İzmirli ustayı buldum bu arada
kerem bey lpg dönüşünümünü yaptırdınızmı sonuçları bizimle paylaşacakmısınız?
Kıymetli arkadaşlar ben 2004 2.0 AT Avensis aracımı yeni aldım ve buradaki konuyu okuyup BRC genel merkezini aradım oradaki Makine Mühendisi bir arkadaşla görüştürdüler bana 2012 nin ilk çeyreğinde 2. yada 3. ayda D4 motorlara 2 yıl garantili LPG sistemini takmaya başlayacaklarını söyledi.
İzmire gitmekten vazgeçtim ayrıca zaten izmirde takılan LPG lerin garantisinin sadece montajı yapan kuruluşu bağladığını ifade etti. Yani BRC Türkiye garanti etmiyor diye ısrarla söyledi.
Yeni sistemde LPG enjektörleregaz olarak değil sıvı olarak ulaşacakmış buda oradaki mühendis arkadaşın verdiği teknik bir bilgi.
Ben 2-3 ay beklemeye karar verdim .
En önemliside fiyatın sıralı sisteme göre daha yüksek olabileceğini söyledi ama şu an için belirlenen bir fiyat yokmuş.
Bilgilerinize.
Arkadaşlar Teleflex le de görüştüm benim attığım e-mail ve cevabı aşağıdadır.
Bugün tarihli bir cevap.
Gönderen:Alperen Eren
2004 2.0 Toyota Avensis D4 VVTI motor aracıma LPG takılabiliyormu? Taktıranlar var fakat ben garanti kapsamında bu işlemi yaptırmak istiyorum
Sayın Alperen Bey,
Öncelikle, GFI marka LPG sistemine göstermiş olduğunuz ilgi ve alaka için teşekkür ederiz.
Şu an Türkiyede DI ( Direct injection / Direk püskürtme ) li araçlar için sağlıklı bir LPG sistemi yok. Ancak bazı firmalar sıralı sistem LPG kitlerinin yazılımı ile oynayarak bu araçlara montaj yapıyorlar, fakat bu araçlar 1500 devir altında ve 4000 devir üstünde benzinde gidiyor ve araçların tasarrufu %25 i geçmiyor. Ayrıca uzun vadede araçların benzin enjektörleri bozuluyor.
Biz tavsiye etmiyoruz.
Direk püskürtmeli araçlar için LPG sistemi bir kaç firma tarafından bu yaz piyasaya sunulacak ve LPG gazı sıvı olarak aracın benzin enjektörlerinden püskürtülecek ki bu olması gereken bir yöntem bu araçlar için.
Sabırla beklemenizi tavsiye ederim ve hafta sonunuzun keyifli geçmesini dilerim.
Saygılar
Serdar Volkan
kerem bey lpg dönüşünümünü yaptırdınızmı sonuçları bizimle paylaşacakmısınız?
baska konularda paylştığım için burayı atlamışım kusura bakmayın.
Merhaba arkadaşlar,
Bu yeni sistem ancak şu şekilde olabilir ve çokta mantıklı gibi duruyor. Öncelikle ilave etmeliyim ki, bu şekilde çalışan LPG'nin üreteceği güç çok daha fazla olacaktır, yakıt sarfiyatıda buna oranla daha fazlaşacaktır. Yakıt tüketiminin kaç Litre olacağı belli olursa yol maliyetide belli olur.
Sistem şu şekilde olabilir;
Bagajda yine LPG deposu var
Motora sadece tek bir parça ilavesi olacak, yakıt pompası ile common-rail arasındaki boru yada hortum ikiye kesilir, buraya üzerinde 2 ad. selenoid valfi olan T şeklinde boru takılır, araç LPG ile gideceği zaman valflerden biri açılır diğeri kapanır. Burada ki en önemli hayati parça bu T'nin montajıdır.
Müsadenizle konuyu hortlatıyorum çünkü almayı düşünüyorum. Konu hakkında bilgisi olanlar bizi bilgilendirin lütfen.
Arkadaşlar yenisi eskisini bilmem buyrun gelin İzmir kemalpaşa da yım Avensis 2006 model aracıma tüp takılı gelio görmek isteyn varsa koysun gazı kontak kapatmadan gezelim konforunu yaşantısını...güzelliğini...
aşağıda cebim yazılı aramak isteyen müsait olduğumda arasın konuşalım ...
50 kişiye anlattım bi daha anlatırım ...
hiç bi çıkarım yok biline sadece avensisci kardeşime bi yardım..
varmı başka sorusu olan?
2.0 lara şu anda izmirde bir usta lpg takıyormuş ama cesaret edipte taktıran yok. tabi birde sıralı sistem değil. bi abi vardı o taktırmış memnun olduğunu söylüyor. prins haziran ayı gibi d4 lere sıralı sistem lpg montajına başlayacakmış ama daha kesin değil. uzun lafın kısası aracın performansı iyi fakat şu anda izmirdeki hüseyin usta harici lpg takılmıyor.
Sefa unuttun bizi iki günde ya

helal sana
Arkadaşlar temmuz gibi izmir 'deyim inşallah ... hem tatil hem efsane hüseyin ustaya gidip lpg işini halletmek üzere...
arka cama da '' hayaldi gerçek oldu '' yazdıracağım
Arkadaşlar temmuz gibi izmir 'deyim inşallah ... hem tatil hem efsane hüseyin ustaya gidip lpg işini halletmek üzere...
arka cama da '' hayaldi gerçek oldu '' yazdıracağım 
Ferhat bey size dedim okadar uğraşmayın sıkıntı yok die...
Kerem kardeşim forumda yazdıklarından en çok cesaret aldığım ve bu konuda karşılıklı yazıştığım inan ki sensin ... Ve inan ki sorun yaşamıyor olmandan mutlu oluyorum ...
Arabayı alalı 2 seneyi geçti , çok çok memnunum ve satmayı değiştirmeyi falan düşünmüyorum , uzun bir süre kullanırım gibi ... çok büyük bir terslik olmazsa bu işi halletmek benim için kaçınılmaz oldu ...
Burada şu an 95 oktan benzin 4.51 ! Sene sonunda da 5 olur gibi emin adımlarla ilerliyor ...
Eskişehir'liyim ama görev gereği Diyarbakır'da yaşıyorum , zaten memlekete varınca İzmir'e geldik sayılır

buralarda yaşayınca mesafe kavramım biraz değişti sanki

Selamlar sevgiler ...
Kerem kardeşim forumda yazdıklarından en çok cesaret aldığım ve bu konuda karşılıklı yazıştığım inan ki sensin ... Ve inan ki sorun yaşamıyor olmandan mutlu oluyorum ...
Arabayı alalı 2 seneyi geçti , çok çok memnunum ve satmayı değiştirmeyi falan düşünmüyorum , uzun bir süre kullanırım gibi ... çok büyük bir terslik olmazsa bu işi halletmek benim için kaçınılmaz oldu ...
Burada şu an 95 oktan benzin 4.51 ! Sene sonunda da 5 olur gibi emin adımlarla ilerliyor ...
Eskişehir'liyim ama görev gereği Diyarbakır'da yaşıyorum , zaten memlekete varınca İzmir'e geldik sayılır
buralarda yaşayınca mesafe kavramım biraz değişti sanki 
Selamlar sevgiler ...
Ferhat bey güzel cümleniz için çok teşekkür ederim , malum ülkemizde benzin pahalı bilerek veya benim gibi avensis tüp uyum sorununu bilmeden alan arkadaşlaraıma yardımcı olmayı adeta görev edindim hem arabalarla ilgilenmek hoşuma gidiyor, hemde forum sayesinde yeni arkadaşlar ediniyorum..
Ferhat bey sizin gibi,
Muğladan Adem bey gibi,
istanbuldan Çetin abi gibi

Soma dan Sarper,
ACD,Sercan bir kaçı.. Aynı şekilde banada yardımcı olanları gördükçe iyi bişey yaptığımı anlıyorum...
"iyilik yap denize at misali"
Bu arada imzamdaki telefon numaramı sildim arkadaşlar.. Sebebi nette arandığında görünebilmesi... Geçen gün benide arayıp terör örgütüne yardımcı oldunuz o yüzden akbank şubesine gidip şu hesaba para yatırın muhabbetini yaptılar.. Neyse ki yapışık heriften trafik memuru sayesinde kurtuldum. Adamın nosu hala açık.. Şikayet etsen bile yakalayamıyorlarmış.. malesef
Neyse uzatmayayım özelden msj atan arkadaşlara hala yardım etmeye devam ediyorum..
LPG-d4 motor uyumu hakkında her zaman yardıma ve sorulara açığım arkadaşlar...
merhaba arkadaşlar. ben izmirde 2003 model toyota avensise ilk lpg taktıranlardan biri olarak başıma gelenlerı anlatayımkı kımse o hatayı yapmasın. ilk başlarda hayat çok güzeldi. az yokıyordu. sonra araba benzındeyken titreme yapmaya basladı, bir süre sonra titreme fazlasıyla arttı ve korktugum basıma gelmişti. Enjektör arızası çıktı. motoru acma enjektoru degıstırme temizleme 1000 tl tuttu. araba duzeldı derken yıne hafıf hafıf tıtremeye baslayınca aracı sattım. Hiç kimseye tavsiye etmiyorum. Aracaınızada yazık kesenızede.
Kerem beyin yaptırdığı ustayla aynı ustamı acaba?Çünkü o sıkıntısız biniyor.
merhaba arkadaşlar. ben izmirde 2003 model toyota avensise ilk lpg taktıranlardan biri olarak başıma gelenlerı anlatayımkı kımse o hatayı yapmasın. ilk başlarda hayat çok güzeldi. az yokıyordu. sonra araba benzındeyken titreme yapmaya basladı, bir süre sonra titreme fazlasıyla arttı ve korktugum basıma gelmişti. Enjektör arızası çıktı. motoru acma enjektoru degıstırme temizleme 1000 tl tuttu. araba duzeldı derken yıne hafıf hafıf tıtremeye baslayınca aracı sattım. Hiç kimseye tavsiye etmiyorum. Aracaınızada yazık kesenızede.
Üzüldüm başınıza gelenlere...
Kerem beyin yaptırdığı ustayla aynı ustamı acaba?Çünkü o sıkıntısız biniyor.
Maşallah diyelim.. Arkadaşlar .
Konu hakkında sıkıntısı sorusu olan mail atsın arasın arkadaşlar..
Eyyüp bey biraz daha ayrıntılı bilgi verirseniz memnun olurum ... mesela ustanızın ismi , lpg taktırdığınız anda aracınızın km'si vs ... bence bunlar önemli ...
şimdi bunca konuşmanın üstüne bu kadar memnun arkadaşlarım varken sizin yaşadığınız olay hevesimizi kaçırmasın

bu arada diğer markalardan araçlarına sıralı sistem taktırıp da rezil olan arabasını bozan bir çok arkadaşım var ... bence risk her yerde mevcut ...
selamlar ...
bu arada diğer markalardan araçlarına sıralı sistem taktırıp da rezil olan arabasını bozan bir çok arkadaşım var ... bence risk her yerde mevcut ...
selamlar ...
Ferhat bey güzel bir noktaya değinmiş. Bu işler biraz şans işi. Sıfır arabada bile hata çıkarken herşeyi lpg ye yıkmak olmaz..