Gönderen Konu: Far İkazı - Gösterge Işıkları  (Okunma sayısı 12905 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
Far İkazı - Gösterge Işıkları
« Yanıtla #20 : Nisan 07, 2007, 15:29:55 »
güzel olmuş güle güle kullanın. fotodfa öyle çıkması norma teyp ışığı daha yoğun olduğu için bastırır diğer ışıkları. Cep telefonu kamersaının da zaaafı bu. İyi bir fotğraf makinasında gece modunda çekim yaptığınızda çok daha belirgin çıkar.
2000 ZZE112 Toyota Corolla 1.6 Terra Special A/C

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #20 : Nisan 07, 2007, 15:29:55 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: AB+
« Yanıtla #21 : Nisan 08, 2007, 23:24:29 »
Alıntı yapılan: Erdem Manisalı
güzel olmuş güle güle kullanın. fotodfa öyle çıkması norma teyp ışığı daha yoğun olduğu için bastırır diğer ışıkları. Cep telefonu kamersaının da zaaafı bu. İyi bir fotğraf makinasında gece modunda çekim yaptığınızda çok daha belirgin çıkar.
[/quote]

teşekkür ederim erdem bey. foto mak. bulamıycam galiba. kimselerde yok. lazım olmasa elime gelir sürekli. panel gerçekten güzel oldu. bi de ben uyum hastasıyım. özellikle aydınlatmada. beni tatmin ettiyse herkesin hoşuna gider zannediyorum. sadece teyp rengi uysun diye 3 aydır renk-özellik arıyordum. bazı arkadaşlara komik gelebilir. teşekkür ederim tekrar.
99 / T22 / 2.0 / SOL

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Bu dünya bana bilem kalmamış ki!
  • Kan Grubu: ---
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #22 : Nisan 10, 2007, 11:28:38 »
kalorifer(klima) ayar düğmeleri akşam tam aydınlanmıyor.bu konu hakkında fikirleriniz nelerdir.
yerlerinden söktüm temizledim.biraz kirliymiş.akşam yine çok gözükmüyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #23 : Nisan 10, 2007, 15:10:30 »
Alıntı yapılan: Süleyman Yasan
kalorifer(klima) ayar düğmeleri akşam tam aydınlanmıyor.bu konu hakkında fikirleriniz nelerdir.
yerlerinden söktüm temizledim.biraz kirliymiş.akşam yine çok gözükmüyor.
[/quote]

bazı ae101lerde kalorifer kumanda paneline renkli film çekiyorlarmış serviste usta öyle söylemişti. bizimkinde film olmadığı için normal ampül rengindeymiş önceden. şimdi sadece ampül değişikliğiyle görüntü normale döndü. ama ayar düğmelerinin üzerindeki minik noktalar yine aydınlanmıyor. geceler çok dikkatli ve arka koltuktayken bakınca 4 tane noktayı görebiliyorum ama yok denecek kadar sönük.

aklıma türlü türlü ışık arttırma çözümleri gelmişti ama servisteki usta kesinlikle ampül çoğaltma ve yüksek wattlı ampülleri kullanma dedi. bu bir servis standardıdır biliyorum ama hakkı var. ampül çoğaltmak tesisatta ısınmaya sebep olur, watt yükseltmek ampülün ısınmasına patlamasına yuvasını eritmesine vs...

süleyman bey sizin panelde farklılık olduğunu sanmıyorum. yanlız ışıkların çıkış yaptığı yerlerin üzeri daha önceleri ne tip bir temizlik maddesiyle silindi bilmiyorum ama daha önce bi müzik setim vardı evde, silindiği malzeme yüzünden plastikte kararma meydana geldi. böyle bir sebep de olabilir.

bana sorarsanız en güzeli servisin kullandığı ampüllerden kullanmak. isterseniz temin edin o ampüllerden bir de öyle deneyin. şu an benim aydınlatma çok hoş oldu. önceden de aynı oranda aydınlanıyordu ama. sadece sarıydı.
99 / T22 / 2.0 / SOL

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #24 : Nisan 13, 2007, 09:09:31 »
sayın kara:
sağolasınız.Bu hafta sonu bi orta göğüslüğü açıp dağıtayım diyorum.Temizleyeyim.bakalım o zaman nasıl olacak.
size bildiririm.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #25 : Nisan 14, 2007, 17:33:40 »
sayın kara:
sağolasınız.Bu hafta sonu bi orta göğüslüğü açıp dağıtayım diyorum.Temizleyeyim.bakalım o zaman nasıl olacak.
size bildiririm.
[/quote]

panelinizin fotoğrafını merakla bekliyorum
99 / T22 / 2.0 / SOL

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #26 : Nisan 15, 2007, 23:36:06 »
paneli bugün yerim deyindeyse ;
parça pinçik ettim.
Sonuç yine hüsran.
kalorifer kumanda düğmeleri yine aydınlanmadı.
diğer ışıklandırmalar iyi gibi yarın akşam fotosunu çekerim.inşallah  ertesi gün koyarım.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
« Yanıtla #27 : Nisan 26, 2007, 10:28:42 »
Geçen bir arkadaşımız göstergenin nasıl söküleceğini anlatmış, onun sayesinde rahatlıkla söktüm. Kendisine teşekkür ediyorum. Geçen bende söktüm hemde bir kaç sefer. Elimde kalacak diye korktum açıkçası. Şükür bişey olmadı. Arkadaşlar gösterge ışıklarının rengini değiştiren var mı? Mesala sarı ışık yerine mavi yada beyaz yapan.

Birde kalorifer ışıklarını nasıl değiştireceğiz. Nasıl söküleceğini bilen varsa yazabilir mi?
Corolla 98 GLİ Special

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #28 : Nisan 26, 2007, 18:24:06 »
Alıntı yapılan: Mustafa Çakıroğlu
Geçen bir arkadaşımız göstergenin nasıl söküleceğini anlatmış, onun sayesinde rahatlıkla söktüm. Kendisine teşekkür ediyorum. Geçen bende söktüm hemde bir kaç sefer. Elimde kalacak diye korktum açıkçası. Şükür bişey olmadı. Arkadaşlar gösterge ışıklarının rengini değiştiren var mı? Mesala sarı ışık yerine mavi yada beyaz yapan.

Birde kalorifer ışıklarını nasıl değiştireceğiz. Nasıl söküleceğini bilen varsa yazabilir mi?
[/quote]

paneli bulabileceğiniz ampüle göre istediğiniz renklere sokabilirsiniz. herhangi bir problem yok bu konuda. orta panel baya bi teferruatlı diye biliyorum ama süleyman arkadaşımız kendisi söküyor. onun bilgisi vardır bu konuda.

[quote=selim kara]
paneli bulabileceğiniz ampüle göre istediğiniz renklere sokabilirsiniz. herhangi bir problem yok bu konuda. orta panel baya bi teferruatlı diye biliyorum ama süleyman arkadaşımız kendisi söküyor. onun bilgisi vardır bu konuda. ama kaba taslak panele bakınca 2 vida var bir de kalorifer kumanda düğmelerini çekince çıkıyor.
[/quote]
99 / T22 / 2.0 / SOL

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #29 : Nisan 26, 2007, 18:42:23 »
fırsat bulursam anlatacağım ama çocuğa annemler bakıyor.yemeği onlarda yiyoruz, çay içiyoruz derken saat 11 oluyor.O saaatten sonra eve gelip yarın ki derslerle ilgili çalışmalar yapmam gerekiyor.internete sınırlı giriyorum.yoka fotoğrafları ile beraber tüm söküm işlemini anlatırım.

orta panelin gece çekilmiş fotolarını bile koyamadım.daha doğrusu çekemedim.

kusura kalmayın.vakit bulursam ekleyeceğim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #30 : Nisan 29, 2007, 18:34:10 »
nihayet çekebildim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #31 : Nisan 29, 2007, 19:17:14 »
nihayet çekebildim.

[/quote]

çok güzel olmuş bence. aydınlatma gayet başarılı  nsıl çözdünüz olayı merak ettim? arkası mı çok kirliymiş?
99 / T22 / 2.0 / SOL

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #32 : Nisan 30, 2007, 00:04:31 »
evet.heryerini temizledim.bi de şunu buldum bi bak ne kadar güzel olmuş beyaz ışıklardan sıkıldım.bir de bunu deneyeyim diyorum.

http://cgi.ebay.de/PLASMA-TACHO-Tachoschei...1QQcmdZViewItem

bunlar ise daha çılgın.
http://cgi.ebay.de/Toyota-Corolla-93-97-E1...1QQcmdZViewItem

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #33 : Nisan 30, 2007, 12:39:27 »
evet.heryerini temizledim.bi de şunu buldum bi bak ne kadar güzel olmuş beyaz ışıklardan sıkıldım.bir de bunu deneyeyim diyorum.

[url]http://cgi.ebay.de/PLASMA-TACHO-Tachoschei...1QQcmdZViewItem[/url]

bunlar ise daha çılgın.
[url]http://cgi.ebay.de/Toyota-Corolla-93-97-E1...1QQcmdZViewItem[/url]
[/quote]

birincisine hakikaten mest oldum  güzel olmuş. acaba dedim içimden ama dedim ya daha önce renk hastalığı var bende diye. teyp bozar işi birazcık. ekranı cam göbeği ya

ikincisi evet çılgın güzel ama alıp taksak desek olmaz. benzinle hararet göstergesi ters taraflarda

aslında siz gösterge panelini de sarı yapsanız. akkor sarı değil de bu opellerin rengi var ya. hangi renk boyanmış ampül o rengi verir bilmiyorum ama öyle de hoş olmaz mı?

(aydınlatma konuusunda kafa dengi birini bulmak çok süper  )
99 / T22 / 2.0 / SOL

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #34 : Mayıs 01, 2007, 10:57:39 »
gösterge paneli dediğiimiz yer kadranların olduğu yer değil mi ?

opelleri nasıl olduğunu bilmiyorum.Akşam bi opel bulup bakmam lazım.
daha sonra fikrimi söyleyeyim.
aklımdan iki renk geçiyor.
1- mavi
2- kırmızı
nasıl olur bilmiyorum ama bu hafta sonu takabilirim.

(kafa dengi biri olduğumu söyleyerek beni mutlu ettiğin için teşekkürler.Aynı dilek ve temennilerle.)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #35 : Mayıs 01, 2007, 15:16:34 »
gösterge paneli dediğiimiz yer kadranların olduğu yer değil mi ?

opelleri nasıl olduğunu bilmiyorum.Akşam bi opel bulup bakmam lazım.
daha sonra fikrimi söyleyeyim.
aklımdan iki renk geçiyor.
1- mavi
2- kırmızı
nasıl olur bilmiyorum ama bu hafta sonu takabilirim.

(kafa dengi biri olduğumu söyleyerek beni mutlu ettiğin için teşekkürler.Aynı dilek ve temennilerle.)
[/quote]

ben teşekkür ederim ne demek. gerçekler güzel

opellerinki sarı renkli ama akkor değil. senin teybin renginde yani. takıntılıyım dedim ya hemen parlak fikirler üretmeye başladım. mavi de güzel olur. hoş gözüküyodu ebay'dakiler. gösterge panelinden kastım kadranlar. doğru tahmin. kırmızı için bir şey diyemem ama. pek sevmem kırmızıyı. bi de çubuklar falan kırmızı ya zaten boğar gibi geliyor bana
99 / T22 / 2.0 / SOL

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #36 : Mayıs 02, 2007, 23:27:19 »
aslında teybin rengi yanlış  çıkmış.kan kırmızısı rengi.Diğer rengi ise yeşil.canım sıkıldıkça değiştiriyorum.
maviye bende kafayı taktım.hafta sonu fırsat bulursam mavi ampulleri alır takarım.benim renk uyumu gib takıntım yok.
aslında teyblerdeki gibi olsa.canın sıkıldı mı ?
maviye çevir.sıkıldın mı ?
kırmızıya çevir.Sıkıldın mı ?
beyaza çevir .Bir düğme yardımıyla ne güzel olurdu.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #37 : Mayıs 03, 2007, 09:49:35 »
aslında teybin rengi yanlış  çıkmış.kan kırmızısı rengi.Diğer rengi ise yeşil.canım sıkıldıkça değiştiriyorum.
maviye bende kafayı taktım.hafta sonu fırsat bulursam mavi ampulleri alır takarım.benim renk uyumu gib takıntım yok.
aslında teyblerdeki gibi olsa.canın sıkıldı mı ?
maviye çevir.sıkıldın mı ?
kırmızıya çevir.Sıkıldın mı ?
beyaza çevir .Bir düğme yardımıyla ne güzel olurdu.
[/quote]

o can sıkıntısına bire bir cevap veren alpine'nin bir modeli var. yan apartmanımızda oturan bi abi var, onda varsı teyp inceledim, envai çeşit renge giriyor. almanyadan getirmiş türkiyede bulamazsın dedi. 2 milyar falanmış fiyatı.  bizi aşar. göstergeler de dediğin gibi olsa hakikaten süper olur.

bu arada dün arabama hasta oldum bir daha. her gün istanbul trafiğinde sayılırım maslak 4. levent trafiğini istanbulda olup da bilmeyen yoktur herhalde. dün işten geç çıktım trafik yoktu. yoldaki hafif kasislerde arabanın yere otururcasına yaylanması yokmu deli ediyo beni  başka hiçbir arabada bu tadı alamıyorum.

bu arada ben kapılara 10cm jbl hoparlör aldım geçenlerde. hesapta 35w'mış ve tam 125,00 YTL para verdim. ama rezalet oldu yaa. orjinalleri 11,5 cm'di ve çürümüştü ama bence daha iyi ses veriyodu.

teybin fade ayarını önlere +3 kademe getirmezsem önden hiç ses gelmiyor gibi. gli'lerin kapı döşemesi farklı acaba 17cm falan takabilirmiyiz ya? bu aralar bunu araştırıyorum. fikriniz var mı bu konuda?

bu arada maviler öyle olmayacak haberiniz olsun. o mavi göstergeler şu indiglo kadran diyorlardı yanılmıyosam öyle yapılmış. mavi ampül varmı bi de piyasada ki?
99 / T22 / 2.0 / SOL

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #38 : Mayıs 04, 2007, 09:14:51 »
Arabayı aldığımda üzerinde orjinal set vardı.
ben yeni teyp (avrupadan kayın  kullan diye göndermiş.) ve kolonlar alarak değiştirdim.
önlere pioneer
arkalara ise kenwood (çok güçlü)sanırım 280 w
yerleştirdim.fade ayarı sıfır olduğunda bende önlerden ses alamıyorum.fade önlere 3 olarak ayarladığımda önlerden ses geliyor.
eski sistem daha güzel geldi ama taktığım teyb cd li olduğu için vazgeçemiyomda.
yere yakın olmasından dolayı yolda giderken bahsettiğin gibi süzülüp gitmesine ve yayalanmasına ; hanımda bende hastayız.
mavi ampul var mı bilmiyorum ama soracağım yarın sanayiye

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #39 : Mayıs 04, 2007, 09:27:14 »
Arabayı aldığımda üzerinde orjinal set vardı.
ben yeni teyp (avrupadan kayın  kullan diye göndermiş.) ve kolonlar alarak değiştirdim.
önlere pioneer
arkalara ise kenwood (çok güçlü)sanırım 280 w
yerleştirdim.fade ayarı sıfır olduğunda bende önlerden ses alamıyorum.fade önlere 3 olarak ayarladığımda önlerden ses geliyor.
eski sistem daha güzel geldi ama taktığım teyb cd li olduğu için vazgeçemiyomda.
yere yakın olmasından dolayı yolda giderken bahsettiğin gibi süzülüp gitmesine ve yayalanmasına ; hanımda bende hastayız.
mavi ampul var mı bilmiyorum ama soracağım yarın sanayiye
[/quote]

kenwood'lar oval herhalde onlar çok güçlü. bizim orjinal yerleri var ya arkada, oraya 17cm pioneer taktım. aynısından öne bi oturtabilsem süper olacaktı. hiç yoktan ses dengesi olurdu. arkadaşlar ne kadar güzel ses çıkıyo deselerde, ben şimdi biraz uğraşmayı düşünüyorum. en azından o ön hoparlörün oturduğu üçgenimsi plastik parçanın yerine oturacak bi kontraplak falan kestirmeli önce 17cm delik açtırmalı...  bu işin sonu yok inanki...

mavi ampül inşallah bulursun. ama o rengi vermez

sonuçları yine bekliyorum tai bakalım nasıl olacak  
99 / T22 / 2.0 / SOL