Gönderen Konu: Corolla 1.33 ilk izlenimler...  (Okunma sayısı 53834 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 84000
  • Model Yılı: '11
  • 1 kere teşekkür etti
  • 71 kere teşekkür edildi
Ynt: Corolla 1.33 ilk izlenimler...
« Yanıtla #80 : Kasım 05, 2010, 11:55:50 »
vallahi çok sevindim tekrar hayırlı uğurlu olsun abicim :) nasıl iyi demi araba var mı anlattığımız kadar ? ;)
2004 Ford Mondeo 2.0i Ghia X, G. Gri OV.
2011 Toyota Yaris 1,4 D4D Manuel...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: B+
« Yanıtla #81 : Kasım 06, 2010, 17:09:08 »
var var olmazmı? ben çok beğendim bu fiyata corolla biniyosun her yönden güzel bence.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 84000
  • Model Yılı: '11
  • 1 kere teşekkür etti
  • 71 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #82 : Kasım 06, 2010, 20:07:06 »
:) tekrar hayırlı uğurlu olsun abicim :)
2004 Ford Mondeo 2.0i Ghia X, G. Gri OV.
2011 Toyota Yaris 1,4 D4D Manuel...

(Gizli Üye)

• Ziyaretçi
« Yanıtla #83 : Kasım 12, 2010, 13:57:03 »
Merhaba 5 gün önce 1.33 comforta sahip oldum ve uzun zamandır okuyucu olarak takip ettiğim forumunuza üye oldum :)
araç çok şık ve konforlu. içeride motorun sesini duymak imkansız. çok test edemesemde güven veren bir araç yol tutuşu çok iyi. araçı çok beğendim. zaman geçtikçe izlenimleri aktarıcam. herkese selamlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Achtung! Adolf Hakkı ohne Toyota Yaris Twin-Turbo
  • Araç: ---
  • 17 kere teşekkür etti
  • 41 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #84 : Kasım 12, 2010, 17:09:42 »
Merhaba 5 gün önce 1.33 comforta sahip oldum ve uzun zamandır okuyucu olarak takip ettiğim forumunuza üye oldum :)
araç çok şık ve konforlu. içeride motorun sesini duymak imkansız. çok test edemesemde güven veren bir araç yol tutuşu çok iyi. araçı çok beğendim. zaman geçtikçe izlenimleri aktarıcam. herkese selamlar.

Yanni Bey, tanışma bölümünde açacağınız başlığı sabırsızlıkla bekliyorum :)
Folgsamkeit macht frei...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • auris 1.33
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: 0+
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #85 : Kasım 18, 2010, 11:48:16 »
auris 1.33 yaklasık 3500 km dir kullanıyorum...rampaları pek sevmiyor düz yolda ve ş.içinde çok iyi rampalarada devirli girilirse bu sorunuda bertaraf etmiş oluyorsunuz ama aracımdan bu fahiş benzin fiyatlarına bakınca çok ama çok memnunum..ben zaten 1.33 ekonomi amaçlı almıştım iyikide almışım..daha çok performans ve seri bir araç isteseydim 1.6 132 hp alırdım...şu an yol bilgisayarım 6 litre göstriyor bence çok iyi..bu da 6*3,66=0.22 tl mükemmel bence.Bir önceki aracım lpg li olmasına rağmen .0,20 tl yakıyordu.Yani uzun lafın kısası ben çok memnunum..

herkese iyi bayramlar..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
    • diyet ve diyet
« Yanıtla #86 : Kasım 18, 2010, 16:14:35 »
kafam karıştı millet honda civic ile 98 tl ye 333km yol yaptım ama 100 km şehir içi auris daha az yakmış süper yani
civic le 120 km üstü gidiyordum hep
beklediğinizden iyi ama beklentimden kötüyüm
http://ackalmadanzayifla.blogspot.com/

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2011 Corolla 1.33 Comfort
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #87 : Kasım 21, 2010, 00:33:53 »
Benim aracım su an 1300km de. rahatlıkla 600km si şehiriçi hemde kısa mesafe denecek kadar. 1150kmde 260Tl lik yakıt harcadım buda 260.000/1150= 0.226 eder. Mükemmel demek için 3000km devirmek gerek sanırım işte o zaman lpg li gibi olacak inş.
“Fırtına gibi esmek mi istersin yoksa Hızır gibi tam zamanında yetişmek mi? Çiçek gibi narin görünmek mi istersin yoksa kaya gibi sağlam durmak mı? Kılıç gibi keskin mi olmak istersin yoksa kalem gibi geleceği yazmak mı? Başkaları gibi olmaya çalışmak mı istersin, kendi yolunu kendin çizmek mi? Kim olmak istersin? Sıradan bir adam mı? Toyota gibi adam mı?”

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • auris 1.33
  • Araç: Auris
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #88 : Kasım 22, 2010, 23:06:06 »
kafam karıştı millet honda civic ile 98 tl ye 333km yol yaptım ama 100 km şehir içi auris daha az yakmış süper yani
civic le 120 km üstü gidiyordum hep
Şu varki civic'lerin son kasadan bahsediyorum herkes çok yaktığından şikayetçi ...herkes derken yakın çevremdeki bir kaç kişiden duymuştum..ş.içi 10litre yaktığını.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • oğlum, ben ve kızım :)
  • Kan Grubu: ---
« Yanıtla #89 : Kasım 22, 2010, 23:15:50 »
hayırlı olsun :) kazasız belasız inşallah :) bu fiyata derken kaç tl den bahsediyoruz acaba ?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 2011 corolla comfort
  • Kan Grubu: 0-
« Yanıtla #90 : Kasım 30, 2010, 08:33:15 »
Herkese Merhaba aranıza 1.33 corolla alarak katıldım. ilk defa toyota araç aldım ve kullanıyorum. Şuana kadar çok memnunum. neden daha önce almadığıma yanıyorum :)

Kafama takılan bir şey var. Bayi aracı teslim ederken rodaj devresinden söz etmedi. ben sordugumda toyota araçlar için böyle bir süre yok. siz nasıl kullanıyorsanız bildiginiz gibi kullanın dediler. Sizce doğrumu ? forumda ilk bin km de 3000 devri geçmeyin diyorlar neden acaba?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
    • karakus11.blogcu.com/
  • 16 kere teşekkür etti
  • 12 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #91 : Kasım 30, 2010, 09:25:23 »
Bu benim 2 . sıfır aracım Toyota bu kez çok yol katetmiş. Vites aralıkları çok kısa bi bakmışsınız 5 - 6 vitese gelivermişsiniz... 170 km hıza çıktım hiç ses yok, radyonun sesini açmak yok ... Frene bu hızda bastım hiç sorunsuz yavaşladı ...
Ayrıca 6 viteste giderken sadece ayağımın ağırlığıyla 2.1 lt yakıt tüketimi gösteriyor ve 80 - 90 km hızda sabit gidiyor.... Ve bir toyota klasiği  çok az yakıt kullanımı var. Helede ekrandaki vites değiştirme göstergelerine de uyarsanız daha da az yakıt tüketimi var...

Hakikaten toyota kalitesi ve işçiliği var....
Acaba sırf dünya için mi yaratılmışsın ki, bütün vaktini ona sarfediyorsun!
" Zaman gösterdi ki, Cennet ucuz değil, Cehennem dahi lüzumsuz değil "
" İnsan bir yolcudur. Sabavetten (çocukluktan) gençliğe, gençlikten ihtiyarlığa, ihtiyarlıktan kabre, kabirden haşre, haşirden ebede kadar yolculuğu devam eder." (Mesnevi-i Nuriye)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #92 : Kasım 30, 2010, 19:28:15 »
ahmet bey bana da rodaj süresi hakkında  bişey demediler. içiniz rahat olsun benim araç 1150 km de otobanda 150 160 a kadar çıktım. 1000 bakımında sordum tekrar, sıkıntı olurmu diye bişey olmaz dendi.ben aksine araba açılsın diye biraz devirli kullanıyorum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #93 : Aralık 01, 2010, 00:01:26 »
Hayırlı uğurlu olsun,iyi günlerde kullanın arkadaşlar...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 2011 corolla comfort
  • Kan Grubu: 0-
« Yanıtla #94 : Aralık 01, 2010, 14:03:10 »
Ali bey sağolun içimi rahatlattınız :)

Almayı düşünen arkadaşlara şunu da belirteyim benim izlenimime göre aracın vites yönlendirmelerine uyarsanız yakıt sarfiyatı gerçektende düşüyor ancak bu sürücüye duruma göre performanssız hissi verebiliyor. Ancak vites önerilerine bakmadan kullanırsanız 2000 devirden sonraki çekişi ve torku gayet yeterli ve güvende hissettiriyor.

içerisinde 4 kişi ile birlikte 1400 rakımlı bir yaylaya çıktım gayet başarılı.

aracım 400 km de şuan. şuana kadar yakıt sarfiyatı da çoğunluğu şehir içi 6.3 litre civarı.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2011 Corolla 1.33 Comfort
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #95 : Aralık 05, 2010, 20:34:49 »
Benim aracım su an 1700km de 1000km den sonra sıkıntı olmaz demişlerdi forumda, servise sordum devir olayını istediginiz gibi kullanının dediler yüksek devir falan sıkıntı olmaz. geçen otobanda yüklendim açılsın diye ibre '200' dedi. Daha fazla söze gerek yok sanırım.
“Fırtına gibi esmek mi istersin yoksa Hızır gibi tam zamanında yetişmek mi? Çiçek gibi narin görünmek mi istersin yoksa kaya gibi sağlam durmak mı? Kılıç gibi keskin mi olmak istersin yoksa kalem gibi geleceği yazmak mı? Başkaları gibi olmaya çalışmak mı istersin, kendi yolunu kendin çizmek mi? Kim olmak istersin? Sıradan bir adam mı? Toyota gibi adam mı?”

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
« Yanıtla #96 : Aralık 06, 2010, 21:14:30 »
herkese selmalar saygılar.. bende 2010 yılı ocak ayında toyota corolla 1.33 comfort class modelini aldım.aldığımda bu kadar 1.33 motor toyota yoktu.çok da muallakta kaldım acaba arkası gelirmi elimde kalır mı diye devamı geldi gelecektirde.aracım şuanda 11.000 km de motoru tam olarak alışma evresini geçti.aracıma arada bir 97 oktan kurşunsuz benzin alıyorum inanın performans hisedilir derecede artıyor.birde buarada birşeyi keşfettim buarabayla büyük viteste yavaşladığınızda tekrar hareket etmek için gaza yüklenmeyin hemen uygun viresi bulup devam edin derim yakıt ekonomisine gelinve devirli kullanıma özen gösterin gerçekten yakıtı ideal.. saygılarımla..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #97 : Aralık 10, 2010, 12:24:39 »
Merhaba arkadaşlar. Yeni üye oldum forumunuza.Ayın 15-20 arası 1.33 corolla almaya karar verdik. Bu aralar alan arkadaşlar var ise ne kadara aldıklarını yazarlarsa sevinirim. Ben bayii den 34.700 fiyat aldım en son. 15 Aralık'ta belki bir indirim daha olur diye beklemeye karar verdik. Aracı test etme imkanım olmadı ama içine bindiğim zaman gerçekten güven verdi. Aracı babamla birlikte kullanacaz.İkimizinde çok fazla performans beklentimiz olmadığı ve fiyat olarak makul geldiği için Toyota'yı tercih ettik.

Performans konusuna takılan arkadaşlar tahminimce daha önce 1.6 ya da 2.0 motor araç kullanmışlar doğal olarak aynı hazzı alamıyorlar. Biz bu hafta emektar opelimizi sattık. 1997 model 1.4 sedan  (1389 ruhsat) 60 beygir 1090 kg bir araçtı ve hem yakıt hem de performans açısından bize yetiyordu. 1.33 'lük corolla bize hayli hayli yeter diye düşünüyoruz. Herkese tekrardan selamlar.
Corolla 1.33

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1.4 vvt-i/ 1.6 comfort/ 1.6 advance... Corolla..
  • Model Yılı: '14
  • 4 kere teşekkür etti
  • 17 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #98 : Aralık 10, 2010, 13:14:42 »
yorumların hepsini okumadım ilk yazdığın meseaja göre; kar lastıkleri , lastik sesini daha fazla verir. yakıt ise bana yüksek geldi benim kendi mantığımı doğruluyor gibi. 1.6 motor yakıt da düşük motorlara göre daha iyi gibi.
Ne Mutlu Türk'üm Diyene...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 257500
  • Model Yılı: '01
  • 395 kere teşekkür etti
  • 376 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #99 : Aralık 11, 2010, 13:31:14 »
yorumların hepsini okumadım ilk yazdığın meseaja göre; kar lastıkleri , lastik sesini daha fazla verir. yakıt ise bana yüksek geldi benim kendi mantığımı doğruluyor gibi. 1.6 motor yakıt da düşük motorlara göre daha iyi gibi.

yakıt olayı 1.6nın alt devirlerdeki tork oranınının  daha yüksek olmasındandır ama fazla yüklenmezseniz bununda yakacağını düşünmüyorum 1.33 100hp bildiğim kadaryla.
Toyota Corolla 2001 1.6vvt-i sol special 110+ bilmem kaç tane hp  BENZİNLİYDİ  Artık Prins Technomaxlı :rofl:

Simota Short Air İntake, 1.8 vvt-i İntake Manifold, 1.8 vvt-i Throttle Body, 1.8 vvt-i fuel injectors 51 mm straight pipe & sport muffler, Raizin Voltage Stabilizer, Greddy Oil Cacht Tank, Eibach pro kit 35 mm springs
Swimming coach :)