Gönderen Konu: araç içi led aydınlatma (forumdakilerden farklı bir proje olarak)  (Okunma sayısı 23285 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Carina
  • Kan Grubu: ---
  • 1 kere teşekkür edildi
Osman Bey, devrede bir sorun var sanırım,

şöyle açıklayım,

1. kapı açıldığında sadece 1. kapının rölesi çekiyor ve sadece 1. kapının led devresi tamamlanıyor, 1. kapı kapatılmadan 2. kapı açılınca 2. kapınında rölesi çekiyor ve 2. kapının led devreside tamamlanıyor. Ancak 2. kapı açıkken, 1. kapıyı kapatsan dahi 1. kapının ledi sönmüyor, çünkü tavan lambasına giden ortak şase 1. kapının rölesinin ortak şase kontağından devreyi tamamlıyor ve röle bırakmıyor.

bu durumda ortak şasenin 1. kapı(kapalı kapıların) rölesinin kontağına anlık olarak gelmemesini sağlasak dahi yeterli, ama nasıl???

Toyota Club Türkiye

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • "Bilgi Paylaşıldıkça Artar"
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 60000
  • Model Yılı: '14
  • 134 kere teşekkür etti
  • 434 kere teşekkür edildi
Osman Bey, devrede bir sorun var sanırım,

şöyle açıklayım,

1. kapı açıldığında sadece 1. kapının rölesi çekiyor ve sadece 1. kapının led devresi tamamlanıyor, 1. kapı kapatılmadan 2. kapı açılınca 2. kapınında rölesi çekiyor ve 2. kapının led devreside tamamlanıyor. Ancak 2. kapı açıkken, 1. kapıyı kapatsan dahi 1. kapının ledi sönmüyor, çünkü tavan lambasına giden ortak şase 1. kapının rölesinin ortak şase kontağından devreyi tamamlıyor ve röle bırakmıyor.

bu durumda ortak şasenin 1. kapı(kapalı kapıların) rölesinin kontağına anlık olarak gelmemesini sağlasak dahi yeterli, ama nasıl???

Hasan bey sol ön  kapının siwiç sistemi diğerlerinden  farklıdır. Bunun sebebini oto alarm  sistemlerinde sadece sürücü kapısını  açarsanız  alarmın devre dışı kalmasından, ve sizinde  bahsettiğiniz  gibi sadece sürücü kapısına  bağımlı  çalışan far açık uyarısı  sistemlerinden de  anlaşılır.

Devre konusunda ise  haklısınız orayı  atlamışım. Bu arada teşekkür  ederim dikkatinizden  dolayı. Biraz daha  kafa  yoralım  bakalım.
1998 Toyota Corolla 1.3 XL StationWagon 12V 2007-2020
2014 Nissan Qashqai 1.2 DıG-T   2020 -

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Carina
  • Kan Grubu: ---
  • 1 kere teşekkür edildi
Ben sizin bu sorunu çözeceğinize eminim :alkis:
piyasada bulunabilen elektronik hazır devrede olur, ne gerekirse artık,

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 134 kere teşekkür etti
Hasan bey devreye 4 adet 1 N 4007 diod eklemesi  yaptım. Bunlar sayesinde başka bir kapının rölesi bir diğerini tetikleyemeyecek. O zaman sizin farkettiğiniz  sorun olmayacak  zannımca. En azından teoride öyle gözüküyor. Bir ara da pratikte deneyeceğim. Elimde bir  adet  rölem var iki tane  olsa  zaten deneyip devreyi öyle koyacaktım buraya.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • pahalı zevklerim var, benzin gibi
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A-
  • 10 kere teşekkür edildi
osman abi ben biliyorsun röle kullanmadım, sadece sol ön kapı bağımsız oldu, onun dışındakiler hepsi birbirini tetikliyor, bahsettiğin diod ile benim sorunum da çözülür mü ki ?
ae101 4a-fe+ junyan angel eye+ 8000k xenon+ usdm oem stop+ racing stripes+ 16" astra H jant+ 195/45r16 continental sport contact2 ve michelin pilot sport+ sonax cam filmi+ ışıklı kapı eşiği+ ayak aydınlatması+ beyaz gösterge aydınlatması+ oem anatomik spoyler+ bagaj led aydınlatma+ e34 paspas+ alpine CDE-9873RB teyp+ alpine mrv-f450 amfi+ alpine MRP-M500 mono amfi+ jbl komponent+ fli

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 134 kere teşekkür etti
Türkay haklısın,  olabilir  aslında. Bak  nasılda iki  elin  sesi  oluyor.... Teoride  sorun yok  devre aşağıda bir  dene bakalım.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
ve bu şekilde de çok da kolay oldu bağlaması falan :D ve anladığım kadarıyla biz araç tesisatına tek tarafa doğru açılan bir kapı ekliyoruz, yani tetiği sadece bir yönden alacak, diğer yönden iletmeyecek, doğru mudur? yani tetiği verecek, ama diğer kapılardan tetik almayacak her switch..böylece her kapı switchi bağımsız olacak..yani teori bu şekilde..doğru anladıysam bu şekilde çözeriz konuyu :) çok sevindim ya :D peki ben şimdi smd diyod mu alayım yoksa dip kılıf mı ?
yani bu mu ;

yoksa bu mu ;

smd olan biraz daha pahalı diğerine göre..gerek var mıdır acaba ?
ae101 4a-fe+ junyan angel eye+ 8000k xenon+ usdm oem stop+ racing stripes+ 16" astra H jant+ 195/45r16 continental sport contact2 ve michelin pilot sport+ sonax cam filmi+ ışıklı kapı eşiği+ ayak aydınlatması+ beyaz gösterge aydınlatması+ oem anatomik spoyler+ bagaj led aydınlatma+ e34 paspas+ alpine CDE-9873RB teyp+ alpine mrv-f450 amfi+ alpine MRP-M500 mono amfi+ jbl komponent+ fli

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 134 kere teşekkür etti
Alttaki işini görür fazlasıyla. Hatta evinizde bozuk herhengi bir  elektronik cihaz  falan  varsa  içinde mutlaka  vardır besleme katında.  

Teorine  gelince aynen  anlattığın gibi. Ama  elektronik  bu,  teoride  doğru  olan her zaman için pratikte olmayabilir ;)  Denemek lazım...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
Alttaki işini görür fazlasıyla. Hatta evinizde bozuk herhengi bir  elektronik cihaz  falan  varsa  içinde mutlaka  vardır besleme katında. 

Teorine  gelince aynen  anlattığın gibi. Ama  elektronik  bu,  teoride  doğru  olan her zaman için pratikte olmayabilir ;)  Denemek lazım...
çok sağolasın abi, denicem bunu ben..sipariş vereyim hemen