Gönderen Konu: arabam banyoda, fırça sünger yok...  (Okunma sayısı 14325 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 99 Avensis 2.0 Manuel L/B idi...
    • 2011 1.6 comfort corolla...
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • 2 kere teşekkür edildi
Ynt: arabam banyoda, fırça sünger yok...
« Yanıtla #40 : Mayıs 25, 2010, 15:19:08 »
yok yok ben de ona kıyamam...

vialife ın kapalı otoparkında bir oto kuaför var... onunla konuştum geçende o bana pasta cila yapalım dedi... ya gerçekten keşke ankarada biriniz benim arabaya bir baksanızda ne yapmak doğru olur bir söyleseniz allah rızası için...
Hande hanım, arabanız ne durumda bilmiyorum, ezbere yorum yapmak ta doğru değil ama bildiğim bişey var ki; boyacı haricinde pasta cila yaptırmayın derim. oto kuaförlere falan yaptırmayın bence bu işi. ekmeği en iyi ekmekçi yapar. mademki yaptırıyorsunuz iyi bi kaporta boya ustası bulalım oraya yaptıralım.
Eğer bir gün dünyaya ait çok büyük bir derdin olursa...
Rabbine dönüp "Benim büyük bir derdim var." deme.
Derdine dönüp "Benim çok büyük bir rabbim Var.' De....
Mevlâna                                                                                                                                                                                                        2011 1.6 comfort corolla...

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #40 : Mayıs 25, 2010, 15:19:08 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Durum: Sakin
  • Araç: Verso
  • Kan Grubu: A-
  • 22 kere teşekkür etti
  • 22 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #41 : Mayıs 25, 2010, 15:21:30 »
Biri yapıyordu Küçükyalıda. Araba aynen yıkanmış gibi oluyor ama, az kirli araçlarda yapıyordu. spreyi sıkıyor, bir bezle temizliyor en son temiz bir bezle siliyordu. Bütün kir beze geçiyor. Ama silerken çizermi çizmezmi bilmiyorum.
397-393-389-385-381 yok dolacak gibi değil.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2005 corolla hb sol A/T "CC" lü :D
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #42 : Mayıs 25, 2010, 15:22:04 »
yok daha neler hande hanım iki bardak su..:D iki bardak suyu ben içiyorum..:)   hakan abide  çok idareliymiş... :)
Benim pekmezim oldukça.. sineği bağdattan gelir..;)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • chappuler
  • 34 kere teşekkür etti
  • 52 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #43 : Mayıs 25, 2010, 15:23:03 »
Hande hanım, arabanız ne durumda bilmiyorum, ezbere yorum yapmak ta doğru değil ama bildiğim bişey var ki; boyacı haricinde pasta cila yaptırmayın derim. oto kuaförlere falan yaptırmayın bence bu işi. ekmeği en iyi ekmekçi yapar. mademki yaptırıyorsunuz iyi bi kaporta boya ustası bulalım oraya yaptıralım.

tamam murat bey.... önümüzdeki haftalarda işlerim bir şekilde netleşecek belki safranboluya giderim orda iyi bir boya ustası  var onunla görüşürüm eğer gidemezsem ankarada bulalım birini....
Tüm üye ve üye olacakların dikkatine! lütfen forum kurallarını gözden geçiriniz....
http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=3.0
"Bir insanın bildiğini zannettiği bir şeyi öğrenmesi imkansızdır..."

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #44 : Mayıs 25, 2010, 17:36:20 »
usta hazır aslında, sen bi işaret ver götürürüz yaptırırız. konuya giremeyebilirim özelden haberleşiriz...
Mevlâna                                                                                                                                                                                                        2011 1.6 comfort corolla...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • pahalı zevklerim var, benzin gibi
  • 10 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #45 : Mayıs 25, 2010, 17:47:27 »
  Şimdi sana sorarım Türkay?Normal bulaşık deterjanının içinde bulunan Fosfat bile aracın boyasından ömür alıyorken böyle bir uygulamaya yarayan Köpük,içindeki kimyasallar gereği nasıl oluyorda boya zarar vermez.Zarar derken boyayı gökmüyor ama üstündeki teflon katmanı alıp götürüyor.
tamam da kim bu yargıya varıyor? bunun hakkında bir araştırma veya bir sonuç var mı? köpük yüzünden teflon katmanı gitmiş, matlaşmış bir araba görmedim de duymadım da ben..bu yukarda yazdığın şey tamamen senin tahminin demi özcan abi ?kesin değil yani, sadece tahmin ile yürüttüğün görüşün ??

spreyle yıkama konusunda the sollution markasının susuz temizleme spreyi var, adamların her ürününe hayranım :P
ae101 4a-fe+ junyan angel eye+ 8000k xenon+ usdm oem stop+ racing stripes+ 16" astra H jant+ 195/45r16 continental sport contact2 ve michelin pilot sport+ sonax cam filmi+ ışıklı kapı eşiği+ ayak aydınlatması+ beyaz gösterge aydınlatması+ oem anatomik spoyler+ bagaj led aydınlatma+ e34 paspas+ alpine CDE-9873RB teyp+ alpine mrv-f450 amfi+ alpine MRP-M500 mono amfi+ jbl komponent+ fli

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Seni unutmayacağız Burak TOLGA
    • www.IMAN ILE TOYOTA'NIN KIMDE OLDUGU BELLI OLMAZ.com.tr
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 109000
  • Model Yılı: '12
  • 536 kere teşekkür etti
  • 508 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #46 : Mayıs 25, 2010, 23:53:01 »
   Tahmin değil Türkay.Bunu bir kimyagerde söylemişti bir ara...Bir önceki sayfada Muhittin abinin yorumuna yazmıştım.Gözle görünen bir şey değil bu.Bunu en iyi nasıl gözlemlersin.Rolla'da değil ama 2009 Corolla'da gözlemle.Arabana kıyabilirsen sürekli köpükle yıkat.3-5 ayın sonunda boyanın parlaklığında  değişim göreceksin.TEflonu gitmiş boya çok daha çabuk kirlenecek,çok daha çabuk dış etkenlere maruz kalacak,çizilecek vs......Denemesi bedava Türkay.Dene ve gör.Ben sadece tavsiyede bulunurum.Alıp almamak kişilere kalmıştır.Ama ben dört aracın dördünede kullanmam.Buna Teneke(206)'de dahil....(2 yıl Ankara'nın elit yıkamalarındaki ve Fiat'taki deneyimlerime dayanarak söylüyorum)
Yalan doğrudan, karanlık aydınlıktan kaçar
Güneş yalnızdır ama, etrafına ışık saçar
Üzülme, doğruların kaderidir bu yalnızlık
KARGALAR SÜRÜYLE,KARTALLAR YALNIZ UÇAR

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 100
  • Model Yılı: '14
« Yanıtla #47 : Mayıs 26, 2010, 02:12:52 »
Ben 2-3 ay sürekli kullandım şahsen pişmanım cidden ara ara köpüğün izlerini görüyorum aracımda 2 defa gaz yagı 1 defa mazot 2 defa elma sirkeli su sayısız tazyikli suyla yıkamama rağmen :sbide uzaktan bakınca özellile ön kaputumda cıcıkler varmış gibi duruyor moralım bozuldu bugün yıkadım corollamı :( artık paraya kıyıcam sonax'a bayılcam hazıran ayında :(

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Seni unutmayacağız Burak TOLGA
    • www.IMAN ILE TOYOTA'NIN KIMDE OLDUGU BELLI OLMAZ.com.tr
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 109000
  • Model Yılı: '12
  • 536 kere teşekkür etti
  • 508 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #48 : Mayıs 26, 2010, 02:25:52 »
   Kaldı ki dediğin gibi böyle izlerde bırakıyor Taylan.Babam bir kere sattığımız Corolla'yı köpükle yıkatmıştı.Dediğin gibi kaportada ve camda köpük izi kalmıştı.kalan yerde neresi biliyormusun? Tam sol dikiz aynasına baktığımız yer.Aynaya bakarken önce lekeye bakıyordum,sonra aynaya bakıyordum  >:(  >:( >:(
   Türkay varsayımdan gittiğime ya da tahmin ettiğime kanaat getiriyor ama dediğim gibi öneride bulunurum alan alır almayan almaz.Kimseyi zorlayamayız ki.Aslında şu Elvan ustayı bulsam ve Türkay'la 30 dakika başbaşa bıraksam iyi olur.
   Elvan usta kimdir? Elvan usta Tofaş/Fiat bayisi Ankara Otomotivin boya koruma uzmanıydı.Bizim servis müdürü uyuzluğuna adamı işten çıkardı ve hemen akabinde Elmaağaçlı Fiat bayisi Elvan ustayı işe aldı,sözleşme yaptı,Ankara Oto'da 800 TL maaş alırken ona 1.100 L maaş bağladılar,bir sürü imkan sağladılar.Yıkama dükkanı açsaydım Elvan usta benim yanımda olacaktı :( Kısmet....
Yalan doğrudan, karanlık aydınlıktan kaçar
Güneş yalnızdır ama, etrafına ışık saçar
Üzülme, doğruların kaderidir bu yalnızlık
KARGALAR SÜRÜYLE,KARTALLAR YALNIZ UÇAR

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Resim gençliğimden (42 yaşımdayken)
  • Kan Grubu: B+
  • 15 kere teşekkür etti
  • 84 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #49 : Mayıs 26, 2010, 03:16:52 »
Önceleri sadece fırça vardı, fırçanın çizdiği kesin, bu nedenle sünger icat edildi,ama süngerin gözeneklerine giren zerrecikler daha kötü çier, bu da anlaşılınca insan köpüğü icat etti, etti amma.... çok güçlü kimyasallar içerdiği için asıl en büyük zararı bu köpük veriyor, özcanın dediği gibi çok uzun sürede de değil hemen bir kaç yıkama sonra boyanın donuklaşıp bozulduğunu hissediyorsunuz.. bu tür yıkama da kullandıkları pelüşte çok sağlıklı değl... sonuç olarak çizilmenin çaresi yok, zaman çinde arabalarımız çizilecek , bizde basacağız pastayı cilayı... eğer tiriz biriyseniz, arabanıza iyi bakıyorsanız, pastayada gerek olmaz, 2-3 ayda bir cila ne çizik bırakır ne matlık, kaliteli bir cila boyayı koruma konusundada işe yarar, en iyisi fazla kafaya takmadan rutin yıkamalarınızı sürdürün, ama cilayı ihmal etmeyin, bayan arkadaşlarımızada yakınlarda olanlar yardım etse iyi olur, onlar kendi başlarınına cila yapamazlar, benzincide veya boyacıda yapılan cilayada fazlaca güvenilmez nagihan ve Hande izmirde olslaradı ben yardımcı olurdum , ne yazıkki buradan oralara müdahale edemiyorum

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #50 : Mayıs 26, 2010, 08:53:28 »
hande ablanın cilayı özcan abi halleder ya :D

köpük konusuna gelince, benim arabalarımda hatrı sayılır bir kalınlıkta cila tabakası var, bu çok güçlü kimyasallar o cilayı kaldırıp sonra mı teflonu kaldıracak ?

http://www.kimyaturk.net/index.php?topic=15117.0
bu adamların hepsi kimyager, fosfat da kullanıyorlar gayet kendi arabalarında..

http://www.skodaturkiye.com/showthread.php?t=5561
biraz incelersen sitede nasıl araba "detaylama" delilerinin olduğunu göreceksin, hiç biri tü kaka zararlı demiyor

http://www.carcareblog.co.uk/2009/07/snow-foam-why-and-how/
bu blog tamamen araç bakımıyla ilgili, köpük neden yapılmalı, nedir, nasıl yıkanır konusunu anlatıyor

http://www.detailingworld.co.uk/forum/showthread.php?t=52501
bu forum da araç yıkama/detaylandırma ile ilgili bir site, köpük hakkında bir konu ve nedense hiç zararlı diyen yok

http://www.meguiarsonline.com/forums/showthread.php?t=29912
bu meguiars markasının forumu, bu adamlar da köpüğü tartışıyorlar, zararlı olduğunu söyleyen yok...

işin özeti, bu iş öyle tahminle, o boyacının, bu yıkamacının söylediğiyle olacak iş değil..her işin bir uzmanı vardır, ekmek ustası da pasta yapabilir evet ama bazı şeyleri yanlış biliyor olabilir, işi en iyi pastacı bilir ;) tam araştırmadan, tam bilmeden, tahminler yürüterek insanları yönlendirmek, yapın, yapmayın tarzında nihai bir karar vermek ne kadar doğru??
ae101 4a-fe+ junyan angel eye+ 8000k xenon+ usdm oem stop+ racing stripes+ 16" astra H jant+ 195/45r16 continental sport contact2 ve michelin pilot sport+ sonax cam filmi+ ışıklı kapı eşiği+ ayak aydınlatması+ beyaz gösterge aydınlatması+ oem anatomik spoyler+ bagaj led aydınlatma+ e34 paspas+ alpine CDE-9873RB teyp+ alpine mrv-f450 amfi+ alpine MRP-M500 mono amfi+ jbl komponent+ fli

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #51 : Mayıs 26, 2010, 09:48:26 »
Maşallah Türkay. Hukukçu gibisin ya..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #52 : Mayıs 26, 2010, 10:14:58 »
türkay kopmuş...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #53 : Mayıs 26, 2010, 11:33:59 »
Maşallah Türkay. Hukukçu gibisin ya..
türkay kopmuş...
fazla gaza geliyorum kusura bakmayın :(

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Resim gençliğimden (42 yaşımdayken)
  • 15 kere teşekkür etti
  • 84 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #54 : Mayıs 26, 2010, 13:39:37 »
sen genede köpüğe fazla güvenme :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: ---
  • Model Yılı: -
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #55 : Mayıs 26, 2010, 13:45:41 »
murat bu köpüğü iyi degil diyolar daha çok çiziyormuş arabayı arabanın üstündeki çamur veya tozu tam olarak temizlemiyormuş bana öyle söylediler.Bende özel şampuan aldım fırçayla yıkatıyorum.
HONDA CİVİC EXECUTİVE PLUS 182HP

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Durum: Sakin
  • Araç: Verso
  • 22 kere teşekkür etti
  • 22 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #56 : Mayıs 26, 2010, 14:18:50 »
murat bu köpüğü iyi degil diyolar daha çok çiziyormuş arabayı arabanın üstündeki çamur veya tozu tam olarak temizlemiyormuş bana öyle söylediler.Bende özel şampuan aldım fırçayla yıkatıyorum.
halil nittin :D. yahu  kimin içi nasıl rahat ediyorsa öyle yıkatsın diyorum. İçiniz rahat olsun sayın forumdaşlarım. Yıkamak için kullandığınız yöntem makul bir yöntemdir, Anormal bir zararı yoktur. :)
397-393-389-385-381 yok dolacak gibi değil.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #57 : Mayıs 26, 2010, 14:18:58 »
BMW'nin olduğu forumda da köpüğün boyayı matlaştırdığını söylüyorlardı. Hangi linkte geçiyor bilmiyorum ama orada klasik yöntem cilalı 2 kova su+sünger şeklinde temizliği öneriyorlar. Aracı yıkamadan önce de mutlaka ıslatmak gerekir diyorlardı.

Boya koruması olan yada kalın bir cila tabakası olan araçlar için köpük belki pek zarar vermeyebilir fakat hem cilanın ömrünü hem boya korumanın ömrünü alacaktır.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • MEB
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: '17
  • 68 kere teşekkür etti
  • 78 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #58 : Mayıs 26, 2010, 14:42:48 »
Fırsatı olan arkadaşlar bence kendileri yıkasınlar arabalarını. Cilalı şampuanla gölgede yıkayıp kurulayıp, sonrada sadece 45 dakikada cilayı çeksinler arabalarına derim sonrada  karşısına geçip yaptıkları işten keyf alsınlar. :) Ciladan sonrada zaten cilalı şampuanla devamlı yıkarsanız arabanız parlaklığını epey zaman korur. Köpüğü gerçekten bizim buardada önermiyorlar, vakti olmayan ve araba yıkamak için müsait yeri olmayanlar tercih etmek zorunda kalıyorlar genelde.
2003 benzinli  terra 1.6 VVT-I  dan sonra 2017 1,6 advance manuel benzinliyle yola devam.

Üç günlük seyisler ve 40 Yıllık işi karıştırıyorlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • chappuler
  • 34 kere teşekkür etti
  • 52 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #59 : Mayıs 26, 2010, 15:01:15 »
atlar tepişir olan eşşeğe olur... :)

benim cila için uğraşalım kavga etmeden dövüşün....
Tüm üye ve üye olacakların dikkatine! lütfen forum kurallarını gözden geçiriniz....
http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=3.0
"Bir insanın bildiğini zannettiği bir şeyi öğrenmesi imkansızdır..."