Gönderen Konu: yeni lastik alacağım acil yardımm  (Okunma sayısı 11504 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Best of Techno Bass
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • 1 kere teşekkür edildi
yeni lastik alacağım acil yardımm
« : Şubat 01, 2010, 23:28:41 »
Beyler 15 ınc çelik janta göre lastik tavsiyeniz nelerdir?üstündekiler nexen n2000 .ebatı 185-55-15 radıal lastık. V kanal.bu lastik sertleşti ve su göletlerinden geçercen felaket çekme yapıyor.Kazaya bile sebep verir.Ve harıl harıl yok sesi alıyor yollar ae101le işkenceye döndü.tanıdık good year bayısıne sordum ne yaparsan yap düzelmez orj ebatını tak dedi.orj ebatıda 175-70-13.başka tanıdık michelin bayisi var oda dediki.Olurmu lastik dandik ben altına michelin takayım şikayetlerin devam ederse geri alırım lastiği  dedi.Kararsız kaldım.

Yumuşak,Yol sesini en az çıkaran(en önemlilerden biri) su göletlerinde aracı savurmayacak,sağa sola çekmeyecek lastik nedir acil yardımlarınızı bekliyorumki lastiksiz kalacak toyotam :D

195/50R15 82H IMPETUS REVO LASSA
Goodyear  Hydragrip  185/55/15
ve syron mu ne var
 buldum nasıl lastik bilgisi olan var mı?
short shift,jdm real tails,American Front Bumper,8000K Monza Xenon,,,,, MADE IN JAPAN

Toyota Club Türkiye

yeni lastik alacağım acil yardımm
« : Şubat 01, 2010, 23:28:41 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Best of Techno Bass
  • 1 kere teşekkür edildi
Ynt: yeni lastik alacağım acil yardımm
« Yanıtla #1 : Şubat 03, 2010, 21:51:30 »
bir tavsiyesi olan yokmu beyler acil ?
short shift,jdm real tails,American Front Bumper,8000K Monza Xenon,,,,, MADE IN JAPAN

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Resim gençliğimden (42 yaşımdayken)
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: B+
  • 15 kere teşekkür etti
  • 84 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Şubat 03, 2010, 21:53:10 »
kesinlikle michelin al, dünyanın en yumuşak, en iyi, en güvenli , en sessiz lastiği

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Best of Techno Bass
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Şubat 03, 2010, 23:22:50 »
michelin pahalı be abi :D syron yada toyo nasıl fiyatı uygun olacak :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: AB+
« Yanıtla #4 : Şubat 04, 2010, 04:39:34 »
michelin kullanmadım. kullanmadıgım lastigi bilmem.
babadan kalma alıskanlık :D
hep lassa kullandım. cok memnunum.(biraz ses yapıyoo ama)
göletler konusunda markadan cok, lastigin cinsi onmli. kıs lastigi ile sorun yasamazsınız bence.
hangi marka olursa olsun yaz lastiginde yeterli sayı ve tipte kanalcık olmadıgı icin suyu tahliye edemez ve lastigin yolla iliskisi kesilir ve dogal olarak savrulursunuz.
2005 corolla 1.6 sol+brc lpg

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
    • MyLastik - Aracýnýza Uygun Lastik
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Şubat 04, 2010, 22:00:42 »
195/50R15 Barum Bravis denemelisin. Bir çok kore malından daha iyidir. Continental güvencesinde üretilen bu lastiklerin birim fiyatı 115 TL çok uygun.
Hayatınız 3 mm'ye bağlı . Sevdikleriniz ve kendiniz için lütfen 3 mm altına inmiş lastiklerinizi değiştirin.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Best of Techno Bass
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Şubat 04, 2010, 22:19:39 »
beyler bir tanıdıktan temiz çıkma aldım.önlere 195-50 michelin ,arkalara yokohama 185 55 15 taktım.tek kelime ile süper sessiz sakin yumuşak çok memnun kaldım :D :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 99 Avensis 2.0 Manuel L/B idi...
    • 2011 1.6 comfort corolla...
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Şubat 10, 2010, 21:33:10 »
salih arkadaşımız daha iyi bilir ama ben olsam farklı marka biyere kadar ama kesinlikle farklı ebat takmazdım...
Eğer bir gün dünyaya ait çok büyük bir derdin olursa...
Rabbine dönüp "Benim büyük bir derdim var." deme.
Derdine dönüp "Benim çok büyük bir rabbim Var.' De....
Mevlâna                                                                                                                                                                                                        2011 1.6 comfort corolla...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #8 : Şubat 11, 2010, 10:46:18 »
michelin sessiz bir lastik.albea ya takmıştım aşırı derecede farketmişti.yalnız geçen gün 2008 yeni kasa corollaya lassa impetus revo takılmış olarak görünce sordum arkadaşa.25 000 civarı yol yapmış hala yeni gibi duruyor hiç aşınmamış sanki.bir de sesine bakayım dedim standart asfalt yolda denedim 90 km/h hızla boşa alıp sesini dinledim çok az lastik sesi duydum hayret ettim.Lassa sert ve sesli diye okudum pek çok yerde ama impetus revo farklı galiba.şu an bende 44 000 km yapmış B390 var bende değiştireceğim berbat ses var şu anda.michelin düşünüyordum ama kafam karıştı.saygılar.
2006 Corolla Terra

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • daihatsu yrv turbo 1.3 lt 140 hp
  • Araç: Başka Marka
  • Model Yılı: '11
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Şubat 11, 2010, 10:54:52 »
mustafa kardeş ben 1000 km önce 195-60-15 ebatlarında yokohama aldım. çok memnunum. aracım 2006 hb corolla. fiyatı 125/5 taksit.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • pahalı zevklerim var, benzin gibi
  • Kan Grubu: A-
  • 10 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Şubat 11, 2010, 11:50:24 »
başlığaçok güldüm :) ulen dedim lastikçiden mi foruma girdi bizim musti :) sonra bir baktım 23.28de atmış mesajı :) dedim haklı çocuk, acildir tabi :P
ae101 4a-fe+ junyan angel eye+ 8000k xenon+ usdm oem stop+ racing stripes+ 16" astra H jant+ 195/45r16 continental sport contact2 ve michelin pilot sport+ sonax cam filmi+ ışıklı kapı eşiği+ ayak aydınlatması+ beyaz gösterge aydınlatması+ oem anatomik spoyler+ bagaj led aydınlatma+ e34 paspas+ alpine CDE-9873RB teyp+ alpine mrv-f450 amfi+ alpine MRP-M500 mono amfi+ jbl komponent+ fli

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • corolla hb
    • nazmozkan@hotmail.com.tr
  • Kan Grubu: ---
« Yanıtla #11 : Şubat 11, 2010, 15:27:12 »
yokohamayı güzel diyorlar ama kullanmadığım için ben bişi diyemem yumuşak alda ne olursa olsun bence.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 122000
  • Model Yılı: '07
  • 7 kere teşekkür etti
  • 17 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Şubat 11, 2010, 15:57:55 »
lassa impetus revo tam istediğiniz gibi http://www.impetusrevo.com/ internet sitesinden bakabilirsiniz çok etkileyici lastik alırsam tercihim impetus revo ya da michelin olur

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • ....
« Yanıtla #13 : Şubat 11, 2010, 15:58:50 »
 hem ucuz hem sorunsuz lastik arıyorsanız p3000 tavsiye ederim. babamın aracında 3 takım eskittik 40000-50000 km. ve 3-4 yıl sorunsuz binersiniz. kendi aracımda bridgestone evo 330 var onlardan da çok memnunum ancak daha çok yeniler. daha 10000 olmadı, 20000 den filan sonra ne olur bilmiyorum..
1998-1.3-xe

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • E12 SPORT 3ZZ-FE (Auris - Yaris D4D MMT) Civic EK9
    • Model araçlar, uçaklar, helikopterler
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: A-
  • Model Yılı: -
  • 482 kere teşekkür etti
  • 760 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #14 : Şubat 11, 2010, 16:32:45 »
beyler bir tanıdıktan temiz çıkma aldım.önlere 195-50 michelin ,arkalara yokohama 185 55 15 taktım.tek kelime ile süper sessiz sakin yumuşak çok memnun kaldım :D :D

Mustafa önler 195 arkalar 185 çok sakat bi durum can güvenliğini düşünmüyormusun  :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Free Life..., ;-))
  • 4 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #15 : Şubat 11, 2010, 19:25:35 »
Hocam ben TOYO kullanıyorum
Bi sorun yaşamadım
fazla ses de yok
veeeeee
ucuz  ;)
Toyota Corolla 1.3 Terra AT/AC
^^>> T.O.S.U.N.U.M <<^^

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 16000
  • Model Yılı: '11
  • 97 kere teşekkür etti
  • 36 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #16 : Şubat 11, 2010, 20:26:16 »
arkadaşlar mutlaka hepsi iyidirde bende lastik alacağım hangisi sessiz ve konforlu  harbiden insanın kafası karışıyor ????
((2017  COROLL@...ADVANCE MDS    * 2018-         ))
(( 2011 COROLL@...ELEGANT  A/T    * 2015-2017 ))
(( 2006 COROLL@...SOL                        * 2009-2015))
(( 2000 COROLL@...TERRA SPECIAL  * 2006-2009))

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #17 : Şubat 11, 2010, 20:35:15 »
mustafa kardesm sen cok cesur bır ınsansın yahu buyuk rısk almssn :D
corolla comfort D4D 2007

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Best of Techno Bass
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #18 : Şubat 11, 2010, 20:45:44 »
Mustafa önler 195 arkalar 185 çok sakat bi durum can güvenliğini düşünmüyormusun  :)
nasıl bır sakat durum meydana gelir.takılalı 5gün oldu.balansa girdim.185 55 lerı hankook önlere,mıchelın 195 50 lerı arkaya taktım sonradan.1000 km yaptım balansa girdim.her koşulda denedim zorladım.hiç olumsuz bir yön göremedim?sağ farklı sol farklı olsa anlarım.sonuçta toplam çap aynı 175 70 lastiğin karşılığı 185 55 ,195 50 ve 205 40 falandır.tamam yanak ince esneme v.s fark eder ama bu kadar abartacak şey ne anlamadım

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Araç: Hilux
« Yanıtla #19 : Şubat 11, 2010, 20:46:55 »
ben şahsen mıchelın ve lassa kullanmıs su anda da bridgestone kullanıcısıyım.
michelin genelde iyi biliniyor fakat ben bır daha michelin almam.205/55R15 primacy hp 92V hız tipi lastiğim var dı.ilk zaman lar ıyı ıdı.fakat 3-4 ay sonra fren mesafesı artmaya ve kalkışlarda cok patınaj cekmeye basladı.arac cok fazla kullanılmıyordu da ewden ıse ısten ewe.ve bır gun otoyolda 140km/h hızla gıderken beklemedıgım bı sekıl de sağ arka lastıgım yanakların dan adeta bıcakla kesılmıs gıbı kesildi ve jantın ustunden cıktı ve benı gectı.gözlerıme ınanamadım fakat bu oldu.allah tan lastıgın yarım yanagı jantımı korudu ve jantım saglam kaldı.:)birde araçın baba yiğitliğinden cok sukur hiç bi savrulma yada kontrol kaybı yasamadım(araç audi A6 2004).

aldıgım yetkılı bayıye goturdum lastıgı adamlarda hayret ettı fakat ne garantı kapsamına gırdı nede bısey yaptılar sadece eger yenı lastık alırsam 50 tl ındırım yapabıleceklerını soyledıler ve ben de lanet edıp karşısında ki Lassa bayısınden 4 tekere de impetus2sport 92W tıp hız lastıgı aldım.:D  Ve de acayip memnun kaldım lassa'dan ben hıc bu kadar beklemıyordum.çok guzel bi lastik.hız lastiği için tavsiye ederim...

Bir ay kadar once de araca bridgestone ice cruzer 91T kış lastiği aldım.bu lastiğinde fren kabiliyeti cok güzel.kalkışlarda hiç kaçırma olmuyor,cok yumusak ve sessiz bi lastik,fakat 130-140 suratlara cıktıgınızda bıraz lastıgın dıslerınden gelen sesı duyabılıyorsunuz.

tavsıyem eger alabilirseniz bridgestone alın derim,biraz daha hesaplı olsun dersenız lassa dan bı lastık alın derım.pişman olmazsınız.

yaz gelsede şu 92W lassaları taksam arabama yahuuuuuuuuuuu...:))))

Trafik kurallarına uyalım, uymayanları uyaralım. Türkiye Cumhuriyeti Karayolları Trafik Kanununa göre otomobiller için azami
 hız sınırları, eğer aksine bir işaret belirtilmemiş ise; şehiriçi 50Km/s., şehirlerarası 90Km/s., otoyol 120Km/s. dir.