0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Aracın KM de yaktığı LT cinsinden değerini bulabilirseniz (her kullanıcı için farklıdır bu değer) işte ozaman Benzinli ve bu seviyedeki (1,33) bir araç için inanılmaz az yakıt sarfettiğini göreceksiniz. Kuruş cinsinden yapılan hesaplamalar benzin yükselmesi veya düşmesi halinde farklılık gösterecektir. Dolayısıyla benzin fiyatı arttığında aracınız çok yakmış veya düştüğünde az yakmış olacaktır ki mantıksal olarak yanlış hesaplama yapmış olur ve yanılmış olursunuz.. Aracınızın, 2Bin devirde vites değiştirdiğinizde, 120 Km yi geçmediğinizde ve ayağınızı devamlı gazda tutmadan kısa aralıklarla çok yüklenmeden gaz verdiğinizde 7.5 LT'lik tüketim değerine ulaştığını göreceksiniz ki bu değer inanılmaz bir değerdir. Kazasız yolculuklar dilerim..
şehiriçiyse normal 7.5 lt ama şehirdışı aşırı fazla
Evet bu değer kesinlikle şehir içi değerdir. Ben uzun yol tüketim izlenimlerimi/deneyimlerimi forumun ilgili saydasında paylaştım.Bir kez daha burada sizlerlede paylaşmak istiyorum...!!2011 Temmuz ayının 2.haftası gittiğim tatil yolculuğumda depoyu fulledim. Araç deposu full olduğunda 9 diş gösteriyor ekran. Ben, 1 gün yaklaşık 50 Km İstanbulda şehir içi kullanımdan sonra Maltepeden Pendik Yalova Feribotu ile Didime gerçekleştirdiğim seyahatimde 5 diş benzin harcadım. Ortalama 120 Km hızla gittim ve üstelik 20 şer dakikalık 2 mola verdim. Biraz daha kassaydım eğer inanın yarım depoyu geçmeyecekti sarfiyatım. Bunu, aile bireyleri ve arkadaşlarımla paylaştığımda duyduklarına inanamadılar ve Toyotanın bu sarfiyatı karşısında çok şaşırdılar.
auris te 9 demelerine bakmayın 7 hava yastığı var. ikisi önden ikisi ön koltuklarda ikisi arka yanlarda ve bir tanesi de sürücü diz kısmında. Aynı platform üzerine kurulmuş iki araç."muhterem aks kafasi" mesafeleri bile aynı. Yol tutuşları da çok farklı değil. İkisini de kullandım.Evli ve çocukluysanız ve de uzun yolculuklarınız oluyorsa bagaj açısından corolla diğer türlü auris derim.
Abi tamam değişelim de ben neden 5 lira veriyorum sen ver 5 lira bnm çelik jantım var park sensörüm var 5 yıl garantim var
toyota veriyoruz kolay mı kardeşim (kız veriyoruz gibi oldu)
merhaba arkadaşlar aranıza yeni katıldım aracı sıfır olarak cuma akşam 6 gibi aldım alır almaz depoyu fulleyip edirneye kurban kesmeye gittim 3 kişi klima açık bagaj dolu 6buçukta yola çıktım istanbuldan mahmutbey gişelerde 8.00 daydım otobanda aracı zorlamamaya özen gösterdim 80 120 arası 6. vites gittim anlık tüketim düz yolda parmak ucuyla 4.9 gösterdiğide oldu 4.5da belki biraz eğimlenmişte olabilir yol cuma akşam edirne merice vardım sabah koçu kesip erikliye 5 kişi full artı full bagaj klima açık şehir içi olacak şekilde gittik pazar günüde keşan yolu üzerinden trafik ışıkları ve trafiğin bol olduğu güzergahtan istanbula 2kişi çıktık gaza gelip 140 gördüğümde oldu tekirdah otoyol gişelerde çalışma sebebiyle en 10 km 1. vites ve 2. vites şeklinde yaklaşık yarım saat trafikte kaldım sonra aynı şekilde istanbula 45 km kala trafik çoğaldı 3. 2. ve 1. vites kullanarak istanbul gişelere geldi oda bir çile kısacası navigasyon 7de varmamız gerektiğini gösterirken 9da istanbula girdik şuan aracım 685 kmde 230tl lik benzin alıp fulledim 53,5lt 1,5 içinde vardı sanırım ortalama yakıt göstergem 6,5lt gösteriyor araçtan memnunum bayırlarda 6.vitesten 4e çekiyorum 120km ye yapışıyor tek sıkıntı debriyajı birden saldığımda ara ara bir tak sesi geliyormuş gibi oluyor normalmi bilmiyorum yarın servise gidecem bunun için 2den 3 alırkende birden gaza yüklenince oluyor gibime geliyor bakalım ama genel olarak aracım iyi saygılar...
Arkadaşlar, ben de aranıza yeni katıldım. 2011 model yaris 1.0 vardı bende. İlk aldığımda uzun yolda 5.5lt yaktırıyordum. 23 binde sattım.En son yaptığım Ankara-nevşehir yolculuğunda 3.5lt yaktırdım. Ankara-Amasra yolculuğumda ise 3.0 lt yaktırdım.Şimdi Corolla 1.33 alıyorum 2012 model.Kaç yaktırdığımı yine paylaşacağım. İddia ediyorum kimse benim gibi yaktıramaz. )
(zonguldak ereğli) serviste yoktu, sağolsunlar buldular bir tane ve hem lpgli hem de benzinli olarak test etme şansım oldu. Her ikisinde de bir değişiklik olmadı aynı gibiydi. 1.33 motor atak değil yokuşta araç sollarken yolda bırakır gibi izlenim edindim. 4000 devirde falan anca kendine geliyor yoksa ışıkta yavaş yavaş kalk ondan sonra vites lambası yanında yükselt ve yine yavaş yavaş hızlan... tabi bu arada arakadakiler dıııt dııııtt korna sesleri. Tosbağa değil tabi ama ne biliyim hiç 1.4 bile kullanmayan biri olarak hayal kırıklığı yaşadım ki ben tam bir toyota severimdir. Yarın gidip 1.4 tsi jetta deniycem bakalım o nasıl. İlgilenenlere saygılarımla...