Gönderen Konu: araç içi led aydınlatma (forumdakilerden farklı bir proje olarak)  (Okunma sayısı 23284 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • pahalı zevklerim var, benzin gibi
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A-
  • 10 kere teşekkür edildi
şimdi forumdaki elektrik sever abilerimle bir dayanışma ile güzel bir proje yapalım diyorum :) biliyorsunuz forumda bir led furyasıdır gidiyor, iç aydınlatmaya herkes (ben de dahil) mevcut tepe lambasının içine döşeyerek ledli aydınlatma yaptık..
fakat aklımda başka bir proje var..
kapı açıldığında hangi kapı açıldıysa o kapının ayak ucundaki ledler yansın!
bugün biraz inceledim, kapıdaki anahtarı söktüm, ordan kablo çekip yerine taktım, ama sonuç beklediğim gibi değildi, anahtara basınca artı veriyor, çekince kesiyor..yani ordan hat çekildiğinde kapı kapalıyken ampul yanıyor, kapı açıldığında sönüyor..bana ise tam tersi lazım.her kapı anahtarından kablo çekip onlara led döşemek ve kapı açılınca (yani artı kesilince) ledlerin yanması! bugün biraz düşündüm aklıma bir şey gelmedi..
bunu sanırım ışıldak mantığıyla çözebiliriz, ama onu nasıl yaparız onu bulamadım..yani bir devreye iki artı gelecek, bir (+) sürekli akım verecek, diğer (+) ise kapı anahtarından gelecek, iki artı birden devreye geliyorsa ampul yanmayacak, artılardan biri kesilirse (kapı açılınca anahtardan gelen artı kesilecek) diğer artı ampulü yakacak..karışık mı anlattım bilemiyorum, çok çok daha kolay yolu var da aklıma mı gelmiyor bilemedim..ama bunu başka osman abi olmak üzere herkese soruyorum, hadi be TCT şunu biraz düşünelim, süper bir aydıtlatma olacak, böylece hangi kapının açık kaldığını da anlamak süper kolaylaşacak açık olan kapının ledleri yanıyor olacağı için!
ae101 4a-fe+ junyan angel eye+ 8000k xenon+ usdm oem stop+ racing stripes+ 16" astra H jant+ 195/45r16 continental sport contact2 ve michelin pilot sport+ sonax cam filmi+ ışıklı kapı eşiği+ ayak aydınlatması+ beyaz gösterge aydınlatması+ oem anatomik spoyler+ bagaj led aydınlatma+ e34 paspas+ alpine CDE-9873RB teyp+ alpine mrv-f450 amfi+ alpine MRP-M500 mono amfi+ jbl komponent+ fli

Toyota Club Türkiye

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
audi deki gibi olsun diyorsun yani :) audilerde ayak uçlarında loş bir mavi-beyaz ampül var ve çok güzel oluyor ayrı bi zevk veriyor insana :)
hesap iptal :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
audi deki gibi olsun diyorsun yani :) audilerde ayak uçlarında loş bir mavi-beyaz ampül var ve çok güzel oluyor ayrı bi zevk veriyor insana :)
evet gibi :)
ae101 4a-fe+ junyan angel eye+ 8000k xenon+ usdm oem stop+ racing stripes+ 16" astra H jant+ 195/45r16 continental sport contact2 ve michelin pilot sport+ sonax cam filmi+ ışıklı kapı eşiği+ ayak aydınlatması+ beyaz gösterge aydınlatması+ oem anatomik spoyler+ bagaj led aydınlatma+ e34 paspas+ alpine CDE-9873RB teyp+ alpine mrv-f450 amfi+ alpine MRP-M500 mono amfi+ jbl komponent+ fli

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • E12 SPORT 3ZZ-FE (Auris - Yaris D4D MMT) Civic EK9
    • Model araçlar, uçaklar, helikopterler
  • Araç: Yaris
  • Model Yılı: -
  • 482 kere teşekkür etti
  • 760 kere teşekkür edildi
Türkayım anahtarın diğer ucundan alırsan kabloyu sorunun hallolur :) hatırladığım kadarı ile o anahtarlar hem açık hem kapalı olarak 2 pozisyonda çalışıyor, anahtarın sağ bacağından uç aldıysan ordan sök diğer bacağından al dene bakalım ;)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
Türkayım anahtarın diğer ucundan alırsan kabloyu sorunun hallolur :) hatırladığım kadarı ile o anahtarlar hem açık hem kapalı olarak 2 pozisyonda çalışıyor, anahtarın sağ bacağından uç aldıysan ordan sök diğer bacağından al dene bakalım ;)

tek bacak var abi ya, sökemedim zaten anahtara gelen kabloyu, bir artı bir de şaseye bağlı eksivardı..anahtara bağlanan artı kabloyla bir deeksi kabloyla çektim ben

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • E12 SPORT 3ZZ-FE (Auris - Yaris D4D MMT) Civic EK9
    • Model araçlar, uçaklar, helikopterler
  • Araç: Yaris
  • Model Yılı: -
  • 482 kere teşekkür etti
  • 760 kere teşekkür edildi
Ozaman tavan lambasından paralel olarak hat çekiceksin her kapı kenarına kadar Türkayım

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
Ozaman tavan lambasından paralel olarak hat çekiceksin her kapı kenarına kadar Türkayım
onu yaparım o işin kolay kısmı ama ben açılan kapının lambası yansın istiyorum..yani sol ön kapı açıolıyorsa direksiyonun altından ayakların ordan pedalların üstünden yanacak diğerleri yanmayacak :) sağ arka ise, sağ ön koltuğun altından bir led yanacak ;)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
  • 2 kere teşekkür edildi
sen çok şey istiyon kanka yaa :p

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • !!! YERDEN GİDEN TOYOTACI !!!
  • Araç: Avensis
  • Kilometre: 163000
  • Model Yılı: '98
  • 31 kere teşekkür etti
  • 82 kere teşekkür edildi
Türkay abi güzel bir proje ben en kısa bir sürüde çözümünü bulurum (Benim bildiğim zaten ordaki anahtar zıt yönde çalışır )

Sen şöyle bir dene

Ledleri eksiyi ver artıyı kapı anahtarından al (zaten kapıya artı geliyor kapıdaki anahtarın çıkışından +
artıyı ordan al bak bakayım nasıl yanıyor )

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • henüz toyota kullanmıyorum ama sevdim buraları..
  • Kan Grubu: B-
  • 1 kere teşekkür edildi
Türkay hocam neden ledlerin diğer kablosuna artı al ve kapı swichine bağla ve kapı açıldığında şasi ile devre tamamlanmış olur.

2001 vtec Civic-2000 vvt-i Corolla- 97 Efsane Kasa Gli

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
Türkay abi güzel bir proje ben en kısa bir sürüde çözümünü bulurum (Benim bildiğim zaten ordaki anahtar zıt yönde çalışır )

Sen şöyle bir dene

Ledleri eksiyi ver artıyı kapı anahtarından al (zaten kapıya artı geliyor kapıdaki anahtarın çıkışından +
artıyı ordan al bak bakayım nasıl yanıyor )

ledlere eksiyi şaseden veriyorum zaten, artıyı kapı anahtarından alınca zıt çalışıyor, yani kapı açınca sönüyor, kapatınca yanıyor..
Türkay hocam neden ledlerin diğer kablosuna artı al ve kapı swichine bağla ve kapı açıldığında şasi ile devre tamamlanmış olur.
anlamadım bunu? artıyı mı alcam kapı anahtarından? artı ters çalışıyor, swich eksiyi de zaten şaseden alıyor, kaportaya bağlanan somundan alıyor eksiyi..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Best of Techno Bass
  • 1 kere teşekkür edildi
abi sigorta bölümünün ordan tavan lambasına giden kabloyu bul ordan hat çek bence :) ama sol kapılar olursa sap kapılar uğraştırır gibi
short shift,jdm real tails,American Front Bumper,8000K Monza Xenon,,,,, MADE IN JAPAN

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 31 kere teşekkür etti
abi kapıya artımı yoksa eksimi geliyor

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
abi sigorta bölümünün ordan tavan lambasına giden kabloyu bul ordan hat çek bence :) ama sol kapılar olursa sap kapılar uğraştırır gibi
tavan lambasının sigortası kaput altında..kaputtan çekmesi lazım kabloyu..

edit: başka konu sandım bunu :) benim konu olduğunu farkedememiştim..ben kapı açılınca hepsi açılsın istemiyorum mustafa, her kapının kendi lambası olsun ve kapı açılınca sadece açılan kapınınki yansın istiyorum
abi kapıya artımı yoksa eksimi geliyor
kapıya artı gidiyor, eksiyi şaseden alıyor, ama kapıdaki anahtar ters çalışıyor..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 31 kere teşekkür etti

Şimdilik bir şey söyleyemem :( yarın kendi aracımda deneyip çözümünü bulurum

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Best of Techno Bass
  • 1 kere teşekkür edildi
ben parklara bip bağlamaya çalıştım.Kapı anahtarlarına artı gidiyor şaseyi montaj civatasından alıyor.Ve türkay abi sana en güzel cevabı vereyim şimdi aklıma geldi iyi oku anlarsın.
Ben kapı anahtarının artı kutubundan kablo aldım ucuna bip bağladım.diğer tarafa aküden seyyar çektim kapıyı açınca öttü kapatınca sustu.Bunu sistem çalışıyormu diye denedim çalıştı.Tek sorun parkların kabloyu bulmaktı ama ne yazıkkı buladım :( sonra aklıma birşey geldi.sol tarafta gösterge ışıklarını ayarlayan birşey var.çevirince ışığı kısıp yükseltiyorsun.orayı açtım soketi çıkardım 2 yere değdirdim çalıştı.ohh dedim sonunda dedim.Akşam oldu denemek için bir baktım enteresan bir şey oldu.parklar açıp kapıyı açınca gösterge yanıyor kapıyı kapatınca gösterge ışıkları sönüyor.Anladımki şaseyi düğmeden tamamlıyor.Şimdi sonuç olarak kapıyı açınca gösterge çalıştıysa bunu kapı altı ledi v.s gibi kullanabiliriz diye düşündüm ama sonra üşendim ucunu bantladım bip in elektirikciye gittiğimde parkların artısına bağlatırım tamam dedim hala bağlatacağım :D acaba soketin diğer tarafınamı takacaktım anlamadım ? Türkay abi parkları açık unutmamak için sesli ikaz takanlar var sanırım sitede onlara danış çalışma bir nevi aynı sayılır bence :)
short shift,jdm real tails,American Front Bumper,8000K Monza Xenon,,,,, MADE IN JAPAN

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
abi benim arabanın orjinalinde var o bip ya :D parkları açık unutunca ötüyor :D ama senin sistemi anladım gibi yavaştan..da her kapı için ayrı olarak nasıl kullancaz bir deo anahtarın ters çalışma işini nasıl çözcez?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Best of Techno Bass
  • 1 kere teşekkür edildi
lanet olsun yaa hakiki japon bide nasıl yok  bende :D övünüyoruz bide millete 93 93  diye :D abi kapı butonun artı kablosu aşağı doğru iniyorya emniyet kemerinin olduğu yerde zaten soketi var butonun .ben soketin ordan aldım kabloyu kesme falan yapmadım.sen düğmenin artı kutubundan alacaktın bence :) ama kapı butonları ön ve arka olarak 2 grup 4 değil.ben bip i bağladığımda sağ kapıyı açıncada öttü.halbuki şöför kapısının anahtarından çektim kabloyu

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
sen o işten emin misin ya, tam tersi olması lazım kapatınca ötmesi açınca susması lazım..ben direk anahtardan aldım, belki de soketten alırsam sorun çözülcek ya..abi ikili çalışsa da olur ki :) yeter ki aklımdakini yapabileyim :) senin bahsettiğin soket nerde kalıyor?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Best of Techno Bass
  • 1 kere teşekkür edildi
emniyet kemerinin ordaki plastiği sök yan kuğaktaki orta.butonun 1 karış aşağısı var yok :)