Gönderen Konu: Yeni Corolla Yı Gittim Gördüm Test Ettim  (Okunma sayısı 30132 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
    • carfreaksblog.blogspot.com
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
Yeni Corolla Yı Gittim Gördüm Test Ettim
« Yanıtla #20 : Ocak 31, 2007, 18:43:30 »
mp3 çalar varmış.ama diğerlerini bilmiyorum...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Başka Toyota Modeli
« Yanıtla #21 : Ocak 31, 2007, 19:22:25 »
ŞİMDİ TEST SÜRÜŞÜNDEN GELDİM.ARABA BEKLEDİĞİM GİBİ ÇIKMADI,OYSA PARAM BİLE HAZIRDI,BENDEKİ 2005 İ SATIP HEMEN ALACAKTIM.TEST DEN SONRA VAZGEÇTİM GİBİ...İÇİ BİRAZ BOĞUCU OLMUŞ VE PLASTİK AKSAMI TOYOTA YA YAKIŞMAYACAK DERECEDE KALİTESİZ...TEST DE KULAĞIMA CIZIRTI SESLERİ GELDİ,DAHA 200 KM DEKİ ARABADA...HERHALDE YENİ CİVİC E DOĞRU KAYMA OLACAK BENDE DE...
2009 TİBURON

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
« Yanıtla #22 : Ocak 31, 2007, 23:33:15 »
valla civic yani honda da çok kaliteli zaten.ama bir toyota kullanıcısı olarak yine corolla derim ben.plastik aksamındaki kaliteyi neye göre belirliyorsunuz acaba bende öğrensem iyi olacak.
BASTIĞIN YERLERİ TOPRAK DİYEREK GEÇME,TANI!
                                           DÜŞÜN ALTINDAKİ BİNLERCE KEFENSİZ YATANI

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #23 : Şubat 01, 2007, 00:45:40 »
arka farları dışında araç iyi olmuş bence.toyota kendini kalite sorunsuzluk anlamında kanıtlamış bir firma.kaliteden ödün vereceğini zannetmiyorum.haksızmıyım

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #24 : Şubat 01, 2007, 13:24:09 »
plastik kalitesini 15 yıldır araba kullanmama-her marka kullandım nerdeyse ki bunların içinde inanılmaz adi olduğu için  sıfır alıp 1 haftada sattığım 307 de vardır.Bir arabayı özelliklede yeniyse ve daha 250 km de ise kullandığınızda dişli asvaltta içinden cızırtı ve tıkırtılar geliyorsa ve kapı panzutlarına bastırınca nerdeyse yerinden çıkıyorsa o zaman plastik kalitesinden şüphe duyarım... (ön gösterge üstünden ve arka camın önündeki kolonların olduğu yerden cızırtı ve tıkırtı duydum,hemde bayağı))
2009 TİBURON

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #25 : Şubat 01, 2007, 14:42:26 »
Arkadaşlar henüz ne Yeni Corolla'yı nede Yeni Civic'i test etme fırsatım olmadı fakat benzinli bir araç almayı düşünseydim tereddütsüz Civic olurdu. Ne bileyim bu yeni Corolla Civic kadar içime sinmedi. Civic'in daha oturaklı daha alımlı bir modeli var sanki. Ayrıca sorunsuzluk konusunda Honda'nın Toyota'dan çokta aşağı kalır yönü yok bence. En son ADAC'ın müşteri memnuniyeti testinde kılpayı birinciydi Toyota hemen ardından Honda geliyordu.
2006 Corolla Sedan Terra 1.4 D-4D
15" CMS Scimitar

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #26 : Şubat 01, 2007, 16:53:54 »
erkin bey hakkaten 307 nin döküldüğünü bende duymuşdum.ama toyota ne kadar kalitesizde yapsa peugeot gibi kalitesiz olmaz sanırım

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #27 : Şubat 01, 2007, 19:07:13 »
hakkaten arkadaşlar o arka farların hali nedir oyle emanet gibi duruyor. hiç güzel durmamış bence  neyse bende haftasonu bi test edeyimde fikrimi söylerim <genel durumu iyi gibi farlar hariç > arka stoplar böcek kasa corollaya benzemış 8. kasaya

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: AB-
« Yanıtla #28 : Şubat 01, 2007, 20:06:35 »
Bence Civic'den daha güzel bir araç olmuş bu.Kısmet olursa Cumartesi günü itibari ile gidip test edeceğim.

Fiyat olaraksa bence gayet normal, çünkü güncel kasaların D-4D Sol HB modelleri 40,000 YTL civarı bi fiyata sahip.3-4,000 YTL'lik artışta normaldir bana göre.

Şase konusuna gelince bildiğim kadarıyla yürüyen komple yeni, şase farklı fakat "muhterem aks kafasi" mesafesi aynı bırakılmış.Ayrıca yine HB yani Auris platformu üzerine geliştirilmiş olduğu için Auris'in yol tutuşu muhtemelen Corolla'dan daha iyi olacaktır.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: A+
« Yanıtla #29 : Şubat 01, 2007, 20:31:54 »

henuz gidip görmeyen arkadaşlara bugun test ettiğim Manuel Klimalı-MMT şanzımanlı benzinli araç izlenimlerimi aktarmak istiyorum.
*Orijinal japon olduğundan dolayı Dunlop lastikleri sandığımdan biraz daha gürültülü geldi. Ama geneline baklırsa en az benim 2006 corolla'm kadar sessiz
*MP3 player olmasını olumlu buldum. Artık vakti geldi geçiyor sonunda bir MP3 koymuşlar ancak Bluetooth diyince satış elemanı 'o da ne?' dedi. Anlaşılan bluetooth desteğine daha çok var.
*MMT harika! Artik otomatik vites Corollla'da tarih olmuş ve sadece MMT var. MMT kullanmaya alışmak biraz zaman alabilir ama direksiyondan olması ÇOK ŞIK yapmış MMT'yi. Çok havalı. Biraz vites büyütürken otomatik viteste olmayan bir sarsıntı var ama MMT'nin doğasında var bu anlaşılan.
*Çok büyük bir araç bu nerdeyse Camry gibi ve oturaklı. Biraz daha dört köşe izlenimi var. İçi biraz daha plastik ve köşeli bir önceki jenerasyon Corolla'ya göre.
*Frenler daha kaliteli sanki zınk diye duracak hissiyatı var. Öncekinden daha iyi.
*Torpido gözünün çift olması iyi olmuş ama soğutması falan yok. nedendir bilinmez.
*kolcak (kolunuzu koydunuz yer) yer degistirebiliyor. bu guzel bir ayrinti cunku onceki versiyonlarda buna ihtiyac duyuyordum.
*Tam kafanizin ustunde ortadabır gozluk koyma yeri koymuslar tavanda guzel olmus
*Ayrica siperliklerde isik koymuslar guzel bir ayrinti.
*arkasi resimlerdekinden daha guzel duruyor nedense. bence gorunce begeneceksiniz, o kadar kotu degil.
*ayrica anahtarsiz giris ve kontak ozelligi de hoş.

sevgi ve saygilarimla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
    • www.ciftciguzeli.com
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #30 : Şubat 01, 2007, 23:47:31 »
Arkadaşlar merhaba,

Bugün bende yeni corollanın 1.6 mmt Comfort versiyonunu test ettim. Açıkçası genel olarak tabiki bir önceki nesilden çok daha şık ve kaliteli duruyor. Ama beklediğim gibi çıkmadı. Özellikle kabin içi plastik aksam konusunda arkadaşlara katılıyorum, arabam corolla ama yeni bir araba alacak olsam civic sedanı tercih ederim.

+'lar

iç tasarım
arka orta koltuk yerdeki çıkıntı kaldırılmış
direksiyon hidroligi
sessizlik (öncekilerden biraz daha iyi çok büyük bir beklenti içine girmeyin)

-ler

iç plastik aksam
tabana değecekmiş gibi his veren aşırı yumuşak fren pedalı
mmt şanzımanın aracı sürekli yığması, gaz tepkilerine cevap verememesi

Saygılarımla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #31 : Şubat 02, 2007, 11:03:56 »
Alıntı yapılan: Ziya Alkan
*Frenler daha kaliteli sanki zınk diye duracak hissiyatı var. Öncekinden daha iyi.
[/quote]
Nasıl? Eski kasanın fren pedalı bence mükemmelin eşiğindeydi. Testlerde de BMW gibi deyip durdular zaten. Daha iyi olabilir mi, şüpheliyim.
Kaliteli marka aslında müşteriyle ebedi aşk ister. Ve aslında her sadık müşteri, şöyle ilk karşılaşmada fosfor fosfor sırıtıp laubali olmayan

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Teknoloji Müdürü
  • *
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 10300
  • Model Yılı: '23
  • 424 kere teşekkür etti
  • 983 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #32 : Şubat 02, 2007, 12:19:34 »
Selim, belki 16" olan jant ve 205 olan lastiklerin de etkisi vardır
belki de jantlar büyüdüğü için daha büyük disk koymuşlardır, belli olmaz...
yol tutuş ve yürüyen aksamı iyileştirme gayesiyle yola çıktıklarını söylüyorlardı çünkü.
İnsanlar 10'a ayrılır
Binary saymayı bilenler ve bilmeyenler   

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #33 : Şubat 02, 2007, 18:02:55 »
Eray bey, beni yanlış anladınız, hiçbir zaman 307 ile Corolla yı kıyaslamam, kıyaslanmazda zaten, 307 de sadece görüntü var başkada hiçbişe yok, kalite namına... Corolla ya gelince yazdığım gibi beni biraz hayal kırıklığına uğrattı plastik aksamı, yani yepyeni arabadan hemde bu bir Corolla ise sesler duyunca insan buz gibi oluyor, oysaki aynı yolda Civic test etmiştim ve tık yoktu...Dedim ya ben herhalde 2007 Civic bakacağım...
2009 TİBURON

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #34 : Şubat 02, 2007, 18:27:35 »
yok öyle anlamadım zaten sadece 307 nin kalitesiz olduğunu bende duymuştum onu belirttim.civic e nakın oda kaliteli gerçekten.hayırlısı neyse o olsun. şimdiden Allah kaza bela vermesin iyi günlerde kullanırsınız inşallah

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #35 : Şubat 03, 2007, 15:12:02 »
erkin arkadaşım bende senin yerinde olsam eğer benzinli alcaksam tabi bende civic alırdım gerçekren araç teknoloji kokuyor ben test sürüşü yapmadım ama içine bindim gerçekten çok aykırı bir araç ve farklı bi stili var  önden çok güzel ama arkadan önü kadar alıcı değil , tek kusuru arkadan pek önünün agresifliği ile uygunluğunun olmaması. ama bu uyumsuzluk yine corolla kadar değil corollayıda kötülemiyorum yanlış anlaşılmasın
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN ÜSTÜNDEKİ KANDIR VATAN UĞRUNDA ÖLEN VARSA VATANDIR........!

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #36 : Şubat 04, 2007, 00:11:44 »
arkadaşlar burda corollayı tartışıyoruz daha fazla ilerletmeyin civic i

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
    • carfreaksblog.blogspot.com
« Yanıtla #37 : Şubat 04, 2007, 18:26:16 »
dün beykozdaki plazanın önünden geçerken bir baktım dağ gök corolla dolu.heralde çok satış bekliyorlar...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Site Başçavuşu
  • Araç: Başka Marka
  • Model Yılı: -
  • 52 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #38 : Şubat 04, 2007, 18:54:39 »
Corolla'nın iç aksamındaki kalitesizlik, eskiden beri gelen bir şey.
Düzeltirler diye umut etmiştim ama anlaşılan düzeltmemişler.
Civic ile karşılaştırıldığında ise aralarında pek de öyle abartılacak bir fiyat farkı yok ama Civic az da olsa daha ağır basıyor fiyatta.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Çakma Jaguarım :DD
    • AUTORALL
  • Kan Grubu: B-
« Yanıtla #39 : Şubat 05, 2007, 14:16:42 »
Ben test edemedim ama icinden cizirtilar geliyorsa pek hos olmaz bide o cizirti sesleri avensistede var acaba boyle bir sorunun oldugundan haberleri yok veya duzeltmeye ihtiyacmi duymuyorlar anlamadim ama bu yeni kasanin bi eskisinde boyle sesler yoktu eger bunda gercekten varsa uzucu bi durum  belkide test arabasi diye dandik yapilmis olabilirmi acaba veya sert kullanilmistir?

Ya bu arada Murat abi mesajina cevap yazamamisim kusura bakma ben Turkceyi guzel kullanamiyorum cunku benim klavye ingilizce bazi harfler yok ama kisaltmalar anlaminda soyluyorsaniz daha dikkat ederim yanlisimi uyardiginiz icin tesekkur ederim
(Volkswagen Transporter) {53} 240D MERCEDES (Toyota Corolla 00)
Sevdaluk ede ede       Ben daha dayanamam
Yandı yüreğim yandı    Can boğaza dayandı