0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
O değil de bu köpük iyi temizlemiyor aracı zaten bej rengi kurulama bezimde var leş gibi oluyorlar valla, eve gelip deterjanlı suya bastırıyorum resmen kurulama bezini
yanlış formüldür, köpüğü doğru kullanmamışlardır vs.. doğru köpükle, ıslanmamış kirli arabaya sıkınca o kirlerin böyle aşağı kaydığını görürsün, sonra da tazyikli suyu vurursun, hiç bir şeycik kalmaz
atlar tepişir olan eşşeğe olur... benim cila için uğraşalım kavga etmeden dövüşün....
İzmire yolun düşerse cila işini ben hallederim, hatta davet edeyim , küçük bir izmir tatili iyi gider, konuğumuz olursun, sonrada tıp tarihine geçersin " arabasını izmirde cilalatan doktor" diye
duyduğuma göre esprim yanlış anlaşılmış.....atlar tepişir derken türkayla özcan beyin tartışmasını "eşek" derken bizzat kendimi kastetmiştim alınan üyelerden özür dilerim....
Konuyu istemeden hortlatmışım Köpüklü yıkama zaman+işçilik bakımından işin kolaya kaçılmasıdır.Dükkanında köpüklü yıkama olsun kabul ama köpük yerine benim ürünlerim (şampuan,sünger) kullanılsın dediğinizde adama sanki ana avrat küfretmiş gibi pis pis bakıyorlar.
Ben koca Crafter'ı bile sünger,sonax şampuan ile yıkıyordum.Ve bence en zevkli yıkama sünger ile yapılandır.Arabanı okşaya okşaya severek yıkıyorsun.Kirli yer kalma olasılığı fırça veya köpüğe göre daha az
Konuyu istemeden hortlatmışım Köpüklü yıkama zaman+işçilik bakımından işin kolaya kaçılmasıdır.Dükkanında köpüklü yıkama olsun kabul ama köpük yerine benim ürünlerim (şampuan,sünger) kullanılsın dediğinizde adama sanki ana avrat küfretmiş gibi pis pis bakıyorlar.Ayrıca köpüklü yıkama yapılacağı zaman araç ıslatılmadan komple köpüklenmeli.Bazı uyanıklar aracın yarısını köpüklüyor diğer yarısını da FIRÇA yardımı ile arabaya yayıyor.Hani sünger fırça yoktu?
Abi ucuz etin yahnisi olmaz diye boşuna demiyorlar. 10 liraya dış yıkamadan ne beklenir başka. Süngerlisi ise 40 50 tl. Adamlar su tutuyor. Süngerle sabunluyor. Tekrar su tutuyor. Üstüne bir sıvı püskürtüyorlar bekliyorlar. Sonra tekrar su sıkıyor. Akabin de suyu silip ara boşluklarda kalan suyu havayla alıyorlar. Sonuç şahane.
Valla o dediğiniz şeyler iyi hoşta kapalı yere araçlarını koyamayan insanlar için haftada benim gibi mecburen 2-3 kere araba yıkayanlar birde sürekli martı pisliğine maruz kalan araç olunca kimse kusura bakmasın benzinliğe gidip önce bi güzel su tutuyorum sonra köpüğü sıkıp fırça üstüne bida su yapacak hiçbirşey yok yıkamalar o denilen işlere bön bön bakıyor hoş her hafta kalkıpta 25-30 lira bi yıkamaya para bayılamam zaten Benzinlikte neden önce su sonra köpük fırça su tutuyorum diye çoğu yerle kavga ettim hep fazla zaman alıyormuş diye..demem o ki batıda araba falan yıkanmıyor,doğuda her benzinlikte su sınırsız al kovanı süngerini 20 defa yıka kimse gık demiyor onun için artık sıktı araç yıkamak..Bende hiç kasmıyorum ayda bir cila atıyorum ne haresi kalıyor ne çiziği,benim gibi kuş pisliklerinden mecbur yıkayan hiçbir insan haftada 3 kere gidipte milletin suratsız tipini çekemez..Ne zaman ki kendi yerim olur o zaman hakeder o araba o temizliği
Ben aracımı kendim yıkıyorum.Alpet'e gidiyorum 1 TL köpük,1 TL su 1 TL'de süpürgeye harcıyorum buna rağmen bir cok yikamacidan daha temiz yıkıyorum.Köpükle yıkamaya hala karşıyım ama aracımın boyası bakım istediği icin şimdilik önemsemiyorum.Boya bakımını yaptıktan sonra yine her zaman ki gibi sampuan süngere devam.Kısaca süngerle araba yıkama- Tazikli su ile araba bastan aşağı üstünde toz pislik tortu kalmayacak sekilde islatilir- Temiz bir sünger ile araba tavandan aşağıya kadar bol sabunu su ile yıkanır.Kapi aralarını da bu sünger ile yıkayınız.- Tamponların alt kısımları, Jantlar ve lastikleri ayrı bir sünger ile yıkayınız.Lastikler kirliyse kovaya bir miktar bulaşık deterjani (Pril veya Fairy onerimdir) eklerseniz pırıl pırıl olur.- Arabayı durularken yine tavandan tabana doğru ininiz.Kapı aralarını halıları islatmadan yıkamak icin sona doğru kapıları yarım açık bırakıp öyle tazik tutarsanız temizlemiş olursunuz.