Gönderen Konu: Toyota Geri Çağırma!  (Okunma sayısı 154456 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 11600
  • Model Yılı: '14
  • 38 kere teşekkür etti
  • 4 kere teşekkür edildi
Ynt: Toyota Geri Çağırma!
« Yanıtla #320 : Ocak 26, 2015, 17:41:41 »
Almanyada Vw sahipleri çıldırıyor. Kalite düştü ve yenilik yok hemde aynı araçtan 4 marka var.
/quote
sn.Bozbey şuan İstanbuldayım.Aşırı trafikten araba içeriye anormal eksoz kokusu gelmeye başladı.Bende merakımdan bahçede kabin filitresini söktüm.gördügüm manzara karşısında donup kaldım.bukadar kalitesiz filitremi olur.onbin bakım yeni yapıldı.bakırcılar fetiyede herşey orjinal takıldı.bumu kalite.vw dahil hiçbir EU ülkesinde üretilmiş arabalarda bu kalitede filitre olacagına inanmıyorum.isteyen kedi arabasındaki filitre ile herhangi bir aracın filitresini kontol edebilir.çok üzüldüm,toyotadan bukadarını beklemezdim.iyi günler dilegimle.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 2928 kere teşekkür etti
  • 2553 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #321 : Ocak 26, 2015, 18:03:23 »
Kabin filtresi havadaki kokuyu almaz ki zaten  :wacko:
THE END

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1.4 D-4D Advance
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 16000
  • 39 kere teşekkür etti
  • 22 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #322 : Ocak 26, 2015, 18:06:11 »
Kabin (polen) filtresi zaten kokuyu filtrelemez. Toz, ufak yaprak parçası gibi kalıntılar ve kalitesine göre mikroplari filtreler. Dışarıdaki  kötü koku hava iç sirkulasyonda degilse girmez, diger durumda girer zaten.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Honda CRV 1.5 Turbo Executive-Life Style
  • Kilometre: 63000
  • Model Yılı: '20
  • 2023 kere teşekkür etti
  • 2545 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #323 : Ocak 26, 2015, 18:57:32 »
sn.Bozbey şuan İstanbuldayım.Aşırı trafikten araba içeriye anormal eksoz kokusu gelmeye başladı.Bende merakımdan bahçede kabin filitresini söktüm.gördügüm manzara karşısında donup kaldım.bukadar kalitesiz filitremi olur.onbin bakım yeni yapıldı.bakırcılar fetiyede herşey orjinal takıldı.bumu kalite.vw dahil hiçbir EU ülkesinde üretilmiş arabalarda bu kalitede filitre olacagına inanmıyorum.isteyen kedi arabasındaki filitre ile herhangi bir aracın filitresini kontol edebilir.çok üzüldüm,toyotadan bukadarını beklemezdim.iyi günler dilegimle.

Toyota polen filtreleri, alman araçlarının polen filtreleri ile aynı görevi aynı süreyle görebildiğine göre, teknolojik bir gelişmişlik var diyebiliriz.
Bu konuda dikkat edilmesi gereken tek nokta, aynı filtreye sanayide 15TL'ye ulaşılabildiğini unutmamak.
Polen filtrelerinin koku geçirmeme gibi özelliği yok, Karbon polen filtreleri bile başarılı değiller.
Toyota önceden her 20.000km'de değişim yapardı ve bunun geç olduğunu farkedince, her 10.000km'de değişmeye karar verdi ve bu doğru bir karardır.
Bir önceki Toyotamı 8 yıl boyunca bu polen filtresiyle kullandım, 8 Yılın sonunda havalandırma ızgaraları bir alman aracınkilerden daha tozlu değildi, hatta hala çok temizlerdi.

Lastikler: Michelin Latitude Cross M+S (dört mevsim)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 46000
  • Model Yılı: '13
  • 9 kere teşekkür etti
  • 47 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #324 : Ocak 26, 2015, 20:35:05 »
yan sanayi değilse focusun filtresi a4 kağıdı gibi bişeydi. gerçi sık aralıklarla değişen parçaların çok kaliteli : pahalı olmaması benim için daha iyi olur..
[/quote]
sanki a4 ü katlayıp yapmışlar gibi

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1.4 D-4D Advance
  • 39 kere teşekkür etti
« Yanıtla #325 : Ocak 26, 2015, 20:42:37 »
Benim eski 2004 corollaninkide buna benzerdi. Clio3 polen filtreside buna çok benziyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • E12 SPORT 3ZZ-FE (Auris - Yaris D4D MMT) Civic EK9
    • Model araçlar, uçaklar, helikopterler
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: A-
  • 482 kere teşekkür etti
  • 760 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #326 : Ocak 26, 2015, 21:51:20 »

Troll bu bence hahhaha :D

(Gizli Üye)

• Ziyaretçi
« Yanıtla #327 : Ocak 26, 2015, 22:24:04 »
Evet gitmeniz gerekiyor. Ama gitmeden önce telefon edin, eğer parça kullanacaklarsa bazen ellerinde bulunmadığından gitsenizde geri dönebiliyorsunuz. :tamam:

Mesut Bey,

Bugün servise gittiğimde parça değişikliğine gerek olmadığını ve yalnızca ECU güncelleme yapılacağını belirttiler ve yaklaşık 1,5 saat içinde aracım gerekli güncellemeler yapılarak tarafıma teslim edildi.
www. toyota-tech.eu sitesinde şasi nosu ile girildiğinde servis tarafından bugün  yapılan güncellemelerin tamamlanmadığı bilgileri hala görülüyor. Sanırım bilgiler hemen gönderilmiyor. Sitede araçlara ilişkin bilgiler ne zaman güncellenir bilginiz var mı?
Şİmdiden teşekkürler...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • 482 kere teşekkür etti
« Yanıtla #328 : Ocak 27, 2015, 09:21:52 »
Mesut Bey,

Bugün servise gittiğimde parça değişikliğine gerek olmadığını ve yalnızca ECU güncelleme yapılacağını belirttiler ve yaklaşık 1,5 saat içinde aracım gerekli güncellemeler yapılarak tarafıma teslim edildi.
www. toyota-tech.eu sitesinde şasi nosu ile girildiğinde servis tarafından bugün  yapılan güncellemelerin tamamlanmadığı bilgileri hala görülüyor. Sanırım bilgiler hemen gönderilmiyor. Sitede araçlara ilişkin bilgiler ne zaman güncellenir bilginiz var mı?
Şİmdiden teşekkürler...

Burak bey dün bende sordum nezaman bu sistemde tamamlandı diye gözükür dedim ancak bilmiyoruz dediler :D herzamanki gibi :D

neyse şu VIN numarasını yazıp kontrol ettiğimiz siteye şimdi girdim ama VIN numarası yazmama izin vermiyor nedense , fakat aracımın bilgilerini görebiliyorum ve ECU Update diye bir kısım vardı , burdan ODF dosyası indirmeme izin verdi , ve indiridiğim dosyada ECU Update yapıldığı yazıyor :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #329 : Ocak 27, 2015, 09:29:37 »
5 gün yada 1 hafta içinde herhalde gözüküyor.
THE END

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Corolla 1.33 Life / İnci beyazı
  • Kilometre: 22460
  • 1151 kere teşekkür etti
  • 735 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #330 : Ocak 27, 2015, 09:40:01 »
Bu geri çağırma dizel motorları kapsıyor galiba.
Daima Rock ve daima Erkin baba..!

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1.4 D-4D Advance
  • 39 kere teşekkür etti
« Yanıtla #331 : Ocak 27, 2015, 10:08:06 »
Evet dizel motorlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Arnavut Keyifli
  • Kilometre: 136500
  • Model Yılı: '17
  • 277 kere teşekkür etti
  • 277 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #332 : Ocak 27, 2015, 10:32:17 »
Benim Auris 2009 D4D , aramada çıkan sonuç bu..

C/I for EU: 2KBA-080 - Power Window Mstr Switch on Auris,Camry+HV,Corolla,RAV4,Sequoia,Yaris
Owners of vehicles affected by this recall /special service campaign will receive a campaign notification by first class mail. Owners are requested to contact their local Toyota retailer/authorised repairer to arrange for the vehicle to be inspected and countermeasures applied where applicable. This recall/special service campaign will be performed by any Toyota retailer/ authorised repairer at NO cost to the vehicle owner.

Tamamlanmadı

2KBA-080
I'll make you an offer you can't refuse.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 136000
  • Model Yılı: '10
  • 15 kere teşekkür etti
  • 32 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #333 : Ocak 27, 2015, 11:13:05 »
bugun için aracımı teslim aldılar yarın teslim edileceğini sölediler peki aracıma ne işlem yapıcaksınız dediğimde turbo intercoler değişicek dendi hade hayırlısı bakalım yarın 11 de aracımı alıcam

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • 482 kere teşekkür etti
« Yanıtla #334 : Ocak 27, 2015, 12:01:24 »
Benim Auris 2009 D4D , aramada çıkan sonuç bu..

C/I for EU: 2KBA-080 - Power Window Mstr Switch on Auris,Camry+HV,Corolla,RAV4,Sequoia,Yaris
Owners of vehicles affected by this recall /special service campaign will receive a campaign notification by first class mail. Owners are requested to contact their local Toyota retailer/authorised repairer to arrange for the vehicle to be inspected and countermeasures applied where applicable. This recall/special service campaign will be performed by any Toyota retailer/ authorised repairer at NO cost to the vehicle owner.

Tamamlanmadı

2KBA-080

elektrikli cam dümeleri ile alakalı , servisi arayıp kampanyadan yararlanmak istediğinizi söyleyin ve randevu alın.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #335 : Ocak 27, 2015, 12:03:32 »
Geçen bir arakadaşımız bu düğme işi için gittiğinde yağladılar demişti, ondan sonrada bozulunca 70 TL ek bedelle yapmışlar  :argh:
THE END

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kilometre: 51000
  • Model Yılı: '08
  • 277 kere teşekkür etti
  • 67 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #336 : Ocak 27, 2015, 12:20:41 »
elektrikli cam dümeleri ile alakalı , servisi arayıp kampanyadan yararlanmak istediğinizi söyleyin ve randevu alın.

telefonla görüşüldüğünde 10 dk uğramanız yeterlidir deniliyor,

Geçen bir arakadaşımız bu düğme işi için gittiğinde yağladılar demişti, ondan sonrada bozulunca 70 TL ek bedelle yapmışlar  :argh:

bu durum dikkatimi çekti, neden?

bende kontrol için götürdüm swice yağlama yaptılar, değişim yapmıyorlar, fakat 5-6 ay sonra şöför tarafı tutukluk yapmaya başladı...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #337 : Ocak 27, 2015, 12:24:28 »

bende kontrol için götürdüm swice yağlama yaptılar, değişim yapmıyorlar, fakat 5-6 ay sonra şöför tarafı tutukluk yapmaya başladı...

O zamanda gidip çalışan şeyi bozdurmaya gerek yok :)
THE END

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Arnavut Keyifli
  • Kilometre: 136500
  • Model Yılı: '17
  • 277 kere teşekkür etti
  • 277 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #338 : Ocak 27, 2015, 12:25:01 »
Teşekkürler yardımlar için, tereddüt ettiğim nokta şu. Kampanya var diyorlar ya, butonları yağlayıp geri yollayacaklar ya da başka bir tarafı yapalım derken bozacaklar ya sonra da biz burada kafayı yiyeceğiz :(:(
Gedizler Dolapdere'den randevu alıp bu hafta içi gitmeye çalışacağım. Sonucu buradan paylaşırım arkadaşlar..
I'll make you an offer you can't refuse.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #339 : Ocak 27, 2015, 12:26:28 »
Teşekkürler yardımlar için, tereddüt ettiğim nokta şu. Kampanya var diyorlar ya, butonları yağlayıp geri yollayacaklar ya da başka bir tarafı yapalım derken bozacaklar ya sonra da biz burada kafayı yiyeceğiz :(:(
Gedizler Dolapdere'den randevu alıp bu hafta içi gitmeye çalışacağım. Sonucu buradan paylaşırım arkadaşlar..

Sadece yağlama yapıyorlarsa bence gitme Bülent hocam, nasıl olsa sınırsız bir kampanya bunlar. Kendi kendine bozulunca gidersiniz. Canınızı durduk yere sıktırmayın bakın elimizde 2 örnek bvar :)

Mesaj Birleştirildi: Ocak 27, 2015, 12:27:24

Aynı durum hocam, burada bir arkadaşımız yazmıştı yağladılar bozuldu sonra üstüne 70 TL verdim yazmıştı.  :argh:
THE END