Gönderen Konu: Far İkazı - Gösterge Işıkları  (Okunma sayısı 12906 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: AB+
Far İkazı - Gösterge Işıkları
« : Mart 10, 2007, 12:08:00 »
arkadaşlar biliyorsunuz ae101'lerin specialler haricinde far açık ikazı yok. ama takılabliyormuş. nerde takılır problem olur mu maliyeti nedir bilen varsa bilgi verirse sevinirim.
Bir de gösterge ışıkları çok mat ve bazısında gösterge yeşil-beyaz arası, orta panel sarı,
bazısında da tam tersi. bu ışıkları daha parlak hale getirmek örneğin kadranı ve orta paneli tümden yeşil ve parlak hale getittirmek münkünmüdür? yapan yer var mı? bilgilerinizi paylaşırsanız sevinirim. şimdiden teşekkür ederim.
99 / T22 / 2.0 / SOL

Toyota Club Türkiye

« : Mart 10, 2007, 12:08:00 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #1 : Mart 10, 2007, 12:24:09 »
Normal bir oto elektrikçisi bu işlemleri yapar. Ön göğüsü söküp, ampulleri değiştircek sadece. Far açık ikazı konusunda da bir bilgim yok.
2006 Corolla Sedan D-4D Gümüş Gri

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #2 : Mart 10, 2007, 12:31:10 »
evet ampüller değişebilir bu şekilde ama daha parlak olması için zannediyorum amperinin yükseltilmesi gerekiyor. o da kablolara falan zarar verirmi konusu düşündürüyor beni. far açık ikazı ama birincil yapılması gereken. her bindiğimde farı kapatacağım aklımda ama her indiğimde bakıyorum ki yine unutmuşum
99 / T22 / 2.0 / SOL

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #3 : Mart 10, 2007, 16:09:39 »
Far ikazı oldukça yararlı bir donanım ve olması çok iyi. Gösterge ışıklarının parlak yanması için amperi yukseltmenız gerekmez. Eski ampülleri çok canlı yanmıyor zaten, bir de üstü tozlanınca tamamen kararıyor. Yeni ampuller belirgin derecede parlak yanacaktır.
2006 Corolla Sedan D-4D Gümüş Gri

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #4 : Mart 10, 2007, 19:19:18 »
Alıntı yapılan: demir_mert
Far ikazı oldukça yararlı bir donanım ve olması çok iyi. Gösterge ışıklarının parlak yanması için amperi yukseltmenız gerekmez. Eski ampülleri çok canlı yanmıyor zaten, bir de üstü tozlanınca tamamen kararıyor. Yeni ampuller belirgin derecede parlak yanacaktır.
[/quote]

teşekkür ederim ilginize...
far açık ikazı konusunda tanıdığı bildiği sağlam bi elektrikçi olan arkadaşım varsa memnun olurum.
99 / T22 / 2.0 / SOL

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #5 : Mart 11, 2007, 00:45:37 »
selam selim arkadaş. bende daha önce 92 corollaya far ikaz cihazı takdırmıştım. Her hangi bir oto elektrikçisi yapabilir. Bir  far açık ikaz rölesi takıyorlar. Maliyeti 15-25 arası olabilir. Tanıdık bulursan daha ucuzada yapabilirler. Bu far ikaz rölesi arabayı stop ettikten sonra kapı açıldığında uyarıyordu.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #6 : Mart 11, 2007, 10:48:01 »
Alıntı yapılan: HÜSEYİN DENİZ
selam selim arkadaş. bende daha önce 92 corollaya far ikaz cihazı takdırmıştım. Her hangi bir oto elektrikçisi yapabilir. Bir  far açık ikaz rölesi takıyorlar. Maliyeti 15-25 arası olabilir. Tanıdık bulursan daha ucuzada yapabilirler. Bu far ikaz rölesi arabayı stop ettikten sonra kapı açıldığında uyarıyordu.
[/quote]

teşekkür ederim verdiğiniz bilgiler için
99 / T22 / 2.0 / SOL

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Mart 11, 2007, 13:51:02 »
Ae101lerin gösterde renkelri aklımda kalmamış. Fakat yaşadığınız problemin kaynağı ampulün üstündeki boyanın zaman içinde özelliğini kaybedik kavlamasından kaynaklanır. Herhangi bir elektrikçi yapabilir. Kadranın üst kısmındaki 2 vidayı söküp önündeki çerçeveyi söktükten soran kadranı öne doğru çektiğiniz zaman kadran elinize gelir. Arka kısmından ampuller değişebilir.
2000 ZZE112 Toyota Corolla 1.6 Terra Special A/C

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Bu dünya bana bilem kalmamış ki!
  • Kan Grubu: ---
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Mart 12, 2007, 11:45:08 »
Bu konuda daha detaylı bilgi için
http://www.toyotaclubtr.com/forum/index.ph...5&hl=93+corolla

adresindeki resimleri incele istersen benimkide öyleydi.
Şu an güzel.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #9 : Mart 13, 2007, 10:03:22 »
Alıntı yapılan: Süleyman Yasan
Bu konuda daha detaylı bilgi için
[url]http://www.toyotaclubtr.com/forum/index.ph...5&hl=93+corolla[/url]

adresindeki resimleri incele istersen benimkide öyleydi.
Şu an güzel.
[/quote]

süleyman arkadaşım sana çok teşekkür ederim. forum içinde hiç rastlamadığım bi sayfayı ziyaret ettim sayende. çok yararlı bilgiler var içinde. özellikle hangi ampülü kullanacağım konusunda teknik açıdan bir bilgi almış oldum. göstergelerimin aydınlanma sorunu yok aslında homojen bir şekilde karanlık  bir de orta panel sarı renkli bende. biraz fazla düzen düşkünüyüm renkler farklı olunca hiç gözüme hoş gözükmüyor. orta paneli de aynı ampüllerle beyaz yapabilirsem eğer harika olur. bilmiyorum siz yaptınız mı. veya oluyor mu. bilginiz varsa benimle paylaşırsanız sevinirim. konuyla ilgilenen tüm arkadaşlara tekrar teşekkür ederim.

BİRDE ORTA PANEL ve GÖSTERGELER İÇİN SEÇECEĞİM AMPÜLLERİM HEPSİ 12V-5w OSRAM COOL BLUE DİPSİZ AMPÜL MÜ??? YOKSA ORTA PANEL FALAN FARKLI MI. YAPAN ARKADAŞLAR YARDIMCI OLURLARSA SEVİNİRİM.
99 / T22 / 2.0 / SOL

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #10 : Mart 15, 2007, 12:46:03 »
5 watt üstü ampuller sorun çıkarabilir ısıdan dolayı eritme yapabilir.orj ampullerin temizlenmesi veya değişimi ile sorun hallolur.acaba sistemin dimmeri kapalı olabilir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #11 : Mart 31, 2007, 10:41:26 »
arkadaşlar dün serviste gösterge ve orta panel ampüllerini değiştittirdim, temizlettirdim, far ikazı taktırdım, aldığım cd/mp3 çaları monte ettirdim, ufak tefek bir kaç iş daha vardı onları da yaptırdım 70YTL'ye.   fiyat bana çok uygun geldi. Tek kelimeyle süper oldu. pırıl pırıl gözüküyor. fotoları çektim, ama cep telefonuyla çektiğim için çok net çıkmadı. akşam sizinle paylaşıcam fotoları.
99 / T22 / 2.0 / SOL

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #12 : Nisan 02, 2007, 23:40:41 »

evet arkadaşlar fotoğraflandık...
99 / T22 / 2.0 / SOL

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Nisan 03, 2007, 01:05:06 »
yanlız dikkat ettiğim kadarıyla ae101lerin çoğunda 140la 180 hizasında bi kararıklık var....

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #14 : Nisan 03, 2007, 10:38:20 »
Alıntı yapılan: Erdem Manisalı
yanlız dikkat ettiğim kadarıyla ae101lerin çoğunda 140la 180 hizasında bi kararıklık var....
[/quote]

evet erdem bey zannediyorum aydınlatma yerlerini belirleyen japon arkadaş ufak bi hata yapmış. gösterge panelinde 3 ampül yerine 4 ampül kullansaymış çok daha homojen bi görüntü elde edilirmiş. dediğim gibi foto çok kötü çıkmış. orta panelin de fotoğrafını çekmiştim ama 1mp cep telefonuyla hiç bir şey anlaşılmadığı için koyma gereği bile duymadım. servise kesinlikle beyaz olaak demiştim tüm aydınlatma, usta gece gözünü alır   diyerek cam göbeği takmış. bi kızdım bi kızdım ustaya. sonra tabi gece gittim arabaya bakalım teyple nasıl olmuş diye (teybi de kırmızı beyaz seçmiştim uymayacak renkler diye kızmıştım) teybin ekranı da tam beyaz değilmiş hafif yeşile çalıyomuş. yanlışlıkla yapılan güzellik    bi foto mak bulablirsem çekicem daha ayrıntılı resimleri.
99 / T22 / 2.0 / SOL

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #15 : Nisan 03, 2007, 14:07:48 »
Olur böyle vakalar diycez o zaman. Hayırlı olsun ama sabırsızlıkla bekliyoruz panelin güzel bir fotosunu.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #16 : Nisan 05, 2007, 10:25:44 »
kusura kalmayın çocuktan fırsat bulup yazamıyom.şu an kucağımda fırtınalar koparıyor.sonra yazarım inşallah

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #17 : Nisan 06, 2007, 13:54:37 »
kusura kalmayın çocuktan fırsat bulup yazamıyom.şu an kucağımda fırtınalar koparıyor.sonra yazarım inşallah
[/quote]

durmasın o daha iyi. allah bağışlasın. maşallah diyelim.
99 / T22 / 2.0 / SOL

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #18 : Nisan 07, 2007, 01:05:46 »
sağolasınız.o uyuyunca hanımla biz dinlenmek için atıyoruz bir yerlere kendimizi.uyanıncaya kadar kafamızı dinliyoz.

orta panel ampullerini merak ettim doğrusu.fotosunu bekliyoruz.

ben orta panel ampullerini değiştirmedim.seninkiler güzel olacak olursa değiştiririz.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #19 : Nisan 07, 2007, 14:17:22 »
sağolasınız.o uyuyunca hanımla biz dinlenmek için atıyoruz bir yerlere kendimizi.uyanıncaya kadar kafamızı dinliyoz.

orta panel ampullerini merak ettim doğrusu.fotosunu bekliyoruz.

ben orta panel ampullerini değiştirmedim.seninkiler güzel olacak olursa değiştiririz.
[/quote]

orta panel de yine cam göbeği ama sönük bir aydınlatma var (göstergeye göre sönük ama yeterince tatminkar). akşamları teybin ışınğını kısıyorum denk geliyor. o cep telefonuyla çektiğim kötü fotoğrafı ekleyeyim görmeniz için ama baştan belirteyim, teyp normalinden çok daha parlak, panel ise olduğundan çok daha sönük çıkmış. teybin ekranı ne kadar aydınlanıyorsa, panel de o kadar aydınlanıyor. zannediyorum ledler daha parlak çıkıyor fotoda. ki klima, rezistans ve dörtlü flaşör butonlarının ışıkları bunu açıkça ortaya koyuyor. bu arada teyp ekranı resimde mavi gibi duruyo ama alakası yok. orta panelle aynı renk.

99 / T22 / 2.0 / SOL