0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Sadece yağlama yapıyorlarsa bence gitme Bülent hocam, nasıl olsa sınırsız bir kampanya bunlar. Kendi kendine bozulunca gidersiniz. Canınızı durduk yere sıktırmayın bakın elimizde 2 örnek bvar
Geçen bir arakadaşımız bu düğme işi için gittiğinde yağladılar demişti, ondan sonrada bozulunca 70 TL ek bedelle yapmışlar
iyi akşamlar, ben de bugün aracımı 20 bin bakımına soktum, güncellemeyi ben sormasam söylemeyeceklerdi, bakım sonrasında görevli güncellemenin çok uzun süren bir işlem olduğunu, daha sonra sabahtan bırakıp akşam almam gerektiğini söyledi, bu güncelleme ne ile alakalı ve yaptırmazsam ne olur dedim, bişey olmaz dedi ama ne ile alakalı olduğunu da söyleyemedi, siz ne dersiniz arkadaşlar, bu güncelleme ne ile alakalı ve yaptırmazsam ne olur? teşekkürler
Aracımı dün sabah 9.30 da Gebze Dumankaya servis bıraktım daha önceden randevu almıştım.Akşam 17.30 da teslim aldım.Servis kaydı İntercooler kontrol olarak açıldı. Yapılan işlemler Vakum pompası ve emişle alakalı 2 tane kit değiştirilmiş ve yazılım güncellemesi yapılmış..
Bugün aracı 50km kullandım, hissettiğim en büyük fark vites geçişleri çok yumuşamış, ve diğer bir dikkatimi çeken şey ise araç motoru daha sessiz çalışıyor (pisikolojikte olabilir ancak arabada benimle yolculuk yapan arkadaşımda bahsettiğim 2 şeyi farketti), ECU da yazılımın değiştirilmesi motor ateşleme sisteminede etki ettimi acaba diye düşündüm, çünkü daha önce 2100 devirde mesela 2 den 3 attığında (MMT şanzıman) devir devir 1400 lere düşüyor ve motor hırıldıyordu, bugün bunu hiç hissetmedim.Ahmet Güve abinin bana yılbaşında söylediği , bu güncelleme ile DPF li motorlarda DPF devreye girdiğinde ön panelde uyarı ışığı yanacak ve DPF temizleme devreden çıktığında ışık sönecek demişti, bakalım DPF devreye girdiğinde bu gerçekleşecekmi , asıl merak ettiğim konu bu
yazılımlarda bazen sonradan fark edilen hatalar olabiliyor hani 'bug' diyorlar ya, onları düzeltmeye çalışıyor olabilirlermi?tüketiciye bu kampanyalarda ne yaptıklarını daha detaylı anlatmalılar bence. ben huylanırım bu tarz işlerden..
az önce şirket dışına çıkmam gerekti , sıkışık trafikten otobana geçişli bir güzergah izledim yaklaşık git gel 40km civarında ve yine sabahki hissettiğim daha akıçı vites geçişlerini hisettim gerçekten, pisikolojikmi bilemiyorum ama gerçekten motor daha iyi tepki veriyor daha sessiz ve daha akıcı vites geçişlerine sahip diye düşünüyorum
Vites sizde otomatik vites mi? Yani yapılan değişim veya güncelleme vites geçişini nasıl etkileyebiliyor? Ustalar gelmişken vitesede bakmış olabilirler mi yada yağına falan?
Üretici, fark ettiği bir sorunu çağırıp düzeltmek yerine, sorun çıkmayacak dahi olsa Tüketici seçim yaptığı bu üründen soğumasın diye gerekli düzeltmeyi yapmamalı gibi bir durum daha mı doğru olur..?
Tekin abi teşekkür ederim Murat bey bir önceki mesajımda vitesin MMT olduğunu belirtmiştim, MMT yi yöneten yazılımda iyileştirilmiş olabilir, ayrıca motordaki püskürtme emme ateşleme vs durumlarında iyileştirme oldu ise , ki motorun tepkisi bana daha iyi geliyor, bu durumda vites geçişlerindede iyileşme olacaktır