat 03, 2015, 15:58:21 »
   Ben aracımı kendim yıkıyorum.Alpet'e gidiyorum 1 TL köpük,1 TL su 1 TL'de süpürgeye harcıyorum buna rağmen bir cok yikamacidan daha temiz yıkıyorum.
Köpükle yıkamaya hala karşıyım ama aracımın boyası bakım istediği icin şimdilik önemsemiyorum.Boya bakımını yaptıktan sonra yine her zaman ki gibi sampuan süngere devam.
Kısaca süngerle araba yıkama
- Tazikli su ile araba bastan aşağı üstünde toz pislik tortu kalmayacak sekilde islatilir
- Temiz bir sünger ile araba tavandan aşağıya kadar bol sabunu su ile yıkanır.Kapi aralarını da bu sünger ile yıkayınız.
- Tamponların alt kısımları, Jantlar ve lastikleri ayrı bir sünger ile yıkayınız.Lastikler kirliyse kovaya bir miktar bulaşık deterjani (Pril veya Fairy onerimdir) eklerseniz pırıl pırıl olur.
- Arabayı durularken yine tavandan tabana doğru ininiz.Kapı aralarını halıları islatmadan yıkamak icin sona doğru kapıları yarım açık bırakıp öyle tazik tutarsanız temizlemiş olursunuz.

özcan bey çok doğru demişsiniz. ben şuna inanıyorum araç sahibi en iyi kendisi temizler aracını. isterse en kral en kaliteli en kurumsal temizlik firması olsun. bence hepsi bir yere kadar. aracı en iyi kendi sahibi temizler ben buna inanıyorum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 536 kere teşekkür etti
« Yanıtla #79 : Şubat 03, 2015, 16:09:02 »
İlk calistigim yikamacida fırça sadeçe lastikler ve sineklerin temizlenmesi icin ön camda kullanilirdi.Bunun dısında fırça kullanmak kesinlikle yasakti.
Benim yıkadığım araçların hiç birinden şikayet gelmezdi.Cunku kendi arabamı yıkar gibi yıkıyordum.Bir süre sonra epey bir müşterim oldu.Butun müşterilerim de kalbur üstüydü.
Kisinin iş ahlakı ile ilgili bir durum bu.