0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Osman abi kapı switchlerine tek bir kablo geliyor ve devamına saşeden devam ediyor ben anlattım hemen bir üstünde
Bugün ilk işim kapı switchlerine baktım biraz şok oldum hemen düşünüp kararımı verdim. Kapı switchnin metal kısmını artı kaportayı eksi olarak kullandım sonuç istediğimiz gibi oldu kapı açık iken ledler yandı switch bastırınca ledler söndü . Başka bir durum çıkıyor ortaya taman olay çözüldü ama bu zamanda ledler yanarken başka bir kapıyı açtığınızda ledler sönüyor Onuda düşündüm her kapıya aküden paralel şekilde artı çekilecek (orjinalı seri bağlı) biraz uzun ama
Yalnız arkadaşlar anlamadığım bir şey var. Az çok elektrik işinden anlarım. Bizim araçlarda kapı siwicinden (-) şase gelir. Türkay bi daha kontrol et. Yani mantık şu. Tavan lambasını örnek al. Tavan lambasına iki adet kablo gelir. Birisi kontaktan bağımsız direk (+), diğeri kapı siwiçlerinden gelen ( kapı açılınca gelen) (-) yani şase, üçüncü kablo olarak da tavandaki kaportayı yani sacı kullanırız (-) olarak, bu da tavan lambasını manuel yakmak için.Bu işin, kendimce açıklama kısmıydı. Türkay dediğin projeye gelince biraz kafa yoralım bakalım.
Erdi anlatımını okudum ama + yada - olarak belirtmediğin için, yada ben anlamadım kusura bakma. Aynı şeyi söylüyoruz kapı siwicinden bir kablo çıkar. Yani kapı siwici aracın şasesinden gelen (-) yi kapı açılınca o kabloya aktarır.
Ama Türkay başka bir sorun var anladığım kadarıyla senin işlem için. O da şu; sanırsam kapı siwiçleri birbirine paralel. Yani şöyle düşün şoför kapısı kapalı iken onun siwicininden kabloyu çıkar, o anda başka bir kapıyı aç eğer o kabloya yine şase geliyorsa birbiri ile 4 kapı paraleldir. O zaman senin iş yaş olur. Yok her kapı kendi adına bağımsız ise işin çok kolay, ama öyle olacağını sanmıyorum, eğer olsaydı her kapı açıldığında tavan lambası yanmazdı.
Valla yatacak gibi duruyor. Ama acaba iki kontak çıkışı olan kapı siwiçi yokmu ki acaba ?
Türkay olayı çözdüm, eğer 4 adet çift kontaklı röle bulabilirim diyorsan devre hazır. Hemen çizer yollarım. Hatta o röleler bulunur zannımca devreyi çizeyim akşam resimler yollarım bu topiğe..