0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
peki çevresini ney gösterir abi?ya ne kadar cahilmişim bilmemek değil öğrenmemek ayıp ben 195 lastiğin çevresi 195 sanardım?taban olması zor.orjınalleri 175 lastik ve ben yola basan kısmı ölçtüm 14 cm çıktı .185 leri ölçtüm 19 cm ye yakın çıktı.
Ayıp ettin Mustafa, birdaha bu şekilde yakıştırmalar yapma. Kimse bunları bilerek doğmuyor, bak sende öğrendin, kim bilir kimlere de öğreteceksin gelecekte. Şimdi jantının inç cinsinden çap değerini biliyorsun. 15 inç. Bu da yaklaşık 381mm. yapar. Yanak yükskeliğin ise 97,5mm. Çap değeri için bunu 2 ile çarpmak gerekir. Üstüne de cant çapı ile toplamak. Yani 97,5x2+381=576mm. Şimdi bu cant bir daire olduğu için 576 yı, sihirli sabitimiz Pi ile (3,14...) çarpamız gerekir. 576x3,14=1809mm. yaklaşık olarak yapar.
Sen karpuza 10 Kg. lık güçle ancak bütün elinle (Osmanlı Tokatı ) atarsan ancak şap diye bir ses çıkar. Aynı güçle ancak tek parmağınla karpuza vurursan o karpuz delinir.
Karete, kung fu falan biraz daha yumuşak suporlardır.
evet , bütün yazılanları arka arkaya okuyunca kafalarda belli birşey oturuyor............................... YOL TUTUŞU Corollaların kullanım tarzı diğer araçlardan çok farklı.. Ben başka araçları kullanırken viraja girdikten sonra gaza basarım aracın arkasını yere yapıştırıp esnememesini sağlarım. Ama corollayla viraja girdiğinde önce ön taraf kaymaya başlıyor (ön taraf dönmüyor) , Gaz verince ön taraf dönüp arka kaymaya başlıyor. Bu noktadan sonra Kompresöre bırakırsam diğer araçlardan daha sert devreye giriyor ve arkayı attırıyor. Hatta yumuşak bir fren yapmak bile kompresörden daha yararlı oluyor. Corollaların arka amörtsörünü mercedeslerinki gibi yapmışlar ama araç önden çekiş olduğu için sıkıştırıcı kuvvet yok. Yana esnemelerde bir noktaya kadar çok hızlı esniyor ondan sonra esnemeyip kaymaya başlıyor. Viraja hafif gaz vererek girdiğinizde ön taraf kaymıyor arka taraf kayıyor. Ama corollada aracınızın ne kadar esneyebileceğini hissedebiliyorsunuz.Corollada Yol tutuşundan şikayetçi olanlara Jant Lastik olarak ; Kuru zemin için fulda carat serisini , ıslak zemin için Marshall matrac tavsiye ederim. 2002 öncesi kasaların lastik tabanını 200 ün üstüne çıkarmak isterseniz , jant boyutunu 15'' yapmanızı tavsiye ederim. Boyutları 215/50/15 yaparsanız pişman olmazsınız. zaten aracımın orjinali 185/65/14 ve 50/15 ile 60/14 ün lastik çapı aynı. Yani lastik taban genişliği artsa bile taban uzunluğu azalacağı için aracınızı çok yormayacaktır. Kalkıştada patinaj yapmayacaktır. Toyotanın Bir yanlışıda tekerlerinin orjinalinde taban uzunluğunun taban genişliğine göre çok uzun olması. Şimdi bile baktığımızda yeni corollanın jantları 17'' . Sizce 2009 model passatda bile 16'' jant kullanılırken 2009 model corollada 17'' jant kullanılması normalmidir?
yumuşak diyorsun...Valla ben karışmam, kendi aranızda çözün bu meseleyi..
Bu dediğin durum (sürtünme artması) kuru ve temiz zemin için. F1 araçları ıslak zeminde Slick tabir edilen desensiz lastik ile ne hallere düşüyor (tüm elektronik sistmelere rağmen) bilirsin. Bu durumda hemen pite girerler ve su tahliye kanalları olan ve yere basan alanı daha az olan (birim kareye daha fazla baskı uygulayan), suda yüzmeyen (slickler gibi), tam tersine suyu yaran lastikleri takarlar. Sen karpuza 10 Kg. lık güçle ancak bütün elinle (Osmanlı Tokatı ) atarsan ancak şap diye bir ses çıkar. Aynı güçle ancak tek parmağınla karpuza vurursan o karpuz delinir. Islak zeminde de amaç o suyu delmektir yol tutuş için.
ya musti yanlış anlama da hakkı abi diyip duruyorsun hakkı abi konuya yazmadı bile hakan abi mi demek istiyorsun