Gönderen Konu: Yeni Corolla Yı Gittim Gördüm Test Ettim  (Okunma sayısı 30136 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: ---
Yeni Corolla Yı Gittim Gördüm Test Ettim
« Yanıtla #40 : Şubat 05, 2007, 19:15:27 »
ses olayından test eden tüm arkadaşlar bahsettiler.bende test ettim ama ses varmı yokmu pek dikkat edemedim.varsa öyle bişey üzücü olmasından çok rezillik olur.
test arabası olduğu için kalitesiz diye bişey olmaz.sert kullanılmış olabilir ama başka bir arkadaş yorumunda test ettiği aracın daha 250 km yol yaptığını söylemişti.250 km de araba ne kadar sert kullanılırsa kullanılsın yıpranmaması lazım.
BASTIĞIN YERLERİ TOPRAK DİYEREK GEÇME,TANI!
                                           DÜŞÜN ALTINDAKİ BİNLERCE KEFENSİZ YATANI

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #41 : Şubat 06, 2007, 00:18:23 »
haklısın eray rezillik olur demekde, çünkü ben şimdiye kadar hiç bir corolla kullanıcısından arabasından gelen sesler yüzünden şikayette bulunduğunu duymadım. eminim bu yeni corollanın üretiminde çinlilerin parmağı var  . bakın göreceksiniz yakında ortaya çıkacak. tamamen japon dediklerine bakmayın siz...çinliler neye el atarlarsa ucuzluk adı altında kalitesizliğe sebep oluyorlar. ben yeni corollayı test ettiğimde eray kullanırken arka koltukda oturduğumda arka camın oradaki hoparlörlerden cızırtı duydum. çok değildi ama fark ediliyordu ama bu demek değildir ki bütün corollalar artık dandik üretiliyor o arabada sorun olmuş olabilir.........
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN ÜSTÜNDEKİ KANDIR VATAN UĞRUNDA ÖLEN VARSA VATANDIR........!

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #42 : Şubat 06, 2007, 02:13:41 »
yanlış bence.iki sene sonra alırsın iki sene sonra makyajlısı çıkar yada değişir oturur ağlarsın.toyotayı denemeye hiç lüzum görmüyorum ben fikrimce

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Achtung! Adolf Hakkı ohne Toyota Yaris Twin-Turbo
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: B+
  • 17 kere teşekkür etti
  • 41 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #43 : Şubat 06, 2007, 09:06:25 »
Alıntı yapılan: Mertol Kip
Yeni piyasaya çıkan arabaların tümünde hangi marka olursa olsun bir takım olumsuzluklar olur. İster buna montaj hattının elinin alışması deyin ister pazartesi arabası. Zamanla düzeltirler..

Zaten bana kalırsa hiçbir arabayı ilk çıktığında almamak lazım.. En az 2 sene geçsinki çocukluk hastalıklarını atlatıp olgunlaşsın...
[/quote]

Mertol Bey'e katılıyorum. Yeni çıkan her modeli almadan önce, herhangi bir kronik problemi olup olmadığının anlaşılabilmesi için belli bir süre beklemek faydalıdır. İsmi ne olursa olsun araba kendini ispatlamalıdır. Zaten seri üretime geçildiği zaman tespit edilen olumsuzluklar gerek müşterilerin geri bildirimleri, gerekse de fabrikalardaki kalite güvence sistemi kanalıyla tespit edilerek gerekli iyileştirmeler yapılır.
Folgsamkeit macht frei...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #44 : Şubat 06, 2007, 10:41:32 »
Yorumlardan bu işi Microsoft işletim sistemlerine benzettim bir an. Üniversitede hocamız yeni çıkan bir Microsoft ürünün ilk Service Pack'ten sonra yükleyin derdi hep. Bu mantıklı yola çıkarsak Mertol ve Hakkı Bey'in dediği gibi ikinci revizyonda almak gerekiyor yeni modeli. Bencede mantıklı. Bir çok feedbak alarak modifikasyonlar yaptıkları kesin.
2006 Corolla Sedan Terra 1.4 D-4D
15" CMS Scimitar

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Başka Toyota Modeli
« Yanıtla #45 : Şubat 06, 2007, 16:36:02 »
Alıntı yapılan: kutluhan suroğlu
haklısın eray rezillik olur demekde, çünkü ben şimdiye kadar hiç bir corolla kullanıcısından arabasından gelen sesler yüzünden şikayette bulunduğunu duymadım. eminim bu yeni corollanın üretiminde çinlilerin parmağı var  . bakın göreceksiniz yakında ortaya çıkacak. tamamen japon dediklerine bakmayın siz...çinliler neye el atarlarsa ucuzluk adı altında kalitesizliğe sebep oluyorlar. ben yeni corollayı test ettiğimde eray kullanırken arka koltukda oturduğumda arka camın oradaki hoparlörlerden cızırtı duydum. çok değildi ama fark ediliyordu ama bu demek değildir ki bütün corollalar artık dandik üretiliyor o arabada sorun olmuş olabilir.........
[/quote]

valla arkadaş sanki bişeler hissetmiş.
ilginçtirki,ben bu arabaların orjinal Japon mu olduğunu sorduğumda kem-küm edip ---HEPSİ AYNI--- cevabını aldım.Valla ne söyleyeyim, malzeme ve işcilik kalitesindeki olumsuzluklar bu işte ÇİN İŞİ var tezini doğuruyor...
2009 TİBURON

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Çakma Jaguarım :DD
    • AUTORALL
  • Kan Grubu: B-
« Yanıtla #46 : Şubat 06, 2007, 17:18:29 »
ya lutfen yapmayin beyler cin isi olurmu ya bi ses geldi diye ben Toyotanin boyle birsey yapicagina inanmam belki monte ederken dikkat edilmemistir mesela arabanin en ust donanim seviyesi gercekten super olmus ama dusuk donanimda biraz fazla plastik var onlarda ses yapabilir eger bu sorun uzerine toyotaya sikayet gelirse bencede bunu hallederler diye dusunuyorum
(Volkswagen Transporter) {53} 240D MERCEDES (Toyota Corolla 00)
Sevdaluk ede ede       Ben daha dayanamam
Yandı yüreğim yandı    Can boğaza dayandı

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #47 : Şubat 06, 2007, 17:28:02 »
Alıntı yapılan: Mertol Kip
Yeni piyasaya çıkan arabaların tümünde hangi marka olursa olsun bir takım olumsuzluklar olur. İster buna montaj hattının elinin alışması deyin ister pazartesi arabası. Zamanla düzeltirler..

Zaten bana kalırsa hiçbir arabayı ilk çıktığında almamak lazım.. En az 2 sene geçsinki çocukluk hastalıklarını atlatıp olgunlaşsın...
[/quote]
Hepsine katılıyorum.
Kaliteli marka aslında müşteriyle ebedi aşk ister. Ve aslında her sadık müşteri, şöyle ilk karşılaşmada fosfor fosfor sırıtıp laubali olmayan

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #48 : Şubat 07, 2007, 10:05:40 »
benim anlamadığım corollaya bu kadar aksesuar koyup fiyatını bu kadar yukarı çekmenin ne anlamı var sonuçta bu aracın avensis e göre daha hesaplı olması gerekmiyormu...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Teknoloji Müdürü
  • *
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 10300
  • Model Yılı: '23
  • 424 kere teşekkür etti
  • 983 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #49 : Şubat 07, 2007, 10:35:10 »
Evet Çağrı, bence bu hakkaten ilginç bir durum... çünkü Avensis'in 1.6 Comfort modelini 43bin'den satıyorlar!!
İnsanlar 10'a ayrılır
Binary saymayı bilenler ve bilmeyenler   

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #50 : Şubat 07, 2007, 13:01:04 »
ALINTI
Evet Çağrı, bence bu hakkaten ilginç bir durum... çünkü Avensis'in 1.6 Comfort modelini 43bin'den satıyorlar!![/quote]
hakikaten ben de anlam veremedim.
ikiside 1.6 benzinli, corolla otomatik ile aynı, biri resmen bir üst sınıf. Bence toyota bu fiyatlar ile hiç satamayacak hemen 3 milyar indirim yapacaklar.

Yeni Nesil Corolla 1.6 Elegant M/M    42,600 YTL  
Yeni Avensis 1.6 Comfort                 43,400 YTL
Saygılar, Yaman.
2010 Captiva  Beyaz 2.0 CDTI Auto
Daha eski: Corsa, Corolla, Mini cooper, Twingo, Uno, Justy

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Başka Toyota Modeli
« Yanıtla #51 : Şubat 07, 2007, 13:12:54 »
Bencede arkadaşlar,34600 lük CLASS modelinde arka camlar manuel,36800 lül sözde COMFORT modelinde klima manuel+çelik cant yok...Hadi ama  bi arkadaşım pazarlıkla 36900 e CİVİC PREMİUM aldı=çelik cant+dijital klima+cruise control var...Bunların hiçbiri COMFORT COROLLADA yok ki fiyatları aynı sayılır...Sen 36-37 milyar iste birde cant kapağı ve manuel klima koy..Olmadı TOYOTA üzdün bizi...Tabi aracı test edip umduğumuda bulamadığımı söylemiştim zaten(KÖTÜ PLASTİK KALİTESİ)...
2009 TİBURON

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #52 : Şubat 08, 2007, 13:21:52 »
36800 e çok iyi almış ya.tabiki öyle bir fırsatta civic alınır erkin bey.
ya bide corolla comfortun jant kapaklarıda çok sırıtıyor onu söyliyim.güzel yakışan bir kapak olsaydı gam yemezdim

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #53 : Şubat 08, 2007, 20:00:27 »
allper senin 91 gl den lazımbana temiz varsa alayım

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #54 : Şubat 08, 2007, 20:54:25 »
Ev aldığım için 2005 toyotamı satmak zorunda kaldım.Ama aklım hala corollada.toyotadan inip tipo ya binmek nediyeyim.öyle işte.Ama yeni kasa süper....Allah sahiplerine bağışlasın..
hayat devam ediyor.
TOYOTA Corolla Terra SD 2005

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 16000
  • Model Yılı: '11
  • 97 kere teşekkür etti
  • 36 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #55 : Şubat 09, 2007, 11:07:51 »
arkadaşlar bence fiyatların bu kadar yakın olması avansisinde yakında yenileneceğini  gösteriyor Bildiğim kadarıyla şu anki avansis  2003 de üretilmeye başladıbir yılı yok bile bence
((2017  COROLL@...ADVANCE MDS    * 2018-         ))
(( 2011 COROLL@...ELEGANT  A/T    * 2015-2017 ))
(( 2006 COROLL@...SOL                        * 2009-2015))
(( 2000 COROLL@...TERRA SPECIAL  * 2006-2009))

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #56 : Şubat 09, 2007, 12:56:38 »
Malesef toyota tartışılan iyimi kötümü şeklinde soru işareti bırakan bi model çıkartmış..beklentim bu kasasından kendini aşması ve yeni teknolojiler sunmasıydı.. fakat yüksek fiyat, düşük ve demode donanım paketleriyle girdi türkiye piyasısına..tıkırtıları  cıtırtıları gıderılsede yanı bazı araclara denk geldıgını dusunsek bile..34-35 mılyar gıbı fıyatta cam otomatıgı celık jant ıgıbı kucuk ama onemlı detayları donanımsal  paket farkı olarak tuketıcıye sundugu pazarda,  jetta cıvıc gıbı araclarla sadece adı toyota oldugu ıcın basa cıkması guc..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Çakma Jaguarım :DD
    • AUTORALL
  • Kan Grubu: B-
« Yanıtla #57 : Şubat 09, 2007, 13:20:22 »
yapmayin lutfen simdi bu arabada teknolojide cok buyuk farklar var ve fiyatda daha geriler bi arka camin otomotik degil diye araba alinmayacak diye bir sey yok zaten o tip seylere onem veren biri gidip yuksek donanim alir.Bence bu arac satislari artiracak zaten kac yildir super satiyo honda kac kez gecmis toyotanin satislarini
(Volkswagen Transporter) {53} 240D MERCEDES (Toyota Corolla 00)
Sevdaluk ede ede       Ben daha dayanamam
Yandı yüreğim yandı    Can boğaza dayandı

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #58 : Şubat 09, 2007, 13:42:11 »
benım bıldıgım kadarıyla vsc (esp) bile  en ust donanımda var.. kı artık bazı araclarda standart.. mp3 calması sürüşün ıylestırılmesı nı teknolojı olarak goremıyorum acıkcası.. onun harıcınde yenı teknolojı ne var gercekten bılmedıgım ıcın soruyorum..  
pardon bıde yol bılgısayarını kadranın ıcıne almaları var..
35 mılyara baz versıyondakı sıyah plastık kapı kolları pek çekici gelmedi..
burda bahsettiğim yuksek donanım degıl aynı fıyatta rakıplerının daha iyi araclar sunması
avatarda honda olsada (photoshop da yabtıgım ıcın koymustum )  toyota kullanıorum. honda toyotanın satıslarını gecıp gecmedıgını bılmıyorum ama jetta olsun cıvıc olsun su an ıcın toyotadan daha albenılı arabalar..toyota alınabılır olmasının nedenı sadece sorun cıkartmaması servıs kalıtesı parca fıyatları olma yolunda.. gonul ısterdıkı bunların yanına gecen modelde oldugu gıbı bırseyler eklemıs olsun..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #59 : Şubat 09, 2007, 14:57:24 »
arkadaşlar geçen gün ilk defa civic i test etme imkanım oldu.corollayı ilk geldiği gün test etmiştim zaten.ama civic gözümde forumdaki yorumlardan sonra bayağı bir büyümüştü.ama gördümki boşmuş.
     bir önceki civic de bildiğiniz gibi göğüs namına bişey yoktu.sadece optitron göstergesi vardı göz kamaştıran.adamlar göğüs yapacaz diye çok sıkmışlar kendilerini ama boşuna.bir karış kalınığındaki göğüs çok karçaşık bir vaziyette.klima düğmesi ile teybin ses düğmesi arasında hiç fark yok karmakarışık bişey olmuş.
     yol bilgisayarı varmı dedim de var dediler çok şaşırdım diğer modellerde yoktu çünkü.ama sadece ortalama yakıt tüketimini veriyor dediklerinde kendimi gülmekten alamadım.napayım ben ortalama yakıt tüketimini.benim için önemli olan anlık tüketim ve kalan menzildir.
     hız göstergesi ile devir katranı arasında yarım metre mesafe var hiç hoşuma gitmedi.gögüsle cam arasında bir metre mesafe var.bu nedenle ön cam çok uzun ve kaput kısa olmuş.
     torbidosu benzinliklerin dağıttıkları peçete kutularını bile alabilecek büyüklükde değil.
     ha bide vitesi var bunun.ulaşmak için kolunuzun yaklaşık 1.5 m olması gerekiyor  size iki önerim var kolunuz 1.5m değilse civici unutun yada yan koltukta vites değiştirecek birini bulun ) sanki sürücü için değilde yandaki yolcu için yapılmış çünkü..aklıma peugeot j9 minibüslerinin vitesi geldi
     yani kesin kararımı verdim corolla alırım bu saatten sonra...