0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Köpüklü araç yıkamanın sistemi şöyledir.Araç tayzikli su ile kaba kirinden arındırılır.Sonra aracın her yerine bol bol köpük sıkılır(bknz Yukarıda Nagihan'ın Yaris'i).Bir müddet bekledikten sonra sıkılan köpük bol su ile akıtılır.Araç silinir ve tekrar kirletilmek için trafiğe çıkılır. Şimdi sana sorarım Türkay?Normal bulaşık deterjanının içinde bulunan Fosfat bile aracın boyasından ömür alıyorken böyle bir uygulamaya yarayan Köpük,içindeki kimyasallar gereği nasıl oluyorda boya zarar vermez.Zarar derken boyayı gökmüyor ama üstündeki teflon katmanı alıp götürüyor.Yıkamacı elbette zararı yok der(bilmediğinden söylüyordur.İyi hoş bilsede aynısını söylemeye devam eder ).Ben sadece arkadaşlarıma iyilikleri için gereken uyarıyı yaparım.Alıp almamak kişilerin kendi tercihidir...
ama şu bildiğimiz benzinlik makinelerinden değil bunun şeritleri daha bir yumuşak gibi geldi bana...hayır şunun için soruyorum şu anda zaten benim araç çizik içinde bir ara pasta cila düşünüyorum bu işlemden sonra o cihaza sokmamalı mıyım?
Pasta -Cila işlemını Sonax gibi bir yerde yaptırırsan,Zaten onlar öylerler fırçayla yada tünel v.b gibi yerlerde aracınızı yıkatmayın garantı dışına cıkar diye.Bide bence sonax gibi pahalı mekanlara gitmeye gerek yok Türkay varken o yapsın pasta cila'yı Hande ablasına .
iyi de sizi bulmak çok zor.... önümüzdeki haftalarda rahatsız ederim o zaman..
Arkadaşlar bende arabamı hep kendim yıkarım ve çokta iyi oluyor. Sonax cilalı şampuanla yıkıyorum ve hemen peşinbden kuruluyorum yumuşak bir bezle.Senede iki üç defada kendim 45 dakikada sonax metalik boya cilasını kullanıyorum tam süper oluyor. Yukarıda belirtilen iki yıkamada zararlı bence, çünkü dönen fırçalardan korkuyorum çünkü sizden önce gelen bir aşırı kirli araçtan, bir kaç minicik kum tanesi fırçanın içine girse artık gerisini siz düşünün. Fırçasız yıkamada eminim çamuru akıtmak için kullanılan güçlü kimyasal boyanın üzerindeki koruyucu tabakayıda zamanla aşındıracaktır.(Tahminimce bu sıkılan köpüğün içindede parlatıcı var ama kısa ömürlü bişey).
az suyla araba yıkamayı da hakan beye sorun...adam iki bardak suyla araba yıkıyor...