Gönderen Konu: Toyota Geri Çağırma!  (Okunma sayısı 154486 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 60000
  • Model Yılı: '11
  • 92 kere teşekkür etti
  • 86 kere teşekkür edildi
Ynt: Toyota Geri Çağırma!
« Yanıtla #560 : Mart 02, 2015, 21:59:22 »
Yanlış bilgilendirme olmasın arkadaşlar.
Saf antifriz'in donma derecesi saf suyun kinden(farklı derecelerde destile olmuş saf sular mevcuttur) düşüktür. Antifriz-su karışımının(karışım oranları önemli) saf antifrizden de düşüktür. Ayrıca antifrizden antifrize donma dereceleri farklılık gösterir.
 Aracın antifriz-su karışımı donma derecesi bomometre yardımı ile ölçülebilir.
 Antifriz konumuz mevcut, ona da göz atın, antifriz rengi, üste ekleme yapılacaksa önemli(tekrar dolumda da önemli), yalnız antifriz su ile karışınca rengi değişebilir ve bu yüzden yanlış renk antifriz eklemesi yapılabilir!. Bu durumdan kaçınmak iyi olur.

Mesaj Birleştirildi: Şubat 28, 2015, 08:12:20
Bu arada ana başlık konusu çok dağılmasın, gerekirse başka başlıktan devam edilebilir.

Hakan abi öncelikle kavram karmaşasını ortadan kaldırmak için SAF kelimesini hiç kullanmadım özellikle belirteyim. Zaten piyasadan saf antifiriz diye aldığımız antifirizlerde sizin bildiğiniz gibi belirli karşım oranlarında piyasa sürülüyor ve her birinin formülü aynı değil. Yani karışım oranlarında satışında verilen derecedir tek başına kullanılmak üzere ( örnek -42 ) max koruma değeridir. Bu yüzden kişinin almış olduğu kutu üzerinde yazan derece ( seyreltilerek satışa sunulduğu için ) max koruma değeridir. Kişi antifirize/ su karışımı 67/33 oranından 90/10 gibi bir orana giderse dediğiniz doğru koruması zayıflar ama piyasada bu oranda satışa sunulmuş bir antifiriz yok en azından ben görmedim :D  Son olarak kişinin almış olduğu kutunun üzerine su eklemesi kutu üzerinde yazan max koruma sıcaklıgını düşürür. Bu yanlış anlaşılmayı düzelttiğimi düşünüyorum ve haklısın abi konun esas yeri burası değil  :D özür.  :-[

Mesaj Birleştirildi: Mart 02, 2015, 22:04:17
Bilmeyen arkadaşlar yazılanları okuyup yanılmasınlar diye saygın bir abimin uyarısından alıntı yapmak istedim ...

Araçlara tamamen saf antifiriz koymayın!

Kaynama noktası ile alakalı olarak ;
Antifrizin kaynama derecesi 140 derece olsa dahi, soğutma sisteminde 90 derece tutulması gereken su, 150 hatta 180 dereceye gelip kaynamasa bile contayı yakar!!
Contanın yanması suyun kaynamasından değil, ısınmasından dolayıdır. Su kaynasa da kaynamasa da 100 derecenin üstü motora zarardır.

Antifrizin donma noktası, suyla karıştırıldığında kimyasal tepkimeye girdiği için düşüktür. saf antifrizin donma noktası -12 derece iken su ile karıştırıldığında -37 dereceye kadar donmaz.
Ayrıca, saf antifrizin ısıyı tahliye etme özelliği suya göre daha zayıftır. zor soğur.

Özellikle hararetli motorlar için kesinlikle saf antifiriz koyma sağlıklı olmayıp, normal motora bile hararet yaptırır.

Ve önemli bir sebep daha korozyonu önlemesi için içerisinde bulunan katkılar, su ile seyreltilmedikleri zaman, soğutma elemanlarını aşındırır, kısa vadede boruların ince noktalarını ve radyatörü kaynak noktalarından deler, devir daim pompasının rulman ritmini bozar ve devir daim pompanız çalışmaz...

Akgün bey yukarıda da yazıdığım gibi aldığımız antifirizlerin hiç biri saf değil zaten  ;) ve eğer ki 90 derecede fan açmıyorsa içindeki sıvının hiç bir önemi yoktur. önemli olan 90 dereceye gelene kadar moturun katlandığı ısının süresidir. biri 10 dk da 90 dereceye ulaşır biri 15 dk fark budur!
<3 Sen Benim Her Gece Efkarım.... <3
             ÇoK SeVDiK Be ABİ!

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • just do it
  • Araç: Camry
  • Kilometre: 225000
  • Model Yılı: '06
  • 351 kere teşekkür etti
  • 565 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #561 : Mart 02, 2015, 22:29:31 »
Arkadaşlar konu başlığı ile işlenen konuların alakası kalmamış.Tamir bakım bölümünde önce arama yapıp konu var ise yorum yapmanızı yok ise konu açmanız gerekiyor
Akıl ile sabrı birleştir ve zekan ile konuş...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0-
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #562 : Mart 10, 2015, 22:10:30 »
Toyota konya otojen servisi beni arayarak Toyota nın 2010-2012 model araçları servise geri çağırdığını söyleyerek randevu verdiler ben de aracımı bugün servise götürdüm.Bedelsiz olarak Turbo-Vakum Pompası ve soğutucu intercooler değiştirildi. Aracımda yağ eksiltme sorunu da yoktu.Değiştirilen parçalar ve işçilik yaklaşık 5200 tl tuttu ama ben hiçbir ödeme yapmadım....

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1.4 D-4D Advance
  • Kilometre: 16000
  • Model Yılı: '14
  • 39 kere teşekkür etti
  • 22 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #563 : Mart 17, 2015, 21:01:03 »
http://www.toyota-tech.eu/TomsCabs.aspx

sitesinde 12/03/2015 tarihli iki tane güncel kampanya var. Biri yaris diğeri yaris hybrid ( @Tekin Bozbey (21136) ) modeli ile ilgili.
Türkçe sayfada yok henüz belki çevirisi yapılmamış olduğundan olabilir.
Araç şasi no ile bakabilirsiniz.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Honda CRV 1.5 Turbo Executive-Life Style
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 63000
  • Model Yılı: '20
  • 2023 kere teşekkür etti
  • 2545 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #564 : Mart 18, 2015, 12:31:07 »
http://www.toyota-tech.eu/TomsCabs.aspx

sitesinde 12/03/2015 tarihli iki tane güncel kampanya var. Biri yaris diğeri yaris hybrid ( @Tekin Bozbey (21136) ) modeli ile ilgili.
Türkçe sayfada yok henüz belki çevirisi yapılmamış olduğundan olabilir.
Araç şasi no ile bakabilirsiniz.

Tayfun bey, ilgilendiğiniz için çok teşekkür ederim.

Hemen linke tıklayarak PDF'yi okudum, yakıt tankı ile ilgili bir kampanya olduğunu ve farklı ülkelere ihraç edilmiş araçları kapsamayabileceğinden bahsediliyor. Yetkili servisimi arayıp aracımla ilgili böyle bir kampanya olup olmadığını sordum ve olmadığı söylendi. Zaten sistem elektronik olduğundan dünyanın her yerine bu kampanyalar anında ulaşıyor. Toyota beni aramadığına göre demek ki bizim ülkemizdeki Yaris Hybridler ile ilgili herhangi bir geri çağırma yok.
Lastikler: Michelin Latitude Cross M+S (dört mevsim)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1.4 D-4D Advance
  • Kilometre: 16000
  • Model Yılı: '14
  • 39 kere teşekkür etti
  • 22 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #565 : Mart 18, 2015, 13:15:08 »
Rica ederim. Türkiyede servisler bu kampanyalardan geç habedar oluyor. Pdf te şasi numaraniz yoksa sizi kapsamiyordur :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • D4D
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 45
  • Model Yılı: '12
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #566 : Mart 23, 2015, 18:31:11 »
arkadaşlar 2009-2012 model arası dizel corolla ve auris araçlarında  yetkili servisler tarafından iyileştirme kampanyası adı altında parça değişimleri yapılmaktadır. en yakın yetkili servisi arayarak araçlarınızda ki bakımları acil olarak yaptırın. tahminen 4000-8000 tl arasındaki bu parça değişimlerinden hiç bir ücret alınmıyor. bu gün ben gittim yaptırdım.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Araç: Avensis
  • Kilometre: 175000
  • Model Yılı: '04
« Yanıtla #567 : Mart 24, 2015, 10:03:48 »
Siteden baktığımda aracıma ait 2 adet geri çağırma gözüküyor ve tamamlanmadı yazıyor.gebze servisi aradım sizin aracınızı kapsamıyor dediler.dizel araçlar içinmiş.
Gözümüz Yükseklerde Değil Tümseklerde

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corona
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: '15
  • 39 kere teşekkür etti
  • 11 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #568 : Nisan 02, 2015, 22:31:43 »
Merhaba turboyla ilgili servisten Aradılar garantiden değişim yapıyoruz dediler...Değişim sonrası ıslık sesi falan olabiliyornuş..Bilgisi olanların fikirlerini rica ediyorum?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Kilometre: 26000
  • Model Yılı: '22
  • 1214 kere teşekkür etti
  • 2229 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #569 : Nisan 02, 2015, 22:34:46 »
@Orçun Pekcan (23165) Bu konuyu inceleyin.

Emniyet kemeri sizi sevdiklerinize bağlar.

(Gizli Üye)

• Ziyaretçi
« Yanıtla #570 : Mayıs 10, 2015, 22:50:30 »
Herkese iyi akşamlar.
Geçen hafta hava emiş kampanyası dan dizel aracımın 2150 TL lik parçası değiştirildi.( İntercool, yeni nesil  Ara Soğutucu kitler....) bazı araçların turboları da değişiyormuş.. Sonrasında uzun yola çıktım.Arkadaşlar aracın çekişinde hissedilir derecede artış olmuş.Performans zaten iyiydi daha da artmış ...
Yakıta gelince 110-120 hızda eskiden normalde ortalama  5,2 veya 5,0  lt/100km iken  ortalama 4,5 lt /100 km ye kadar düştü.bu ortalamayı ilk kez gördüm .Hatta 90-100 km ile gidince hiç görmediğim ortalama  3,6lt /100km değerini gördüm.1 depo ile 850 km falan giden araç 1100 km yi bulacak (1 depo ile 600 km gittim yol bilgisayarı 460km menzil göstreriyordu..)
Kısacası dizel aracı olan arkadaşlar hava emiş ünitesi kampanyasına katıldıklarında farkı göreceklerini bildirmek istedim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 10500
  • Model Yılı: '19
  • 132 kere teşekkür etti
  • 354 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #571 : Mayıs 10, 2015, 23:04:50 »
Kampanya?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • P R İ N S VSI2- Japan Keihin Corporation
  • Araç: Rav 4
  • Kilometre: 220000
  • Model Yılı: '05
  • 572 kere teşekkür etti
  • 511 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #572 : Mayıs 10, 2015, 23:05:14 »
Bu kampanya bütün yetkili servislerde mi?Bu arada sizin adınıza sevindim güle güle kullanında daha önce niye bu şekilde yapmamışlar onu merak ettim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Model Yılı: -
  • 2928 kere teşekkür etti
  • 2553 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #573 : Mayıs 10, 2015, 23:57:46 »
Kampanya?

Garip bir kelime değil mi? Bende ilk defa bu Toyotada gördüm, gerçi Toyotadan başka arabamda olmadı nerdeyse. KAfamadaki yerleşmiş KAMPANYA tanımına ters geliyor bana bu geri çağırmalar
THE END

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 132 kere teşekkür etti
« Yanıtla #574 : Mayıs 11, 2015, 00:00:00 »
Hava emiş ünitesi değişesim geldi.Beleş ise kampanya kelimesi hoş geldi.Sanırım 2008 modellerde yoktur. :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2928 kere teşekkür etti
  • 2553 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #575 : Mayıs 11, 2015, 00:01:01 »
Hava emiş ünitesi değişesim geldi.Beleş ise kampanya kelimesi hoş geldi.Sanırım 2008 modellerde yoktur. :)

Oooo bu çok eski bir konu, siz görmediniz herhalde. Arabanız dizel mi? Beleşe değişiyor tabiii sıkıntılı gruptaysanız
THE END

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 132 kere teşekkür etti
« Yanıtla #576 : Mayıs 11, 2015, 00:04:48 »
Yok benim araç sıkıntısız grupta.Sıkıntılı daha iyi gibi kasa hariç her yeri değiştirdiler. :rofl: :rofl:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 54000
  • Model Yılı: '21
  • 25 kere teşekkür etti
  • 31 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #577 : Mayıs 29, 2015, 16:01:20 »
Kıştan beri gidecek olup da zaman bulamadigim kampanyaya, 84.000 km deki dizel otomatik Aurisim baski balata bitince gitmek zorunda kaldim. 1600 küsur baskı balata için ödedim. 250 TL de intercooler değişimi yapıldı tabi sadece bu bana yansitilmadi.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corona
  • Model Yılı: '15
  • 39 kere teşekkür etti
  • 11 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #578 : Kasım 27, 2015, 22:38:04 »
Bu geri çağırma hangi modellerde ki hangi sorun için?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #579 : Kasım 28, 2015, 09:27:11 »
Sitemizde arac bilgilerini sorgulayabileceginiz linkler mevcut.