0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Ne yaptıklarını/yapacaklarını anlatiyorlar. Intercooler kontrol edilecek gerekirse değişecek, hava emisle ilgili parçalar kontrol edilecek gerekirse değişecek(kontroldan anladigim, ellerindeki seri numaralari, sorun oldugunu düşündükleri parca mi ona bakiyorlar), ecu güncellemesi yapılıyor. Ama servisten ecu/yazılım güncellemesi ile ne değişiyor bilgisi almak pek mümkün olmaz, büyük ihtimallede bilmiyorlar. Motor u kalibre edebilecek bir sürü parametre vardır, bunu öğrenmek bizede, servisede bir faydası olacagini düşünmüyorum.Ama şundan eminim. Toyota üşenmeden (kalite anlayisi, müşteri memnuniyetide diyebiliriz) 2008/2014 arasi binlerce aracını ücretsiz geri çağırıyor. Benim için bu hareket bile çok fazla düşünmeden aracıma bunun uygulanmasını istememe yeter.Servisler isteksiz, bilgi eksigi olabilir. Siz bunu takip etmeniz.gerekebilir. Bence gidip baktirmanizda fayda var emin olun.
MMT ( Multimode Transmission)Kardesime de 2007 MMT yaris sol special aldik bu hafta. Inşallah yüzümüzü kara çıkarmaz
İyi de birde bu geri çağırmalar için ücret mi istemesi gerekiyor ki üretimden kaynaklı bir sorun veya başka nedenler varsa bunu zaten yapmak zorundalar bu sorunlardan dolayı kaza veya başka şeyler olursa kim sorumlu olacak bunlar daha önce de yaşanmıştı gaz pedalı takılması vs vs MMT şanzıman ara sıra yeni yazılımlar ile güncelleniyor beni henüz çağırmadılar ama DSG'de zamanla yazılım ile güncelleniyormuş bir kaç arkadaş ara sıra servise çağırılabilirsiniz diye söylemişlerdi.
Zafer bey Gaz pedalı takılması demeyin öyle birşey yok, bağzı seri pedallarda takılma olabilir diyerek önlem amaçlı çağrılmıştı ve bu geri çağırmayla alakalı herhangi bir kaza raporuda yok Murat bey MMT şanzıman şudur, arabada normal vites gibi vitesve debriyaj bulunur, ancak debriyaj pedalı bulunmaz, aracın hızına ve devrine göre ECU vitesin enzaman değişeceğine karar verir ve baskı balatayı ayırıp tekrar birleştiren motora komut verir vites geçişleri elektronik olarak kontrol edilir, şöyle düşünün araba manuel ama debriyaj pedalı gizli, sizin yerinize debriyaja elektrikli motor basıyor ve vites değiştiriyor şimdi anlaşılır umarım haa bu arada dilerseniz Rally arabalarında ve F1 deki gibi manuel olarak tek dokunuşla vitesi sizde değiştirebiliyorsunuz,
Buyurun size gaz pedalı kazası http://www.milliyet.com.tr/toyota-gaz-pedali-ni-hafife-aldi-aklini-basina-naklen-kaza-yayini-getirdi/ekonomi/ekonomidetay/02.02.2010/1193832/default.htm
Bu kampanyada Türkiye - Japonya - Fransa - İngiltere - Güney Afrika - üretimleri var.Mesaj Birleştirildi: Ocak 28, 2015, 16:02:56Bu olaylarda paspası suçlu bulmuşlardı, sonrada gaz pedallarına demir takviyesi yaptılar, demir derken bir saç parçası
Benim fark ettiğim ilk şey geri vites görüş kamerasının alt kısmında yazı çıkıyor..Önceden böyle bir yazı yoktu :)Mavi ve kırmızı çizgiler vardı arkadaki araca mesafeyi gösteren.. Servisten sonra pek incelemeye fırsatım olmadı. Ben iyice inceleyeyim bakalım bir şey çıkarsa paylaşırım.Sanırım bu yazılım güncellemesi sadece hava emiş sistemiyle alakalı değil farkı şeyleri de kapsıyor.
Cevrenize dikkat ediniz!gibi bir uyari yaziyor kamera goruntusunun en altinda. Guncellemeden once yokmuydu onu hatirlayamadim.
Oooo araba sıfırlanmış maşallah, peki gerçekten değişmiş mi baktınız mı?