Gönderen Konu: yeni lastik alacağım acil yardımm  (Okunma sayısı 11573 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 99 Avensis 2.0 Manuel L/B idi...
    • 2011 1.6 comfort corolla...
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • 2 kere teşekkür edildi
Ynt: yeni lastik alacağım acil yardımm
« Yanıtla #60 : Şubat 13, 2010, 00:43:48 »
ben hala farklı ebata karşıyım. arkadaşlar bi aracın en uygun lastik ebadı o fabridaki mühendisler tarafından hesaplanıyor ve teorikte en uygunu seçiliyor. sonra binlerce km testler yapılıyor. bence çok değiştirmek istenirse yine en yakın ebatlar kullanılmalı. görünüş güzel olacak diye mazallah hayatımızı tehlikeye atmaya gerek yok. yaşım ve yapım gereği mi böyle düşünüyorum bilmiyorum ama caddede birileri bakıp imrenecek diye risk almam ben. ama görünüşe önem verip güzel yakıştıranlar var onlara da saygı duyuyorum...

bir de arkadan itiş arabalarda farklı lastik ebatlarından bahsedilmiş. o araçların o lastikle kullanılmak üzere tasarlandığını hiç düşündünüz mü? mesela benim arabam, yayları, amortisörleri, kolları, salıncakları aynı ebata göre tasarlanmış. o arabalarda ön-arka yay ve amortisör sertlikleri farklı olabilir, kollar takımlar farklıdır muhakkak.

yanılıyor olabilirim...
Eğer bir gün dünyaya ait çok büyük bir derdin olursa...
Rabbine dönüp "Benim büyük bir derdim var." deme.
Derdine dönüp "Benim çok büyük bir rabbim Var.' De....
Mevlâna                                                                                                                                                                                                        2011 1.6 comfort corolla...

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #60 : Şubat 13, 2010, 00:43:48 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • pahalı zevklerim var, benzin gibi
  • Kan Grubu: A-
  • 10 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #61 : Şubat 13, 2010, 00:54:36 »
jant tamamen görsel bir şeydir evet ama ebat görsellikten ziyade yol tutuş için alınabilir..ben jantlarımı almadan önce aylar boyunca burda corollanın kafadan kayma ve savrulma olayından, frenlerdeki kızaklama sorunundan bahsedip durdum eski üyeler bilir..sadece bunun için ebat büyüttüm, jant seçimim de onun içindi, sonra görsel olarak gözüme en güzel gelen jant ile 195 tabanı birleştirdim, patinaj ve frendeki kızaklama sorunu için, yol tutuş ve kafadan kayma sorunu için de bu ölçü çooook güzel oldu, 45 yanak ile birleşip 16" janta oturtulunca..sonra yine aylarca bahsettiğim bir eksiklik, süspansiyonun çok yumuşak olması, onu da hallettim, taş gibi bir yay setiyle (asla sertleştirme kestirme falan değil, araç için üretilmiş spor yay) yüksek hızlarda yan rüzgarlardan etkilenmesi ve arkanın stabil olmaması var..arkanın stabilitesi için anatomik spoyler aldım..şimdi yan rüzgarlar kaldı..bunu arabayı indirerek çok çok büyük bir şekilde çözdüm..bir de marşpiyel taktığım zaman yan rüzgarlar umrumda olmayacak :) iki eksiğim kaldı..marşpiyel ve kule gergisi :)
ae101 4a-fe+ junyan angel eye+ 8000k xenon+ usdm oem stop+ racing stripes+ 16" astra H jant+ 195/45r16 continental sport contact2 ve michelin pilot sport+ sonax cam filmi+ ışıklı kapı eşiği+ ayak aydınlatması+ beyaz gösterge aydınlatması+ oem anatomik spoyler+ bagaj led aydınlatma+ e34 paspas+ alpine CDE-9873RB teyp+ alpine mrv-f450 amfi+ alpine MRP-M500 mono amfi+ jbl komponent+ fli

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: -
  • 2908 kere teşekkür etti
  • 3274 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #62 : Şubat 13, 2010, 01:00:53 »
  :) Mustafa ben Hakan. :)

Bu iş tamamen fizik kuralları ile ilgili ve bunu en iyi yarış pistlerinde görebilirsin. Daha önce de söylediğim gibi, kaygan zeminde karı yarması daha kolay olsun diye ralli araçlarında ince lastik kullanılır birim kareye olan baskının fazla olması istendiği için. Ancak o karın da hangi derecede buzlaştığıda ayrı bir konudur. -1 derecede de buz olur, -10 derecede de. Ancak bu ikisi arasında farklar vardır. Yine su dolu yüzeyden geçiş vardır, derinliği 2cm olabilir, başka yüzeyde 8cm olur. Ancak ikisinde de ıslak zemin deriz. Tabi yağmurun erken vakti ile geç vakti arasında bile yol tutuş olarak fark vardır. Bunlar tamamen bilimsel olarak el alınabilecek değişkenlerdir.

Türkay, çalışmaların çok güzel ve bir temele dayanıyor. Keşke yollar Türkiye'de daha güzel olsa da bazı sıkıntılar yaşanmasa. Ön tampon altı dağıtıcıda işine çok yarar. Ama plastik yaptırabilirsen.

Bu arada Mustafa, Hakkı'ya da selam söyle. :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • pahalı zevklerim var, benzin gibi
  • Kan Grubu: A-
  • 10 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #63 : Şubat 13, 2010, 01:07:58 »
Türkay, çalışmaların çok güzel ve bir temele dayanıyor. Keşke yollar Türkiye'de daha güzel olsa da bazı sıkıntılar yaşanmasa. Ön tampon altı dağıtıcıda işine çok yarar. Ama plastik yaptırabilirsen.
teşekkürler hakan abi, bu siteden edindiğim bilgilerle ilerliyorum zaten, yardımın çok büyük, teşekkür edeyim yeri gelmişken :) :alkis:
plastik çok pahalı olmasa marşpiyeli de plastik istiyorum aslında..hele ön tamponun plastik olması şart çünkü aracın önü orjinalde bile yere yakınken benimki iyice yakın..plastik veya ona benzer esnek bir materyal arayışındayım (tuzlu olmayacak tabii ki)
ae101 4a-fe+ junyan angel eye+ 8000k xenon+ usdm oem stop+ racing stripes+ 16" astra H jant+ 195/45r16 continental sport contact2 ve michelin pilot sport+ sonax cam filmi+ ışıklı kapı eşiği+ ayak aydınlatması+ beyaz gösterge aydınlatması+ oem anatomik spoyler+ bagaj led aydınlatma+ e34 paspas+ alpine CDE-9873RB teyp+ alpine mrv-f450 amfi+ alpine MRP-M500 mono amfi+ jbl komponent+ fli

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
« Yanıtla #64 : Şubat 13, 2010, 13:33:04 »
  Ben teşekkür ederim Türkay.
 Hazır plastik bulman zor ancak başka birşey için kullanılandan alıp kesip kendin yapabilirsin. Amaç havayı yarıp yanlara dağıtması zaten.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Best of Techno Bass
  • Kan Grubu: 0+
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #65 : Şubat 13, 2010, 19:41:50 »
ben hala farklı ebata karşıyım. arkadaşlar bi aracın en uygun lastik ebadı o fabridaki mühendisler tarafından hesaplanıyor ve teorikte en uygunu seçiliyor. sonra binlerce km testler yapılıyor. bence çok değiştirmek istenirse yine en yakın ebatlar kullanılmalı. görünüş güzel olacak diye mazallah hayatımızı tehlikeye atmaya gerek yok. yaşım ve yapım gereği mi böyle düşünüyorum bilmiyorum ama caddede birileri bakıp imrenecek diye risk almam ben. ama görünüşe önem verip güzel yakıştıranlar var onlara da saygı duyuyorum...

bir de arkadan itiş arabalarda farklı lastik ebatlarından bahsedilmiş. o araçların o lastikle kullanılmak üzere tasarlandığını hiç düşündünüz mü? mesela benim arabam, yayları, amortisörleri, kolları, salıncakları aynı ebata göre tasarlanmış. o arabalarda ön-arka yay ve amortisör sertlikleri farklı olabilir, kollar takımlar farklıdır muhakkak.

yanılıyor olabilirim...
ebatlar hayati teklike taşımasa olumsuz olcağını bende biliyorum.dedikleriniz çok doğru ;
fakat ''cadde de birileri bakıp imrenecek diye risk almam ben'' kelimelerinize dikkat edin! .Ben şimdiye kadar hiç birşeyi millet için değil kendi zevkim  için yaptım.yaptığım şeyler çevresel rahatsızlık vermiyorsa sorun yoktur.Size göre imrenecek bir tarafı varsa bilemem.
saygılar.
short shift,jdm real tails,American Front Bumper,8000K Monza Xenon,,,,, MADE IN JAPAN

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
« Yanıtla #66 : Şubat 13, 2010, 22:41:11 »
  Lütfen kişisel atışmalardan kaçınalım, kimse kimse için kötü birşey istemez, istememeli. Sonuçta bu araçlar sadece maddiyattan oluşuyor ve gelip geçici şeyler.