Gönderen Konu: Far İkazı - Gösterge Işıkları  (Okunma sayısı 12907 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Bu dünya bana bilem kalmamış ki!
  • Kan Grubu: ---
  • 2 kere teşekkür edildi
Far İkazı - Gösterge Işıkları
« Yanıtla #40 : Mayıs 06, 2007, 11:56:59 »
yaptım.bugün fotoları yüklemeye çalışacağım.

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #40 : Mayıs 06, 2007, 11:56:59 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #41 : Mayıs 06, 2007, 18:47:24 »

ikinci resimde fotoğraf makinası biraz parlak çekmiş.parlaklık ilk resim ile ikinci resim arası gibi bir şey .
kardeşimin fotoğraf makinası ile çekmiştim.kendi fotoğraf makinamla çekince onlarıda koyarım.
beyaz gibi çok parlak değil o da herhalde mavi renk olduğu için.

normal mavi dipsiz ampul taktım ama çok kötü oldu.Sonra led ampullerden aldım.sonuç yukarıda.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: AB+
« Yanıtla #42 : Mayıs 07, 2007, 09:55:54 »
süleyman bey çok hızlısınız.  
dipsiz ampül olmayınca led aldınız ama led homojen aydınlatma sağladı mı? ben yaptırmadan önce kime sorduysam, led takarsan yarısı aydınlanmaz dediler. çok kötü olur falan dediler. iyi oldu mu? fotoğrafa tam güvenemedim de   baya bi canlı çıkmış ama. (bu arada acemi BEN sabah otoparktan geri geri çıkarken sol dikiz aynasını dikkatsizce duvarın köşesine vurdum. arkaya katlandı ama allahtan çalışıyo sorunsuz moralim hala bozuk çizildi kenarı  )
99 / T22 / 2.0 / SOL

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #43 : Mayıs 08, 2007, 00:28:40 »
led fotolarda gözüktüğü gibi homojen aydınlatma yapıyor.hatta bu hafta kardeşimin  Wv  99 polo su var. Mavi ışıklı olanlardan değil onunkiler yeşil gibi. sönük yanıyor.
hafta sonuda onu yapayım dedim.Sökmeyi beceremedim.özel wv servisine gittim bayağı uğraştan sonra söktüler.Ama onlarda ampul yokmuş led olayı varmış.onu yapamadım.
Hatta sağ sinyalin yandığı göstergede gözükmüyor.bunu ne yapacağız dedim.
yapamayız.Çünki ledli tüm kadranın değişmesi lazım dediler.oldukça tuzlu rakam çıkıyor.

resmide bugün benim makinayla çektim.bunun biraz sönüğünü düşün.makina hafif parlatıyor.
güzel oldu ama gözüm beyaza alışmış ya biraz garip geliyor.

artık ben kafayı hiç takmıyorum çünki arabayı komple boyatacağım motorunu yaptıracağım.
sonrasınıda herhalde çok titiz olurum.kimseye dokundurtmam.özel otopark yok nasıl sahip çıkacağız bilmiyorum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 16000
  • Model Yılı: '11
  • 97 kere teşekkür etti
  • 36 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #44 : Mayıs 08, 2007, 07:33:51 »
Hararet ve benzin göstergelerinin çubukları belli olmuyor sebebi yeni taktığınız ledlerden mi? (Satıcıdan mavi renkli led diye mi alacağız)
((2017  COROLL@...ADVANCE MDS    * 2018-         ))
(( 2011 COROLL@...ELEGANT  A/T    * 2015-2017 ))
(( 2006 COROLL@...SOL                        * 2009-2015))
(( 2000 COROLL@...TERRA SPECIAL  * 2006-2009))

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #45 : Mayıs 08, 2007, 17:04:25 »
Alıntı yapılan: Süleyman Yasan
led fotolarda gözüktüğü gibi homojen aydınlatma yapıyor.hatta bu hafta kardeşimin  Wv  99 polo su var. Mavi ışıklı olanlardan değil onunkiler yeşil gibi. sönük yanıyor.
hafta sonuda onu yapayım dedim.Sökmeyi beceremedim.özel wv servisine gittim bayağı uğraştan sonra söktüler.Ama onlarda ampul yokmuş led olayı varmış.onu yapamadım.
Hatta sağ sinyalin yandığı göstergede gözükmüyor.bunu ne yapacağız dedim.
yapamayız.Çünki ledli tüm kadranın değişmesi lazım dediler.oldukça tuzlu rakam çıkıyor.

resmide bugün benim makinayla çektim.bunun biraz sönüğünü düşün.makina hafif parlatıyor.
güzel oldu ama gözüm beyaza alışmış ya biraz garip geliyor.
artık ben kafayı hiç takmıyorum çünki arabayı komple boyatacağım motorunu yaptıracağım.
sonrasınıda herhalde çok titiz olurum.kimseye dokundurtmam.özel otopark yok nasıl sahip çıkacağız bilmiyorum.
[/quote]

güzel gözüküyor süleyman bey ama sanki beyaz daha mı iyiydi ne? hakikaten çubuklar karanlık kalmış. ama emin de değilim fotoğraf makinası abartmış olabilir yine. öyle mi?
99 / T22 / 2.0 / SOL

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #46 : Mayıs 08, 2007, 23:52:34 »
evet çubuklar biraz karanlık kalıyor.bu da mavi renkten olsa gerek.çubukları daha renkli gösterecek bir yol mutlaka vardır ama benim daha fazla ayıracak zamanım da yok aklımda.(pratik zekaya sahip değilim.)plan projeyi fazla yapamıyorum.

beyazın daha iyi olduğu kanaatindeyim.canım sıkıldığı zaman  6 vidayı sökeceğim ampulu değiştirip beyaz yapacağım.birinci resimde dikkatinizi çektiyse ortaya beyaz ampulu kenarlara ise maviyi taktım böylede hoş oldu.

aslında bu aldıklarım park ampulu ama dipsiz led ampul diyerek aldım.çin malı.Osram marka  veya başka kaliteli bulsam hemen onu takacağım.

şu an aklıma devir ve hız kadranının etrafını metal ile çevirmek geçiyor aklımdan(sadece geçiyor) nasıl yapacağımı daha düşünmedim vede araştırmadım.mutlaka oluyordur.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #47 : Mayıs 09, 2007, 09:42:41 »
evet çubuklar biraz karanlık kalıyor.bu da mavi renkten olsa gerek.çubukları daha renkli gösterecek bir yol mutlaka vardır ama benim daha fazla ayıracak zamanım da yok aklımda.(pratik zekaya sahip değilim.)plan projeyi fazla yapamıyorum.

beyazın daha iyi olduğu kanaatindeyim.canım sıkıldığı zaman  6 vidayı sökeceğim ampulu değiştirip beyaz yapacağım.birinci resimde dikkatinizi çektiyse ortaya beyaz ampulu kenarlara ise maviyi taktım böylede hoş oldu.

aslında bu aldıklarım park ampulu ama dipsiz led ampul diyerek aldım.çin malı.Osram marka  veya başka kaliteli bulsam hemen onu takacağım.

şu an aklıma devir ve hız kadranının etrafını metal ile çevirmek geçiyor aklımdan(sadece geçiyor) nasıl yapacağımı daha düşünmedim vede araştırmadım.mutlaka oluyordur.
[/quote]

yine ebay'da görmüştüm metal çerçeveler vardı. çok da pahalı değildi. onlar da olabilir aslında. ama onu yapmışken her tarafı kaplamak lazım orta konsolu falan. (bu arada ben o beyaz mavi gözükeni fotoğraf makinası öyle yaptı sanmıştım  ) o bahsettiğiniz ampüller led değil galiba. yine park ampülü olabilir. mtec'in ampülleri var yine coolblue diye satılıyor dipsiz ampüller ama ondan daha beyaz ışık vereni yok deniyor. ben yaptırmadan önce bi araştırma yapmıştım. herkes mtec dedi beyaz istiyosan eğer. osram tam beyaz değil sarıya dönük demişlerdi.
99 / T22 / 2.0 / SOL

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #48 : Mayıs 09, 2007, 09:51:26 »
osramın %  30 daha fazla ışık vereninden takmıştım.iyi olmuştu.

Çerçeveler e-bay 'yın neresinde.link varsa memnun olurum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #49 : Mayıs 09, 2007, 09:55:45 »
osramın %  30 daha fazla ışık vereninden takmıştım.iyi olmuştu.

Çerçeveler e-bay 'yın neresinde.link varsa memnun olurum.
[/quote]

işte burda (corolla gauge bezel dash) diye arandığında çıkıyor.

[url]http://cgi.ebay.com/ebaymotors/Toyota-Coro...sspagenameZWDVW[/url]

99 / T22 / 2.0 / SOL

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Teknoloji Müdürü
  • *
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 10300
  • Model Yılı: '23
  • 424 kere teşekkür etti
  • 983 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #50 : Mayıs 09, 2007, 11:02:07 »
oraya parlak birşey koyarsanız gündüz yansımalardan çok çekersiniz, tavsiye etmiyorum.

Mavi rengi beğendim ama parlak beyaz bence de daha güzel olur. İbreler kırmızı olduğundan mavi ile parlamıyorlar gibi, belki sadece ibrelerin altına beyaz düşünülebilir (tabi tam altlarında ampul varsa.
İnsanlar 10'a ayrılır
Binary saymayı bilenler ve bilmeyenler   

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #51 : Mayıs 09, 2007, 11:37:15 »
Alıntı yapılan: Alper Sinav
oraya parlak birşey koyarsanız gündüz yansımalardan çok çekersiniz, tavsiye etmiyorum.

Mavi rengi beğendim ama parlak beyaz bence de daha güzel olur. İbreler kırmızı olduğundan mavi ile parlamıyorlar gibi, belki sadece ibrelerin altına beyaz düşünülebilir (tabi tam altlarında ampul varsa.
[/quote]

malesef yok. sadece 3 ampül aydınlatıyor göstergeyi. yansıma konusunda düşününce hak verdim size. ama parlak mı mat mı onu da tam kestiremedim. ama güzel olur gibi duruyor sanki...
99 / T22 / 2.0 / SOL

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #52 : Mayıs 12, 2007, 12:38:54 »
benim düşündüğüm böyle değil.devir,hız,yakıt,hararet göstergelerinin etrafına 4 tane yuvarlak çember şeklinde olacak.metalik renkte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #53 : Mayıs 12, 2007, 14:52:45 »
Bu şekilde diyorsun heralde.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #54 : Mayıs 12, 2007, 18:06:25 »
helal olsun tamda düşündüğüm gibi.
bu forumun gözünü seveyim.
yetişin zordayım dediğinde bir değil bin kişi koşuyor.

türkiyede bunu nerde buluruz.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #55 : Mayıs 12, 2007, 18:28:24 »
evet hakikaten gayet hoş yaa. tamam da ziya bunu nerden buluruz? bak bu yakışır hakikaten.
99 / T22 / 2.0 / SOL

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #56 : Mayıs 12, 2007, 20:33:43 »
Bunu yabancı bir forumda bulmuştum sanırsam tam hatırlamıyorum gerçekten hoş değilmi:) Nerden buluruz bilmiyorum ama malzemeyi bilsek yapılabilir heralde...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #57 : Mayıs 13, 2007, 12:41:16 »
Alıntı yapılan: Ziya Bingöl
Bunu yabancı bir forumda bulmuştum sanırsam tam hatırlamıyorum gerçekten hoş değilmi:) Nerden buluruz bilmiyorum ama malzemeyi bilsek yapılabilir heralde...
[/quote]
yapılır !! konuyla ilgili olarak plastik kalıpçısı bi arkadaşım var. bakar bakmaz malzeme ne anlar. bi de nasıl hallederiz bunu bi sormalı. onda da corolla var.
99 / T22 / 2.0 / SOL

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #58 : Mayıs 13, 2007, 13:16:07 »
Alıntı yapılan: selim kara
yapılır !! konuyla ilgili olarak plastik kalıpçısı bi arkadaşım var. bakar bakmaz malzeme ne anlar. bi de nasıl hallederiz bunu bi sormalı. onda da corolla var.
[/quote]
Tamam Kardeşim bi sor sen müsait olunca malzeme neymiş.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #59 : Mayıs 14, 2007, 10:41:49 »
malzeme her şey olabilirmiş  parlak sac'dan, plastikten olabilirmiş. plastik daha kaliteli durur dedi arkadaşım. hani şu oyuncak arabalarda kullanılan çok adi olduğu her halinden anlaşılan parlak plastik malzemeler vardır ya. o bile rahatlıkla olur dedi. kalıbı elimizde olsa maliyeti 1 veya 2 KURUŞ bile değil. ama kalıbı en küçük maliyetten 4000-5000 YTL... bence yurtdışından siperiş vermek daha karlı
99 / T22 / 2.0 / SOL