Gönderen Konu: Toyota Geri Çağırma!  (Okunma sayısı 154516 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

  • Efsane Toyotacı
  • *****
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 2928 kere teşekkür etti
  • 2553 kere teşekkür edildi
Ynt: Toyota Geri Çağırma!
« Yanıtla #260 : Aralık 08, 2013, 14:36:01 »
Yetkili servise gidince ne gibi bir işlemden geçiriyorlar aracı ve herhangi bir ücret alıyorlarmı ? Ve bu kampanyaların süresi varmı benim aracımında 2010 yılında bir geri çağırma kampanyası var. ben aracı yeni aldığımdan dolayı benden önceki sahibi yaptırdımı yaptırmadımı bilmiyorum. Telefondan sorgulattım fakat benide servise çağırdılar. Şase no plakadan falan sorgulama yaptılar bulamadık dediler. Gelin bakalım vs dediler. Gitmek problem değilde gidince ücret talep etmeleri problem olur :)

Kusura bakmayın bu sorunuzu görmemişim,

Yok bir ücret talep etmediler, bu tip şeylerde ücret almıyorlar herhalde. Ama ben başka şeyler yaptırdığımdan ücret aldılar tabiiki :) Sizdeki sıkıntı bende de var, garantici olmak lazım :) Durduk yere öpülme korkusu :)
THE END

Çevrimdışı (Gizli Üye)

  • Fanatik Toyotacı
  • ****
  • Yaş : 24
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 65000
  • Model Yılı: '12
  • 106 kere teşekkür etti
  • 142 kere teşekkür edildi
Ynt: Toyota Geri Çağırma!
« Yanıtla #261 : Aralık 08, 2013, 16:05:03 »
Kusura bakmayın bu sorunuzu görmemişim,

Yok bir ücret talep etmediler, bu tip şeylerde ücret almıyorlar herhalde. Ama ben başka şeyler yaptırdığımdan ücret aldılar tabiiki :) Sizdeki sıkıntı bende de var, garantici olmak lazım :) Durduk yere öpülme korkusu :)

Dediğiniz gibi belli olmaz ayak üstü birşeyler yapıp faturayı kesiverirler. Bakalım gidip göreceğim :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

  • ゴールドメンバ
  • *****
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 26000
  • Model Yılı: '22
  • 1214 kere teşekkür etti
  • 2229 kere teşekkür edildi
Ynt: Toyota Geri Çağırma!
« Yanıtla #262 : Nisan 09, 2014, 13:19:25 »
Dünyanın en büyük Otomobil üreticisi Toyota, büyük çaplı bir geri çağırma planı açıkladı.

Toyota, araçların koltuk ve direksiyonlarındaki bir hata nedeniyle dünya çapında 6,58 milyon aracı geri çağıracak.


Geri çağırma 2005-2010 arasında üretilen Yaris ve Urban Cruiser modelleri ile 2004-2010 arasında üretilen RAV4 ve Hilux modellerini kapsıyor.

Toyota geri çağrılacak araçların 825 bin adetinin Avrupa'da olduğunu duyurdu.

TÜRKİYE’DEN YAKLAŞIK 11 BİN 800 ARAÇ

Toyota Türkiye’den yapılan açıklamada, Türkiye’den de 11 bin 800 aracın tedbir amaçlı toplatılacağı ifade edildi.


Şirket açıklaması şöyle: “Müşteri memnuniyeti önceliğiyle hareket eden Toyota, 2004-2010 yılları arasında üretilen otomobillerinin direksiyon kolonu bağlantı braketi, koltuk kızağı ve sürücü hava yastığı spiral kablo sistemini kontrol etmek ve iyileştirmeye yönelik tedbir amaçlı global bir servis kampanyası düzenliyor. Dünya’da ve Türkiye’de bugüne kadar herhangi bir kaza raporu bulunmamasına rağmen, Toyota tarafından tedbir amaçlı düzenlenecek bu kampanya için müşteriler en kısa zamanda yetkili servislere davet edilecek.” Türkiye’de Hilux, Urban Cruiser ve Yaris modellerinin bulunduğu 11 bin 813 otomobil dahil olacak.


 Kaynak:milliyet
Emniyet kemeri sizi sevdiklerinize bağlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

  • Efsane Toyotacı
  • *****
  • Honda CRV 1.5 Turbo Executive-Life Style
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 63000
  • Model Yılı: '20
  • 2023 kere teşekkür etti
  • 2545 kere teşekkür edildi
Ynt: Toyota Geri Çağırma!
« Yanıtla #263 : Ocak 22, 2015, 17:50:44 »
Toyota bugünlerde oldukça büyük bir geri çağırma kampanyasına başlıyor.

Konu: Turbo, Vakum Pompası ve ECU kalibrasyon.

Türkiyede satılmış olan Euro 4 ve Euro 5 motorlarda, parça seri numarası uygunluğuna göre, arıza vermemiş olsa dahi Turbo ve Vakum Pompasından biri veya her ikisi birden değiştirilecekmiş.

Bu arada, Yetkili servislerde tabletle çalışmaya geçiliyor, servis süresince aracın hangi aşamada olduğu bilgisine anında ulaşabileceksiniz. Servise giden araçların ve sahiplerinin fotoğraflarıda sisteme yükleniyor. Araç içeri alınmadan içi ve dışı fotoğraflanıyor, araç hakkında detaylı bilgi alınıyor, ve müşteri daha detaylı bilgilendiriliyor.

E-mail yoluylada şu şekilde fotoğraflı olarak bilgilendiriliyorsunuz;

"Sayın Tekin Bozbey,

Aracınızın 01.01.2015 tarihinde yapılan Elektronik Ön Kontrol Formunu ekte bulabilirsiniz.

Saygılarımızla.

X yetkili servisi."

-Aracın Plakalı Fotoğrafı -


Liste: http://www.toyotaclubtr.com/index.php?action=dlattach;topic=65094.0;attach=31112
   
Lastikler: Michelin Latitude Cross M+S (dört mevsim)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

  • Efsane Toyotacı
  • *****
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 333
  • Model Yılı: '15
  • 636 kere teşekkür etti
  • 964 kere teşekkür edildi
Ynt: Toyota Geri Çağırma!
« Yanıtla #264 : Ocak 22, 2015, 19:50:49 »
Toyota bugünlerde oldukça büyük bir geri çağırma kampanyasına başlıyor.

Konu: Turbo ve Vakum Pompası

Türkiyede satılmış olan Euro 4 ve Euro 5 motorlarda, parça seri numarası uygunluğuna göre, arıza vermemiş olsa dahi Turbo ve Vakum Pompasından biri veya her ikisi birden değiştirilecekmiş.


TOYOTA 1.4 D4-D MOTOR
SORUN TANIMI

1ND-TV motor kodu ile tanımlanan, 1.4 D-4D dizel olarak bilinen Toyota'nın bu motorunda 2009 yılında bir değişiklik yapmıştır. Bu değişiklik ise daha önce 190Nm tork değerine sahip motorun tork değerini 205Nm'ye çıkarılmasıdır.

Motorun fiziksel yapısında bir değişiklik yapılmadan sadece yazılımsal değişikle yapılan bu işlem sonucunda motorda ciddi sorunlar meydana gelmiştir. Bu yüksek tork değerine dayanamayan piston contaları (segman) deforme olmuş veya segman-piston yatağı (gömlek) uyuşmazlığı durumu ortaya çıkmıştır.

Tüm bu nedenlerden ötürü; bu motorun kullanıldığı araç modellerinde (Corolla, Auris, Yaris, Urban Cruiser, Verso, iQ) bakım aralıklarında yağ eklemesini gerektirecek düzeyde yağ eksilmesi görülmektedir. Bu eksilme neticesinde motorda oluşan etkilenmelerden dolayı yakıt tüketiminde artış ile motorda performans düşüşü görülebilmektedir.

TOYOTA GENEL MERKEZ ve YETKİLİ SERVİSLERİN SORUNA YAKLAŞIMI:

Bu araçların trafiğe çıkmasından kısa süre sonra motor yağı eksilmesi neticesinde yağ uyarı lambası yanarak veya arıza bilgi mesajı ile kullanıcı uyarılmaktadır. Bu duruma 6.000 Km.den sonra daha sık rastlanmaktadır.

Bunun üzerine servise gelen kullanıcılara "yeni araçlarda bu durumun normal olduğu" söylenerek eksilen yağın tamamlanması işlemi yapılmaktadır. Sonrasındaki 6-7.000 kullanımdan sonra yağ uyarısı tekrarlanmaktadır.

Bunun üzerine tekrar servise gelen kullanıcılara "dizel motorlarda yağ tüketimi olmasının normal olduğu" buna şüpheli yaklaşan ısrarcı kullanıcılara ise "bunun gibi YÜKSEK performanslı dizel motorların yağ eksiltebileceği bu durumun zaten kullanıcı kitabında yazılı olduğu" söylenerek yağ eklemesi yapılmaktadır. Hatta bu eklenen yağ için kullanıcıdan ücret talep edilmektedir.

2011 yılına kadar bunun bir sorun olduğu/olabileceği ihtimali hiç düşünülmemiştir.

Bu tarihten sonra motorda bir sorun olduğu şüphesi(!) neticesinde bazı çözüm arayışlarına girişilmiştir.

Bulunan ilk çözüm motorun turbosunda arıza oluştuğu (dikkat, sorun olduğu değil) düşünülerek turbo değişimine gidilmiştir. Bunun sorun değil arıza olarak değerlendirildiğini TSB yayınından sonra anlıyoruz. Çünkü arızalı zannedilen "sorunlu turboların" yerine yine "sorunlu kabul edilen serilerden yenileri takılmıştır."

Kısa bir süre sonrasında ise vakum pompalarında da bir aksaklık olduğu fark edilmiş bunların da değişimine başlanmıştır.

Bu aşamada sorunun sadece bu parçalardan kaynaklanmadığını fark eden bazı servis teknisyenleri motor üst bloklarını açarak segman kontrolü yapmış, bunlarda sorun olduğunu görüp segman değişimine gitmiştir. Ancak buradaki önemli husus çıkartılan deforme segmanlar yerine yine uygun olmayan sağlam segmanlar takılmıştır.

TSB İÇERİĞİ:

Sorunun giderilememesi hatta büyüyerek artması neticesinde TOYOTA MOTOR EUROPE tarafından yetkili servislere EG-0017T-0411 numaralı 17/07/2012 tarihli TSB gönderilmiştir.

Bu TSB ekinde ayrıca çeşitli dillerde hazırlanmış açıklayıcı video ekleri ile yayınlanmıştır. TSB'nin tamamı 43 sayfadan oluşmaktadır.

TSB girişinde motorun tanımı ve versiyonlarının tespit edilmesi için bakılması gereken yerlerin görselleri gibi içerikler mevcuttur. Ayrıca sorunun tanımı ve onarım sürecinde motor versiyonlarına göre yapılacak işlemleri gösteren akış şemaları içermektedir.

*En önemlisi hatalı üretilmiş araçların VIN (şase) numaralarının tablo halinde verilmiş olmasıdır (sayfa 5).

*Ayrıca hatalı üretilerek motora takılmış vakum pompası ve turbonun nasıl tespit edileceği resimli olarak anlatılmıştır.
Not : www.kiacluptr.com adresinden alıntıdır.
"Herkesin polisi kendi vicdanıdır, fakat polis vicdanı olmayanların karşısındadır."

Çevrimdışı (Gizli Üye)

  • Hiperaktif Toyotacı
  • ***
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 136000
  • Model Yılı: '10
  • 15 kere teşekkür etti
  • 32 kere teşekkür edildi
Ynt: Toyota Geri Çağırma!
« Yanıtla #265 : Ocak 22, 2015, 20:04:20 »
bunu nasıl anlıcaz ? neler yapıcaz bu konuda ?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

  • Efsane Toyotacı
  • *****
  • Honda CRV 1.5 Turbo Executive-Life Style
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 63000
  • Model Yılı: '20
  • 2023 kere teşekkür etti
  • 2545 kere teşekkür edildi
Ynt: Toyota Geri Çağırma!
« Yanıtla #266 : Ocak 22, 2015, 20:06:28 »
Mehmet bey, buraya kadar olan bölüm zaten forumumuz tarafından biliniyor.

bunu nasıl anlıcaz ? neler yapıcaz bu konuda ?

Yetkili servise bakıma gittiğinizde veya direkt değişim yapılacak araçlara ulaşılacağı söylendi.
Lastikler: Michelin Latitude Cross M+S (dört mevsim)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

  • Hiperaktif Toyotacı
  • ***
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 136000
  • Model Yılı: '10
  • 15 kere teşekkür etti
  • 32 kere teşekkür edildi
Ynt: Toyota Geri Çağırma!
« Yanıtla #267 : Ocak 22, 2015, 20:33:12 »
peki benim aracım 2010 model ama 2009 trafiğe cıkıslı ve ben 6 ay önce aldım aracımı ama yetkili serviste aracın bilgilerini güncellediler bize ulasacaklar mı ?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

  • Efsane Toyotacı
  • *****
  • Honda CRV 1.5 Turbo Executive-Life Style
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 63000
  • Model Yılı: '20
  • 2023 kere teşekkür etti
  • 2545 kere teşekkür edildi
Ynt: Toyota Geri Çağırma!
« Yanıtla #268 : Ocak 22, 2015, 20:54:54 »
peki benim aracım 2010 model ama 2009 trafiğe cıkıslı ve ben 6 ay önce aldım aracımı ama yetkili serviste aracın bilgilerini güncellediler bize ulasacaklar mı ?

Evet, siz bilgi güncellemesi yaptığınız için sorun yok ama aracınızın riskli parçaya sahip olduğunu bilmiyoruz.

Bir süre sistemin tam oturmasını bekleyip sonra yetkili servisten bu konu ile ilgili bilgi alınabilir.

Bugünden itibaren herkes konuyu öğrendiği için yavaş yavaş bilgi akışı oluşacaktır.

Lastikler: Michelin Latitude Cross M+S (dört mevsim)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

  • Efsane Toyotacı
  • *****
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 2928 kere teşekkür etti
  • 2553 kere teşekkür edildi
Ynt: Toyota Geri Çağırma!
« Yanıtla #269 : Ocak 22, 2015, 21:05:28 »
peki benim aracım 2010 model ama 2009 trafiğe cıkıslı ve ben 6 ay önce aldım aracımı ama yetkili serviste aracın bilgilerini güncellediler bize ulasacaklar mı ?

Hiç bir yere gitmenize gerek yok

http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=63641.msg861239#msg861239

Bu konuyu açmıştım daha önce burada VIn yazan yere Şasi nonuzu girince araç üzerinde yapılan ve yapılmayan tüm kampanyaları görebilirsiniz
THE END

Çevrimdışı (Gizli Üye)

  • Hiperaktif Toyotacı
  • ***
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 136000
  • Model Yılı: '10
  • 15 kere teşekkür etti
  • 32 kere teşekkür edildi
Ynt: Toyota Geri Çağırma!
« Yanıtla #270 : Ocak 22, 2015, 21:48:24 »
tamam fakat kullanıcı adı ve sifre istiyor onları nasıl yapıcaz ?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

  • Efsane Toyotacı
  • *****
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 2928 kere teşekkür etti
  • 2553 kere teşekkür edildi
Ynt: Toyota Geri Çağırma!
« Yanıtla #271 : Ocak 22, 2015, 21:58:10 »
Üye olacaksınız sol taraftan. Türkçe seçeneğide olması lazım orada
THE END

Çevrimdışı (Gizli Üye)

  • Hiperaktif Toyotacı
  • ***
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 136000
  • Model Yılı: '10
  • 15 kere teşekkür etti
  • 32 kere teşekkür edildi
Ynt: Toyota Geri Çağırma!
« Yanıtla #272 : Ocak 22, 2015, 22:31:24 »
Üye olacaksınız sol taraftan. Türkçe seçeneğide olması lazım orada
bulamadım :/

Çevrimdışı (Gizli Üye)

  • Hiperaktif Toyotacı
  • ***
  • 1.4 D-4D Advance
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 16000
  • Model Yılı: '14
  • 39 kere teşekkür etti
  • 22 kere teşekkür edildi
Ynt: Toyota Geri Çağırma!
« Yanıtla #273 : Ocak 22, 2015, 23:23:27 »
Sizin bahsettiginiz geri cagirmayla alakali dokumani ekledim sanirim. 4KET-1205 ref. nosu. icerisinde arabanin sasi no bilgisine gore hangilerinin etkilendigi bilgiside var.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

  • Efsane Toyotacı
  • *****
  • Honda CRV 1.5 Turbo Executive-Life Style
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 63000
  • Model Yılı: '20
  • 2023 kere teşekkür etti
  • 2545 kere teşekkür edildi
Ynt: Toyota Geri Çağırma!
« Yanıtla #274 : Ocak 22, 2015, 23:32:33 »
Sizin bahsettiginiz geri cagirmayla alakali dokumani ekledim sanirim. 4KET-1205 ref. nosu. icerisinde arabanin sasi no bilgisine gore hangilerinin etkilendigi bilgiside var.

Tayfun bey, teşekkür ederim, konu böylece açıklığa kavuşmuş oldu.
Lastikler: Michelin Latitude Cross M+S (dört mevsim)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

  • Hiperaktif Toyotacı
  • ***
  • 1.4 D-4D Advance
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 16000
  • Model Yılı: '14
  • 39 kere teşekkür etti
  • 22 kere teşekkür edildi
Ynt: Toyota Geri Çağırma!
« Yanıtla #275 : Ocak 22, 2015, 23:36:01 »
Evet bu bilgilendirme icin ben ayrica size tesekkur etmek istiyorum.

3.12.2014 tarihinde olusturulmus bu dokuman. Benim
dizel manuel corollamda var sasi listesinde. Benim aracim icin tamamlanmadi diyor sorgulamada.
 
İlgili araçların sahipleri birinci sınıf maille bir kampanya bildiri mesajı alacaklar. yaziyor ama ben aranmadim. Konu yeni sanirim.
Yarin servisi arayip bilgi alacagim bu konuda.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

  • Efsane Toyotacı
  • *****
  • Honda CRV 1.5 Turbo Executive-Life Style
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 63000
  • Model Yılı: '20
  • 2023 kere teşekkür etti
  • 2545 kere teşekkür edildi
Ynt: Toyota Geri Çağırma!
« Yanıtla #276 : Ocak 22, 2015, 23:41:28 »
Evet bu geri çağırma konusu yeni, listede kendini bulanlar yetkili servis ile irtibata geçmeli.

Lastikler: Michelin Latitude Cross M+S (dört mevsim)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

  • Hiperaktif Toyotacı
  • ***
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 136000
  • Model Yılı: '10
  • 15 kere teşekkür etti
  • 32 kere teşekkür edildi
Ynt: Toyota Geri Çağırma!
« Yanıtla #277 : Ocak 22, 2015, 23:45:05 »
liste denmişte liste nerede ?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

  • Efsane Toyotacı
  • *****
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 2928 kere teşekkür etti
  • 2553 kere teşekkür edildi
Ynt: Toyota Geri Çağırma!
« Yanıtla #278 : Ocak 22, 2015, 23:46:24 »
liste denmişte liste nerede ?

Siz varsınız hocam :) VIN girerek bulduğumuz yerdeki kodlu kampanya  :tamam:
THE END

Çevrimdışı (Gizli Üye)

  • Hiperaktif Toyotacı
  • ***
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 136000
  • Model Yılı: '10
  • 15 kere teşekkür etti
  • 32 kere teşekkür edildi
Ynt: Toyota Geri Çağırma!
« Yanıtla #279 : Ocak 22, 2015, 23:47:34 »
tamam hocam saolun :) yarın servisle irtibata gecip bu sorunumu çözücem :)