Gönderen Konu: Toyota Geri Çağırma!  (Okunma sayısı 154455 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: 0+
  • 3 kere teşekkür etti
Ynt: Toyota Geri Çağırma!
« Yanıtla #540 : Şubat 24, 2015, 01:44:00 »
Benim işlemler tamam :) Arabayı yeniledik sayılır.

sizin arabanın üretim yılı kaç?benim araç 2010 aralık çıkış ama sadece ıntercolor değişecek.turbo ve vakum pompası yeniymiş.değişmesine gerek yokmuş.karışık mı yapıyorlar bu üretimi?anladım gitti...aynı sene yapılan araba nasıl eski yeni malzeme oluyor anlayamadım gitti..
birde bu turbo ve vakum pompasının yağ eksiltmeyle alakası varmıdır acaba?
2011 4D4 AURİS DİZEL

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: -
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #541 : Şubat 24, 2015, 08:04:16 »
 Çok normal bir durum.
 Otomobil olsun, başka bir sektör olsun her ürünün hangi partide, ne tarz yarı mamuller ile bir araya getirildiği, o yarı mamullerin nereden geldiği, gelen kimi mamullerin testini kimlerin yaptığı, parti no vb barkodlarda bellidir. Kanban ile de üretim bölümleri için gerekli parçalar çekilir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: B-
  • Kilometre: 80000
  • Model Yılı: '11
  • 110 kere teşekkür etti
  • 314 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #542 : Şubat 24, 2015, 08:21:32 »
sizin arabanın üretim yılı kaç?benim araç 2010 aralık çıkış ama sadece ıntercolor değişecek.turbo ve vakum pompası yeniymiş.değişmesine gerek yokmuş.karışık mı yapıyorlar bu üretimi?anladım gitti...aynı sene yapılan araba nasıl eski yeni malzeme oluyor anlayamadım gitti..
birde bu turbo ve vakum pompasının yağ eksiltmeyle alakası varmıdır acaba?

Ben aracı 2010 kasım ayında aldım. Muhtemelen Ekim üretimi filandır. Benim araçta bugüne kadar hiç yağ sorunu olmadı. Biraz eksiltme vardı ama hiç yağ lambası yakacak düzeyde olmadı.
Paran varsa Japon, yoksa alman. :nija:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Hiç Bir Ş€y İmKansıZ d€ğiLdir...
  • Araç: Corolla
  • Kilometre: 1000
  • Model Yılı: '15
  • 270 kere teşekkür etti
  • 257 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #543 : Şubat 25, 2015, 11:35:00 »
İşlemler yapıldıktan sonra dün kontroller esnasında, motor soğutma suyu yedek kabındaki suyun azaldığını fark ettim, daha önce full çizgisindeyken, şimdi low çizgisine kadar düşmüş, servisi arayıp sordum, intercool değişimi esnasında biraz dökülmüş olabileceğini söyledi ve üzerine su eklememi söyledi, bende kararsız kaldım ve su eklemek istemedim çünkü içerisinde antifriz var (kırmızı renkli) acaba eklemeye gerek varmı böyle dursa sorun oluşturur mu veya 1 lt antifriz alıp üzerine ekleyeyim mi, su eklemek istemedim.
2007 dci CLiO 3 Authq. (Beyaz)          : 2007 Nisan - 2014 Haziran
2011 d4d CoroLLa Comf.Extra (G.Gri) : 2014 Ağustos - 2014 Aralık
2012 d4d CoroLLa Comf.Extra (Beyaz): 2014 Aralık - 2015 Ekim
2012 d4d Corolla Comf.Extra MMT(Füme) : 2015 Kasım(Alış) - 2015 Kasım(Satış)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 115000
  • 84 kere teşekkür etti
  • 13 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #544 : Şubat 25, 2015, 12:22:21 »
İşlemler yapıldıktan sonra dün kontroller esnasında, motor soğutma suyu yedek kabındaki suyun azaldığını fark ettim, daha önce full çizgisindeyken, şimdi low çizgisine kadar düşmüş, servisi arayıp sordum, intercool değişimi esnasında biraz dökülmüş olabileceğini söyledi ve üzerine su eklememi söyledi, bende kararsız kaldım ve su eklemek istemedim çünkü içerisinde antifriz var (kırmızı renkli) acaba eklemeye gerek varmı böyle dursa sorun oluşturur mu veya 1 lt antifriz alıp üzerine ekleyeyim mi, su eklemek istemedim.

2 seçeneğiniz var. Eğer çok soğuk bir şehirde yaşamıyorsanız üzerine saf su ekleyebilirsiniz. Antifriz oranı düştüğünden antifrizin donacağı sıcaklık artacaktır.

2. seçeneğiniz yarı su yarı antifriz karşımı eklemek. En iyi donma noktası ikisi karıştırdığında elde edilir. Tek başına antifrizde etkili değildir. Antifirizin uzun ömürlü olan antifirz oılmasına dikkat edin. Genelde pempe yada kırmızı olup üzerinde belirtiyorlar.

Her iki durumda da mutlaka antifriz seviyesini kontrol edin. Borularda kaçak varsa seviye zamanla düşer ve motora ciddi zarar verir bu durum.
2011 Corolla 1.4 D4D MMT

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 270 kere teşekkür etti
« Yanıtla #545 : Şubat 25, 2015, 12:29:50 »
2 seçeneğiniz var. Eğer çok soğuk bir şehirde yaşamıyorsanız üzerine saf su ekleyebilirsiniz. Antifriz oranı düştüğünden antifrizin donacağı sıcaklık artacaktır.

2. seçeneğiniz yarı su yarı antifriz karşımı eklemek. En iyi donma noktası ikisi karıştırdığında elde edilir. Tek başına antifrizde etkili değildir. Antifirizin uzun ömürlü olan antifirz oılmasına dikkat edin. Genelde pempe yada kırmızı olup üzerinde belirtiyorlar.

Her iki durumda da mutlaka antifriz seviyesini kontrol edin. Borularda kaçak varsa seviye zamanla düşer ve motora ciddi zarar verir bu durum.

Bingöl'de olduğum için hava burada genelde soğuk oluyor, sadece antifriz eklemeyi düşünüyordum, örnek veriyorum bir araca sadece antifriz koyulsa donarmı ki ? Benim anlamak istediğim nokta şu, intercooler değişiminin motor suyu ile ne bağıntısı var da su az da olsa eksildi, bunu merak ediyorum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 115000
  • 84 kere teşekkür etti
  • 13 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #546 : Şubat 25, 2015, 12:35:36 »
Tek başına antifirizin donma sıcaklığı sıfıra yakındır. Tek başına antifriz çabuk donar.

Motor soğutma suyu borular yardımı ile birçok parçanın soğutulması yada çalışma ısısına ulaştırılması için kullanılıyor. En son yaptığımız EGR temizliğinde EGR'ye gire motor suyu vardı mesela. İntercooler içinde buna benzer bağlantılar mevcuttur diye düşünüyorum. Bu bağlantıları çıkardıklarında bir miktar su kaybı olur. Onu tamamlamayı unutmuşlardır.
2011 Corolla 1.4 D4D MMT

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 270 kere teşekkür etti
« Yanıtla #547 : Şubat 25, 2015, 12:47:31 »
Tek başına antifirizin donma sıcaklığı sıfıra yakındır. Tek başına antifriz çabuk donar.

Motor soğutma suyu borular yardımı ile birçok parçanın soğutulması yada çalışma ısısına ulaştırılması için kullanılıyor. En son yaptığımız EGR temizliğinde EGR'ye gire motor suyu vardı mesela. İntercooler içinde buna benzer bağlantılar mevcuttur diye düşünüyorum. Bu bağlantıları çıkardıklarında bir miktar su kaybı olur. Onu tamamlamayı unutmuşlardır.

Bende öyle tahmin ediyorum tamamlamayı unutmuşlar belli ki, çok sorun yaratmayacak bir şey ise servise gittiğimde tamamlatırım o zaman, zaten ecu yu bir türlü güncelleyemediler , onuda güncellettireceğim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Kilometre: 70000
« Yanıtla #548 : Şubat 25, 2015, 15:06:01 »
Ankara ALJ'den 5 Mart gününe randevu aldım. Turbo değişecek mi soruma araca bakmadan bir şey diyemiyoruz dediler.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 333
  • 636 kere teşekkür etti
  • 964 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #549 : Şubat 25, 2015, 22:47:54 »
Ankara ALJ'den 5 Mart gününe randevu aldım. Turbo değişecek mi soruma araca bakmadan bir şey diyemiyoruz dediler.
Parça üzerin deki seriden hatalı seri olup olmadığını kontrol etmeleri gerekiyor.
"Herkesin polisi kendi vicdanıdır, fakat polis vicdanı olmayanların karşısındadır."

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Yeniden yine Toyota'mı sevmek istiyorum
  • Kilometre: 120000
  • Model Yılı: '09
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #550 : Şubat 26, 2015, 13:00:35 »
Servisle görüştüm, benim aracımın da intercooler kontrolu yapılarak eski ise değişimini yapacaklarını ayrıca ECU güncellemesinin yapılacağını (sistemde göründüğünü) söylediler, 03 Mart tarihine randevu aldım.
Araçlarımızın geri çağrılmasıyla ilgili bilginin biz araç sahiplerine ulaşmasında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum
MyToyota

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 60000
  • 92 kere teşekkür etti
  • 86 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #551 : Şubat 26, 2015, 22:55:18 »

Ahmet bey merhabalar, özellikle belirtmek isterim antifiriz tek başına kullanıldığında donma noktasını çok aşağılara çeker ( karışım oranları kutu üzerinde belirtilir ). Tabiki buna gerek olan bir iklimde yaşıyorsak. Yani ülkemizde suyla karıştırılmasının nedeni -40 ların altında sıcaklık değerlerine çok fazla karşılaşılmamasından maliyeti düşürmek içindir. Komple antifiriz koymak masraftan başka bir şey değildir. Kısaca komple antifiriz kullanmak donma noktasını 0 dereceden çok aşağılara çeker. Tam tersi olarak da yazın kaynama noktasını 100 derecenin üzerine çeker.
<3 Sen Benim Her Gece Efkarım.... <3
             ÇoK SeVDiK Be ABİ!

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 270 kere teşekkür etti
« Yanıtla #552 : Şubat 27, 2015, 00:12:29 »
Ahmet bey merhabalar, özellikle belirtmek isterim antifiriz tek başına kullanıldığında donma noktasını çok aşağılara çeker ( karışım oranları kutu üzerinde belirtilir ). Tabiki buna gerek olan bir iklimde yaşıyorsak. Yani ülkemizde suyla karıştırılmasının nedeni -40 ların altında sıcaklık değerlerine çok fazla karşılaşılmamasından maliyeti düşürmek içindir. Komple antifiriz koymak masraftan başka bir şey değildir. Kısaca komple antifiriz kullanmak donma noktasını 0 dereceden çok aşağılara çeker. Tam tersi olarak da yazın kaynama noktasını 100 derecenin üzerine çeker.
Gökhan Bey o zaman bende bu bilgiye dayanarak 1lt. Antifriz alıp eksiği tamamlayayım o halde.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 15000
  • Model Yılı: '14
  • 65 kere teşekkür etti
  • 22 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #553 : Şubat 27, 2015, 11:33:25 »
benim sadece ECU güncellemesi oldu. performansla beraber yakıt da arttı :) ş.içi 5.8-6.0 yakarken 6.5 lara çıktım 
2013 - 2018 AURİS
2018 - ??? VW PASSAT

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 60000
  • 92 kere teşekkür etti
  • 86 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #554 : Şubat 27, 2015, 22:11:13 »
Gökhan Bey o zaman bende bu bilgiye dayanarak 1lt. Antifriz alıp eksiği tamamlayayım o halde.

:D benim araçta komple antifriz dolu işi şansa bırakmaya gerek yok hem yazında rahat eder araç hararet sıcaklığı artıyor. Ama boşa masraf derseniz 1 Lt yada 2,3,4 ...ekleyin ama yaşadığınız ilin sıcaklık durumuna göre ( biraz hata payı bırakarak ) uygun dereceyi bulmak için bonometre ile ölçümünü yaptırmayı ihmal etmeyin derim Aydın bey
<3 Sen Benim Her Gece Efkarım.... <3
             ÇoK SeVDiK Be ABİ!

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: AB+
  • 74 kere teşekkür etti
  • 772 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #555 : Şubat 27, 2015, 22:42:38 »
Antifirizi servis eklesin.Orjinal toyota longlife antifiriz uzun km 160 bin km  veya 8 yil degismiyor.
Ama. Tabi bu sivinin ustune su eklenmedigi surece.yada baska birsey.Yanlisim varsa ustalar duzeltsin.
O yuzdendir serviste  eklesinler
2011 d4d Corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 270 kere teşekkür etti
« Yanıtla #556 : Şubat 27, 2015, 23:22:55 »
:D benim araçta komple antifriz dolu işi şansa bırakmaya gerek yok hem yazında rahat eder araç hararet sıcaklığı artıyor. Ama boşa masraf derseniz 1 Lt yada 2,3,4 ...ekleyin ama yaşadığınız ilin sıcaklık durumuna göre ( biraz hata payı bırakarak ) uygun dereceyi bulmak için bonometre ile ölçümünü yaptırmayı ihmal etmeyin derim Aydın bey
Yorumunuz için teşekkürler Gökhan Bey, motor suyu çok az eksilmiş, belkide 200-300 gr. kadar bile olabilir, bende servise gidesiye kadar dokunmayı düşünmüyorum, sanırım bundan dolayı zarar görmez araç.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: AB+
  • Model Yılı: '12
  • 7 kere teşekkür etti
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #557 : Şubat 28, 2015, 01:12:26 »
Bilmeyen arkadaşlar yazılanları okuyup yanılmasınlar diye saygın bir abimin uyarısından alıntı yapmak istedim ...

Araçlara tamamen saf antifiriz koymayın!

Kaynama noktası ile alakalı olarak ;
Antifrizin kaynama derecesi 140 derece olsa dahi, soğutma sisteminde 90 derece tutulması gereken su, 150 hatta 180 dereceye gelip kaynamasa bile contayı yakar!!
Contanın yanması suyun kaynamasından değil, ısınmasından dolayıdır. Su kaynasa da kaynamasa da 100 derecenin üstü motora zarardır.

Antifrizin donma noktası, suyla karıştırıldığında kimyasal tepkimeye girdiği için düşüktür. saf antifrizin donma noktası -12 derece iken su ile karıştırıldığında -37 dereceye kadar donmaz.
Ayrıca, saf antifrizin ısıyı tahliye etme özelliği suya göre daha zayıftır. zor soğur.

Özellikle hararetli motorlar için kesinlikle saf antifiriz koyma sağlıklı olmayıp, normal motora bile hararet yaptırır.

Ve önemli bir sebep daha korozyonu önlemesi için içerisinde bulunan katkılar, su ile seyreltilmedikleri zaman, soğutma elemanlarını aşındırır, kısa vadede boruların ince noktalarını ve radyatörü kaynak noktalarından deler, devir daim pompasının rulman ritmini bozar ve devir daim pompanız çalışmaz...

TODAY TOMORROW TOYOTA

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 57000
  • Model Yılı: '04
  • 205 kere teşekkür etti
  • 374 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #558 : Şubat 28, 2015, 04:30:36 »
Ben şu an erzurumdayım. Erzurumun soğugunu anlatmama gerek yok -30bile görüyor. Arabamda kaliteli pempe antifiriz var 1 gram su yok. Siz burda -12 diyorsunuz beyler  -12 buraların baharı, burda toyotacı oktay çelik ustamız kaç yıldır bu antifiriz koyuyor dünya kadar arabaya ne conta yakıyor arabalar ne motor iniyor ben bu cümlelere şaşırıyorum. Yaşadığınız şehirlerde bu sıcaklık değerlerini görmüyor diye motor indi bindi yapıyorsunuz. Würthün antifirz suyunu alın bi bakın kaç litreye sıcaklık değerleri yaziyor. Koskoca firma oraya -12 yazmayı bilmiyor mu???  2. Usta antifiriz eklediğinde donma ölçüm makinesiyle ölçüyor ne kadar fazla su koyduğunda sıcaklık düşüyor. O alete inanmayı yeğlerim. Doğuda arabayla geçirdiğim 2. Kışım saf antifirz kullanıyorum. -12ler yaz geliyor. @Gökhan Kanlı (30967) beyin dediği gibi Su eklemek maliyeti düşürür olay bu.
1)ToyotaCorolla 1996gliAC 181000- 225000km (2013- 2016  )satıldı
2)ToyotaCorolla 2004SOL 57.500km(2015-   )
İnsan, kınadığı yaşamadıkça ölmezmiş. (Hadis-işerif)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Model Yılı: -
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #559 : Şubat 28, 2015, 08:06:14 »
 Yanlış bilgilendirme olmasın arkadaşlar.
Saf antifriz'in donma derecesi saf suyun kinden(farklı derecelerde destile olmuş saf sular mevcuttur) düşüktür. Antifriz-su karışımının(karışım oranları önemli) saf antifrizden de düşüktür. Ayrıca antifrizden antifrize donma dereceleri farklılık gösterir.
 Aracın antifriz-su karışımı donma derecesi bomometre yardımı ile ölçülebilir.
 Antifriz konumuz mevcut, ona da göz atın, antifriz rengi, üste ekleme yapılacaksa önemli(tekrar dolumda da önemli), yalnız antifriz su ile karışınca rengi değişebilir ve bu yüzden yanlış renk antifriz eklemesi yapılabilir!. Bu durumdan kaçınmak iyi olur.

Mesaj Birleştirildi: Şubat 28, 2015, 08:12:20
Bu arada ana başlık konusu çok dağılmasın, gerekirse başka başlıktan devam edilebilir.