Gönderen Konu: Yeni Corolla Yı Gittim Gördüm Test Ettim  (Okunma sayısı 30134 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Teknoloji Müdürü
  • *
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 10300
  • Model Yılı: '23
  • 424 kere teşekkür etti
  • 983 kere teşekkür edildi
Yeni Corolla Yı Gittim Gördüm Test Ettim
« Yanıtla #80 : Şubat 19, 2007, 19:21:44 »
Bence avensis'ten çok daha iyi iç mekan plastiği.

Ama daha da iyi olabilirdi, mesela kapı kolları kroma boyanmış plastik... gerçek aluminyum olabilirdi vs...
İnsanlar 10'a ayrılır
Binary saymayı bilenler ve bilmeyenler   

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Başka Toyota Modeli
  • Kan Grubu: ---
« Yanıtla #81 : Şubat 21, 2007, 12:38:11 »
arkadaşlar yapmayın Allahaşkına ,avensisten daha iyi iç plastikmiş falan,ya ben test ettim;arabanın plastikleri cazır-cazır ötüyor,benim kullandığım 2005 corolla sedan ın plastiği bile çok daha iyi,kapıları bile açarken kuş gibi hafif...Yeni Corolla mızda iç plastik kalitesinden çok güzel çalmışlar...
2009 TİBURON

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Teknoloji Müdürü
  • *
  • 424 kere teşekkür etti
« Yanıtla #82 : Şubat 21, 2007, 22:21:36 »
Yapmayın falan değil, yapıyorum çünkü ben de test ettim. Hatta saatlerce inceledik. Bir avensis'e bindik, bir Corolla'ya. Görünüş açışından çok daha güzel yeni Corolla'nın içi. Hatta Avensis'in iç plastiği konusunu detaylı bir şekilde Murat'la konuştuk, ona plastik parçaların geçişlerini, eklemlerini ve garip desenlerini falan gösterdim.

Cızırtı sesleri bizim de dikkatimizi çekti. Ancak cızırtılar konsoldan gelmiyordu, ya kapılarda, ya arkada birşey vardı (sorduğumuzda arabanın üzerindeki buzdan kaynaklandığı cevabını aldık, belki de hakkaten ondandır)
İnsanlar 10'a ayrılır

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: 0+
« Yanıtla #83 : Şubat 21, 2007, 22:36:27 »
arkadaşlar ilk yazıları okumadım ona göre yorum yapıyorum..
çünkü çok kızdım toyota ya.. bnde gittim gördümm..
hala aynı toyota..
ya insan torpido gözünü kilitli yapmazmı ya..
bide vites için kol dayaması koymuş, tamam ileri geri çekiliyo iide, ya hani bunun soğutması ya yıl 2007 oldu, golf bunu çıkaralı yıllar oldu ayıp ya bu toyota ya..
bide arkaya lastik ebadında stepne koymuş,tamam güzel de ya nie jantlı yapmıyosun, belki ben kıl bi adamım arabamın öle gözükmesinden hoşlanmıyorumm..  

o yüzden toyotanın (motor hariç) bence kalite için katetmesi gereken çok yol var..
saygılar...
yönetim: kurallarımız gereği kullandığınız resim kendi resminiz veya kullandığınız araç olması gerekmektedir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
« Yanıtla #84 : Şubat 22, 2007, 19:08:04 »
torbido kilidi neden önemli acaba öğrenebilirmiyim.yada kilitli olanların kilit mekanizmasının ne kadar dandik olduğunu biliyormusunuz
BASTIĞIN YERLERİ TOPRAK DİYEREK GEÇME,TANI!
                                           DÜŞÜN ALTINDAKİ BİNLERCE KEFENSİZ YATANI

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #85 : Şubat 26, 2007, 07:38:34 »
Kendi adıma önemi şudur ki;

Valeye vs bıraktığımda gri anahtarı(yardımcı) veriyorum ve o anahtar torpidoyu açmaz.. Ve ne kadar basit olursa olsun bıraktığınız yerde risk alıp torpidoyu kurcalamazlar.. o Yüzden kesinlikle olmalı..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Yaris
« Yanıtla #86 : Şubat 26, 2007, 18:59:59 »
bide eray senin benim gibi arkadaşların yok heraldeki senin kilide ihtiyacın olmuyo..    

bizim çocuklar arabaya bi biniyo torpidoda ne var ne yok alıyolar darmaduman oluyo..
yönetim: kurallarımız gereği kullandığınız resim kendi resminiz veya kullandığınız araç olması gerekmektedir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 16000
  • Model Yılı: '11
  • 97 kere teşekkür etti
  • 36 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #87 : Şubat 27, 2007, 21:11:56 »
Alıntı yapılan: özgür özkan
arkadaşlar ilk yazıları okumadım ona göre yorum yapıyorum..
çünkü çok kızdım toyota ya.. bnde gittim gördümm..
hala aynı toyota..
ya insan torpido gözünü kilitli yapmazmı ya..
bide vites için kol dayaması koymuş, tamam ileri geri çekiliyo iide, ya hani bunun soğutması ya yıl 2007 oldu, golf bunu çıkaralı yıllar oldu ayıp ya bu toyota ya..
bide arkaya lastik ebadında stepne koymuş,tamam güzel de ya nie jantlı yapmıyosun, belki ben kıl bi adamım arabamın öle gözükmesinden hoşlanmıyorumm..  

o yüzden toyotanın (motor hariç) bence kalite için katetmesi gereken çok yol var..
saygılar...
[/quote]

Özgür arkadaşa  tamamen katılıyorum arka koltuk ortasına bile kol dayamasını yeni koydular.
((2017  COROLL@...ADVANCE MDS    * 2018-         ))
(( 2011 COROLL@...ELEGANT  A/T    * 2015-2017 ))
(( 2006 COROLL@...SOL                        * 2009-2015))
(( 2000 COROLL@...TERRA SPECIAL  * 2006-2009))

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #88 : Şubat 28, 2007, 00:30:01 »
valla özgür kardeş onu düşünmemiştim.sana lazım o zaman:D
BASTIĞIN YERLERİ TOPRAK DİYEREK GEÇME,TANI!
                                           DÜŞÜN ALTINDAKİ BİNLERCE KEFENSİZ YATANI

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #89 : Mart 24, 2007, 21:34:37 »
Alıntı yapılan: Bürkan Çiftçigüzeli
Arkadaşlar merhaba,

Bugün bende yeni corollanın 1.6 mmt Comfort versiyonunu test ettim. Açıkçası genel olarak tabiki bir önceki nesilden çok daha şık ve kaliteli duruyor. Ama beklediğim gibi çıkmadı. Özellikle kabin içi plastik aksam konusunda arkadaşlara katılıyorum, arabam corolla ama yeni bir araba alacak olsam civic sedanı tercih ederim.

+'lar

iç tasarım
arka orta koltuk yerdeki çıkıntı kaldırılmış
direksiyon hidroligi
sessizlik (öncekilerden biraz daha iyi çok büyük bir beklenti içine girmeyin)

-ler

iç plastik aksam
tabana değecekmiş gibi his veren aşırı yumuşak fren pedalı
mmt şanzımanın aracı sürekli yığması, gaz tepkilerine cevap verememesi

Saygılarımla
[/quote]

arabanın hıc motor ozellıklerınden bahsetmemıssınız ve sız hala sunu anlayayamamıssınız toyota hıcbır zaman dısgorunum ve ıc dızaynı baz alıpta araba uretmemıstır herzaman motor kalıtelısı ve sorunsuzlugu ıle one cıkmıstır urettıgı aracları bızım zaten turk mılletının yaptıgı en buyuk hatadır bu dısı ıle ıc konsol ıyı degıl ıse onun ıcın o model kotudur onemlı olan arabanın motor kalıtesıdır yolda kaldıgınız zaman sızı arabanın dıs gorunusu sızı kurtarmaz.

(Gizli Üye)

• Ziyaretçi
« Yanıtla #90 : Nisan 01, 2007, 00:38:47 »
Arkadaslar,Hepinize Merhaba.
Ben aranıza daha bugun katılan biriyim ve muhtemelen bir cogunuzdan daha kucugumdur,Hacettepe Unıversitesinde oğrenciyim.Ve ben de Toyota Corolla almak istemiştim fakat burada o kadar olumsuz eleştiri almış ki bir den "ne oluyo ya?" moduna girdim ve aklıma ford focus yatmaya başladı.
Bİr sorum olacak sizlere,Gerçi Surekli benzinli modelinde konusulmus,Ben Toyota Corolla d4-d Elegant Modelini almak istiyorum,Butcem de onun fiyatı kadar ortalama.
Benim amacım az yakan bir otomobil almak,öğrenci olduğum icin az yakması gerekiyor.Ben su an megane 2 var ve gercekten canımı sıktı..Neyse Kısa Keseyim Bir kaç sorum olacak sizlere:
1.Yakıt olarak Nasıl Toyota Corolla D4-D Elegant.
2.Fİyat olarak Araştırma yaptığımda fiyatları çğu arabanın aynı sevıyelerde,neden bu kadar abartı geliyor anlamadım?
3.Bu arabanın gorunumu kişiden kişiye değişecek bir kavramdır.Bunun haricinde torpido gozu kilidi,plastik kaplama benim için pek te sorun teşkil etmiyor,Ford Focus TDCI Ghia Modeli ile Toyotanın hangisini onerirdiniz?
4.Arabanın ağırlı yaklasık 1300KG ve 90 beygırlık bır gucu var torku ise 190,Aaba bu ozellikler arabanın cekişini cok mu dusurur?
Fordu focusun 1.6L 110Beygır 240 Torku var.Cok buyuk bır fark yaratır mı?
Yardımlarınız İçin Hepinize Şimdiden Teşekkür Ediyorum
Saygılarımla
Veysel Faik Işıklı

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #91 : Nisan 01, 2007, 20:46:41 »
Alıntı yapılan: Veysel Faik Işıklı
Arkadaslar,Hepinize Merhaba.
Ben aranıza daha bugun katılan biriyim ve muhtemelen bir cogunuzdan daha kucugumdur,Hacettepe Unıversitesinde oğrenciyim.Ve ben de Toyota Corolla almak istemiştim fakat burada o kadar olumsuz eleştiri almış ki bir den "ne oluyo ya?" moduna girdim ve aklıma ford focus yatmaya başladı.
Bİr sorum olacak sizlere,Gerçi Surekli benzinli modelinde konusulmus,Ben Toyota Corolla d4-d Elegant Modelini almak istiyorum,Butcem de onun fiyatı kadar ortalama.
Benim amacım az yakan bir otomobil almak,öğrenci olduğum icin az yakması gerekiyor.Ben su an megane 2 var ve gercekten canımı sıktı..Neyse Kısa Keseyim Bir kaç sorum olacak sizlere:
1.Yakıt olarak Nasıl Toyota Corolla D4-D Elegant.
2.Fİyat olarak Araştırma yaptığımda fiyatları çğu arabanın aynı sevıyelerde,neden bu kadar abartı geliyor anlamadım?
3.Bu arabanın gorunumu kişiden kişiye değişecek bir kavramdır.Bunun haricinde torpido gozu kilidi,plastik kaplama benim için pek te sorun teşkil etmiyor,Ford Focus TDCI Ghia Modeli ile Toyotanın hangisini onerirdiniz?
4.Arabanın ağırlı yaklasık 1300KG ve 90 beygırlık bır gucu var torku ise 190,Aaba bu ozellikler arabanın cekişini cok mu dusurur?
Fordu focusun 1.6L 110Beygır 240 Torku var.Cok buyuk bır fark yaratır mı?
Yardımlarınız İçin Hepinize Şimdiden Teşekkür Ediyorum
Saygılarımla
Veysel Faik Işıklı
[/quote]

arkadasım sen her soylenene bakma burda toyota hakkında yazanlar sankı arabadan cokmu ıyı anlıyolar ellerıne anahtar versen ıkı tekerlegı sokemezler buraya gelıncede atıp tutarlarr toyotanın kalıtesını dunya bılıyo burdakıler karalamaktan baska bırsey yapmıyorlar camur at ızı kalsın hesabı sorularına gelınce bızde 2006 dızel var ıstanbul trafıgınde 900 km rahat gıdıyoruz hatta ustune bıle cıkarsın ankarada fıyat olarak yenı cıkan modelın oyle abartacak bır fıyatı yok dıger rakıplerı ıle hemen hemen aynı sevıyede opele renoyao kadar para verılıyosa toyotaya daha fazla vermek gerekır cunku bu markaların hıcbırısınde toyotanın kalıtesı yok ornek olarak opel astranın fıyatına bak bıde sıkayetım.com gır en cok arıza yapan araba opel ama kımsenın opele bısey dedıgı yok sankı opel toyotadan dahamı kalıtelı hayır sen bıde ogrencısın sen servıse sadece bakım zamanı geldıgınde gırmek ıstıyosan toyota al dıger aracların motoruna toyota kadar guvenemezsın corolla elegent gercekten cok guzel cok yenı ve rakıbınde olmayan ozellıkler var(dız hava yastıgı sorunsuzluk kalıtesı servıs memnunıyetı) bunlar dıger rakıblerınde olmayan ozellıkler dızelde 90 beygır demıssın valla bız dızel kullanmadan once corollanın 1.6 benzınlısını kullanıyoduk 2001 modelın neredeyse 1.4 dızel motor 1.6 benzınlı araclarla kapısıyo yanı bu dızel motor bu model ıcın ıdeal ıdeal olmasa dunya capında un yapmıs bır marka 10 - 15 beyıgırın hesabını yaparmı

ben ozetle sunu demek ıstıyorum toyota dunyanın en sıcak ulkesındede en soguk ulkesındede satılan bır arac dunyaya kendısını kalıtesı ıle satıs sonrası memnunıyetı ıle ıspatlamıs bır marka bu kalıteyı kullanıp gucune guc katmak ıstıyosan toyotadan sasma 7 senedır kullanıyoruzz bır kere olsun yolda bırakmadı secım senın yenı alacagın aracıda soyle

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Teknoloji Müdürü
  • *
  • 424 kere teşekkür etti
« Yanıtla #92 : Nisan 01, 2007, 21:06:15 »
Tuğrul bey, kendiniz mekanikten veya motordan çok anlıyor veya araba alırken bu hususlara başka üyelerden daha fazla dikkat ediyor olabilirsiniz. Ancak bu diğer üyelerin bu konuda bilgisiz olduğunu veya "atıp tuttuklarını" göstermez. Bu yüzden yorum yaparken lütfen kendi düşüncelerinizi belirtin, diğer üyelerin düşüncelerine de saygılı olun.
İnsanlar 10'a ayrılır

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #93 : Nisan 01, 2007, 21:21:22 »
Alıntı yapılan: Alper Sinav
Tuğrul bey, kendiniz mekanikten veya motordan çok anlıyor veya araba alırken bu hususlara başka üyelerden daha fazla dikkat ediyor olabilirsiniz. Ancak bu diğer üyelerin bu konuda bilgisiz olduğunu veya "atıp tuttuklarını" göstermez. Bu yüzden yorum yaparken lütfen kendi düşüncelerinizi belirtin, diğer üyelerin düşüncelerine de saygılı olun.
[/quote]

kımseye bılgısız dıye suclamıyorum ama bır kısım kımse atıp tutma demeyım de karalama calısmaları yapıyo bunuda yenı uye olan bırısı bıle yanı rahatlıkla anlayabılıyor burada yazdıklarım benım goruslerım ben boyle dusunuyorum eger yalnıs dusunuyosam uyarın benı herkesın dusuncesınede saygı gosterırım

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #94 : Nisan 01, 2007, 21:42:32 »
ALINTI
kımseye bılgısız dıye suclamıyorum ama bır kısım kımse atıp tutma demeyım de karalama calısmaları yapıyo bunuda yenı uye olan bırısı bıle yanı rahatlıkla anlayabılıyor burada yazdıklarım benım goruslerım ben boyle dusunuyorum eger yalnıs dusunuyosam uyarın benı herkesın dusuncesınede saygı gosterırım[/quote]

Tuğrul Bey, yazdıklarınızı okumak o kadar zor ki. Ne büyük küçük harf, ne Türkçe karakter, ne noktalama işareti kullanıyorsunuz. Bilgili olmanın bir sonucu da bildiklerini aktarabilmektir. Biraz daha özen gösterirseniz eminim herkes için çok faydalı olur.
Saygılar, Yaman.
2010 Captiva  Beyaz 2.0 CDTI Auto
Daha eski: Corsa, Corolla, Mini cooper, Twingo, Uno, Justy

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #95 : Nisan 01, 2007, 22:10:48 »
Tuğrul Bey merhaba, bence bu tip yaklaşımlar yapıcı olmaktan çok kırıcı olur. Bu sitede farklı konu başlıklarında bir çok topic okudum yorum ve cümlelerinden anladığım kadarıyla teknik olarak bu işlerden gerçekten iyi anlayan arkadaşlar var. Bu tip nitelemeler bu gruba ve bilgi almak isteyenlere hiç bir olmlu etki yapmaz.
Gelelim konuya.
Veysel bey, avatardan da görüleceği gibi bende de 2006 Sedan D-4D var. Araba şu anda yaklaşık 18500 km'de. Objektif bir değerlendirme yaparsam 10 üzerinden zorlayarak 7 civarı alır araba bence.
Yakıt konusu sizce çok önemli ise size Citroen C3 öneririm. Cimrilikte o arabanın eline kimse su dökemez. 37 lt ile 750 km gibi rakamlar yapıyor. Bense Toyota ile 42lt ile ancak 630 rakamlara çıkabiliyorum. Bu bilgiler ışığında benim Toyota yakıt itibariyle Ford Focus TDCI Ghia ile hemen hemen aynı yakıyor. Aynı denemeti CMax ile de yaptık onunlada aynı yakıyor sayılır. Yani Motor kapasitesi, gücü ve torkuna göre biraz fazla denebilir mi bilmem yorumu sizlere bırakıyorum.
Ayrıca kesinlikle Ford'un verdiği performansı vermez onu baştan söyleyeyim.
Yalnız fiyat konusuna bakmak gerekir. Yanlış hatırlamıyorsam aralarında en az 3-4 milyar gibi bir fark olmalı. Ben şahsen 3-4 milyar daha vermektense Toyota'yı tercih ederim. Diğer arkadaşların dediği gibi özellikle motor arıza yapmama konusunda en güvenilir marka.
Ayrıca hemen belirteyim dizel motor konusunda Renault hakkında hep negatif yorumlar duydum. Hakeza Opel'in 1.3lt dizelide öyle negatif. Zaten 1.7lt kullanıyorlar bildiğim kadarıyla artık.
Bu bilgiler ışığında dizel olsun, kalitesi çok iyi olmasada vasat veya üzeri olsun fiyatıda bütçeye uygun olsun dersen Toyota seçeneği öne çıkıyor.
2006 Corolla Sedan Terra 1.4 D-4D
15" CMS Scimitar

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
    • Toyota Club Türkiye
  • Model Yılı: '13
  • 34 kere teşekkür etti
  • 25 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #96 : Nisan 01, 2007, 23:14:12 »
Alıntı yapılan: Tugrul Aslan

arkadasım sen her soylenene bakma burda toyota hakkında yazanlar sankı arabadan cokmu ıyı anlıyolar ellerıne anahtar versen ıkı tekerlegı sokemezler buraya gelıncede atıp tutarlarr [/quote]

Tuğrul bey, siteden kimleri tanıyorsunuz veya kimlerin bilgi seviyesini biliyorsunuz da böyle konuşabiliyorsunuz? Ayrıca siz ne kadar biliyorsunuz da bunları yazıyorsunuz?
Bu mesajınız işe yaramaktan ziyade sadece ortam germeye yönelik bir mesajdır.

(Gizli Üye)

• Ziyaretçi
« Yanıtla #97 : Nisan 02, 2007, 03:07:53 »
Kendim Konum Haricinde olana yorum yapmam gerekirse;
Tuğrul Bey İle İlgili Şeyler Özelden yazılsa daha az kirlenir forum diye düşünüyorum,takdir sizin.
Kendi Konuma da dönünce,Ford Focusun fiyatı daha fazla yazmışsınız fakat şu an Ford Focus Aldığım takdirde,Koç indirimi ile beraber bana yaklaşık olarak 38.5000YTL'ye gelecekTootayı ise Yaklaşık(minimum)40000YTL'ye Alabileceğim.Benim direk focus almamamın nedeni toyotanın ford'a göre dah iyi ünlenmiş bir marka olmasıdır.
Fakat özellik olarak baktığımda Elegant modeli bile Ford FOcusun Ghiasıı ile boy ölçüşemiyor ayrıca fordun motoru daha iyi.Yanlız benim edindiğim bilgilere gore Ford >Yakın zamanda makyajlanacakmış,bilmem ne kadar doğru (Bu konuyla ilgili bilgisi olan var ise ve benime paylaşırsa sevinirim)bir de Toyotanın Dış ve iç dizaynı hoşuma gitti ford'a göre bundan dolayı toyotayı da alabileceğim arabaların içerisine dahil ettim.

Ayrıca Bir derginin Test Bilgilerinde Toyota Corolla D-4D'nin 5.2lt/100km Olduğunu görmüştim ki bu fabrika verisi değil bizzat derginin yaptığı testlerden alınmış bir bilgidir.
Focusun ise Minimum 6.0lt/100km olduğunu düşünürsek arada fark oluyor gerçkten.Bir ara gidip test sürüşü yapmak istiyorum,bakalım..Gonlum toyotadan yana ,Sorun çıksın istemiyorum.(bir de Daha cok yenı bu da cazip geliyor)

Ayrıca c3 Alın demişsiniz.Tavsiyeniz için teşekkür ederim fakat c3 Benim yanımda oyuncak gibi kalıyor:)Boyum 192,kilom da 100 olunca onun içine girmek biraz zorlaşıyor.Şu an arabam var ve megane2 ..Ondan inip te C3'e binmeyi de istemiyorum.Bir de işin içine gençlik ateşi düşünce ...

Uzun Lafın kısası,FOcus mu Toyotamı?

Bir kaç tane Daha yorum Geldikten sonra Gidip kararımı vereceğim.
(umarım Fazla Sıkmamışımdır kişisel sorularımla,ama gerçekten benim için çok buyuk onem taşımaktadır.)

Saygılarımı sunarım
Veysel Faik Işıklı
Ankara

Not : Bu arada Eğer Toyotası olan arkadas var ise Dizel Ve elgant Tercihimdir,Bir KAç fotoğraf Koyabilir mi foruma Ya da bana bir mail atarsa gerçekten çok memnun kalırım.(mail adresim:weicell@yahoo.com

Bu arada ALmak istediğim Model 2007 Yeni nesil Corolladır.

Özer Bey Acaba Focus'a KAç verirsiniz?(Focus TDCI Ghia)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #98 : Nisan 02, 2007, 08:54:22 »
Alıntı yapılan: Veysel Faik Işıklı
Kendim Konum Haricinde olana yorum yapmam gerekirse;
Tuğrul Bey İle İlgili Şeyler Özelden yazılsa daha az kirlenir forum diye düşünüyorum,takdir sizin.
Kendi Konuma da dönünce,Ford Focusun fiyatı daha fazla yazmışsınız fakat şu an Ford Focus Aldığım takdirde,Koç indirimi ile beraber bana yaklaşık olarak 38.5000YTL'ye gelecekTootayı ise Yaklaşık(minimum)40000YTL'ye Alabileceğim.Benim direk focus almamamın nedeni toyotanın ford'a göre dah iyi ünlenmiş bir marka olmasıdır.
Fakat özellik olarak baktığımda Elegant modeli bile Ford FOcusun Ghiasıı ile boy ölçüşemiyor ayrıca fordun motoru daha iyi.Yanlız benim edindiğim bilgilere gore Ford >Yakın zamanda makyajlanacakmış,bilmem ne kadar doğru (Bu konuyla ilgili bilgisi olan var ise ve benime paylaşırsa sevinirim)bir de Toyotanın Dış ve iç dizaynı hoşuma gitti ford'a göre bundan dolayı toyotayı da alabileceğim arabaların içerisine dahil ettim.

Ayrıca Bir derginin Test Bilgilerinde Toyota Corolla D-4D'nin 5.2lt/100km Olduğunu görmüştim ki bu fabrika verisi değil bizzat derginin yaptığı testlerden alınmış bir bilgidir.
Focusun ise Minimum 6.0lt/100km olduğunu düşünürsek arada fark oluyor gerçkten.Bir ara gidip test sürüşü yapmak istiyorum,bakalım..Gonlum toyotadan yana ,Sorun çıksın istemiyorum.(bir de Daha cok yenı bu da cazip geliyor)

Ayrıca c3 Alın demişsiniz.Tavsiyeniz için teşekkür ederim fakat c3 Benim yanımda oyuncak gibi kalıyor:)Boyum 192,kilom da 100 olunca onun içine girmek biraz zorlaşıyor.Şu an arabam var ve megane2 ..Ondan inip te C3'e binmeyi de istemiyorum.Bir de işin içine gençlik ateşi düşünce ...
Uzun Lafın kısası,FOcus mu Toyotamı?

Bir kaç tane Daha yorum Geldikten sonra Gidip kararımı vereceğim.
(umarım Fazla Sıkmamışımdır kişisel sorularımla,ama gerçekten benim için çok buyuk onem taşımaktadır.)

Saygılarımı sunarım
Veysel Faik Işıklı
Ankara

Not : Bu arada Eğer Toyotası olan arkadas var ise Dizel Ve elgant Tercihimdir,Bir KAç fotoğraf Koyabilir mi foruma Ya da bana bir mail atarsa gerçekten çok memnun kalırım.(mail adresim:weicell@yahoo.com

Bu arada ALmak istediğim Model 2007 Yeni nesil Corolladır.

Özer Bey Acaba Focus'a KAç verirsiniz?(Focus TDCI Ghia)
[/quote]

ford focusun 2008 model yenı resımlerı [url=http://www.autoclubturkey.com]www.autoclubturkey.com[/url] bu adreste ford bolumunun haber ve yenılıklerıne bakarsanız gorursunuz. Yenı nesıl corollayı onerırım hem daha sık hem daha kalıtelı karar sızın hayırlı ugurlu olsun alacagnız arac sımdıden....

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #99 : Nisan 02, 2007, 09:41:50 »
Veysel Bey, haklısınız C3'ün size göre uygun olmadığını hem şu anda kullandığınız araçtan hemde talep ettiğiniz araçlardan anladım. Benim burada dikkat etmek istediğim konu, tüm kriterleriniz yakıt üzerine kurulu ise anlamındaydı.
Bundan yaklaşık 2-3 ay önce bir arkadaş 39000 YTL'ye Ford'un uyguladığı yan sanayi indirimiyle almıştı Ford Focus Ghia. O zamanlar bu Toyota'nın modeli daha yenilenmemişti ve fiyatlarıda yanlış hatırlamıyorsam ortamala Terra için söylüyorum 34-35000 YTL idi. Ben bu bilgiler ışığında aradaki fark 3-4000 YTL demiştim.
Birazda elma ile armuttu aslında Terra ve Ghia kıyaslaması. Çünkü SOL ile kıyaslanması gerek.
Şu anda bu kıyaslama Elegant modeli ile kıyaslanabilir.
Model olarak Yeni Toyota Corolla'nın kasası bence daha hoş bir dizayn Ford'a göre. Donanım olarakta Elgant Ghia'yı hemen hemen yakalamış durumda.
Motor hariç Teknik özellik ve donanım yönünden baktığımda ben Yeni Corolla'yı tercih ederim.
Fakat seçim motora gelince Ford'ta kullanılan PSA motor içime daha çok siniyor. Hp gücü ve tork olarak baktığımda. Zaten aracı kullanırken veya seyahat esnasında o gücü fark ediyorsunuz.
Gerçekten zor bir tercih, Model olarak Toyota, motor olarak Ford.
Bence her ikisinide şöyle uzun bir test sürüşü yapın. Eğer Toyota sizi tatmin ediyorsa Toyota'yı tercih edin. Yok eğer performans düşük geliyorsa Ford'u düşünürsünüz.
Not: Ford Focuslardaki makyajlardan biri yan aynalara sinyal koymaları bildiğim kadarıyla.
2006 Corolla Sedan Terra 1.4 D-4D
15" CMS Scimitar