Gönderen Konu: Yeni Corolla Yı Gittim Gördüm Test Ettim  (Okunma sayısı 30133 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: ---
  • 3 kere teşekkür edildi
Yeni Corolla Yı Gittim Gördüm Test Ettim
« Yanıtla #60 : Şubat 09, 2007, 15:44:39 »
ben civic'in içine hasta olmuştum, oldum olası  eski bmw 3 serisinden beri   sürücüye dönük konsola bayılırım. istediği kadar karmaşık olabilir ama o gorunum acaip insanı tatmin ediyor.

Saygılar, Yaman.
2010 Captiva  Beyaz 2.0 CDTI Auto
Daha eski: Corsa, Corolla, Mini cooper, Twingo, Uno, Justy

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
    • carfreaksblog.blogspot.com
  • Araç: ---
« Yanıtla #61 : Şubat 09, 2007, 19:23:14 »
bence auris'in iç mekanı hepsinden güzel.corolla'nınki de hemen hemen aynısı olduğu için oldukça beğeniyorum.

ayrıca donanım seçeneklerinin kötü olması toyotanın değil toyotasanın suçu.avrupada da arka camları manuel versiyon var ama fiyatı çok uygun.

bir de otomobil dergileri sürüş izlenimleri hakkında oldukça olumlu şeyler yazıyorlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #62 : Şubat 09, 2007, 23:43:14 »
quote]bir de otomobil dergileri sürüş izlenimleri hakkında oldukça olumlu şeyler yazıyorlar.[/quote]

turkiye'deki dergilere pek inanmıyorum ben, reklam veren ile çok bağlantılı incelemeler.
Saygılar, Yaman.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #63 : Şubat 09, 2007, 23:50:43 »
Alıntı yapılan: Yaman Eligül
quote]bir de otomobil dergileri sürüş izlenimleri hakkında oldukça olumlu şeyler yazıyorlar.

turkiye'deki dergilere pek inanmıyorum ben, reklam veren ile çok bağlantılı incelemeler.
[/quote]

toyota bu dergiler için çok büyük bir reklam veren değil bence.genellikle toyotalar konusunda objektif yorumlar yapıyorlar.bir de ben bunları yabancı otomobil sitelerinde de okudum...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Çakma Jaguarım :DD
    • AUTORALL
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: B-
« Yanıtla #64 : Şubat 10, 2007, 01:02:39 »
Alıntı yapılan: serkan akoral
benım bıldıgım kadarıyla vsc (esp) bile en ust donanımda var.. kı artık bazı araclarda standart.. mp3 calması sürüşün ıylestırılmesı nı teknolojı olarak goremıyorum acıkcası.. onun harıcınde yenı teknolojı ne var gercekten bılmedıgım ıcın soruyorum..  
pardon bıde yol bılgısayarını kadranın ıcıne almaları var..
35 mılyara baz versıyondakı sıyah plastık kapı kolları pek çekici gelmedi..
burda bahsettiğim yuksek donanım degıl aynı fıyatta rakıplerının daha iyi araclar sunması
avatarda honda olsada (photoshop da yabtıgım ıcın koymustum )  toyota kullanıorum. honda toyotanın satıslarını gecıp gecmedıgını bılmıyorum ama jetta olsun cıvıc olsun su an ıcın toyotadan daha albenılı arabalar..toyota alınabılır olmasının nedenı sadece sorun cıkartmaması servıs kalıtesı parca fıyatları olma yolunda.. gonul ısterdıkı bunların yanına gecen modelde oldugu gıbı bırseyler eklemıs olsun..

[/quote]

arabada yagmur sensoru far sensoru far yikama direksiyondan vites diz hava yastigi bildigim kadar 9 tane hava yastigi var ve bunlarin haricinde dahada var guvenlik konusundada bi esp yok diye o arabada yenilik yokmu yani kataloklar elime ulassin oradan bakarim belki esp yerine toyotada daha farkli daha ii biseyler vardir ben bunca yildir corollalari incelerim toyota tipsiz araba bile yapsa guvenlikten fiyati dusurmez neyden dusurur ufak tefek detaylar bunlar ne arka cam otomatigi mesela

(Volkswagen Transporter) {53} 240D MERCEDES (Toyota Corolla 00)
Sevdaluk ede ede       Ben daha dayanamam
Yandı yüreğim yandı    Can boğaza dayandı

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #65 : Şubat 10, 2007, 02:00:34 »
erdem bey eger bu soledıklerınız baslangıc paketınde varsa cok ıyı ama esp yı toyota vts dıe satıo ve en ust versıyonda var bıldıgım kadarıyla.. esp cam otomatıgı  bunlar aklıma gelenler sadece bırı ıcın konusmuyorum.genel olarak yorumlamıstım.
bu arada pejolarda renolarda uzun suredır var yagmur sensoru cok once olmalıydı..(ne kadar sevmedıgım bı ozelık olsada)
toyotasanın hatası olabılır haklısınız..o parayı verdıgımızde jettayla aynı ozelıklere sahıp olmak sanırım sızınde ıstegınız olurdu..ve toyota kalıtesıde artısı..
eray bey
bu arada honda kullandım ve kolum 1.5 metre olmadıgı halde cok begendım  belkı 1.30 falandır o yuzden  =)sanırım gorusler degısebılır bu konuda..ama teybın oldugu orta kısımın plastık kalitesini bende begenmemiştim

saygılar

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Teknoloji Müdürü
  • *
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 10300
  • Model Yılı: '23
  • 424 kere teşekkür etti
  • 983 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #66 : Şubat 10, 2007, 09:49:46 »
VTC en üst versiyonda opsiyonel, dizelde yok. Xenon far ile birlikte veriliyor.
İnsanlar 10'a ayrılır
Binary saymayı bilenler ve bilmeyenler   

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #67 : Şubat 10, 2007, 13:06:42 »
2007 D-4D kullanıcısı olarak bende dün gittim ve yeni D-4D nin test sürüşüne katıldım.

Öncelikli olarak kesinlikle daha sessiz. Hele ki durur pozisyonda arabanın benzinlimi dizel mi olduğu anlaşılmıyor. Düşük devirlerde de ancak çok dikkatlice kulak kabartılınca duyulan motor sesi anca ve anca yüksek devirlerde kendisini belli ediyor. (3000 Devirden sonra)

Tasarımını hiç beğenmedim. Civic e nispet yapmak istemiş te becerememiş, yüzüne gözüne bulaştırmış gibime geldi. Ön farın üstündeki boşluk, arka lambalarının emaneten konmuş gibi durması, sport model çıkartacağım diye eçiş büçüş çıkıntılar... Toyota yıllar yılı tasarımda fazla iddialı olmayan ama kalitesinden emin olunan arabalar üreterek bu marka gücüne ulaştı. Öyle tahmin ediyorum ki yıl sonuna varmadan çok büyük makyajlamalar geçirecek ve en fazla 3 sene sürecek bir segmentle karşı karşıyayız.

Sanıldığı gibi (electropneumatic brake system: elektronik kontrollü fren diskleri) EBS yok değil. Var ama daha değişik bir adlandırma ile (anti schlupf regelung: patinaj engelleme sistemi) diye adlandırılan ASR teknolojisinin ABS ile desteklenmiş hali var. Bu sanırım 2001 Corollalardan bu yana sürekli mevcut.

Hızlanma, performans gibi kritelerde değişen çok şey yok. Hızlanması daha iyi gibi geldi, oysa aynı motor ama ağırlaşan kasa sebebiyle daha kötü bekliyordum. Belki de test aracıdır diye fazla zorlayamadığımdandır.

Donanım olarak 9 hava yastığına kadar çıkan modellerde Toyota dizellere yine cimri davranmış. Hız sabitleyici, anahtarsız çalıştırma sistemi, ek hava yastıkları v.b gibi...

Fiyat olarak dizeller 40.000 YTL nin üstünde ve çok ama çok pahalı. Bu fiyatlar aşırı fazla. Renault Megane hariç, segmenti ile eşdeğer bütün dizeller 31-38 Bin fiyatlara sahipken bu fiyatlandırmayı neye mukabil tespit ettiler bilmiyorum. Bence 35-37 Bin YTL civarında olmalı idi.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #68 : Şubat 10, 2007, 13:57:54 »
bence araç yakın bir zamanda makyajlanmaz.çünkü toyota bu tip şeyleri hiç takmıyor.eski model çok mu süperdi ki 2006da dünya çapında 1 milyondan fazla satmış.aracın tasarımı çok iyi olmasa da oldukça fazla satar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
« Yanıtla #69 : Şubat 10, 2007, 18:41:02 »
kerem bey siz aracınızı ne kadara aldınız acaba onu öğrenebiliryim.en son baktığımda D-4D Terra modeli 36000 TL civarıydı.adam yeni model çıkaracak ve eskisiyle aynı fiyatmı olacak ya
BASTIĞIN YERLERİ TOPRAK DİYEREK GEÇME,TANI!
                                           DÜŞÜN ALTINDAKİ BİNLERCE KEFENSİZ YATANI

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
« Yanıtla #70 : Şubat 11, 2007, 14:49:05 »
arkadaşlar rica ederim yaaa Bahsettiğimiz araba TOYOTA     Bugün bu markayı gözü kapalı alabilecek binlerce insan var  Bu çağda marka olabilmek çok önemli bir olgudur Bence TOYOTA bunu başarmış bir otomobil üreticisidir  Yeni Corollaya gelince eğer problemli ise tercih edilmez piyasadan silinir eğer değilse zaten tutunur ve satar   Bence beklemek lazım....... Fiyat olarak biraz yüksek  zannımca bir süre sonra dengeli bir noktaya iner

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #71 : Şubat 12, 2007, 00:12:18 »
Nihayet c.tesi hem yeni Corolla'yı hemde yeni Civic'i detaylı bir şekilde gördüm ve inceledim.
Her iki modelde de orta donanımı baz aldım yani Corolla'da Comfort, Civic'te Premium.
İlk önce Yeni Corolla'yı inceleme fırsatım oldu. Özellikle ilk baktığım iç konsolda kullanılan plastiğin kalitesiydi. Ne yazıkki beklentimdeki kaliteyi bulamadım. Özellikle ortadaki kol yaslama bölümü yine berbat ve biraz sağ sol yaptınız mı elinizde kalacak hissi veriyor. Güzel ayrıntılar koymuşlar mesela kapı içlerine şişe koyabilmek için hafif bir oyuk yapmışlar yukarıdan aşağı, arka tarafta ortadaki çıkıntı yok, lastikler 205/55R16 olmuş, iç döşeme maalesef sadece benzinli modelin Elegant modelince açık renk olabiliyormuş, analog klima, MP3/WMA CD player, eski kasaya nazaran genişlik daha iyi, şu anda aklıma gelenler bunlar. Netice olarak araç benden geçer not almadı.
Civic'e gelince. Arabanın kapısını açtığınızda çok farklı bir his veriyor kesinlikle albenisi daha fazla. Hele ön konsol müthiş, kol dayama bölümü ileri geri gidebiliyor, kullanılan plastikler kesinlikle Corolla'ya nazaran daha kaliteli, koltuk kumaşları kalite, rahat, geniş bir araç, dijital klima, lastikler 205/55R16, çelik jant,MP3/WMA CD player. Araç beni kesinlikle tatmin etti. Aralarında 1300 YTL fiyat farkı var ama ekstra donanımla bu fark verilir bence.
Netice-i kelam, bu segmentte benzinli alacaksam gideceğim tek adres Honda olurdu. Bütçeniz ayarlamışsanız 35-36 civarı C segment benzinli bir araba alacaksanız, her iki aracıda incelediğinizde objektif bir tercihte Corolla'yı tercih eden pek az kişi çıkar.
İlave olarak şunu söyleyeyim, Yeni Corolla'yı inceledim sonra benim 2006 Corollama bindim ve kesinlikle içimden bir ses ah keşke biraz önce bindiğim araba olsaydı demedi. Fakat bir an tersini düşündüm, bir akrabada 2005 Civic var, Yeni Civic'ten sonra eski Civic'e binseydim aklım yenisinde kalırdı kesinlikle.
2006 Corolla Sedan Terra 1.4 D-4D
15" CMS Scimitar

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #72 : Şubat 12, 2007, 00:37:17 »
ortak goruş benzinli corollanın alınmasının cok mantıklı olmadığı, ama d4d bu segmentte hala mantıklı gibi.
Saygılar, Yaman.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Başka Toyota Modeli
« Yanıtla #73 : Şubat 12, 2007, 17:17:20 »
Özer Beyin aşağıda yazdıklarına harfiyen katılıyorum...Orta model COROLLA COMFORT modelinde,Civicle rekabet edebilmesi için MUTLAK VE MUTLAK suretle ÇELİK CANT VE DİJİTAL KLİMA olmalıydı...Ben şahsen bu durumda CİVİC PREMİUM a kayacağım...Zaten PREMİUM CİVİC in 37800 lük liste fiyatına bakmayın pazarlıkla 37 ye veriyorlar...Yani COROLLA COMFORT ile nerdeyse aynı...

Alıntı yapılan: Özer Bursa
Nihayet c.tesi hem yeni Corolla'yı hemde yeni Civic'i detaylı bir şekilde gördüm ve inceledim.
Her iki modelde de orta donanımı baz aldım yani Corolla'da Comfort, Civic'te Premium.
İlk önce Yeni Corolla'yı inceleme fırsatım oldu. Özellikle ilk baktığım iç konsolda kullanılan plastiğin kalitesiydi. Ne yazıkki beklentimdeki kaliteyi bulamadım. Özellikle ortadaki kol yaslama bölümü yine berbat ve biraz sağ sol yaptınız mı elinizde kalacak hissi veriyor. Güzel ayrıntılar koymuşlar mesela kapı içlerine şişe koyabilmek için hafif bir oyuk yapmışlar yukarıdan aşağı, arka tarafta ortadaki çıkıntı yok, lastikler 205/55R16 olmuş, iç döşeme maalesef sadece benzinli modelin Elegant modelince açık renk olabiliyormuş, analog klima, MP3/WMA CD player, eski kasaya nazaran genişlik daha iyi, şu anda aklıma gelenler bunlar. Netice olarak araç benden geçer not almadı.
Civic'e gelince. Arabanın kapısını açtığınızda çok farklı bir his veriyor kesinlikle albenisi daha fazla. Hele ön konsol müthiş, kol dayama bölümü ileri geri gidebiliyor, kullanılan plastikler kesinlikle Corolla'ya nazaran daha kaliteli, koltuk kumaşları kalite, rahat, geniş bir araç, dijital klima, lastikler 205/55R16, çelik jant,MP3/WMA CD player. Araç beni kesinlikle tatmin etti. Aralarında 1300 YTL fiyat farkı var ama ekstra donanımla bu fark verilir bence.
Netice-i kelam, bu segmentte benzinli alacaksam gideceğim tek adres Honda olurdu. Bütçeniz ayarlamışsanız 35-36 civarı C segment benzinli bir araba alacaksanız, her iki aracıda incelediğinizde objektif bir tercihte Corolla'yı tercih eden pek az kişi çıkar.
İlave olarak şunu söyleyeyim, Yeni Corolla'yı inceledim sonra benim 2006 Corollama bindim ve kesinlikle içimden bir ses ah keşke biraz önce bindiğim araba olsaydı demedi. Fakat bir an tersini düşündüm, bir akrabada 2005 Civic var, Yeni Civic'ten sonra eski Civic'e binseydim aklım yenisinde kalırdı kesinlikle.
[/quote]

2009 TİBURON

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #74 : Şubat 14, 2007, 01:13:54 »
Alıntı yapılan: Eray Yiğit
kerem bey siz aracınızı ne kadara aldınız acaba onu öğrenebiliryim.en son baktığımda D-4D Terra modeli 36000 TL civarıydı.adam yeni model çıkaracak ve eskisiyle aynı fiyatmı olacak ya
[/quote]

Aracımı Eylül ayı sonunda 36.850 YTL' ye aldım. Aldığım günden tam 3 gün sonra yeni bir kampanya ile önce 35.350 YTL' ye, bir ay geçtikten sonra da 33.300 YTL' ye düştü. Satışlar belirli bir doygunluğa ulaşınca tekrar 36.000 YTL sınırına çıktı. Şu an itibariyle eski kasa 2007 Model Corolla D-4D Plusline (ki, benimki Terra) 35.500 YTL' ye satılıyor. Araçta direksiyondan müzik kumanda sistemi ve alüminyum alaşımlı jantlar mevcut.

Bana göre bu aracın şu andaki ederi 35-37 arasında. Hani bir ihtimal benim gibi 8-9 senedir sürekli Toyota kullanan biri biraz alışkanlıktan, birazda kalite çekincesinden dolayı 1-2 Bin YTL daha verebilir, ama sadece o kadar. O aracın bu donanım ve bana göre tuhaf tasarımı ile 42 Bin YTL' ye değeceğini kesinlikle düşünmüyorum.

Bu arada geçen mesajımda belirttiğim gibi Corolla larda ASR sistemi yokmuş, yanlış bilgilendirmede bulunduysam özür dilerim. Onun yerine, kısaltmasını şu an hatırlayamadığım, başka bir sistem var mış. Gerçi neticesinde kaymayı önleyici bir sistem var ve teknik ayrıntısı o kadar da önemli olmasa gerek. Herhalde ESP kadar stabil çalışan bir sistem yapmışlardır.

Hülasası, eski model toyota aldığım için (her ne kadar ikinci el değerinin düştüğünü bilsem de) memnunum. Üç ay  bekledikten sonra böyle bir modelle karşılaşmam hiç hoşuma gitmezdi kesinlikle.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #75 : Şubat 14, 2007, 08:53:56 »
Alıntı yapılan: Özer Bursa
[/quote]

katiliyorum. ben de ayni seyleri hissettim Yeni Corolla'yi test ettikten sonra. Benim 2006 kasa hic de kotu gelmedi. Hatta 2006'daki otomatik vites yumusak gecisleri. MMT'nin sarsmasina gore artik benim icin daha sevimli.
yeni civic kullanan arkadasimin sehirici 7.5 litre/100km yakit tuketimine de imrenerek bakiyorum. ne yapsam benimki 10 litrenin altina dusmuyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Teknoloji Müdürü
  • *
  • Kilometre: 10300
  • Model Yılı: '23
  • 424 kere teşekkür etti
  • 983 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #76 : Şubat 14, 2007, 17:44:39 »
Ben geçen benzin aldığımda baktım da 10.4 yapmışsın.

Çok yaklaştım yau, olacak bu
(neyse konuyu değiştirmeyelim)
İnsanlar 10'a ayrılır
Binary saymayı bilenler ve bilmeyenler   

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #77 : Şubat 16, 2007, 20:17:01 »
arkadaşlar bence çok güzel olmuş ön farları çok eleştirdiniz ama bence güzel durmuş arka farlar hiç yakışmamış bence daha modern bi şeyler yapılabilirdi bence araba baya bi büyümüş avansis gibi olmuş fiyatta da bi güzellik yaparlar herhalde benim incelediğim araba 38 milyar dediler bana çok geldi bu seviyede tutmazlar umarım fiyatları

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Model Yılı: -
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #78 : Şubat 19, 2007, 13:51:55 »
vallahi ben daha binemedim ama ben passatta ki plastiği görünce toyotaya şükrettim toyotada plastikten yana hiç memnuniyetsizliğim olmamıştı vw berbat ama ...  Bakalım en ayrıntı ben incelerim corollayı mercedes te kusur bulan biri olarak  

D-4 vvt-i motor... 1AZ-FSE + T22  facelift

Today Toyota tomorrow Lexus...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #79 : Şubat 19, 2007, 17:36:24 »
ya her tarafta yazıyor iç mekan kalitesi çok yüksek diye...