Gönderen Konu: Toyota Geri Çağırma!  (Okunma sayısı 154455 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1.4 D-4D Advance
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 16000
  • Model Yılı: '14
  • 39 kere teşekkür etti
  • 22 kere teşekkür edildi
Ynt: Toyota Geri Çağırma!
« Yanıtla #360 : Ocak 28, 2015, 15:11:20 »
MMT ( Multimode Transmission)

Kardesime de 2007 MMT yaris sol special aldik bu hafta. Inşallah yüzümüzü kara çıkarmaz :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: ---
  • 48 kere teşekkür etti
  • 146 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #361 : Ocak 28, 2015, 15:16:43 »
Ne yaptıklarını/yapacaklarını anlatiyorlar. Intercooler kontrol edilecek gerekirse değişecek, hava emisle ilgili parçalar kontrol edilecek gerekirse değişecek(kontroldan anladigim, ellerindeki seri numaralari, sorun oldugunu düşündükleri parca mi ona bakiyorlar), ecu güncellemesi yapılıyor. Ama servisten ecu/yazılım güncellemesi ile ne değişiyor bilgisi almak pek mümkün olmaz, büyük ihtimallede bilmiyorlar. Motor u kalibre edebilecek bir sürü parametre vardır, bunu öğrenmek bizede, servisede bir faydası olacagini düşünmüyorum.

Ama şundan eminim. Toyota üşenmeden (kalite anlayisi, müşteri memnuniyetide diyebiliriz) 2008/2014 arasi binlerce aracını ücretsiz geri çağırıyor. Benim için bu hareket bile çok fazla düşünmeden aracıma bunun uygulanmasını istememe yeter.

Servisler isteksiz, bilgi eksigi olabilir. Siz bunu takip etmeniz.gerekebilir.

Bence gidip baktirmanizda fayda var emin olun.

İyi de birde bu geri çağırmalar için ücret mi istemesi gerekiyor ki üretimden kaynaklı bir sorun veya başka nedenler varsa bunu zaten yapmak zorundalar bu sorunlardan dolayı kaza veya başka şeyler olursa kim sorumlu olacak bunlar daha önce de yaşanmıştı gaz pedalı takılması vs vs MMT şanzıman ara sıra yeni yazılımlar ile güncelleniyor beni henüz çağırmadılar ama DSG'de zamanla yazılım ile güncelleniyormuş bir kaç arkadaş ara sıra servise çağırılabilirsiniz diye söylemişlerdi.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: ---
  • Model Yılı: -
  • 2928 kere teşekkür etti
  • 2553 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #362 : Ocak 28, 2015, 15:38:21 »
AURIS; COROLLA; IQ; URBAN CRUISER; VERSO-S;YARIS

Bu arabalar sadece AVRUPADa mı var :) NDE- NLP - NUJ hangi ülkenin üretimi oluyordu?

Mesaj Birleştirildi: Ocak 28, 2015, 15:39:26
MMT ( Multimode Transmission)

Kardesime de 2007 MMT yaris sol special aldik bu hafta. Inşallah yüzümüzü kara çıkarmaz :)

:saygi: ben yine anlamadım ne olduğunu, google a sordum artık, görsellerde ki vites kolundan anladım  :tamam:
THE END

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • E12 SPORT 3ZZ-FE (Auris - Yaris D4D MMT) Civic EK9
    • Model araçlar, uçaklar, helikopterler
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: A-
  • 482 kere teşekkür etti
  • 760 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #363 : Ocak 28, 2015, 15:49:56 »
İyi de birde bu geri çağırmalar için ücret mi istemesi gerekiyor ki üretimden kaynaklı bir sorun veya başka nedenler varsa bunu zaten yapmak zorundalar bu sorunlardan dolayı kaza veya başka şeyler olursa kim sorumlu olacak bunlar daha önce de yaşanmıştı gaz pedalı takılması vs vs MMT şanzıman ara sıra yeni yazılımlar ile güncelleniyor beni henüz çağırmadılar ama DSG'de zamanla yazılım ile güncelleniyormuş bir kaç arkadaş ara sıra servise çağırılabilirsiniz diye söylemişlerdi.

Zafer bey Gaz pedalı takılması demeyin öyle birşey yok, bağzı seri pedallarda takılma olabilir diyerek önlem amaçlı çağrılmıştı ve bu geri çağırmayla alakalı herhangi bir kaza raporuda yok

Murat bey MMT  şanzıman şudur,  arabada normal vites gibi vitesve debriyaj bulunur, ancak debriyaj pedalı bulunmaz, aracın hızına ve devrine göre ECU vitesin enzaman değişeceğine karar verir ve baskı balatayı ayırıp tekrar birleştiren motora komut verir vites geçişleri elektronik olarak kontrol edilir, 

şöyle düşünün araba manuel ama debriyaj pedalı gizli, sizin yerinize debriyaja elektrikli motor basıyor ve vites değiştiriyor :)   şimdi anlaşılır umarım :)

haa bu arada dilerseniz Rally arabalarında ve F1 deki gibi manuel olarak tek dokunuşla vitesi sizde değiştirebiliyorsunuz, 

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 48 kere teşekkür etti
« Yanıtla #364 : Ocak 28, 2015, 15:53:59 »
Zafer bey Gaz pedalı takılması demeyin öyle birşey yok, bağzı seri pedallarda takılma olabilir diyerek önlem amaçlı çağrılmıştı ve bu geri çağırmayla alakalı herhangi bir kaza raporuda yok

Murat bey MMT  şanzıman şudur,  arabada normal vites gibi vitesve debriyaj bulunur, ancak debriyaj pedalı bulunmaz, aracın hızına ve devrine göre ECU vitesin enzaman değişeceğine karar verir ve baskı balatayı ayırıp tekrar birleştiren motora komut verir vites geçişleri elektronik olarak kontrol edilir, 

şöyle düşünün araba manuel ama debriyaj pedalı gizli, sizin yerinize debriyaja elektrikli motor basıyor ve vites değiştiriyor :)   şimdi anlaşılır umarım :)

haa bu arada dilerseniz Rally arabalarında ve F1 deki gibi manuel olarak tek dokunuşla vitesi sizde değiştirebiliyorsunuz, 

Buyurun size gaz pedalı kazası

http://www.milliyet.com.tr/toyota-gaz-pedali-ni-hafife-aldi-aklini-basina-naklen-kaza-yayini-getirdi/ekonomi/ekonomidetay/02.02.2010/1193832/default.htm

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #365 : Ocak 28, 2015, 16:01:53 »
Bu kampanyada Türkiye - Japonya - Fransa - İngiltere - Güney Afrika - üretimleri var.

Mesaj Birleştirildi: Ocak 28, 2015, 16:02:56
Buyurun size gaz pedalı kazası

http://www.milliyet.com.tr/toyota-gaz-pedali-ni-hafife-aldi-aklini-basina-naklen-kaza-yayini-getirdi/ekonomi/ekonomidetay/02.02.2010/1193832/default.htm

Bu olaylarda paspası suçlu bulmuşlardı, sonrada gaz pedallarına demir takviyesi yaptılar, demir derken bir saç parçası  :saygi:
THE END

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 48 kere teşekkür etti
« Yanıtla #366 : Ocak 28, 2015, 16:13:28 »
Bu kampanyada Türkiye - Japonya - Fransa - İngiltere - Güney Afrika - üretimleri var.

Mesaj Birleştirildi: Ocak 28, 2015, 16:02:56
Bu olaylarda paspası suçlu bulmuşlardı, sonrada gaz pedallarına demir takviyesi yaptılar, demir derken bir saç parçası  :saygi:

Yazıyı sonuna kadar okuduysanız sorun gayet açık ve net belirtilmiş ama başta paspas vs denmiş önemsenmemiş kaldı ki sorun paspas dahi olsa demek ki gaz pedalı dizaynı hatalı üretilmiş ve bu kaza sonucunda 4 kişi ölmüş.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Honda CRV 1.5 Turbo Executive-Life Style
  • Kilometre: 63000
  • Model Yılı: '20
  • 2023 kere teşekkür etti
  • 2545 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #367 : Ocak 28, 2015, 19:34:41 »
Gaz pedalıyla ilgili abd'de bir kaza yaşanmış ve geri çağırmalar yapılmıştır.

Bu kazanın en büyük faydasıda şu olmuştur, arıza diğer gaz pedalı üreticileri ile paylaşılarak bu tip sorun yaşanmaması için gereken önlemler alınmıştır.

Bu konuyla ilgili ülkemizde de bülten çıkmış ama parça değişimi gereken araç bulunamadı diye biliyorum.

Arkadaşlar, karşımızdaki firma yani ürününü satın aldığımız firma Toyota.

Dünya devlerinden biri olan Toyotanın üretim aşamasında nasıl bizim fikirlerimize ihtiyacı yoksa, ürettikten sonra da geri çağırmayla ilgili detay vereceğini beklemeyin, servislerinde bu konuyla ilgili fazla detaylı bilgiye sahip olmaması normaldir, Toyota onlara parçaların seri nosunu ve ECU ek yazılımını verir, onlarda araçların seri nolarına bakarak değişim ve güncelleme yaparlar. Yani üretici zararına olsa dahi adının lekelenmesini önlemek adına ar-ge ve yeni parça tedariki yapar, servis parça değiştirir, müşteri zaman kaybeder.

Biz müşterilerin sadece bu geri çağırmadan dolayı mutlu olmaktan başka bir şey yapmamızada gerek yoktur.

Lastikler: Michelin Latitude Cross M+S (dört mevsim)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1.4 D-4D Advance
  • Kilometre: 16000
  • 39 kere teşekkür etti
« Yanıtla #368 : Ocak 28, 2015, 20:43:27 »
Benim fark ettiğim ilk şey geri vites görüş kamerasının alt kısmında yazı çıkıyor..Önceden böyle bir yazı yoktu  :)Mavi ve kırmızı çizgiler vardı arkadaki araca mesafeyi gösteren.. Servisten sonra pek incelemeye fırsatım olmadı. Ben iyice inceleyeyim bakalım bir şey çıkarsa paylaşırım.Sanırım bu yazılım güncellemesi sadece hava emiş sistemiyle alakalı değil farkı şeyleri de kapsıyor.

Cevrenize dikkat ediniz!
gibi bir uyari yaziyor kamera goruntusunun en altinda. Guncellemeden once yokmuydu onu hatirlayamadim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #369 : Ocak 29, 2015, 10:01:49 »
toyota d-4d motorlarını servise çağırıyor.Benim araçta ecu güncelleme ve intercooller değişimi çıktı.Servise çağrılan varmı

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Hiç Bir Ş€y İmKansıZ d€ğiLdir...
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 1000
  • Model Yılı: '15
  • 270 kere teşekkür etti
  • 257 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #370 : Ocak 29, 2015, 10:14:12 »
Forumu araştırınız, bu konuda bir çok cevap verildi ve konusu açıldı.
2007 dci CLiO 3 Authq. (Beyaz)          : 2007 Nisan - 2014 Haziran
2011 d4d CoroLLa Comf.Extra (G.Gri) : 2014 Ağustos - 2014 Aralık
2012 d4d CoroLLa Comf.Extra (Beyaz): 2014 Aralık - 2015 Ekim
2012 d4d Corolla Comf.Extra MMT(Füme) : 2015 Kasım(Alış) - 2015 Kasım(Satış)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 15000
  • 65 kere teşekkür etti
« Yanıtla #371 : Ocak 29, 2015, 11:24:06 »
Cevrenize dikkat ediniz!
gibi bir uyari yaziyor kamera goruntusunun en altinda. Guncellemeden once yokmuydu onu hatirlayamadim.
o yazı vardı eskiden de muhtemelen. bende de yazmakta...
2013 - 2018 AURİS
2018 - ??? VW PASSAT

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 136000
  • Model Yılı: '10
  • 15 kere teşekkür etti
  • 32 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #372 : Ocak 29, 2015, 11:32:20 »
benim turbo intercoler ara soğutucular hepsi değişti

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 288000
  • Model Yılı: '06
  • 19 kere teşekkür etti
  • 929 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #373 : Ocak 29, 2015, 11:56:47 »
Bu nedir arkadaş adam akıllı bir dizel yapıpda piyasaya çıkamadılar.
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN ÜSTÜNDEKİ KANDIR ; TOPRAK, EĞER UĞRUNA ÖLEN VARSA VATANDIR

1996 GLİ  - COROLLA " EFSANE "

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 15000
  • 65 kere teşekkür etti
« Yanıtla #374 : Ocak 29, 2015, 17:20:27 »
ben de bugun servisle telefonda görüştüm. plakamı sorguladı, aracınızı getirin bakacağız, yazılım / ecu/ muhtemelen yenilenecek dediler. fiziki parçalarınız güncel olabilir, değişmeye ihtiyaç olmayabilir dediler. Aracım ilk üretim 2013 (yeni) auris (2013 mart ayında aldım)
2013 - 2018 AURİS
2018 - ??? VW PASSAT

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 46000
  • Model Yılı: '13
  • 9 kere teşekkür etti
  • 47 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #375 : Ocak 29, 2015, 17:33:26 »
Cevrenize dikkat ediniz!
mutlaka öncesinde de vardı sizin şimdi dikkatinizi çekti

Mesaj Birleştirildi: Ocak 29, 2015, 17:36:16
önceki kasalarda yazılım+intercooler değişimi güncel kasalarda yazılım güncellemesi yapıyorlar gibi sonuç çıkıyor

Mesaj Birleştirildi: Ocak 29, 2015, 17:52:12
general motor da bi çağırma olmuştu. birçok kişi öldü
http://ekonomi.haberturk.com/otomobil/haber/992806-general-motors-tazminat-odeyecek

ama nedense amerikada ve dünyada toyotanın gaz pedalı daha fazla ses getirdi.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: B-
  • Kilometre: 80000
  • Model Yılı: '11
  • 110 kere teşekkür etti
  • 314 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #376 : Ocak 29, 2015, 18:07:21 »
Aracımı bugün servisten aldım. Değişen parçaları ve maliyetini aşağıda paylaşıyorum. Aracımın garantisi biteli 1 seneyi geçmişti bütün parçalar ücretsiz değiştirildi.

Paran varsa Japon, yoksa alman. :nija:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #377 : Ocak 29, 2015, 18:15:41 »
Oooo araba sıfırlanmış maşallah, peki gerçekten değişmiş mi baktınız mı?
THE END

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: B-
  • Kilometre: 80000
  • Model Yılı: '11
  • 110 kere teşekkür etti
  • 314 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #378 : Ocak 29, 2015, 18:20:26 »
Oooo araba sıfırlanmış maşallah, peki gerçekten değişmiş mi baktınız mı?

Görebildiklerime baktım ama intercoolera bakamadım. O baya aşağıda ve iç taraftaymış. Değiştirmeyipte faturaya yazma gibi bir riske girerler mi acaba. Toyota fabrika servisin böyle birşey yaptığını farkederse lisansını iptal eder diye düşünüyorum. Birde değişen parçaları da fabrikaya gönderiyorlar diye biliyorum.
Paran varsa Japon, yoksa alman. :nija:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Avensis
  • Kilometre: 103000
  • Model Yılı: '12
  • 1003 kere teşekkür etti
  • 1011 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #379 : Ocak 29, 2015, 18:54:43 »
Serkan bu arada aracın yenilenmiş oldu.araçta hissettiğin bir fark oldumu.
Toyota avensis 1.6 elegant 2006 Tüplü
Toyota avensis 1.6 elegant extra 2012 BRC Tüplü

Öleceğiz birgün, gömecekler. Birkaç gün övecekler, sonra kalan malını bölecekler; Hatta memnun kalmayıp üstüne birde sövecekler