Gönderen Konu: Corolla 1.33 ilk izlenimler...  (Okunma sayısı 53828 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 3. Sınıf Öğretmeni
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: B-
  • Model Yılı: '14
  • 6 kere teşekkür etti
  • 5 kere teşekkür edildi
Ynt: Corolla 1.33 ilk izlenimler...
« Yanıtla #120 : Şubat 05, 2011, 16:38:54 »
Sağolasın , daha dikkatli olmakta fayda var...
2011 1.33 Corolla Comfort Gümüş Gri.30 bin km de 39500 e satıldı.07.08.2014

2011 1.6 Avensis Elegant Ekstra Beyaz.18 Binkmde-Düzcede
2014 1.4 Corolla Advence M/M İnci beyaz.0 km Bursada.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Kan Grubu: 0+
« Yanıtla #121 : Şubat 08, 2011, 08:43:57 »
ibrahim bey öncelikle geçmiş olsun

sizin gibi 2 kış önce aynı şey benimde başıma gelmişti

ben şarampole düşüp kara da saplanmıştım :)

bu durumda bizlerde birer şoför olarak

seyir halinde iken dikkatli davranmalıyız

ne emeklerin birikimi ile aldığınız araç

karşınızdan gelenin sebepsiz tavrı yüzünden çiziliyor zarar görüyor

nazarlık olsun ne diyelim

hayırlı günler
1997 1.6 GLİ + Aldesa LPG System

"yok bu şehr içre senin vasfettiğin dilber nedim, bir perî sûret görünmüş bir hayâl olmuş sana"

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2011 Corolla 1.33 Comfort
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #122 : Şubat 12, 2011, 00:35:50 »
MErhaba arkadaşlar. Geçen sabah uyandığımda muhterem bir şahsın aracımın motor kaputunu tahminim anahtar ile önce soldan sağa 40cm sonrada sağdan sola 30cm uzunluğunda X şeklini andıran derin mi derin çizdiğini farkettim. Etmez olaydım. Arkadaşlara sordum pasta cile kapatmaz derin dediler. Kalem falan denedim ince çizikler bellibelirsiz ama derinler nafile. Servise gitsem parça boya olmaz komple kaputu boyarız dicekler biliyorum tırsıyorum ama yinede yarın servise götürüyorum. Bakalım sonuç nolucak. Varsa bi bildiği olan paylaşırsa sevinirim.
“Fırtına gibi esmek mi istersin yoksa Hızır gibi tam zamanında yetişmek mi? Çiçek gibi narin görünmek mi istersin yoksa kaya gibi sağlam durmak mı? Kılıç gibi keskin mi olmak istersin yoksa kalem gibi geleceği yazmak mı? Başkaları gibi olmaya çalışmak mı istersin, kendi yolunu kendin çizmek mi? Kim olmak istersin? Sıradan bir adam mı? Toyota gibi adam mı?”

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: A+
« Yanıtla #123 : Şubat 12, 2011, 00:48:06 »
ümit bey boya için servisi kullanmayın derim benim aracımdada boyalık iş vardı servis 900 tl derken ben sanayide 200 tl ye yaptırdım gayette güzel boyamışlar arada bu kadar uçurum bir fark olamaz ya benden söylemesi .
1996 XEİ 1.6 105 bg 16 v / klimalı / km: 60.262 / sony usb mp3 teyp x-plod hoparlörler 190 w / anahtardan kumandalı inwells marka alarm / BRC MY 07 Sıralı LPG sistemi / değişen yok / servis bakımlı /

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
« Yanıtla #124 : Şubat 14, 2011, 09:03:22 »
ümit bey çok geçmiş olsun

Allah i'zan versin bu gibi insanlara

moralinizi bozmayın

selametle

"yok bu şehr içre senin vasfettiğin dilber nedim, bir perî sûret görünmüş bir hayâl olmuş sana"

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • e210 corolla vision multidrive S
  • Model Yılı: '19
  • 1 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #125 : Şubat 14, 2011, 22:08:34 »
ümit bey geçmiş olsun.. çizenin eline dikenler batsın.......
0.00.cte0.00.cte.1974

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
« Yanıtla #126 : Şubat 15, 2011, 15:18:24 »
kirulsun

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 3. Sınıf Öğretmeni
  • 6 kere teşekkür etti
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #127 : Şubat 15, 2011, 16:37:17 »
MErhaba arkadaşlar. Geçen sabah uyandığımda muhterem bir şahsın aracımın motor kaputunu tahminim anahtar ile önce soldan sağa 40cm sonrada sağdan sola 30cm uzunluğunda X şeklini andıran derin mi derin çizdiğini farkettim. Etmez olaydım. Arkadaşlara sordum pasta cile kapatmaz derin dediler. Kalem falan denedim ince çizikler bellibelirsiz ama derinler nafile. Servise gitsem parça boya olmaz komple kaputu boyarız dicekler biliyorum tırsıyorum ama yinede yarın servise götürüyorum. Bakalım sonuç nolucak. Varsa bi bildiği olan paylaşırsa sevinirim.
Geçmiş olsun etrafta ana-baba terbiyesi almayan insan vasfından uzaklaşmış yaratıklar çok maalesef, tekrarı olmaması dileğiyle....

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 3. Sınıf Öğretmeni
  • 6 kere teşekkür etti
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #128 : Şubat 15, 2011, 17:01:10 »
Evet ilk uzun yol deneyimimi paylaşmak isterim..Araç daha 90 km de iken depoyu fulledikten sonra 120 km şehiriçi gitmiştim. Sonrasında aynı depo ile Düzce-Ankara-Samsun-Trabzon yolculuğu başladı. Ankara'da tahmini 40 km Mamak Mebs Okulu aramakla geçti. Yani toplamda 160 km şehiriçi gitmiş oldum. Ardından Ankara'dan yola çıktım.Yol güzel,yağış yok Samsun Havza'ya kadar geldim,orada depoyu tekrar fulledim, toplamda 680 km yol gitmişim. Toplamda 42.93 lt benzin aldım. Yol bilgisayarı ortalama 6.3/100 km gösteriyordu ki tam isabet ortalama 6.3 yakmış.Sonra Trabzona geldiğimde ortalama 6.0'a düştü. Hız olarak da en az 100 ortalama da120 ve üstü gittim.Toplamda 1045 km yolda 63 lt benzin(95 oktan opet) yakmış yani km de 240 kuruş.Birde 1 depo ile 100/6=16.66 km 1 lt benzinle gidiyor.16.66*55=916 km hiç de az değil.5.0 lt düşerse 100/5=20, 20*55=1100 km..Çekiş olarak düz yolda mükemmel,yokuşta doğru vites ve devirde yolda bayılma yapmıyor,ama hafif zorlandığını söyleyebilirim. Ben de motor yeni olduğu için düşük devir,düşük vites kullanmaya özen gösterdim. Motor açıldıkça uzun yolda yakıt çok rahat 5.0 lt ye düşer bundan eminim.Yalnız arabanın duruşuna epey mest oluyor çevredekiler...:D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #129 : Şubat 15, 2011, 23:43:25 »
valla ibrahim bey bu arac motorunu yakında toyota üretimden kaldırırsa şaşırmayın derim bu araç da bu yakıt değeri varsa dizellere iyi bir darbe vurur bence niye millet 5-10 bin fazla verip dizel alsın :)
1996 XEİ 1.6 105 bg 16 v / klimalı / km: 60.262 / sony usb mp3 teyp x-plod hoparlörler 190 w / anahtardan kumandalı inwells marka alarm / BRC MY 07 Sıralı LPG sistemi / değişen yok / servis bakımlı /

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #130 : Şubat 17, 2011, 02:10:16 »
Evet ilk uzun yol deneyimimi paylaşmak isterim..Araç daha 90 km de iken depoyu fulledikten sonra 120 km şehiriçi gitmiştim. Sonrasında aynı depo ile Düzce-Ankara-Samsun-Trabzon yolculuğu başladı. Ankara'da tahmini 40 km Mamak Mebs Okulu aramakla geçti. Yani toplamda 160 km şehiriçi gitmiş oldum. Ardından Ankara'dan yola çıktım.Yol güzel,yağış yok Samsun Havza'ya kadar geldim,orada depoyu tekrar fulledim, toplamda 680 km yol gitmişim. Toplamda 42.93 lt benzin aldım. Yol bilgisayarı ortalama 6.3/100 km gösteriyordu ki tam isabet ortalama 6.3 yakmış.Sonra Trabzona geldiğimde ortalama 6.0'a düştü. Hız olarak da en az 100 ortalama da120 ve üstü gittim.Toplamda 1045 km yolda 63 lt benzin(95 oktan opet) yakmış yani km de 240 kuruş.Birde 1 depo ile 100/6=16.66 km 1 lt benzinle gidiyor.16.66*55=916 km hiç de az değil.5.0 lt düşerse 100/5=20, 20*55=1100 km..Çekiş olarak düz yolda mükemmel,yokuşta doğru vites ve devirde yolda bayılma yapmıyor,ama hafif zorlandığını söyleyebilirim. Ben de motor yeni olduğu için düşük devir,düşük vites kullanmaya özen gösterdim. Motor açıldıkça uzun yolda yakıt çok rahat 5.0 lt ye düşer bundan eminim.Yalnız arabanın duruşuna epey mest oluyor çevredekiler...:D
Hayırlı olsun.. ben de ilk uzun yol deneyimimi yazıyorum:) bnm çok uzun değil ama 200 km kadarcık.. İzmir Buca'dan Çeşmeye gidip geldim.. Giderken performans, dönüşte ekonomi testi yaptım.. ilk 100 km boyunca tüketim ortalama 5,7 5,9 aralığında değişti ve yol sonunda 5,8 olarak sabitlendi.. yani hesabınız doğru, sizin şehir içinde gitmeniz 6 litreye kadar çıkarmıştır o da normaldir.. 90 120 km arasında tuttum hızımı.. Bu hız aralığında ses yalıtımı çok da kötü değildi, gerçi müzik de açıktı ama rahatsız edici bir ses yoktu, arada bir müziği durdurup sadece ses dinlediğim oldu ve o kadar rüzgara rağmen sağdan soldan rüzgar sesi gelmiyordu.. Çeşme otoyolunda sürekli yarı tatlı çıkış ve inişler vardır(bilen bilir) araç rampalarda viteş küçültmek istiyor.. tabi bunda 90 km hızda 6. viteste olmanın da etkisi var:) (dönüşteki değerlendirmede bu olaya değineceğim tekrardan:)) Ekonomik hız sınırları içerisinde araçta rüzgardan etkilenme gibi bir durum yoktu.. Performans testinde yol yine bomboştu zaten ve birkaç denemede direksiyon tepkileri de gayet net ve hızlıydı..  Araç çeşmenin aşırı rüzgarlı yolunda rüzgardan etkilenmeden gitti ve arabayı tüm hız aralıklarında denedim. 120 den sonraki, aracın en üst limitine kadar hiçbir hız aralığında rüzgardan dolayı şeritte gezmedim ve virajlara girerken gerçekten savrulma korkusu yaşamadım(fizik kurallarını zorlamadan tabiki!) araç virajlarda güven veriyor.. Performanslı kullanımda yokuş çıkarken araba öyle bayılmıyor, devir yüksek olduğu için araç kendini kurtarıyor.. Araç 5. ve 6. viteslerde çok esnek değil yalnız 4. ve 3. vites gayet esnek yani şehirlerarası otoyol olmayan yolda bu viteslerde sollama yapmak daha doğru olur, ki zaten o yollarda anca 90 100 arası hız yapılıyor, o zaman da zaten 3 yada 4. viteslerde araba çok bağırmadan ve kimseyi rahatsız etmeden işini yapıyor..  Koltukların vücudu düzgün sarması yolda rahatlığı arttırıyor.. Arka ve öndeki diz mesafesi de yolcuların rahat etmesini sağlıyor.. Ses sistemi çok iyi değil ama yine de inceden bir bas koyabiliyor.. USB bağlantısı çok kullanışlı+direksiyondan kumanda işi çok rahat.. Bardaklıklar, küllük, aynanın oradaki küçük bölme ve kapıyı içerden kapatırken tuttuğumuz kısım(telefonumu oraya koyuyorum=)) gayet kullanışlı.. Güneşliklerdeki aynaları açınca ışık yanması güzel.. Araç tam anlamıyla tatlı ve ekonomik bir kullanım sunuyor..
Veteriner Hekim Gökhan YELALDI

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
« Yanıtla #131 : Şubat 22, 2011, 11:47:44 »
otomobil güzel

veriler güzel

hayat güzel

güle güle kullanınız

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #132 : Temmuz 15, 2011, 12:17:42 »
Yeni değerler.

Hatay dörtyolda aracımı fulledim 48,8 Lt aldı. İlk 38 km yi ilçe içerisinde yaptım ertesi gün malatyaya doğru yola cıktım. Çocuklar eşyalar araba tıklım. Rampalarda denildiği gibi doğru vites ve devirde bayılmıyor ancak biraz zorlanmıyor da değil hani. toplamda 378km yol yaptım. Malatya girişinde shellde tekrar silme fulledim.

Aldığı yakıt 19 LT karşılığı ise 80 TL

Ufak bir hesaplama yaparsak Km/100 değeri : 378 / 100=3,78     19LT / 3,78= 5,02Lt ortalama yakıt      80,000/378= 0,211 TL km deki yakıt

Neden LPG li araca bineyim ya da neden LPG taktırayım. Sizelde bu ayarda yakmıyormu zaten?

TOYOTA FARKI
“Fırtına gibi esmek mi istersin yoksa Hızır gibi tam zamanında yetişmek mi? Çiçek gibi narin görünmek mi istersin yoksa kaya gibi sağlam durmak mı? Kılıç gibi keskin mi olmak istersin yoksa kalem gibi geleceği yazmak mı? Başkaları gibi olmaya çalışmak mı istersin, kendi yolunu kendin çizmek mi? Kim olmak istersin? Sıradan bir adam mı? Toyota gibi adam mı?”

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
  • Kan Grubu: ---
« Yanıtla #133 : Eylül 22, 2011, 16:14:22 »
Yeni değerler.

Hatay dörtyolda aracımı fulledim 48,8 Lt aldı. İlk 38 km yi ilçe içerisinde yaptım ertesi gün malatyaya doğru yola cıktım. Çocuklar eşyalar araba tıklım. Rampalarda denildiği gibi doğru vites ve devirde bayılmıyor ancak biraz zorlanmıyor da değil hani. toplamda 378km yol yaptım. Malatya girişinde shellde tekrar silme fulledim.

Aldığı yakıt 19 LT karşılığı ise 80 TL

Ufak bir hesaplama yaparsak Km/100 değeri : 378 / 100=3,78     19LT / 3,78= 5,02Lt ortalama yakıt      80,000/378= 0,211 TL km deki yakıt

Neden LPG li araca bineyim ya da neden LPG taktırayım. Sizelde bu ayarda yakmıyormu zaten?

TOYOTA FARKI

Doğru söylüyorsunuz ama; Bende lpg var ve 80 TL lik lpg ile şehir içinde yaklaşık 500 km gidiyor. 80/500= 0,16 TL/km yakıyor. Neden benzinli kullanayım.
2011 corolla 1.33 omvl lpg kit

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 12000
  • Model Yılı: '15
  • 1041 kere teşekkür etti
  • 900 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #134 : Eylül 22, 2011, 16:27:56 »
Neden benzinli kullanayım.
Lpg li kullanmanızı anlarım yakıt fiyatları malum ama bence benzinli bir arabayı benzinden başka herhangi bir şey benzin gibi sağlıklı hayatta çalıştıramaz .
Sorunuza gelecek olursak .
Kapalı otoparklara girebilmek için .
Bağajınızda bomba taşımamak için
Muayaene zamanında sızdırmazlık raporuymuş gibi şeylerle uğraşmamak için.
Lpg nin bakımı ile uğraşmamak için
Aracın garantisinin ölmemesi için.
Aracın sorun çıkarma olasılığını minumum seviyede tutmak için.

En önemlisi kendinizin can güvenliği için LPG yerine benzinle kullanmaya devam edebilirdiniz aracınızı ama baştada dedğim gibi sizi anlıya biliyorum fakat aracını benzinle kullananlar bence daha iyi yapıyor eğer ekonomi istiyorsanız dizel düşünmek en mantıklısı .

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
    • karakus11.blogcu.com/
  • Kan Grubu: B+
  • 16 kere teşekkür etti
  • 12 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #135 : Eylül 22, 2011, 18:25:39 »
Lpg li kullanmanızı anlarım yakıt fiyatları malum ama bence benzinli bir arabayı benzinden başka herhangi bir şey benzin gibi sağlıklı hayatta çalıştıramaz .
Sorunuza gelecek olursak .
Kapalı otoparklara girebilmek için .
Bağajınızda bomba taşımamak için
Muayaene zamanında sızdırmazlık raporuymuş gibi şeylerle uğraşmamak için.
Lpg nin bakımı ile uğraşmamak için
Aracın garantisinin ölmemesi için.
Aracın sorun çıkarma olasılığını minumum seviyede tutmak için.

En önemlisi kendinizin can güvenliği için LPG yerine benzinle kullanmaya devam edebilirdiniz aracınızı ama baştada dedğim gibi sizi anlıya biliyorum fakat aracını benzinle kullananlar bence daha iyi yapıyor eğer ekonomi istiyorsanız dizel düşünmek en mantıklısı .
+1
Çok güzel açıklama ...
Acaba sırf dünya için mi yaratılmışsın ki, bütün vaktini ona sarfediyorsun!
" Zaman gösterdi ki, Cennet ucuz değil, Cehennem dahi lüzumsuz değil "
" İnsan bir yolcudur. Sabavetten (çocukluktan) gençliğe, gençlikten ihtiyarlığa, ihtiyarlıktan kabre, kabirden haşre, haşirden ebede kadar yolculuğu devam eder." (Mesnevi-i Nuriye)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #136 : Eylül 22, 2011, 22:46:35 »
Doğru söylüyorsunuz ama; Bende lpg var ve 80 TL lik lpg ile şehir içinde yaklaşık 500 km gidiyor. 80/500= 0,16 TL/km yakıyor. Neden benzinli kullanayım.

barış abi benim mantığım şu. benim ilk aracım benzinli idi. ikinci aracımı alacagım zaman ben dizel otomatik bir arac araştırmaya başladım. Çevremdeki bütün arakdaşlarım yası benden büyük olan abilerim dedilerki: ''sen hayatında hiç otomatik vites kullandınmı? bi zarar olursa ne kadar masraf acar biliyormusun?

Hal bu iken; bende dedimki onlara bu kadar sıkıntılı birşeyse ototmatik vites arac dahibi olmak o zaman neden otomatik arac üretiyorlar?

Bu da aynı eğer LPG takılmasına yönelik bir durum gerekse idi sanırım toyota gibi bir marka fabrika cıkısı LPG li araçlar satısa sunardı. Nitekim bunu geçmiiş yıllarda chevrolet uygulamıştı benim bildiğim. Günümüzde dizel araçlara bile LPg uygulaması var diye biliyorum. Dizel sahibi biride dizel çok yakınıyor diye yakınırsa LPG mi taktırsın.

Bence araç hangi şekilde satısa sunuluyorsa öyle kalmalı.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: B+
  • Model Yılı: -
  • 26 kere teşekkür etti
  • 35 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #137 : Eylül 25, 2011, 20:37:01 »
Amerikadaki araçların yüzde doksanı otomatik vitestir. Adam gibi kullanılırsa hiç bir şey olmaz.Ben otomatik kullanmaya başladığımdan beri düz vites hamallıktan başka bişey olmadığını anladım.Sürekli bacak kol egzersizi.
VW Golf 7 1.4 TSI Highline

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 2023 Toyota Corolla 1.5 Dream Xpack MDS
  • Kilometre: 3900
  • Model Yılı: '23
  • 1 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #138 : Kasım 02, 2011, 15:21:58 »
bencede fazla eğer 7-8 litre oda hız yapmadan yakıyorsa kabaca km ye 300 bine yakınki bu da çok fazla

Aracın KM de yaktığı LT cinsinden değerini bulabilirseniz (her kullanıcı için farklıdır bu değer) işte ozaman Benzinli ve bu seviyedeki (1,33) bir araç için inanılmaz az yakıt sarfettiğini göreceksiniz. Kuruş cinsinden yapılan hesaplamalar benzin yükselmesi veya düşmesi halinde farklılık gösterecektir. Dolayısıyla benzin fiyatı arttığında aracınız çok yakmış veya düştüğünde az yakmış olacaktır ki mantıksal olarak yanlış hesaplama yapmış olur ve yanılmış olursunuz..
Aracınızın, 2Bin devirde vites değiştirdiğinizde, 120 Km yi geçmediğinizde ve ayağınızı devamlı gazda tutmadan kısa aralıklarla çok yüklenmeden gaz verdiğinizde 7.5 LT'lik tüketim değerine ulaştığını göreceksiniz ki bu değer inanılmaz bir değerdir.

Kazasız yolculuklar dilerim..
|34 CRK 881| 2023 COROLLA 1.5 Dream X-PACK

!!! TRAFİK KURALLARINA UYALIM,UYMAYANLARI UYARALIM !!!
 İÇİNİZDEKİ TRAFİK CANAVARINI DURDURUN

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 84000
  • Model Yılı: '11
  • 1 kere teşekkür etti
  • 71 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #139 : Kasım 02, 2011, 16:47:39 »
 Arkadaşlar aklıma geldi de bilmeyen arkadaşlar için corolla hakkında ufak bi bilgi vermek istiyorum...
 Corollanızın kontak anahtarını ACC'ye getirin ve kontağı bi tırnak daha çevirin lakin anahtar ON seçeneğine gelmesin ACC ve ON arasında olacak anahtar ve o sırada dikkat ederseniz aracın FAN'ını manuel olarak çalıştırmış olacaksınız, eğer uzun yol şeklindede dağ bayır çıkacaksanız söndürdükten sonra aracı kısa sürede soğutmaya faydalı olur... Bilginize saygılar...
2004 Ford Mondeo 2.0i Ghia X, G. Gri OV.
2011 Toyota Yaris 1,4 D4D Manuel...