0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
nasıl bır sakat durum meydana gelir.takılalı 5gün oldu.balansa girdim.185 55 lerı hankook önlere,mıchelın 195 50 lerı arkaya taktım sonradan.1000 km yaptım balansa girdim.her koşulda denedim zorladım.hiç olumsuz bir yön göremedim?sağ farklı sol farklı olsa anlarım.sonuçta toplam çap aynı 175 70 lastiğin karşılığı 185 55 ,195 50 ve 205 40 falandır.tamam yanak ince esneme v.s fark eder ama bu kadar abartacak şey ne anlamadım
yuksek hızlarda vırajlara gır cık bakalım savrulmalar nasıl olucak?kendın sormussun su göletlerınde tutunma nasıl olur dıye bırde oralarda dene?yola tutunma gereksınımıne ıhtıyac duydugun anlarda sana asıl net sonuc verır dıye dusunuyorum?205 55 16 ölçütlerını kullanıyorum aracımda ızmır manısa yolunda kı vırajlara 120 140 km hızlarla gırıyorum hıc savrulma yasamadım bence farklı ebat lastık kullansam sımdıye coktan ucmustum senın guvenlıgın ıcın uyarılarımız mustafa kardesm..
güle güle kullan kardeşim sen mutlu ol yeter
195-50 'nin yanak yükskeliği 97,5mm. 185-55 'in yanak yüksekliği 101,8mm.
abi yanak oranını nasıl hesaplıyorsunuz?ben mesela 50 yanağı 50 mm,55 yanağı 55 mm diye biliyorum. o ölçü nasıl hesaplanıyor?aydınlatırsanız sevinirim
Aynen yukarıda söylediğim gibi Mustafa. 195-50 demek 195mm. taban demek ve 195 'in %50 'si yani 97,5mm. yanak demek. Benim verdiğim değer çap değil Türkay, direk yanak yüksekliği.
Benim verdiğim değer çap değil Türkay, direk yanak yüksekliği. Türkay, Bmw ya da yüksek performanslı araçlardan ve arkadan itişli olanalrdan eğer arka aks grubundaki lastiklerin taban genişliği fazla ie bu torkun yere daha etkili aktarılması içindir. Ancak ıslak ve temiz olmayan zeminde tam tersi etki yapar ve araç spin atmaya meyilli olur.