Gönderen Konu: araç içi led aydınlatma (forumdakilerden farklı bir proje olarak)  (Okunma sayısı 23282 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • pahalı zevklerim var, benzin gibi
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A-
  • 10 kere teşekkür edildi
allah allah..o arada bir şey yok ki..anahtardan almayla aynı şey, bende tam tersi oluyor..kapı açıkken artı kesiliyor, kapalıyken devre tamamlanıyor..ilginç..
ae101 4a-fe+ junyan angel eye+ 8000k xenon+ usdm oem stop+ racing stripes+ 16" astra H jant+ 195/45r16 continental sport contact2 ve michelin pilot sport+ sonax cam filmi+ ışıklı kapı eşiği+ ayak aydınlatması+ beyaz gösterge aydınlatması+ oem anatomik spoyler+ bagaj led aydınlatma+ e34 paspas+ alpine CDE-9873RB teyp+ alpine mrv-f450 amfi+ alpine MRP-M500 mono amfi+ jbl komponent+ fli

Toyota Club Türkiye

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • !!! YERDEN GİDEN TOYOTACI !!!
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 163000
  • Model Yılı: '98
  • 31 kere teşekkür etti
  • 82 kere teşekkür edildi
Bugün ilk işim kapı switchlerine baktım biraz şok oldum :o hemen düşünüp kararımı verdim. Kapı switchnin metal kısmını artı kaportayı eksi olarak kullandım sonuç istediğimiz gibi oldu :) kapı açık iken ledler yandı switch bastırınca ledler söndü .

Başka bir durum çıkıyor ortaya taman olay çözüldü ama bu zamanda ledler yanarken başka bir kapıyı açtığınızda ledler sönüyor :( Onuda düşündüm her kapıya aküden paralel şekilde artı çekilecek (orjinalı seri bağlı)

biraz uzun ama

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • "Bilgi Paylaşıldıkça Artar"
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 60000
  • Model Yılı: '14
  • 134 kere teşekkür etti
  • 434 kere teşekkür edildi
Yalnız  arkadaşlar anlamadığım  bir  şey  var. Az çok elektrik işinden  anlarım. Bizim araçlarda kapı siwicinden (-)  şase  gelir. Türkay bi daha  kontrol  et. Yani mantık şu. Tavan lambasını örnek  al. Tavan lambasına iki adet  kablo  gelir. Birisi kontaktan  bağımsız direk (+),  diğeri kapı siwiçlerinden  gelen ( kapı açılınca gelen)  (-) yani  şase,  üçüncü  kablo  olarak da tavandaki kaportayı  yani sacı kullanırız (-) olarak, bu da tavan lambasını  manuel yakmak  için.

Bu işin, kendimce açıklama kısmıydı. Türkay dediğin projeye gelince biraz  kafa  yoralım  bakalım.
1998 Toyota Corolla 1.3 XL StationWagon 12V 2007-2020
2014 Nissan Qashqai 1.2 DıG-T   2020 -

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 31 kere teşekkür etti
Osman abi kapı switchlerine tek bir kablo geliyor ve devamına saşeden devam ediyor ;) ben anlattım hemen bir üstünde :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 134 kere teşekkür etti
Osman abi kapı switchlerine tek bir kablo geliyor ve devamına saşeden devam ediyor ;) ben anlattım hemen bir üstünde :)

Erdi anlatımını okudum ama + yada - olarak belirtmediğin için, yada ben anlamadım kusura  bakma. Aynı şeyi söylüyoruz kapı siwicinden bir  kablo  çıkar. Yani kapı siwici aracın şasesinden gelen (-) yi kapı açılınca o kabloya aktarır.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 31 kere teşekkür etti
Yaptığımın video çektim pc bağlantı kablosu kayboldu :(

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
Bugün ilk işim kapı switchlerine baktım biraz şok oldum :o hemen düşünüp kararımı verdim. Kapı switchnin metal kısmını artı kaportayı eksi olarak kullandım sonuç istediğimiz gibi oldu :) kapı açık iken ledler yandı switch bastırınca ledler söndü .

Başka bir durum çıkıyor ortaya taman olay çözüldü ama bu zamanda ledler yanarken başka bir kapıyı açtığınızda ledler sönüyor :( Onuda düşündüm her kapıya aküden paralel şekilde artı çekilecek (orjinalı seri bağlı)

biraz uzun ama

allah allah, aynı şekilde yaptım ben de, kapıdaki switchin metal kısmı derken arkasından kabloyla gelen içinegiren kısım değil mi? yani vida-somun ile kaportaya sabitlenen kısım değil..ben de dediğin gibi yaptım, tam tersi oluyor :(

Yalnız  arkadaşlar anlamadığım  bir  şey  var. Az çok elektrik işinden  anlarım. Bizim araçlarda kapı siwicinden (-)  şase  gelir. Türkay bi daha  kontrol  et. Yani mantık şu. Tavan lambasını örnek  al. Tavan lambasına iki adet  kablo  gelir. Birisi kontaktan  bağımsız direk (+),  diğeri kapı siwiçlerinden  gelen ( kapı açılınca gelen)  (-) yani  şase,  üçüncü  kablo  olarak da tavandaki kaportayı  yani sacı kullanırız (-) olarak, bu da tavan lambasını  manuel yakmak  için.

Bu işin, kendimce açıklama kısmıydı. Türkay dediğin projeye gelince biraz  kafa  yoralım  bakalım.
iyice aklım karıştı..eksi şaşe geliyorsa bağımsız bir artı çekince yanması lazım, bugün deneyim ben..
Erdi anlatımını okudum ama + yada - olarak belirtmediğin için, yada ben anlamadım kusura  bakma. Aynı şeyi söylüyoruz kapı siwicinden bir  kablo  çıkar. Yani kapı siwici aracın şasesinden gelen (-) yi kapı açılınca o kabloya aktarır.
bu mantıklı oldu bunu anladım, ama bu sefer de benim yaptığım şeyin çalışmaması gerekirdi, swichten kablo çektim bir de arabanın kaportasından eksi çektim, sanki kapı kapanınca artı taşıyordu kabloya, çünkü kapı kapanınca yandı benim ampul..
ae101 4a-fe+ junyan angel eye+ 8000k xenon+ usdm oem stop+ racing stripes+ 16" astra H jant+ 195/45r16 continental sport contact2 ve michelin pilot sport+ sonax cam filmi+ ışıklı kapı eşiği+ ayak aydınlatması+ beyaz gösterge aydınlatması+ oem anatomik spoyler+ bagaj led aydınlatma+ e34 paspas+ alpine CDE-9873RB teyp+ alpine mrv-f450 amfi+ alpine MRP-M500 mono amfi+ jbl komponent+ fli

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 134 kere teşekkür etti
Ama Türkay başka bir  sorun  var anladığım kadarıyla senin işlem için. O da şu; sanırsam  kapı siwiçleri birbirine  paralel. Yani şöyle düşün şoför kapısı  kapalı iken onun siwicininden kabloyu  çıkar, o anda başka bir  kapıyı  aç eğer o kabloya yine şase geliyorsa birbiri ile 4 kapı paraleldir. O zaman senin iş  yaş  olur. Yok  her kapı kendi adına  bağımsız  ise işin çok  kolay, ama öyle olacağını sanmıyorum, eğer olsaydı  her kapı açıldığında tavan lambası yanmazdı.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
Ama Türkay başka bir  sorun  var anladığım kadarıyla senin işlem için. O da şu; sanırsam  kapı siwiçleri birbirine  paralel. Yani şöyle düşün şoför kapısı  kapalı iken onun siwicininden kabloyu  çıkar, o anda başka bir  kapıyı  aç eğer o kabloya yine şase geliyorsa birbiri ile 4 kapı paraleldir. O zaman senin iş  yaş  olur. Yok  her kapı kendi adına  bağımsız  ise işin çok  kolay, ama öyle olacağını sanmıyorum, eğer olsaydı  her kapı açıldığında tavan lambası yanmazdı.
baktık olmuyor bu iş, ben her kapıya bir anahtar koysam kapı switchi gibi, aküden direk bir artı çekeyim o anahtarlara, hepsine kaportadan eksi vereyim..amabunu da arabanın sağını solunu delmeden yapayım :) :) sanırım dediğin gibi osman abi ya, yatacak gibi bu proje :(

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 134 kere teşekkür etti
Valla yatacak gibi duruyor. Ama  acaba iki kontak çıkışı  olan kapı siwiçi yokmu ki  acaba ?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
Valla yatacak gibi duruyor. Ama  acaba iki kontak çıkışı  olan kapı siwiçi yokmu ki  acaba ?
biraz arayım, öyle bir şey bulursam orjinalini de bozmadan istediğim projeyi yapabilirim :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 134 kere teşekkür etti
Türkay olayı  çözdüm, eğer 4 adet çift kontaklı  röle  bulabilirim  diyorsan  devre hazır. Hemen çizer yollarım. Hatta o röleler bulunur zannımca devreyi  çizeyim akşam resimler  yollarım bu topiğe..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 421000
  • Model Yılı: '05
  • 180 kere teşekkür etti
  • 62 kere teşekkür edildi
arkadaşlar şu olayı çözünde  yabarken resimleri çekin bizde yabak :)
2005 corolla 1.6 hb a/t
2002 corolla 2.0 d4d (Dsport)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
Türkay olayı  çözdüm, eğer 4 adet çift kontaklı  röle  bulabilirim  diyorsan  devre hazır. Hemen çizer yollarım. Hatta o röleler bulunur zannımca devreyi  çizeyim akşam resimler  yollarım bu topiğe..
muhteşemsin osman abi ya :) çift tırnaklı röle ne bilmiyorum ama :( ben resimleri bekliyorum abi senden :alkis:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 134 kere teşekkür etti
İşte devre  takıldığın bir yer olursa  sor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Best of Techno Bass
  • Kan Grubu: 0+
  • 1 kere teşekkür edildi
osman abi kapıların önler sağ sol paralel arkalar sağ sol paralel.ben bip bağlarken keşfettim.Bu işi çözelim de hepimiz faydalanalım osman abi :D
short shift,jdm real tails,American Front Bumper,8000K Monza Xenon,,,,, MADE IN JAPAN

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 134 kere teşekkür etti
Farketmez Mustafa, devre karışık  değil. Her kapı sivicinin oraya bir  röle. Ben dört kapı için çizdim o yüzden kalabalık gibi duruyor. Yapacağınız  tek şey kapı siwiçlerinin oraya (+) kutuplu kablo  çekmek. Bu (+) ile hem röleyi hemde kapıya bağlayacağınız  ledi besleyeceksiniz.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Best of Techno Bass
  • 1 kere teşekkür edildi
osman abi sende olmasan ne yapacağız biz :D ben parkları açık unutmuyum diye Bip bağlamayi denedim kapıya giden kablodan bir hat aldım diğer hattıda parklardan alacaktım ama parkların artı kutubunu bulamadığım için kaldı :D
short shift,jdm real tails,American Front Bumper,8000K Monza Xenon,,,,, MADE IN JAPAN

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 134 kere teşekkür etti
Mustafa bip için ben burada bir devre vermiştim. Onu kullanabilirsin. Parkların (+) kutbunu en kolay direksiyonun sol tarafındaki gösterge ampüllerinin aydınlığını ayarlayan reosta düğmesi, sis düğmesinin bulunduğu konsolu  sök, o düğmelerin aydınlatma ampüllerinden alabilirsin.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • __DEVLET BABADA MÜHENDİZZ TOYOTACI__
Arkadaşlar merak ettim ya resim yokmu?
a_m_k        2009 model, siyah, benzinli, COMFORT  1.6 motor, M/M ve tabiki COROLLA