0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
MErhaba arkadaşlar. Geçen sabah uyandığımda muhterem bir şahsın aracımın motor kaputunu tahminim anahtar ile önce soldan sağa 40cm sonrada sağdan sola 30cm uzunluğunda X şeklini andıran derin mi derin çizdiğini farkettim. Etmez olaydım. Arkadaşlara sordum pasta cile kapatmaz derin dediler. Kalem falan denedim ince çizikler bellibelirsiz ama derinler nafile. Servise gitsem parça boya olmaz komple kaputu boyarız dicekler biliyorum tırsıyorum ama yinede yarın servise götürüyorum. Bakalım sonuç nolucak. Varsa bi bildiği olan paylaşırsa sevinirim.
Evet ilk uzun yol deneyimimi paylaşmak isterim..Araç daha 90 km de iken depoyu fulledikten sonra 120 km şehiriçi gitmiştim. Sonrasında aynı depo ile Düzce-Ankara-Samsun-Trabzon yolculuğu başladı. Ankara'da tahmini 40 km Mamak Mebs Okulu aramakla geçti. Yani toplamda 160 km şehiriçi gitmiş oldum. Ardından Ankara'dan yola çıktım.Yol güzel,yağış yok Samsun Havza'ya kadar geldim,orada depoyu tekrar fulledim, toplamda 680 km yol gitmişim. Toplamda 42.93 lt benzin aldım. Yol bilgisayarı ortalama 6.3/100 km gösteriyordu ki tam isabet ortalama 6.3 yakmış.Sonra Trabzona geldiğimde ortalama 6.0'a düştü. Hız olarak da en az 100 ortalama da120 ve üstü gittim.Toplamda 1045 km yolda 63 lt benzin(95 oktan opet) yakmış yani km de 240 kuruş.Birde 1 depo ile 100/6=16.66 km 1 lt benzinle gidiyor.16.66*55=916 km hiç de az değil.5.0 lt düşerse 100/5=20, 20*55=1100 km..Çekiş olarak düz yolda mükemmel,yokuşta doğru vites ve devirde yolda bayılma yapmıyor,ama hafif zorlandığını söyleyebilirim. Ben de motor yeni olduğu için düşük devir,düşük vites kullanmaya özen gösterdim. Motor açıldıkça uzun yolda yakıt çok rahat 5.0 lt ye düşer bundan eminim.Yalnız arabanın duruşuna epey mest oluyor çevredekiler...
Yeni değerler. Hatay dörtyolda aracımı fulledim 48,8 Lt aldı. İlk 38 km yi ilçe içerisinde yaptım ertesi gün malatyaya doğru yola cıktım. Çocuklar eşyalar araba tıklım. Rampalarda denildiği gibi doğru vites ve devirde bayılmıyor ancak biraz zorlanmıyor da değil hani. toplamda 378km yol yaptım. Malatya girişinde shellde tekrar silme fulledim. Aldığı yakıt 19 LT karşılığı ise 80 TL . Ufak bir hesaplama yaparsak Km/100 değeri : 378 / 100=3,78 19LT / 3,78= 5,02Lt ortalama yakıt 80,000/378= 0,211 TL km deki yakıtNeden LPG li araca bineyim ya da neden LPG taktırayım. Sizelde bu ayarda yakmıyormu zaten? TOYOTA FARKI
Neden benzinli kullanayım.
Lpg li kullanmanızı anlarım yakıt fiyatları malum ama bence benzinli bir arabayı benzinden başka herhangi bir şey benzin gibi sağlıklı hayatta çalıştıramaz .Sorunuza gelecek olursak .Kapalı otoparklara girebilmek için .Bağajınızda bomba taşımamak içinMuayaene zamanında sızdırmazlık raporuymuş gibi şeylerle uğraşmamak için.Lpg nin bakımı ile uğraşmamak içinAracın garantisinin ölmemesi için.Aracın sorun çıkarma olasılığını minumum seviyede tutmak için.En önemlisi kendinizin can güvenliği için LPG yerine benzinle kullanmaya devam edebilirdiniz aracınızı ama baştada dedğim gibi sizi anlıya biliyorum fakat aracını benzinle kullananlar bence daha iyi yapıyor eğer ekonomi istiyorsanız dizel düşünmek en mantıklısı .
Doğru söylüyorsunuz ama; Bende lpg var ve 80 TL lik lpg ile şehir içinde yaklaşık 500 km gidiyor. 80/500= 0,16 TL/km yakıyor. Neden benzinli kullanayım.
bencede fazla eğer 7-8 litre oda hız yapmadan yakıyorsa kabaca km ye 300 bine yakınki bu da çok fazla