Gönderen Konu: Toyota Geri Çağırma!  (Okunma sayısı 154473 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Arnavut Keyifli
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 136500
  • Model Yılı: '17
  • 277 kere teşekkür etti
  • 277 kere teşekkür edildi
Ynt: Toyota Geri Çağırma!
« Yanıtla #340 : Ocak 27, 2015, 12:31:10 »
Sadece yağlama yapıyorlarsa bence gitme Bülent hocam, nasıl olsa sınırsız bir kampanya bunlar. Kendi kendine bozulunca gidersiniz. Canınızı durduk yere sıktırmayın bakın elimizde 2 örnek bvar :)

Aynen Murat hocam katılıyorum size, durun biraz daha bekleyelim bakalım ne olacak. Otomotiv sektöründe çalışan bir arkadaşım söylemişti bana..
Garantiden ne değişirse değişsin , biz fabrikaya malzemenin ve işçiliğin faturasını kar ekleyerek kesiyoruz dedi.
Ama bizim memlekette servisler,firmalar sanki işi bedavaya yapıyorlar ya o yüzden ortaya düzgün iş çıkmıyor :(
I'll make you an offer you can't refuse.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Auris
  • Kilometre: 212300
  • Model Yılı: '08
  • 109 kere teşekkür etti
  • 21 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #341 : Ocak 27, 2015, 18:02:02 »
Geçen bir arakadaşımız bu düğme işi için gittiğinde yağladılar demişti, ondan sonrada bozulunca 70 TL ek bedelle yapmışlar  :argh:

evet bu durum benim başıma geldi. hasar için gittim bu uygulama varmış garantiden yapılacak dendi. aradan 10 gün sonra kontağı yarım açtım ve çok kötü bir koku ardından yeşil duman çıktı şoför kontrol ünitesi cam açma düğmesinden hemen kontağı kapattım araçtan indim. daha sonra servise uğradığımda kendi hataları olduğunu kabul etmeselerde !!! 250-300 tl tutacak bir onarım maliyetini tarafıma 70 tl yansıttılar parçayı değiştiler. açıkcası olayın uzamaması için bu bedeli ödedim.   

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 2013 corolla d-4d
  • Kilometre: 100000
  • Model Yılı: '13
  • 14 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #342 : Ocak 27, 2015, 22:25:03 »
iyi akşamlar, ben de bugün aracımı 20 bin bakımına soktum, güncellemeyi ben sormasam söylemeyeceklerdi, bakım sonrasında görevli güncellemenin çok uzun süren bir işlem olduğunu, daha sonra sabahtan bırakıp akşam almam gerektiğini söyledi, bu güncelleme ne ile alakalı ve yaptırmazsam ne olur dedim, bişey olmaz dedi ama ne ile alakalı olduğunu da söyleyemedi, siz ne dersiniz arkadaşlar, bu güncelleme ne ile alakalı ve yaptırmazsam ne olur? teşekkürler
GÖZTEPE GK
2013 Toyota Corolla d 4d comfort

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 46000
  • 9 kere teşekkür etti
  • 47 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #343 : Ocak 27, 2015, 22:46:19 »
iyi akşamlar, ben de bugün aracımı 20 bin bakımına soktum, güncellemeyi ben sormasam söylemeyeceklerdi, bakım sonrasında görevli güncellemenin çok uzun süren bir işlem olduğunu, daha sonra sabahtan bırakıp akşam almam gerektiğini söyledi, bu güncelleme ne ile alakalı ve yaptırmazsam ne olur dedim, bişey olmaz dedi ama ne ile alakalı olduğunu da söyleyemedi, siz ne dersiniz arkadaşlar, bu güncelleme ne ile alakalı ve yaptırmazsam ne olur? teşekkürler
bir çoğu bilmediğinden, bilenlerde şirket sırrı olduğundan  bişey söylemez

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Model Yılı: '16
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #344 : Ocak 28, 2015, 09:44:03 »
Aracımı dün sabah 9.30 da Gebze Dumankaya servis bıraktım daha önceden randevu almıştım.Akşam 17.30 da teslim aldım.Servis kaydı İntercooler kontrol olarak açıldı. Yapılan işlemler Vakum pompası ve emişle alakalı 2 tane kit değiştirilmiş ve yazılım güncellemesi yapılmış..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 127000
  • Model Yılı: '15
  • 787 kere teşekkür etti
  • 155 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #345 : Ocak 28, 2015, 10:11:44 »
hayırlı olsun Abdullah bey. gözelmelerinizi bekleriz

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • E12 SPORT 3ZZ-FE (Auris - Yaris D4D MMT) Civic EK9
    • Model araçlar, uçaklar, helikopterler
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: A-
  • Model Yılı: -
  • 482 kere teşekkür etti
  • 760 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #346 : Ocak 28, 2015, 10:17:22 »
Bugün aracı 50km kullandım, hissettiğim en büyük fark vites geçişleri çok yumuşamış, ve diğer bir dikkatimi çeken şey ise araç motoru daha sessiz çalışıyor (pisikolojikte olabilir ancak arabada benimle yolculuk yapan arkadaşımda bahsettiğim 2 şeyi farketti), ECU da yazılımın değiştirilmesi motor ateşleme sisteminede etki ettimi acaba diye düşündüm, çünkü daha önce 2100 devirde mesela 2 den 3 attığında (MMT şanzıman) devir devir 1400 lere düşüyor ve motor hırıldıyordu, bugün bunu hiç hissetmedim.

Ahmet Güve abinin bana yılbaşında söylediği , bu güncelleme ile DPF li motorlarda DPF devreye girdiğinde ön panelde uyarı ışığı yanacak ve DPF temizleme devreden çıktığında ışık sönecek demişti, bakalım DPF devreye girdiğinde bu gerçekleşecekmi , asıl merak ettiğim konu bu

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1.4 D-4D Advance
  • Kilometre: 16000
  • Model Yılı: '14
  • 39 kere teşekkür etti
  • 22 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #347 : Ocak 28, 2015, 10:18:47 »
Aracımı dün sabah 9.30 da Gebze Dumankaya servis bıraktım daha önceden randevu almıştım.Akşam 17.30 da teslim aldım.Servis kaydı İntercooler kontrol olarak açıldı. Yapılan işlemler Vakum pompası ve emişle alakalı 2 tane kit değiştirilmiş ve yazılım güncellemesi yapılmış..

Bence yaptırdığınız iyi olmuş. Servisteki görevlinin birsey farketmez lafi tam isguzarlik. Nasıl farketmez. Adamlar intercooler v.s. ile ilgili olasi problem tespit etmisler ve değişime gidiyorlar. Daha sonra karşımiza çıkabilecek daha büyük problemleri engellemis oluyoruz diye düşünüyorum.

Ben de servislerin bu geri çağırmayla ilgili istekli davrandiklarini zannetmiyorum. Müşterinin haberi varsa yapılıyor. Ne kadar çok kişi haberdar olabilirse o kadar iyi. Bu forumda bunu sağlıyor.

Hatta site yöneticisi arkadaslar bu geri çağırma haberini sitenin anasayfasina veya daha çok haberdar olabilecek bir yerede koysalar çok daha fazla kişi haberdar olur.

Mesaj Birleştirildi: Ocak 28, 2015, 15:07:50
Bugün aracı 50km kullandım, hissettiğim en büyük fark vites geçişleri çok yumuşamış, ve diğer bir dikkatimi çeken şey ise araç motoru daha sessiz çalışıyor (pisikolojikte olabilir ancak arabada benimle yolculuk yapan arkadaşımda bahsettiğim 2 şeyi farketti), ECU da yazılımın değiştirilmesi motor ateşleme sisteminede etki ettimi acaba diye düşündüm, çünkü daha önce 2100 devirde mesela 2 den 3 attığında (MMT şanzıman) devir devir 1400 lere düşüyor ve motor hırıldıyordu, bugün bunu hiç hissetmedim.

Ahmet Güve abinin bana yılbaşında söylediği , bu güncelleme ile DPF li motorlarda DPF devreye girdiğinde ön panelde uyarı ışığı yanacak ve DPF temizleme devreden çıktığında ışık sönecek demişti, bakalım DPF devreye girdiğinde bu gerçekleşecekmi , asıl merak ettiğim konu bu

Benim aracimda da sadece ecu güncelleme oldu. Banada motor sanki daha az titriyor ve vites geçişlerinden sonra hızlanmalar değişti(gaz tepkisi iyilesti gibi) gibi geldi. Dpf ile ilgili lamba yanmadi ama takipteyim :)

Belkide biz birseyler değişmiş olmali diye böyle düşünüyoruzdur.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Arnavut Keyifli
  • Kilometre: 136500
  • Model Yılı: '17
  • 277 kere teşekkür etti
  • 277 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #348 : Ocak 28, 2015, 10:26:17 »
Servisler, bu geri çağırma ve ücretsiz onarım işlemlerinde kesinlikle düzgün iş yapmıyorlar hatta işi yapmamak için direniyorlar diyebilirim...
Sanki işlemi ve parça fiyatlarını kendi ceplerinden ödeyecekler anasını satayım :(:(
Valla ben şimdi huylandım benim araçta galiba sadece elektrikli cam düğmeleri ile ilgili sorun var..  Servise giderim adamlar parçayı sadece yağlayıp geri yollayabilir, arkadaşın başına gelen olay gibi. En iyisi serviste tanıdık birinin olması fakat Derindere'de servis kısmını kapattı, arkadaşta doğal olarak işi bıraktı :(
I'll make you an offer you can't refuse.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Model Yılı: '16
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #349 : Ocak 28, 2015, 10:27:54 »
Benim fark ettiğim ilk şey geri vites görüş kamerasının alt kısmında yazı çıkıyor..Önceden böyle bir yazı yoktu  :)Mavi ve kırmızı çizgiler vardı arkadaki araca mesafeyi gösteren.. Servisten sonra pek incelemeye fırsatım olmadı. Ben iyice inceleyeyim bakalım bir şey çıkarsa paylaşırım.Sanırım bu yazılım güncellemesi sadece hava emiş sistemiyle alakalı değil farkı şeyleri de kapsıyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 9 kere teşekkür etti
« Yanıtla #350 : Ocak 28, 2015, 11:25:10 »
yazılımlarda bazen sonradan fark edilen hatalar olabiliyor hani 'bug' diyorlar ya, onları düzeltmeye çalışıyor olabilirlermi?
tüketiciye bu kampanyalarda ne yaptıklarını daha detaylı anlatmalılar bence. ben huylanırım bu tarz işlerden..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Honda CRV 1.5 Turbo Executive-Life Style
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 63000
  • Model Yılı: '20
  • 2023 kere teşekkür etti
  • 2545 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #351 : Ocak 28, 2015, 12:14:37 »
yazılımlarda bazen sonradan fark edilen hatalar olabiliyor hani 'bug' diyorlar ya, onları düzeltmeye çalışıyor olabilirlermi?
tüketiciye bu kampanyalarda ne yaptıklarını daha detaylı anlatmalılar bence. ben huylanırım bu tarz işlerden..

Üretici, fark ettiği bir sorunu çağırıp düzeltmek yerine, sorun çıkmayacak dahi olsa Tüketici seçim yaptığı bu üründen soğumasın diye gerekli düzeltmeyi yapmamalı gibi bir durum daha mı doğru olur..?

Lastikler: Michelin Latitude Cross M+S (dört mevsim)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • 482 kere teşekkür etti
« Yanıtla #352 : Ocak 28, 2015, 13:22:26 »
az önce şirket dışına çıkmam gerekti , sıkışık trafikten otobana geçişli bir güzergah izledim yaklaşık git gel 40km civarında ve yine sabahki hissettiğim daha akıçı vites geçişlerini hisettim gerçekten, pisikolojikmi bilemiyorum ama gerçekten motor daha iyi tepki veriyor daha sessiz ve daha akıcı vites geçişlerine sahip :) diye düşünüyorum :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #353 : Ocak 28, 2015, 13:27:38 »
az önce şirket dışına çıkmam gerekti , sıkışık trafikten otobana geçişli bir güzergah izledim yaklaşık git gel 40km civarında ve yine sabahki hissettiğim daha akıçı vites geçişlerini hisettim gerçekten, pisikolojikmi bilemiyorum ama gerçekten motor daha iyi tepki veriyor daha sessiz ve daha akıcı vites geçişlerine sahip :) diye düşünüyorum :D

Bazen gözle görülmeyecek elle tutulmayacak ince ayarlar muhteşem sonuçlar çıkarabiliyor. O nedenle geri çağırım yapılıyor, Toyota müşterileri daha çok mutlu kalsınlar diye. Güle güle kullanın.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2928 kere teşekkür etti
  • 2553 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #354 : Ocak 28, 2015, 13:36:09 »

Vites sizde otomatik vites mi? Yani yapılan değişim veya güncelleme vites geçişini nasıl etkileyebiliyor? Ustalar gelmişken vitesede bakmış olabilirler mi yada yağına falan?
THE END

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #355 : Ocak 28, 2015, 13:44:59 »
Vites sizde otomatik vites mi? Yani yapılan değişim veya güncelleme vites geçişini nasıl etkileyebiliyor? Ustalar gelmişken vitesede bakmış olabilirler mi yada yağına falan?

Motor güç yönetimi düzenlendiğinde baskı balataya daha kontrollü güç biniyor ve vites değişimleride yumuşuyor, şöför herzamankinden daha akışkan araç kullanmaya başlayınca da performans artıyor tüketim düşüyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • 482 kere teşekkür etti
« Yanıtla #356 : Ocak 28, 2015, 14:05:52 »
Tekin abi teşekkür ederim :)

Murat bey bir önceki mesajımda vitesin MMT olduğunu belirtmiştim, MMT yi yöneten yazılımda iyileştirilmiş olabilir, ayrıca motordaki püskürtme emme ateşleme vs durumlarında iyileştirme oldu ise , ki motorun tepkisi bana daha iyi geliyor, bu durumda vites geçişlerindede iyileşme olacaktır

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 9 kere teşekkür etti
« Yanıtla #357 : Ocak 28, 2015, 14:37:40 »
Üretici, fark ettiği bir sorunu çağırıp düzeltmek yerine, sorun çıkmayacak dahi olsa Tüketici seçim yaptığı bu üründen soğumasın diye gerekli düzeltmeyi yapmamalı gibi bir durum daha mı doğru olur..?
yazımı tekrardan bir kaç kez okudum ama böyle bir anlam çıkaramadım.
ben düzeltme yapmasın demiyorum ki..
ne yaptıklarını bize de anlatsınlar diyorum..
bazı arkadaşlar sormasa yazılım güncellemesi yaptıklarını söylememişler bile..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1.4 D-4D Advance
  • Kilometre: 16000
  • Model Yılı: '14
  • 39 kere teşekkür etti
  • 22 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #358 : Ocak 28, 2015, 15:05:42 »
Ne yaptıklarını/yapacaklarını anlatiyorlar. Intercooler kontrol edilecek gerekirse değişecek, hava emisle ilgili parçalar kontrol edilecek gerekirse değişecek(kontroldan anladigim, ellerindeki seri numaralari, sorun oldugunu düşündükleri parca mi ona bakiyorlar), ecu güncellemesi yapılıyor. Ama servisten ecu/yazılım güncellemesi ile ne değişiyor bilgisi almak pek mümkün olmaz, büyük ihtimallede bilmiyorlar. Motor u kalibre edebilecek bir sürü parametre vardır, bunu öğrenmek bizede, servisede bir faydası olacagini düşünmüyorum.

Ama şundan eminim. Toyota üşenmeden (kalite anlayisi, müşteri memnuniyetide diyebiliriz) 2008/2014 arasi binlerce aracını ücretsiz geri çağırıyor. Benim için bu hareket bile çok fazla düşünmeden aracıma bunun uygulanmasını istememe yeter.

Servisler isteksiz, bilgi eksigi olabilir. Siz bunu takip etmeniz.gerekebilir.

Bence gidip baktirmanizda fayda var emin olun.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2928 kere teşekkür etti
  • 2553 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #359 : Ocak 28, 2015, 15:07:35 »
Tekin abi teşekkür ederim :)

Murat bey bir önceki mesajımda vitesin MMT olduğunu belirtmiştim, MMT yi yöneten yazılımda iyileştirilmiş olabilir, ayrıca motordaki püskürtme emme ateşleme vs durumlarında iyileştirme oldu ise , ki motorun tepkisi bana daha iyi geliyor, bu durumda vites geçişlerindede iyileşme olacaktır

İyide Mesut hocam ben o MMT nedir bilmiyorum işte :) Yoksa profilinzdede yazıyordu  :tamam: Otomatik vites demek o zaman  :tamam:
THE END