0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
quote]bir de otomobil dergileri sürüş izlenimleri hakkında oldukça olumlu şeyler yazıyorlar.turkiye'deki dergilere pek inanmıyorum ben, reklam veren ile çok bağlantılı incelemeler.[/quote]toyota bu dergiler için çok büyük bir reklam veren değil bence.genellikle toyotalar konusunda objektif yorumlar yapıyorlar.bir de ben bunları yabancı otomobil sitelerinde de okudum...
benım bıldıgım kadarıyla vsc (esp) bile en ust donanımda var.. kı artık bazı araclarda standart.. mp3 calması sürüşün ıylestırılmesı nı teknolojı olarak goremıyorum acıkcası.. onun harıcınde yenı teknolojı ne var gercekten bılmedıgım ıcın soruyorum.. pardon bıde yol bılgısayarını kadranın ıcıne almaları var..35 mılyara baz versıyondakı sıyah plastık kapı kolları pek çekici gelmedi..burda bahsettiğim yuksek donanım degıl aynı fıyatta rakıplerının daha iyi araclar sunmasıavatarda honda olsada (photoshop da yabtıgım ıcın koymustum ) toyota kullanıorum. honda toyotanın satıslarını gecıp gecmedıgını bılmıyorum ama jetta olsun cıvıc olsun su an ıcın toyotadan daha albenılı arabalar..toyota alınabılır olmasının nedenı sadece sorun cıkartmaması servıs kalıtesı parca fıyatları olma yolunda.. gonul ısterdıkı bunların yanına gecen modelde oldugu gıbı bırseyler eklemıs olsun..[/quote] arabada yagmur sensoru far sensoru far yikama direksiyondan vites diz hava yastigi bildigim kadar 9 tane hava yastigi var ve bunlarin haricinde dahada var guvenlik konusundada bi esp yok diye o arabada yenilik yokmu yani kataloklar elime ulassin oradan bakarim belki esp yerine toyotada daha farkli daha ii biseyler vardir ben bunca yildir corollalari incelerim toyota tipsiz araba bile yapsa guvenlikten fiyati dusurmez neyden dusurur ufak tefek detaylar bunlar ne arka cam otomatigi mesela
Nihayet c.tesi hem yeni Corolla'yı hemde yeni Civic'i detaylı bir şekilde gördüm ve inceledim.Her iki modelde de orta donanımı baz aldım yani Corolla'da Comfort, Civic'te Premium.İlk önce Yeni Corolla'yı inceleme fırsatım oldu. Özellikle ilk baktığım iç konsolda kullanılan plastiğin kalitesiydi. Ne yazıkki beklentimdeki kaliteyi bulamadım. Özellikle ortadaki kol yaslama bölümü yine berbat ve biraz sağ sol yaptınız mı elinizde kalacak hissi veriyor. Güzel ayrıntılar koymuşlar mesela kapı içlerine şişe koyabilmek için hafif bir oyuk yapmışlar yukarıdan aşağı, arka tarafta ortadaki çıkıntı yok, lastikler 205/55R16 olmuş, iç döşeme maalesef sadece benzinli modelin Elegant modelince açık renk olabiliyormuş, analog klima, MP3/WMA CD player, eski kasaya nazaran genişlik daha iyi, şu anda aklıma gelenler bunlar. Netice olarak araç benden geçer not almadı.Civic'e gelince. Arabanın kapısını açtığınızda çok farklı bir his veriyor kesinlikle albenisi daha fazla. Hele ön konsol müthiş, kol dayama bölümü ileri geri gidebiliyor, kullanılan plastikler kesinlikle Corolla'ya nazaran daha kaliteli, koltuk kumaşları kalite, rahat, geniş bir araç, dijital klima, lastikler 205/55R16, çelik jant,MP3/WMA CD player. Araç beni kesinlikle tatmin etti. Aralarında 1300 YTL fiyat farkı var ama ekstra donanımla bu fark verilir bence. Netice-i kelam, bu segmentte benzinli alacaksam gideceğim tek adres Honda olurdu. Bütçeniz ayarlamışsanız 35-36 civarı C segment benzinli bir araba alacaksanız, her iki aracıda incelediğinizde objektif bir tercihte Corolla'yı tercih eden pek az kişi çıkar. İlave olarak şunu söyleyeyim, Yeni Corolla'yı inceledim sonra benim 2006 Corollama bindim ve kesinlikle içimden bir ses ah keşke biraz önce bindiğim araba olsaydı demedi. Fakat bir an tersini düşündüm, bir akrabada 2005 Civic var, Yeni Civic'ten sonra eski Civic'e binseydim aklım yenisinde kalırdı kesinlikle.[/quote]
kerem bey siz aracınızı ne kadara aldınız acaba onu öğrenebiliryim.en son baktığımda D-4D Terra modeli 36000 TL civarıydı.adam yeni model çıkaracak ve eskisiyle aynı fiyatmı olacak ya[/quote]Aracımı Eylül ayı sonunda 36.850 YTL' ye aldım. Aldığım günden tam 3 gün sonra yeni bir kampanya ile önce 35.350 YTL' ye, bir ay geçtikten sonra da 33.300 YTL' ye düştü. Satışlar belirli bir doygunluğa ulaşınca tekrar 36.000 YTL sınırına çıktı. Şu an itibariyle eski kasa 2007 Model Corolla D-4D Plusline (ki, benimki Terra) 35.500 YTL' ye satılıyor. Araçta direksiyondan müzik kumanda sistemi ve alüminyum alaşımlı jantlar mevcut.Bana göre bu aracın şu andaki ederi 35-37 arasında. Hani bir ihtimal benim gibi 8-9 senedir sürekli Toyota kullanan biri biraz alışkanlıktan, birazda kalite çekincesinden dolayı 1-2 Bin YTL daha verebilir, ama sadece o kadar. O aracın bu donanım ve bana göre tuhaf tasarımı ile 42 Bin YTL' ye değeceğini kesinlikle düşünmüyorum. Bu arada geçen mesajımda belirttiğim gibi Corolla larda ASR sistemi yokmuş, yanlış bilgilendirmede bulunduysam özür dilerim. Onun yerine, kısaltmasını şu an hatırlayamadığım, başka bir sistem var mış. Gerçi neticesinde kaymayı önleyici bir sistem var ve teknik ayrıntısı o kadar da önemli olmasa gerek. Herhalde ESP kadar stabil çalışan bir sistem yapmışlardır.Hülasası, eski model toyota aldığım için (her ne kadar ikinci el değerinin düştüğünü bilsem de) memnunum. Üç ay bekledikten sonra böyle bir modelle karşılaşmam hiç hoşuma gitmezdi kesinlikle.
İlave olarak şunu söyleyeyim, Yeni Corolla'yı inceledim sonra benim 2006 Corollama bindim ve kesinlikle içimden bir ses ah keşke biraz önce bindiğim araba olsaydı demedi. Fakat bir an tersini düşündüm, bir akrabada 2005 Civic var, Yeni Civic'ten sonra eski Civic'e binseydim aklım yenisinde kalırdı kesinlikle.[/quote]katiliyorum. ben de ayni seyleri hissettim Yeni Corolla'yi test ettikten sonra. Benim 2006 kasa hic de kotu gelmedi. Hatta 2006'daki otomatik vites yumusak gecisleri. MMT'nin sarsmasina gore artik benim icin daha sevimli.yeni civic kullanan arkadasimin sehirici 7.5 litre/100km yakit tuketimine de imrenerek bakiyorum. ne yapsam benimki 10 litrenin altina dusmuyor.