0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Herkese Selamaz önce Sonkar Avcılar servisiyle görüştüm. Aracın plakasını verdiğinizde yapılacak işlemleri söylüyorlar.Benim aracım 2013 Aralık sonu çıkışlı Auris 1.4 D4D mm yapılacak işlem ;ECU güncellemesi tahmini süre 40 dakikkaArkadaşımın aracı 2012 Mayıs çıkışlı Auris 1.4 D4D mm yapılacak işlem ; intercooler değişimi, ECU güncellemesi tahmini süre 3-4 saat.
Avcılar Sonkarla görüştüm plaka verildiğinde böyle bir bilgi veremiyoruz diyorlar, ancak aracın kontrol edilip ondan sonra parça değişip değişmediğini bilebiliriz cevabı verdi.
Konunun başında da belirttiğim gibi değişime sadece şasi numarasına göre karar verilmiyor. O şaside hangi seri nolu parça kullanılmış kontrol edilmesi gerekiyor.
ben servisi aradım. az önce 2013 40 000 de dizel corollayı kontrol edip sadece yazılım güncellemesi yapmışlar. Ahmet Güve bey siz toyotada ecu tek seferlik yazılır sonradan yazılım değiştirilemez demiştiniz..o yüzden bu konuda bizleri biraz daha bilgilendirmeniz mümkün mü?
Toyota bugünlerde oldukça büyük bir geri çağırma kampanyasına başlıyor.Konu: Turbo ve Vakum PompasıTürkiyede satılmış olan Euro 4 ve Euro 5 motorlarda, parça seri numarası uygunluğuna göre, arıza vermemiş olsa dahi Turbo ve Vakum Pompasından biri veya her ikisi birden değiştirilecekmiş.
ben servisi aradım. az önce 2013 40 000 de dizel corollayı kontrol edip sadece yazılım güncellemesi yapmışlar. @Ahmet Güve bey siz toyotada ecu tek seferlik yazılır sonradan yazılım değiştirilemez demiştiniz..o yüzden bu konuda bizleri biraz daha bilgilendirmeniz mümkün mü?
Tekin bey siz konu turbo ve vakum pompası demişsiniz ama belgede emiş sistemi ve motor ecu yazılım güncellemesi diyor. acaba emiş sisteminden kasıt turbo ve vakum pompasımı yada siz konuyu açarken dikkatinizden mi kaçtı?
Şimdi servise bıraktım aracımı. Sadece ECU güncellemesi yapilacak dendi, aracım yeni olduğu için benim aracımda parca değişimi olmayacakmis. İntercooler kontrol ediliyormus gerekirse değiştiriliyormuş bu geri çağırma kapsaminda. Anladigim kadariyla ECU guncellemeside, mevcut yeni kalibrasyonun uygulanması şeklinde.
Aynen öyle. Bende sordum süresiz oluyormuş kampanyalar. Arkadasin golfu var, bizde hiç böyle geri çağırmalar olmuyor dedi. Toyota aracına sahip çıkıyor.
hangi servis te araç serkan hocam